Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- پریسا نوری: با اینکه زورخانه شیر در سال ۱۲۹۰ به همت مرشد علی راه اندازی شد اما از سال ۱۳۰۴ که تابلو زورخانه را بر سر در آن نصب کردند، شکل و شمایل رسمی به خود گرفت و خیلی زود پاتوق پهلوانان و نام‌آوران ورزش باستانی شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

مرشدی در خون خاندان طاهری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون بعد از مرشد علی، پسرش «محمود» عهده‌دار مرشدی زورخانه شد و شیرِ خیابان «نیکنام» را به چهارراه «یاس» در محلة چهارصددستگاه منتقل کرد و آنجا بود که چراغ زورخانه شیر به یمن حضور جهان‌پهلوان تختی پرنورتر شد و در میان اهالی شهرتی دست‌وپا کرد. چون فضا و ساختمان زورخانه اجاره‌ای بود، با سر رسیدن موعد اجاره، ناچار به جابه‌جایی به مکان دیگری در میدان «احمدیه» در محله «دولاب» و پس از مدتی به محل کنونی یعنی خیابان نبرد شمالی و کوچه طاهری منتقل و به هویت و نماد این خیابان و کوچه تبدیل شد.

ادای دین به احترام اصالت

قدمت، اصالت و آوازه خوش زورخانه شیر، آن را به نماد و هویتی برای محله و کوچه طاهری تبدیل کرده است به گونه‌ای که مدیریت شهری پایتخت، در دی ماه سال ۱۳۹۹ در مراسمی با حضور جمعی از مدیران شهری و ورزشکاران  باستانی، نام کوچه را به زورخانه شیر تغییر داد. در مراسم رونمایی از تابلوی کوچه زورخانه شیر، پس از اجرای ورزش باستانی توسط ورزشکاران، به رسم یادبود شال پهلوانی به مدیران شهرداری اهدا شد.

میراث ماندگار

در مسیر رشد زورخانه، پس از مرشد  محمود، سومین و چهارمین نسل از خاندان طاهری در گود زورخانه، میل و کباده زده و به مرشدی رو آوردند تا در ادامه راه اجدادشان، مشعل زورخانه را روشن و پرفروغ نگاه دارند و به حق در این مسیر موفق بودند. هم‌اکنون مرشد «علی اکبر» چراغ زورخانه را روشن نگه داشته، او که میراث‌دار خوبی است، با دنباله روی راه پدر و پدربزرگش، چراغ زورخانه را پرنورتر از همیشه حفظ کرده به گونه‌ای که این زورخانه اکنون در میان چهار زورخانه برتر تهران قرار گرفته و به آکادمی ورزش پهلوانی تبدیل شده است. گود زورخانه شیر، پهلوانان و جوانمردان بسیاری به خود دیده است. در این یک قرن و اندی که از عمر زورخانه می‌گذرد، پهلوانان بزرگ و نامی از جمله جهان پهلوان «تختی»، «طوسی»، «تاجیک»، «طیب» و  «حسین بلور» در گود این زورخانه ورزش پهلوانی آموخته‌اند که عکس همگی آنها روی دیوارها نصب شده و جزو افتخارات گنجینه این زورخانه به حساب می‌آید.

چکیده:

سال تأسیس: ۱۲۹۰

وسعت: ۲۰۰‌مترمربع

نشانی: خیابان پیروزی، خیابان نبرد شمالی، کوچه زورخانه شیر (طاهری سابق)

ویژگی: یکی از قدیمی‌ترین مراکز ورزش باستانی پایتخت و در بین ۴ زورخانه تهران که به آکادمی ورزش پهلوانی تبدیل شده است.

پهلوان شاخص: تختی، طیب، طوسی، تاجیک

کد خبر 701461 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله شهردارى تهران منطقه ۱۴ زورخانه خیابان ورزش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هویت شهری همشهری محله شهردارى تهران منطقه ۱۴ زورخانه خیابان ورزش ورزش پهلوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۳۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشکسوتان زورخانه استان تجلیل شدند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت الله محمدرضا ناصری در این دیدار با تبریک هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش زوخانه‌ای به توسعه هرچه بیشتر این ورزش تاکید کرد و گفت: ورزش زوخانه‌ای در کنار پرورش جسمانی، ورزشی برای پرورش روح و بالا رفتن روحیه پهلوانی و جوانمردی است.

وی افزود: باید منش پهلوانی و جوانمردی در دیگر رشته‌ها نیز تقویت شود و ورزشکاران و جوانان دارای روحیه پهلوانی باشند.

امام جمعه یزد بیان داشت: مایه مباهات است که ورزش زورخانه‌ای سرشار از ارزش‌های دینی و فرهنگ غنی و آمیخته به عشق اهل بیت (ع) است، چیزی که در ورزش‌های وارداتی وجود ندارد.

ناصری ادامه داد: دشمنان امروزه در جنگ نرم روح و افکار جوانان ما را نشانه رفته اند و به دنبال دور کردن جوانان از ارزش‌ها هستند که تقویت این رشته و توسعه آن در جامعه آشنایی جوانان با ارزش‌ها و تقویت روحیه ایثار و جوانمردی در آنها می‌شود. 

در این نشست شال کسوت و مروج فرهنگ پهلوانی و ورزش زوخانه‌ای به آیت الله ناصری اعطا شد و از کهن کسوتان، پیشکسوتان، مرشدان پیشکسوت و خیرین ورزش زورخانه‌ای استان تجلیل بعمل آمد.

دیگر خبرها

  • پیشکسوتان زورخانه استان تجلیل شدند
  • ورزشکاران کشتی پهلوانی یاسوج جشن گلریزان برگزار کردند
  • ورزش زورخانه‌ای نماد ورزش پهلوانی
  • شهری با ۱۷ گود مقدس/ پرحاشیه‌تر از فوتبال!
  • تجلیل از مروجان فرهنگ پهلوانی 
  • تجلیل از باستانی کاران شهرستان اسدآباد
  • گرامیداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در فرخ شهر
  • اجرای ورزش زورخانه‌ای در زارچ 
  • تجلیل از پهلوانان و پیشکسوتان ورزش پهلوانی در سنندج
  • نمایش فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای در پردیس