Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@22:28:04 GMT

معجزه کندر در سلامت جسم و روح را بشناسید

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۶۲۷۶۱۸۱

معجزه کندر در سلامت جسم و روح را بشناسید

کندر چه خواصی دارد؟ خواص کندر چیست؟ ۱. بهبود آرتروز ۲. بهبود دیابت ۳. کاهش دردهای مفاصل ۴. کاهش حملات آسم ۵. بهبود کولیت روده ۶. بیماری کرون ۷. بیماری التهاب شکمی ۸. تقویت حافظه ۹. بهبود سردرد و میگرن ۱۰. کاهش دردهای قاعدگی ۱۱. کاهش آسیب‌های پوستی ناشی از پرتودرمانی کندر چه عوارضی دارد؟ مقدار مصرف مناسب کندر

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ کندر (Boswellia) یک عصاره از انگم (Resin) است که توسط کندر سراتا (Boswellia serrata)، یک درخت بومی در آفریقا و کشورهای عربی به دست می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین به اسم «صمغ کندر هندی» و یا «اولیبانوم» نیز شناخته شده و معمولاً در آیورودا استفاده می‌شود.

کندر چه خواصی دارد؟

کندر سراتا و دیگر انواع کندر در روغن‌های ضروری استفاده می‌شوند و یا به عنوان اسانس استفاده می‌شوند. روغن آن در غذاها، مواد آرایشی، صابون‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. در برخی روش‌های درمانی گیاهی، کندر گاهی‌اوقات خورده می‌شود و یا به پوست مالیده می‌شود.

اما کندر چه خواصی دارد و چرا مفید است؟ از مهم‌ترین خواص و فواید کندر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    بهبود آرتروز؛

    آسم؛

    بیماری کرون؛

    دردهای قاعدگی؛

    کاهش دردهای مفاصل؛

    بهبود کولیت روده؛

    تقویت حافظه؛

    بهبود سردرد و میگرن؛

    روماتیسم مفصلی؛

    کولیت زخمی؛

    و... .

خواص کندر چیست؟

همچنین برخی پژوهش‌ها می‌گویند که کندر ممکن است برخی اثرات ضدالتهابی و ضدتومور داشته باشد که البته برای تایید آن آزمایشات بیشتری نیاز دارد. در ادامه درباره خواص کندر بیشتر بخوانید:

۱. بهبود آرتروز

در یک گزارش که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، پژوهشگران آزمایش‌هایی روی اثرات مکمل‌های گیاهی مناسب برای آرتروز بررسی‌هایی انجام دادند. تحلیل آنها از پژوهش‌هایی که شامل کندر بودند شواهدی به‌دست آورد که کندر باعث کاهش درد می‌شود و عملکرد فیزیکی را در مقایسه با پلاسبو (دارونما) بهبود می‌بخشد.

۲. بهبود دیابت

یکی از خواص کندر، کمک به بهبود دیابت است. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف روزانه ۸۰۰ میلی‌گرم کندر بعد از وعده‌ی غذایی، سطح قند خون و کلسترول را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود می‌دهد.

۳. کاهش دردهای مفاصل

مطالعات اولیه نشان می‌دهد که مصرف یک محصول خاص محتوی گلوکزآمین سولفات، متیل‌سوفونلیل‌متان، عصاره‌ی چوب بید سفید، کنستانتره‌ی ریشه‌ی زنجبیل، عصاره‌ کندر، عصاره‌ی ریشه‌ زردچوبه، فلفل قرمز، اسید هیالورونیک ۳ بار در روز و پس از ۸ هفته در کاهش دردهای مفاصل مؤثر عمل کرد. اما این محصول نتوانست بر خشکی مفاصل یا عملکرد آنها تأثیر مثبتی بگذارد.

۴. کاهش حملات آسم

یک پژوهش کوچک که در سال ۲۰۱۵ در مجله اروپایی علوم پزشکی و داروسازی منتشر شد، بیان کرد که کندر می‌تواند به کاهش نیاز برای استنشاق‌درمانی (Inhalation) در افرادی که آسم دائم دارند کمک کند. شرکت‌کنندگان در این پژوهش (که آسم دائم متوسط تا شدید داشتند) یا استنشاق‌درمانی به همراه مکمل کندر خوراکی و یا استنشاق‌درمانی تنها داشتند.

پس از چهار هفته درمان، کسانی که علاوه بر استنشاق‌درمانی مکمل کندر دریافت کرده بودند، تعداد دفعات استنشاق مورد نیازشان نسبت به افرادی که استنشاق‌درمانی تنها داشتند، کاهش یافته بود.

۵. بهبود کولیت روده

مصرف کندر در برخی افراد می‌تواند علائم کولیت زخمی را بهبود بدهد. در برخی افراد کندر به‌خوبیِ داروی سولفاسالازین (داروی ضدالتهاب گوارشی) عمل می‌کند. براساس برخی مطالعات کندر می‌تواند کولیت زخمی را در ۷۰ تا ۸۲ درصد افراد تا حدی کاهش بدهد.

۶. بیماری کرون

یک پژوهش که در مجله بیماری‌های التهاب روده منتشر شده است، یافته است که عصاره کندر می‌تواند به افرادی که بیماری کرون دارند و در مرحله درمان هستند کمک کند. پس از ۱۲ ماه درمان با عصاره کندر، هیچ اختلاف معناداری در زمان درمان، شدت علائم و یا تأثیر درمان، وجود نداشت.

۷. بیماری التهاب شکمی

در یک پژوهش سال ۲۰۰۷، ۳۱ نفر با کولیت کلاژن (یک بیماری التهاب شکمی که توسط اسهال مزمن ایجاد می‌شود)، پژوهشگران متوجه شدند که مصرف عصاره کندر به میزان ۳ بار در روز و برای ۶ هفته، مؤثرتر از یک پلاسبو از جهات درمان بالینی، تست آزمایشگاهی و یا کیفیت زندگی بود.

۸. تقویت حافظه

یکی دیگر از خواص کندر، تقویت حافظه است. در طب سنتی از کندر برای تقویت حافظه و پیشگیری از فراموشی و آلزایمر استفاده می‌شود؛ به نظر می‌رسد که کندر به دلیل خواص ضد التهابی و همچنین با بهبود گردش خون در مغز خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد.

۹. بهبود سردرد و میگرن

سردرد و میگرن یک نوع التهاب در بدن هستند که باعث تورم مویرگ‌های سر و گیجگاه شده و باعث درد شدید می‌شوند. در طب سنتی از گیاه کندر به دلیل خواص ضد التهابی که دارد برای پیشگیری و درمان سردرد و میگرن شدید استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: چه کار کنیم سردرد نگیریم؟ ۱۵ روش خانگی جلوگیری از سردرد

۱۰. کاهش دردهای قاعدگی

از دیگر خواص مصرف کندر، تنظیم دوران قاعدگی و همچنین کاهش دردهای قاعدگی است. مصرف کندر خوراکی به تنظیم تعادل هورمون‌ها در بدن کمک کرده و علاوه بر این با تحریک جریان خون در رحم و لگن، قاعدگی نامنظم را درمان می‌کند. تحقیقات نشان داده که کندر دارای خواص ضد درد طبیعی است و برای درمان درد پریود مفید بوده و خونریزی شدید در دوران قاعدگی و پریودی را کاهش می‌دهد.

۱۱. کاهش آسیب‌های پوستی ناشی از پرتودرمانی

براساس مطالعات انجام شده مصرف کرم‌های محتوی ۲٪ کندر در دوره‌‌ی پرتودرمانی می‌تواند مانع از پیشرفت قرمزی شدید پوست شود.

کندر چه عوارضی دارد؟

عوارض کندر

اثرات جانبی کندر

کندر اگر حداکثر شش ماه به‌صورت خوراکی مصرف شود مشکلی ندارد. هنگامی که روی پوست مالیده شود نیز احتمالاً تا ۵ هفته مشکلی ندارد.

کندر می‌تواند تهوع، اسهال، نفخ، رفلاکس اسید، سوزش سینه و واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. ممکن است جریان خون را در مثانه تحریک کند. زنان باردار و شیرده نباید کندر مصرف کنند.

کندر ممکن است با برخی داروها مانند داروهای ضدالتهاب آنتی‌استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن و داروهایی که P-Gp دارند تداخل داشته باشد، بنابراین حتماً پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. اگر ورم معده و یا GERD دارید، ممکن است نتوانید کندر مصرف کنید.

دو مورد از بالا رفتن خطرناک INR (تستی که برای اندازه‌گیری میزان لخته‌شدن خون است) را در افرادی که وارفارین مصرف کرده بودند که نوعی دارو است که اغلب به‌عنوان رقیق‌کننده خون شناخته می‌شود، گزارش شده است. در هر دو مورد کندر به عنوان دلیل احتمالی مطرح شد.

اگر شما هرگونه داروی رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید و یا شرایطی دارید که بر لخته شدن خون اثر دارد، حتماً پیش از مصرف کندر با پزشک خود مشورت کنید. این ماده نباید در بازه زمانی کمتر از دو هفته از زمان جراحی مصرف شود.

افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی مانند ام اس، لوپوس، روماتیسم مفصلی و سایر بیماری‌های مربوط به دستگاه خودایمنی: شاید کندر دستگاه ایمنی را فعال‌تر بکند. این امر می‌تواند علائم این بیماری‌ها را بدتر بکند. اگر هر یک از بیماری‌های خودایمنی را دارید، از مصرف کندر خودداری کنید.

مقدار مصرف مناسب کندر

هیچ مقدار تجویزشده‌ای از کندر وجود ندارد. مقادیر مختلف در پژوهش‌ها هنگام بررسی فواید کندر برای سلامتی استفاده شده‌اند. برای مثال، برای پژوهش‌هایی که آرتروز را بررسی کردند، ۱۰۰-۱۰۰۰ میلی‌گرم عصاره کندر و یا ۳۰۰-۶۰۰ میلی‌گرم عصاره کندر در ترکیب با دیگر گیاهان به‌صورت روزانه استفاده شده است. برای پژوهش کولیت اولسراتیو یک درمان ۳۵۰ میلی‌گرم سه بار در روز به مدت ۶ هفته استفاده شده است.

یک کرم که شامل ۲ درصد کندر بود در یک پژوهش که اثرات گیاه را روی پوست در حین پرتودرمانی بررسی می‌کرد، استفاده شده است. کرم دو بار در روز در طول پرتودرمانی استفاده می‌شد.

منبع: zoomlife

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کندر اخبار سلامت کاهش دردهای مفاصل استنشاق درمانی استفاده می شود دردهای قاعدگی سردرد و میگرن تقویت حافظه بیماری کرون استفاده شده عصاره کندر بار در روز بیماری ها خواص کندر مصرف کندر میلی گرم کاهش درد پژوهش ها یک پژوهش کندر چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۶۲۷۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • آب آلبالو چه کمکی به دیابتی‌ها می‌کند؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)