Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@21:23:30 GMT

جاسوسی آنکارا از اتباع ترکیه‌ای مقیم آلمان

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۲۶۶۷

دولت برلین می گوید اسنادی در اختیار دارد که نشان دهنده جاسوسی گسترده دولت آنکارا از اتباع ترکیه ای مقیم آلمان به ظن همکاری آنها با جریان اپوزیسیون است.

به گزارش مهر به نقل از بی بی سی، تنش های موجود در روابط آنکارا-برلین امروز سه شنبه به فاصله یک روز بعد از آغاز همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه در کشورهای خارجی، با ارائه گزارشی از سوی برلین مبنی بر جاسوسی گسترده دولت آنکارا از اتباع ترکیه ای مقیم آلمان، وارد مرحله جدیدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر گزارش ارائه شده از سوی «برونو کاهل» رئیس آژانس اطلاعاتی فدرال آلمان، سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه صدها نفر از اتباع ترکیه ای مقیم آلمان را به ظن همکاری با سازمان «فتح الله گولن» رهبر آمریکا نشین اپوزیسیون ترکیه، تحت نظر گرفته و از آنها جاسوسی کرده است.

وسعت دایره جاسوسی آنکارا از اتباع ترکیه ای مقیم آلمان زمانی مشخص شد که «هاکان فیدان» رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه با ارائه لیستی به کاهل شامل نام ۳۰۰ شخص حقیقی و ۲۰۰ شخص حقوقی، خواستار همکاری برلین در این زمینه شد.

تاریخ ارائه لیست به کاهل به کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فوریه باز می گردد.

گفته می شود دایره جاسوسی ترکیه از اتباع مقیم آلمان، اطلاع از آدرس و شماره تماس افراد و همچنین تهیه عکس از آنها را شامل می شود.

دولت برلین می گوید که در واکنش به درخواست آنکارا، آنهایی را که در معرض خطر قرار داشته اند از سفر به ترکیه یا حضور در اماکن دیپلماتیک این کشور که در آلمان واقع هستند، بر حذر داشته است.

رابطه آنکارا و کشورهای اروپایی از ماه پیش به دنبال ممانعت برخی کشورها مانند هلند از سخنرانی وزرا و دیپلمات های ترکیه به نفع همه پرسی تغییر قانون اساسی این کشور دستخوش تنش شده است.

این کشمکش ها تا حدی پیش رفت که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به دفعات مقامات هلند و حتی آلمان را فاشیست و باقی مانده نسل نازی ها خطاب کرد.

فرآیند همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه در خارج از کشور ۹ آوریل (۲۰ فروردین) به پایان می رسد و ۲ میلیون و ۹۲۷ هزار نفر تبعه ترکیه ای واجد شرایط رای دادن در خارج از این کشور می توانند در ۱۲۰ مکان تعیین شده در ۵۷ کشور جهان رای خود را به صندوق بیندازند.

بیشترین واجدان شرایط اتباع ترکیه در خارج از کشور برای حضور در پای صندوق های رای در آلمان ساکن هستند و شمار آنها یک میلیون ۴۲۳ هزار نفر برآورد شده است.

همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در داخل خاک ترکیه نیز در تاریخ ۱۶ آوریل سال جاری میلادی (۲۷ فروردین) برگزار می شود.

البته، سابقه تنش میان ترکیه و کشورهای اروپایی به نحوه برخورد آنکارا با عوامل کودتای ۱۵ جولای سال ۲۰۱۶ باز می گردد. ترکیه تا کنون ۴۱ هزار نفر را در رابطه با این کودتا که به جنبش گولن نسبت داده می شود، بازداشت کرده و مورد مواخذه قرار داده است.

برچسب ها: تابناک ، ترکیه ، دولت آنکارا ، جاسوسی ، اتباع ترکیه

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۲۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش جام جم آنلاین، پلیس آلمان به محل تحصن معترضان حامی فلسطین در «برلین» که حدود دو هفته پیش، مقابل دفتر صدراعظم آلمان با برپاکردن چادرهایی، تجمع کرده بودند تا اعتراض خود را به جنایات صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان نشان دهند، حمله برد.

طبق گزارش شبکه راشاتودی، نیرو‌های پلیس به حدود ۲۰ چادری که مقابل دفتر صدراعظم آلمان بنا شده بود حمله کرد و دستکم ۷۵ نفر را بازداشت کرد. 

معترضان آلمانی خواستار توقف ارسال تسلیحات آلمان به رژیم صهیونیستی هستند.

آلمان تنها کشوری نیست که دولت آن با حامیان فلسطینی که علیه جنایات رژیم صهیونیستی تظاهرات برپا کرده‌اند، رفتار خشونت‌آمیز دارد. 

پیش از این نیز در کشور آمریکا، نیرو‌های پلیس به سمت معترضان حمله کرده و آن‌ها را بازداشت کردند.

مسئولان آلمانی، معترضان را به ارتکاب جرایم جنایی همچون تحریک به نفرت‌پراکنی علیه یهودیت و استفاده از نماد‌های غیرقانونی و سردادن شعار‌های ممنوعه متهم کرده است. 

سخنگوی پلیس برلین انجا دریشکه در توجیه این اقدام پلیس گفته است «تضمینی برای حفاظت از تجمعات در این نقطه از زمان وجود ندارد، زیرا امنیت و نظم عمومی به شدت در معرض خطر است».

روز جمعه، پلیس آلمان برای برچیدن چادر‌های معترضان اقدام کرد و تصاویر ویدئویی نشان می‌دهد که با معترضان درگیر شد و شروع به بازداشت آن‌ها کرد و این در حالی است که برخی از معترضان در حالی که در مقابل بازداشت شدن مقاومت می‌کردند، شعار می‌دادند «زنده باد فلسطین».

طبق گزارش پلیس آلمان، حدود ۱۵۰ افسر پلیس در مقابل دفتر صدراعظم آلمان مستقر شدند تا چادر‌ها را از میان بردارند. 

یکی از فعالان معترض گفت «ما آرام بودیم، اما پلیس هر روز با احمقانه‌ترین محدودیت‌هایی که برای ما تعیین می‌کند، ما را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد».

وی به دویچه‌وله گفت «آن‌ها، ما را از استفاده از زبان‌های غیر از آلمانی و انگلیسی منع می‌کنند، آن‌ها عبادات، سرود‌ها و کارگاه‌های ما را جرم میدانند و هم‌اکنون منطق رسمی آن‌ها این است که مبل‌های ما به علف‌ها آسیب می‌زنند. در آلمان، آسیب رساندن به چمن، بدتر از نسل‌ کشی است».

دیگر خبرها

  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • فیلم/ یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • برچیدن کمپ اعتراضی حامیان فلسطین در برلین توسط پلیس
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است