Web Analytics Made Easy - Statcounter

در محیط سیاسی و امنیتی خاورمیانه سه بازیگر عمده یعنی ایران، ترکیه و روسیه در حال مدیریت بحران ها و همکاری نزدیک برای پیشبرد اهداف مشترک و مدیریت تهدیدات متقابل هستند. این مسئله با رفت و آمدهای دیپلماتیک و سیاسی-نظامی میان آن ها به اوج خود رسیده است. مهم ترین عامل برای شکل گیری همکاری ها را باید درک مشترک از تهدیدات و ‌منافع متقابل دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک، جغرافیای اصلی همکاری میان این سه کشور و به ویژه ایران و ترکیه را باید در عراق و سوریه مشاهده کرد. جایی که تا پیش از این تضاد بر همکاری غلبه داشت.
در همین زمینه، روزنامه اسرائیلی « جروزالم پست» در مطلبی به شکل گیری همکاری های نزدیک میان ترکیه، ایران و روسیه در سوریه اشاره کرده و نوشته است؛
پس از سالها اختلاف بین ایران و ترکیه، به خصوص در مورد جنگ در سوریه، نشانه های جدیدی از افزایش همکاری میان تهران و آنکارا مشاهده می شود.
طیف وسیعی از تحولات، از جمله موفقیت ایران و روسیه در تضمین ادامه حکومت اسد؛ همکاری بین ایالات متحده و کردها در مبارزه داعش و نگرانی در مورد پیامدهای گرایش های کردی برای استقلال و همچنین تصمیم ترکیه برای گسیل نیروهای مسلح به سوریه برای جلوگیری از این تحول، نیاز به روابط ایران و ترکیه و همکاری رو به رشد با روسیه را تقویت کرده است.
جروزالم‌پست دیدار مقامات ارشد نظامی ایران و ترکیه و همچنین همکاری ایران، ترکیه و روسیه در «گفتگوهای آستانه» درباره حل بحران سوریه و توافق سه کشور در خصوص حدود «مناطق کاهش‌تنش» در سوریه و پشتیبانی ایران و ترکیه از قطر را نشانه‌های آشکار نزدیکی سیاست‎های ایران و ترکیه در منطقه می‌داند اما تأکید می‌کند که جای هیچ شکی نیست که پیروزی ایران و روسیه در ماندگاری دولت سوریه و همچنین افزایش قدرت نیروهای کُرد در سوریه از عوامل مرکزی چرخش ترکیه به سمت محور پیروز ایران-روسیه است تا شکست‌های خود را در جنگ سوریه کاهش دهد.
نزدیکی روابط میان سه کشور به حدی بوده که روزنامه آیدینلیک ترکیه در مطلبی به تلاش ترکیه برای برقراری ارتباط با دولت سوریه خبر داده است.
رفعت باللی ستون نویس روزنامه آیدینلیک در یادداشت خود از تلاش ترکیه برای برقراری ارتباط با سوریه و چهار شرط سوریه برای این ارتباطات خبر داد.
باللی با اشاره به اظهارات 3 روز پیش از اردوغان در «ارزروم» که صراحتا از ارتباط ترکیه با سوریه در کنار ایران وعراق برای بررسی وضعیت منطقه خبر داده بود آن را نشانه ای از آغاز دورانی جدید در سیاست های ترکیه در قبال سوریه قلمداد کرد.
باللی با بیان اینکه تا کنون در قالب های مختلف ترکیه وارد ارتباط با سوریه شده است از 4 شرط اساسی دمشق برای آنکارا خبر داد.
طبق گفته وی، چهار شرط سوریه برای برقراری ارتباط با ترکیه عبارتند از:
1) علنی بودن رابطه
2) رسمی بودن رابطه
3) ارائه یک نقشه راه معین از سوی ترکیه
4) حضور کشورهای متفق دمشق (ایران و خصوصا روسیه) به عنوان ناظر در این روابط.
از سوی دیگر، برخی از تحلیل گران بر این باورند که برخلاف تصورات موجود، سفر اردوغان به ایران صرفا برای بررسی موضوع اقلیم کردستان نیست و شاید بتوان گفت مهم ترین دستورکار آن همکاری های آینده دو کشور در سوریه است. سفری که می تواند زمینه های ارتباط مستقیم ترکیه با دولت سوریه را فراهم کند. پسندیدم 0 برچسب ها سوریه ایران ترکیه روسیه برقراری ارتباط

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۱۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد

وزارت امور خارجه ترکیه از به تعویق افتادن سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به آمریکا که قرار بود در ۹ ماه مه برگزار شود، خبر داد.

بنابر گزارش آناتولی، بر اساس اظهارات اونجو کچالی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه سفر اردوغان به دلیل تناقض در برنامه‌های دیپلماتیک به تعویق افتاد.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که این دیدار در فرصتی دیگر برای هر دو طرف مشخص خواهد شد. کچالی در ادامه بر ادامه گفتگو‌های سطح بالا میان ترکیه و آمریکا تاکید کرد.

اردوغان و بایدن از زمان روی کار آمدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱، چندین بار در کنفرانس‌های بین المللی ملاقات کرده و تلفنی صحبت کرده‌اند.

روابط واشنگتن و آنکارا به دلیل اختلاف نظرها بر سر پاره‌ای از موضوعات، مدت‌هاست متشنج است.

اگرچه این اختلافات از زمانی که آنکارا درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو را در اوایل سال جاری تصویب کرد، کمتر شد، اما همچنان اختلافات بر سر سوریه، روسیه و جنگ در غزه ادامه دارد.

این تعویق چند روز پس از آن صورت می گیرد که اردوغان اخیرا میزبان اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در استانبول بود و این دیدار خشم رژیم صهیونیستی و متحدان آن را برانگیخته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • تلاش راهداران خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط ایمن ۳۵۰ روستا
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟
  • اردوغان: دیگر روابط تجاری با اسرائیل نداریم