Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، فریبرز عباسی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عصر امروز در مراسم افتتاح قنات روستای عیلکی اظهارداشت: برای بخش کشاورزی در این استان مسولان وقت بسیاری می‌گذارند.

وی تصریح کرد: مسولان سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیر مسائل آب و خاک استان هستند که قابل تقدیر است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امروز پروژه‌های حوزه آب و خاک را در استان بازدید و برخی از پروژه‌های افتتاح شد، افزود: استان خراسان‌جنوبی در سال گذشته در توسعه سامانه‌‌های نوین آبیاری جزو استان‌های برتر بوده و مقداری که این استان نسبت به توسعه سامانه‌های نوین آبیاری عقب افتادگی تاریخی دارد اما در سال گذشته خوشبختانه حرکت خوبی شده و امسال تاکنون که پنج ماه از سال گذشته اعتبارات ۱۴۰۱ را نگرفته ایم و تخصیص نداشته‌ایم و نداده‌ایم با این وجود تا اینجا هم جزو اولین یا دومین استان برتر بوده که این نتیجه پیگیری‌های مسولان استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباسی ادامه داد:در حال حاضر حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی آبی استان از حدود ۱۵۰ هزار هکتار به انواع سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌اند که در سال‌های آینده با پیگیری‌های صورت گرفته شاهد ارتقای جایگاه استان خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه در خصوص قنوات خوشبختانه استان جایگاه بسیار خوبی در کشور دارد، یادآور شد: ۴۱ هزار رشته قنات در کل کشور داریم که تاکنون حدود ۳۱ هزار رشته از این قنوات در گذشته مرمت، لایه روبی و بازسازی شده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: این به معنای این نبوده که قنواتی که قبلا بازسازی شده‌اند دیگر به بازسازی نیازی ندارند بلکه قنوات سازه‌ای بوده که نسبت به حوادث طبیعی بسیار آسیب‌پذیر می‌باشد و حتی باران شدید آسیب می‌بیند و نیاز به بازسازی دارند.

عباسی اضافه کرد: تاکنون حدود ۳۱ هزار رشته قنات در کشور لایه روبی شده و خراسان جنوبی در بین ۳۱ استان کشور صاحب بیشترین قنوات ثبت شده به میزان ۷ هزار رشته است.

وی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی جزو استان‌هایی بوده که بسیار به آب قنوات و آب زیرزمینی وابسته است، بیان داشت: ۲۵ درصد منابع آب استان به منابع قنوات وابسته بوده که یک مزیت و یک ریسک بوده که در شرایط خاص اگر آسیب ببینند و مشکل برطرف نشوند مزارع و باغات آسیب می‌بینند.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: متاسفانه در سیل‌های مرداد ماه امسال در ۱۸ استان کشور بیشترین خسارات به کانال‌ها، انهار آبیاری و قنوات صورت گرفته است.

عباسی، قنوات را سازه آسیب‌پذیر دانست که نیاز به مراقبت و توجه بیشتری نسبت به سایر سازه‌های آبی دارد و یادآور شد: خوشبختانه تلاش‌های خوبی در سال گذشته برای بازسازی قنوات وجود داشته است.

وی گفت: قول داده شده که توجه ویژه‌ای از نظر اعتباری به قنوات استان شود و نسبت به سال گذشته اعتبارات قنوات استان را دو تا سه برابر کنیم.
طرح‌های بزرگی که امسال در کشور آغاز شده و شروع آن از این استان بوده در بحث قنوات و طرح آبخیز تا جالیز بوده که این قنات که امروز افتتاح می‌شود در راستای این طرح بوده است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: در معاونت آب و خاک وزارت جهاد و همکاران در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت همگام و یکجا در مکانی که کار آبخیزداری انجام می‌شود در پایین دست کار احیا را انجام می‌دهیم.

عباسی به مزیت‌های این طرح اشاره داشت و گفت: مهم‌ترین مزیت این طرح جلوگیری از آسیب‌های سیل، افزایش آبدهی قنوات و پایداری آب قنوات است.

وی با بیان اینکه اولین پایلود اجرای این طرح در خراسان‌جنوبی بوده و امسال در کل کشور آن را توسعه می‌دهیم و هماهنگی‌های لازم انجام شده تا این دو دستگاه در کنار هم به صورت مکمل یکدیگر کار کنند تا هم سرمایه‌گذاری‌های اثربخش بوده و هم اینکه در مورد قنوات آسیب‌پذیری آن کاهش ‌یابد، خاطرنشان کرد: از حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری که در استان اجرا شده زیر هر سازه حداقل یک قنات وجود دارد و باید گفت در استان بیش‌از ۲ هزار و ۲۰۰ قنات با این رویکرد اصلاح شده است.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: عباسی معاون آب و خاک خراسان جنوبی قنوات هفته دولت افتتاح معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هزار رشته سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت