Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@19:21:40 GMT

مراسم عزاداری محرم و صفر در استان بوشهر ثبت ملی شد + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۶۱۶۵۰

مراسم عزاداری محرم و صفر در استان بوشهر ثبت ملی شد + فیلم

‍‍‍‍‍‍

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر با اشاره به ثبت ۸۹ اثر ناملموس از جمله آیین و مراسم محرم و صفر در فهرست آثار ملی گفت: در این راستا آثار ناملموس دیگر بوشهردر زمینه‌های مختلف برای ثبت در فهرست آثار ملی آماده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر،  این استان در عرصه عشق و علاقه به ائمه طهارت علیه‌السلام دارای قدمت تاریخی طولانی است و مراسم و آیین‌های مختلف در وصف خاندان طهارت علیه‌السلام در استان بوشهر شهره جهانی، ملی و منطقه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آثار ناملموس و فرهنگی استان بوشهر بخشی در فهرست آثار ملی به‌ویژه عزاداری مردم استان بوشهر در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده است.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر با اشاره به اینکه 89 آثار ناملموس استان بوشهر به ثبت آثار ملی رسیده است اظهار داشت: مراسم عزاداری سنتی بوشهر در سوگ ائمه طهارت علیه‌السلام بوشهر از جمله سینه‌زنی و دمام‌زنی دارای جذابیت‌ها و ویژگی‌های فراوان است که تاکنون مراسم‌های ماه محرم و صفر استان بوشهر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

اسماعیل سجادی‌منش اضافه کرد: در این راستا 14 آثار ناملموس دیگر در زمینه‌های مختلف فرهنگی و آیینی برای ثبت در فهرست آثار ملی آماده شده است. آثار ملموس استان بوشهر مربوط به زمان‌های مختلف تاریخی است که تاکنون 313 اثر به ثبت آثار ملی رسیده است.

وی بیان کرد: در کنار تاریخی بودن بافت مساجد، این اماکن متبرک محل فعالیت‌های فرهنگی بوده که بخشی از میراث ناملموس فرهنگی استان در این اماکن پرورش یافته و احیا شده که ساماندهی و مرمت این اماکن نیز در همین راستا است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه 18 مراسم آیینی استان بوشهر در حوزه مراسم عاشورایی ثبت ملی شده خاطر نشان کرد: در کنار آثار و اماکن ملموس، چون حسینیه‌ها، مساجد، زینبیه‌ها و تکایا به ثبت ملی رسیده است.

سجادی‌منش افزود: این اماکن از 200 سال قبل تاکنون سبب پویایی مراسم شده‌اند که مسجد جمعه و مجلسی آل‌عصفور از آن جمله است و در حال بازسازی است و تا ماه صفر آماده می‌شوند.

وی ابنیه‌های تاریخی استان بوشهر را مربوط به  4 هزار سال تا 2 قرن گذشته دانست و تصریح کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده 12 ابنیه تاریخی استان در نوبت ثبت قرار دارد که با پیگیری‌های انجام شده امسال بخشی از این آثار به ثبت می‌رسد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر از ثبت 19 اثر منقول، 13 اثر طبیعی و آثار غیرمنقول دیگر شامل محوطه‌ها، تپه و عمارت‌های تاریخی خبر داد و بیان کرد: بافت تاریخی بوشهر با 38 هکتار مساحت دارای بیش از یک‌هزار ساختمان است که نشان از بافت ارزشمند در عرصه‌های گردشگری است.

بافت تاریخی بوشهر بازسازی می‌شود+ تصاویربافت تاریخی بوشهر به منطقه گردشگری تبدیل می‌شود+تصویربافت تاریخی بوشهر احیا و طرح‌های گردشگری- فرهنگی و تفریحی در آن اجرا می‌شود

سجادی‌منش  با اشاره به ثبت برخی ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر در فهرست آثار ملی خاطر نشان کرد: بافت تاریخی بوشهر در بر گیرنده تاریخ مقاومت، فرهنگ، تمدن، آیین و مذهب مردم این سرزمین است و از همه ظرفیت‌ها برای احیای این پهنه تاریخی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/190/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بافت تاریخی بوشهر فهرست آثار ملی میراث فرهنگی آثار ناملموس استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۶۱۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اردبیل در آئین افتتاح نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی در سالن بانوان و خانواده شهرداری اردبیل گفت: هنر بهترین ابزار برای انتقال خرده فرهنگ‌ها و رفع برخی ناهنجاری‌های فرهنگی است و در این آثار که خوشبختانه در روز نخست برگزاری نمایشگاه با استقبال گرم دانش آموزان مواجه است، به موضوعاتی همچون کرامت سالمندان و ضرورت توجه به آنها پرداخته شده است.
سلامت صفری به دانش آموزان و بازدیدکنندگان از این نمایشگاه توصیه کرد، آموزه‌ها و برداشت‌های فکری و فرهنگی خود از این آثار را به اعضای خانواده، همسالان و دوستان خود منتقل کنند و در راستای تبیین و ترویج فرهنگ شهروندی تلاش کنند.
وی به ظرفیت مساجد و محلات و فعالان کانون‌ها و هیئت امنای آنها اشاره کرد و ادامه داد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل اقدامات چشمگیری در جهت اهداف و برنامه‌های خود انجام می‌دهد و می‌تواند از ظرفیت مساجد و محلات برای توسعه برنامه‌ها در مناطق مختلف شهر، بیشتر استفاده کند.
این فرمانده و یادگار دفاع مقدس با اشاره به توجه افکار عمومی به مظلومیت غزه و محکومیت اسرائیل جنایتکار، پیشنهاد داد برنامه‌های فرهنگی و هنری در ارتباط با غزه و پایداری محور مقاومت در مقابل رژیم غاصب و هم پیمانانش، در اردبیل برگزار شود و مقدمه ای برای آئین‌های پرشور هفته دفاع مقدس قرار گیرد.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل نیز در این آئین گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه هنری، تبیین برخی مشکلات و فرهنگ سازی برای برطرف کردن آنها با ابزار هنر است و این مجموعه سه روز برای بازدید علاقه‌مندان دایر خواهد بود.
اباصلت ابراهیمی به برگزاری اردوی نیمروزی شهرداری اردبیل اشاره کرد و گفت: اقشار مختلف مردم در قالب این اردو از نمایشگاه کاریکاتور فرهنگ شهروندی بازدید می‌کنند و حضور پرشمار معلمان و دانش آموزان در نخستین روز گشایش این نمایشگاه، گویای استقبال خوب مردم از این کار هنری است.


فیروز اسوار کاریکاتوریست اردبیلی نیز در خصوص آثار خود اظهار کرد: بیش از ۲۰ اثر در قالب این نمایشگاه در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است و علاوه بر موضوعات خانواده و فرهنگ شهروندی و شهرنشینی، در تعدادی از آثار نیز به غزه و مظلومیت فلسطین و جنایت‌های رژیم غاصب پرداخته ام.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: به تجربه ثابت شده است که تاثیر آثار هنری در تبیین هدف‌های متعالی و القا فرهنگ‌ها، بسیار عمیق و وسیع است و آموزه‌هایی که از طریق این کاریکاتورها به ذهن و ضمیر بینندگان و بازدیدکنندگان منتقل می‌شود، به خاطر داشتن حالت طنز و شوخی، در ذهن باقی می‌ماند و سبب اصلاح برخی رفتارها در حوزه فرهنگ شهروندی و شهرنسینی می‌گردد.
او گفت: متولد ۱۳۵۰ در روستای قره داغلو شهرستان پارس آباد هستم و از دانشکده علمی و کاربردی خبر اردبیل در رشته کارشناسی روابط عمومی و امور رسانه فارغ التحصیل شده‌ام و شغلم آزاد است و از سال ۷۰ کاریکاتور می‌کشم و درآمدی از این هنر ندارم بلکه به خاطر تعلق خاطر و عشق به این هنر به آن می‌پردازم.
اسوار اضافه کرد: در دوران تحصیلی ابتدایی، نقاشی سیاه قلم کار می‌کردم و بعدها به نقاشی با رنگ روغن روی بوم و پارچه روی آوردم و از استادانی همچون "سلطانی" در تهران و "زند" در ارومیه بهره‌ برده ام و در دوران جوانی به تهران کوچ کرده بودم و از سال ۹۳ به اردبیل بازگشتم و در کنار زندگی و شغل آزاد همچنان کاریکاتور می‌کشم.

دیگر خبرها

  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه در بوشهر برگزار شد
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!