Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:38:48 GMT

۳ هزار محوطه تاریخی در معرض تهدید حفاران غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۲۱۹۶۶

۳ هزار محوطه تاریخی در معرض تهدید حفاران غیرمجاز

ایسنا/خوزستان یک کارشناس باستان‌شناسی می‌گوید: با توجه به تعدد و گستردگی آثار تاریخی و باستانی و براساس گزارش‌های موجود ۳۰۰۰ محوطه تاریخی در معرض خطر حفاری‌های غیرمجاز است.

حمیدرضا فرخ‌احمدی در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی از امور مربوط به تکنولوژی علمی به دور است و در محوطه‌های باستانی حتی نتوانسته امکاناتی را فراهم کند که حداقل با وجود کمبود نیرو از تکنولوژی‌ برای پوشش این معضل استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گوش‌زد کرد: گستردگی محوطه‌ها و از طرفی کمبود نیروهای حفاظتی مقابل آن و امکانات کم یگان حفاظت میراث فرهنگی را به صورت بسیار بدی در سازمان‌ها نگه داشته و با اینکه یگان حفاظت به عنوان بازوی این سازمان‌ها و ضابط قضایی به وجود آمده عملا به کار اصلی خود نمی‌پردازد و کارهای دیگری به آن می‌سپارند.

فرخ‌احمدی خاطرنشان کرد: کاووش‌های علمی، کشف‌های اتفاقی در جریان توسعه‌های عمرانی و صنعتی، کندوکاو و کاووش‌های حفاران غیرمجاز از اساس سه کشف عمده آثار باستانی و تاریخی در دوره‌های زمانی مختلف بوده‌اند.

این کارشناس باستان‌شناسی با بیان اینکه موضوع مهمی که در سطح جهان ذهن متخصصان آثار باستانی را مشغول به خود کرده تامین گروه‌های قاچاق و ضعف قوانین جهانی در برخورد با این گروه‌ها است تصریح کرد: می‌توان گفت خلأ قانونی متولیان در برخورد جدی و متناسب با جرم قاچاق از علت‌های مهم حفاری غیرمجاز است.

به گفته وی: پنج گروه سازمان‌دهندگان و سرمایه‌گذاران باندهای قاچاق حفاری، متخصصان و تکنسین‌های گنج‌یاب، افرادی که از مسؤولیت خود سوءاستفاده می‌کنند و افراد بومی مناطق اطراف محوطه‌های باستانی که بنا به دلایلی به این کار می‌پردازند دخیل در قاچاق گنجینه‌های تاریخی هستند.

به باور فرخ‌احمدی: قاچاق آثار باستانی با داشتن ارزش اقتصادی بالا و درخور توجه سبب ایجاد وسوسه و طمع در افراد و گروه‌های خاص برای هجوم به مواریث تاریخی و به دست آوردن ثروت هنگفت شده است.

از منظر او: نبود برخورد جدی با تقاضای بالای آثار باستانی در جهان، سودآوری هنگفت، بی‌کاری جوانان، نبود توزیع مناسب ثروت در میان افراد جامعه، رونق کلکسیون‌ها و موزه‌های جهانی آثار باستانی و فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله عوامل مهمی هستند که در سال‌های اخیر مسبب حفاری‌های غیر مجاز شده‌اند.

فرخ‌احمدی تاکید کرد: حفاظت از آثار باستانی مساله‌ای حیاتی و حاکمیتی است که حتما باید به آن توجه شود و در اولویت متولیان قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری استانی شهرستانها حفاری غیرمجاز میراث فرهنگی محوطه باستانی کارشناس میراث فرهنگی باستان شناسي آثار باستانی فرخ احمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۲۱۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش