Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه بی‌شناسنامه خواندن افرادی که منتقد دولت هستند در شأن نظام نیست، گفت: مردم به کارنامه اجرایی دولت نمره قبولی نمی‌دهند.

به گزارش تسنیم، محمدمهدی زاهدی امشب در دیدار با اعضای شورای جبهه مردمی انقلاب اسلامی در گیلان با اشاره به اظهارات اخیر روحانی در سفر به گیلان مبنی بر اینکه عده‌ای به مردم می‌گویند رأی شان در سال 92 اشتباه بوده است،اظهار داشت: مردم همان مردمی هستند که نمره قبولی به کارنامه اجرایی دولت نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: ایشان مردم را بی‌بصیرت تلقی می‌کنند و حتی یکی از وزرای کابینه گفته است برخی رسانه‌ها دست به سیاه نمایی می‌زنند که استفاده از این نوع ادبیات و بی‌شناسنامه خواندن افرادی که منتقد دولت هستند در شأن نظام نیست.

وی با اشاره به اینکه عمکرد دولت توسط مردمرصد می‌شود گفت: اکثریت قریب به اتفاق وعده‌های دولت که افزون بر 446 وعده بود هنوز تحقق نیافته و این کارآمدی دولت را زیر سئوال می‌برد.

زاهدی با بیان اینکه دولت به‌جای رفتارهای پوپولیستی گزارش عملکرد بدهد عنوان داشت: نقدها به عملکرد دولت حاصل واقع گویی و واقع گرایی است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: جمناجبهه مردمی انقلاب اسلامی است که هدف اعضای آن انجام فعالیت‌های انقلابی وتربیت نیروی ارزشی وفادار به جریان انقلاب است که با برنامه‌ریزی به انتخابات ریاست جمهوری مرتبط می‌شود تا در صحنه‌های مختلف کشور موثر عمل کند.

وی با اشاره به اینکه نیاز نیست اعضای این جبهه اصولگرا باشند ابراز داشت: بر اساس مرامنامه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی، راه برای حضور موثر همه دوستدارانو حافظان نظام و انقلاب باز است.

زاهدی با بیان اینکه جمنا همانند هرمی است که دارای قاعده و پایه ای ویژه است اظهار داشت: اساس جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامیبر قاعده استوار است و اگر قاعده و پایه کنار کشیده شود کل هرم فرو می‌ریزد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه نقش قاعده هرم فوق العاده اساسی است و مردم هستندکه این جبههرا به پیش می‌برند افزود: دو نوع مسئولیت وجود دارد؛ مسئولیت قاعده و پایه و مسئولیت شورای مرکزی و کاندیداهای جبهه مردمی.

وی با اشاره به اینکه در همه مراحل چه قبل، چه حین و چه بعد از انتخابات باید به نیروهای مردمی در قاعده هرم جمنا توجه داشت گفت: نباید فردگرایی در این حرکت مردمی وجود داشته باشد و اگر فردی بر منیت شخصی خود تاکید کند این من شیطانی و نفس اماره است.

زاهدی با بیان اینکه باید منیت‌ها را کنار بگذاریم و همه باهم در جهت تحقق اهداف انقلاب پیش برویم افزود: سمت‌های مختلفی در طول سال‌ها در کشور داشتم و در دو دوره تصدی وزارت علوم سعی کردم آرمان‌های نظام و مقام معظم رهبری را دنبال کنم و هزاران جوان با انگیزه را وارد فضای علمی دانشگاه کردم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به تدوین نقشه جامع علمی کشورمورد تایید مقام معظم رهبریدر دوره تصدی در وزارت علوم، خاطرنشان کرد: ICS پایگاه استنادی اطلاعات علوم جهان اسلام و راه اندازی جشنواره فارابی و توسعه فضاهای دانشگاهی از جمله دستاوردهای آن زمان بود.

وی با اشاره به اینکه کشور دچار مشکل بزرگی در حوزه فرهنگ و اقتصاد و آسیب‌های اجتماعی است اذعان داشت: از مقام معظم رهبری در سخنرانی‌ها مایه می‌گذاریم اما به‌گونه‌ای رفتار می‌کنیم که مخالف اهداف نظام است.

زاهدی با تاکید بر اینکه من باید تبدیل به ما شود و همه با هم باید کشتی انقلاب را جلو ببریم اظهار داشت: باید از نیروهای کارآمد انقلابی در پبشبرد اهداف نظام بهره برد چرا که مطالبه مقام معظم رهبریاست.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام داشت: اولویت اقتصادی باید خروج از رکود باشد و با تزریق نقدینگی کافی و علم و دانش به صنایع بزرگ می‌توان به این مهم دست یافت و بهره‌وری را افزایش داد و بدهی بزرگ دولت به بانک‌ها باید پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه باید روی شرکت‌های دانش بنیان سرمایه گذاری کرد گفت: در مبحث فرهنگی با چالشی بزرگ روبه‌رو هستیم و 256 شبکه تلویزیونی فارسی زبان در حال فعالیت علیه بنیان خانواده و فرهنگ ما هستند که در این راستا باید سند مهندسی فرهنگی کشور را فعال کرد.

زاهدی با بیان اینکه آقای روحانی در زمینه سند مهندسی فرهنگی کشور که تصویب شده و خواست مقام معظم رهبری بود چرا تاکنون حتی یک جلسه و یا نشستی در این راستا در طول فعالیت خود برگزار نکرده است گفت: سند مهندسی فرهنگی، هم‌افزایی سازمان‌های مرتبط با فرهنگ را به همراه دارد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامیبیان کرد: سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها باید عملی شود و عرصه تئاتر و هنر انقلابی کشور باید مورد توجه قرار گیرد چرا که گاهی هنرمندان اسلامی و انقلابی منزوی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه علمی باید اقتدار علمی ایجاد شود چرا که راهی جز این نداریم ابراز داشت: 51 طرح کلان ملی در کشور مطرح شد و حتی یکی در این دولت به ثمر ننشست.

زاهدی با بیان اینکه سفارتخانه‌های ما باید دارای حالت دیپلمات انقلابی باشند عنوانکرد: تعامل ما با دنیا ذیل اقتدارمان معنا می‌یابد و باید از حوزه اقتدار با کشورهای جهان صحبت کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: نگاه ما به اقتصاد باید کلان باشد و تمامی امکانات مالی و منابع و استعدادهای طبیعی کشور با آمایش سرزمین در حوزه تولید لحاظ شود و رانت‌خواری و بی‌عدالتی و درآمدهای نجومی باید در سایه شفافیت اقتصادی در کشور از بین برود.

وی با اشاره به اینکه شفافیت اقتصادی موجب توسعه اشتغال پایدار می‌شود افزود: در حوزه درمان، تعرفه‌ها 4 برابر شده و در این راستا 10 هزار میلیارد تومان کسری بودجه ایجاد شد در حالی‌که اولویت بهداشت و درمان باید روی پیشگیری می‌بود.

زاهدی با اشاره به اینکه باید نظام ملی نوآوری در کشور ایجاد شود خاطرنشان کرد: بودجه دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم 12 درصد افزایش یافت اما بودجه وزارت بهداشت31 درصد افزایش یافته است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سند 2030 هیچ رویکرد انقلابی، فرهنگی، مذهبی و دینی ندارد و ما کاملاً با آن مخالفیم و سند 2030به طور کامل نشأت گرفته از لیبرالیسم و سکولاریسم است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۱۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها

رسانه رسمی مجلس در یادداشتی نوشت: خبرگزاری ایرنا در اقدام اخیر خود حتی پا را فراتر نهاده و هدف اصلی خود از این رویکرد را عیان کرده است، یعنی تلاش برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس.

به گزارش انتخاب، اختلاف بین دولت و مجلس به رسانه‌های این دو قوه نیز کشیده شده است. بعد از حملات اخیر رسانه‌های دولت به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، حال سایت خانه ملت نیز وارد فاز پاسخگویی شده است.

خانه ملت، خبرگزاری رسمی مجلس در پاسخ به حمله خبرگزاری دولت به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نوشت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیش از ربع قرن فعالیت به جایگاهی رسیده که گزارش‌ها و اظهارنظر‌های آن، به‌عنوان مرجعی مستقل از نگاه‌های جناحی و سیاسی، محل استناد گزارش‌های اثرگذار کشور قرار می‌گیرد. چه بسا در دوره‌های مختلف مجلس، نگاه کارشناسی این مرکز حتی خلاف نظر رئیس یا اعضای هیئت‌رئیسه یا اکثریت نمایندگان مجلس بوده است که این خود بیانگر استقلال فکری این مرکز بوده است. این بعد کارشناسی و استقلال در طول سال‌ها انباشت تجربۀ علمی به دست آمده است.

در ادامه آمده است؛ اما این دیدگاه مستقل و کارشناسی گاه به مذاق برخی خوش نیامده و انتقاد‌هایی غیرکارشناسی و غیرعلمی را برانگیخته است. با نگاهی به رویکرد رسانه‌های دولت‌های گذشته نیز این انتقاد‌های غیرکارشناسی دیده می‌شود و می‌توان شواهد آن‌ها را در بایگانی‌های اینترنتی پیدا کرد. اکنون نیز همچون گذشته، به نظر می‌رسد این انتقاد‌ها در پایان دورۀ عملکرد مجلس یازدهم شدت بیشتری هم پیدا کرده است، رویکردی که با رگه‌های مغرضانه و سیاسی‌کاری‌های جانب‌دارانه به‌دنبال تخریب این نهاد و حتی دخالت در فرآیند ادارۀ آن است.

طی هفته‌های اخیر، و پس از انتشار گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه‌های مختلف، برخی رسانه‌های داخلی تیتر‌هایی بی‌دقت از این گزارش‌ها استخراج کردند و گاه رسانه‌های فارسی‌زبان معاند برداشت‌هایی مغرضانه از آن گزارش‌ها به مخاطبان خود ارائه کردند. پس از بازنشر این مطالب در فضای رسانه‌ای، رسانه‌های دولت، همچون ایرنا و ایسنا، سراسیمه و آشفته به‌جای توجه به اصل گزارش، خوانش آن و داشتن رویکرد حل مسئله، حمله به مرکز پژوهش‌های مجلس را در دستور کار خود قرار دادند.

نمونۀ بارز این گزارش‌ها و بازی‌خوردن رسانه‌های دولت را می‌توان در موارد زیر به عینه مشاهده کرد:

۱. یکی از این موارد، انتشار گزارش «بررسی مفهوم هزینه‌های کمرشکن سلامت و سیاست‌هایی برای محافظت مالی» توسط مرکز پژوهش‌های مجلس بود. یک روز پس از انتشار این گزارش، برخی رسانه‌ها آن را بازنشر و دستمایۀ خبرسازی خود کردند. وزارت بهداشت نیز، در اقدامی شتاب‌زده، جوابیه‌ای نسبت به این گزارش داد.

فردای آن روز هم، خبرگزاری ایرنا به‌طور ناصواب مصاحبه‌هایی علیه مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرد، ناصواب از آن جهت که نگاهی به آمار استنادشده در این گزارش نشان می‌داد دورۀ مورد مطالعه به‌کلی مربوط به بازۀ زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ است و عملکرد حوزۀ سلامت در دولت قبل بررسی شده است. حتی آمار و مستندات این گزارش نیز از دل آمار مرکز ملی آمار ایران استخراج شده است که مرکزی است ذیل سازمان برنامه و بودجه و معاونت ریاست جمهوری.

۲. در نمونه‌ای دیگر، مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی منتشر کرد با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس‌پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائۀ بسته تقنینی». پس از انتشار، برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند با تیتر «حذف سفر از سبد خانوار» برای این گزارش خبر ساختند. این تیتر عصبانیت خبرگزاری ایسنا و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را هم برانگیخت و بهانۀ هجمه علیه این مرکز شد.

درحالی‌که در هیچ کجای این گزارش مستند، اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا حتی مضمون آن نشده است. بلکه باز هم این گزارش براساس آمار مرکز ملی آمار ایران نگاشته شده بوده و حتی بالاتر از آن: این آمار مربوط به سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بوده. این نشان می‌دهد یک نفر در رسانه‌های دولت حتی صفحۀ چکیدۀ این گزارش را نخوانده است تا پس از آن دست‌به‌قلم شود و علیه مرکز پژوهش‌ها بنویسد.

۳. در دوره‌های مختلف فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس، مرسوم است که در زمان بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی گزارش‌های کارشناسی این مرکز در حوزه‌های مختلف ارائه شود تا نمایندگان با افق دید بازتری در تصویب بودجه تصمیم بگیرند. در سال جاری نیز، این گزارش‌ها به‌صورت مستمر تهیه و منتشر شدند. پس از انتشار یک گزارش با عنوان «بررسی بخش دوم لایحۀ بودجۀ سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۰): بودجۀ حامی فقرا (ظرفیت‌های فقرزدایی لایحۀ بودجه)» برخی اطلاعات گزارش از گزند تیترسازی همان رسانه‌های در امان نماند.

این رسانه‌ها با استناد اشتباه به این گزارش از گسترش فقر در جامعه خبر دادند، درحالی‌که در همان ابتدای گزارش اشاره شده است که رویکرد انقباضی بودجه کسری تراز عملیاتی بودجه را کاهش می‌دهد و به همین دلیل تورم را کاهش و وضعیت فقر را در کشور بهبود می‌بخشد. اما باز هم رسانه‌های دولت این گزارش را نخواندند و دست به قضاوت‌های نابجا زدند. یا مثال دیگر، گزارشی که در آن به رشد محرومیت‌زدایی به‌دلیل اقدامات دولت اشاره شده بود. البته که این نمونه‌ها منحصر به همین چند مثال نیست، اما، چون مجال آن نیست آن را موکول به وقتی دیگر می‌کنیم.

خبرگزاری ایرنا نیز در رویکرد سیاسی خود تیترخوانی را به خوانش دقیق گزارش ترجیح داده و در آخرین اقدام خود نوشته است «گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس دربارۀ لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳ و سایر موضوعات اقتصادی به مذاق رسانه‌های آن سوی آب خوش آمده. گویا این مرکز به محلی برای تهیۀ گزارش‌های منفی علیه وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران تبدیل شده و هیچ اقدام مثبتی در کشور صورت نمی‌گیرد که به چشم مسئولان مرکز بیاید».

درحالی‌که نگاهی حتی نه‌چندان عمیق به گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان از توجه به نقاط و اقدامات مثبت دولت دارد و اگر نقدی صورت گرفته، راهکار‌ها و پیشنهاد‌هایی برای رفع آن‌ها پیشنهاد شده است. گفتنی است تاکنون بیش از ۶۰۰ نامۀ راهبری برمبنای گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت محترم و دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف ارسال شده و در آن‌ها راهکار‌هایی برای رفع مشکلات ارائه شده است.

آیا دولت محترم آن‌قدر از عملکرد خود مطمئن است که سایر نهاد‌ها و مراکز پژوهشی را به دروغ‌گویی و سیاه‌نمایی متهم می‌کند؟ آیا شایسته نیست حتی اگر نقدی کارشناسی هم به دولت وارد شد، با نگاه علمی و کارشناسی و به‌دور از همهمه‌های رسانه‌ای به آن پرداخته شود؟ یا اگر نگاه انتقادی و غیرواقع‌بنیانه ازسوی رسانه‌های داخلی و معاند خارجی با استناد به گزارشی علمی یک مرکز صورت گرفت، بهتر نیست به‌جای تأختن به آن مرکز علمی از دل همان گزارش در حمایت از عملکرد دولت سخن گفت و جواب رسانه‌ها را به‌صورت رسانه‌ای داد؟ اگر تاب و تحمل نقد کارشناسانه هم در دولت وجود ندارد، پس اساساً چگونه باید متوجه مشکلات شد؟ واقعاً رسانه‌های دولت تفاوت تخریب و نقد کارشناسانه را از یکدیگر تشخیص نمی‌دهند؟

رسانه‌های دولتی در این هجمه به غیرمستندبودن آمار‌ها در گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره می‌کنند، درحالی‌که این آمار‌ها برگرفته از مرکز ملی آمار ایران است و تمامی روش‌ها و رویکرد‌ها روشی علمی و پژوهشی دارد. خبرگزاری دولت.

خبرگزاری ایرنا در اقدام اخیر خود حتی پا را فراتر نهاده و هدف اصلی خود از این رویکرد را عیان کرده است، یعنی تلاش برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس. این خبرگزاری نوشته است «انتظار می‌رود با تشکیل مجلس جدید و تغییر مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس، این نهاد تحقیقاتی به وظیفۀ اصلی خود بازگردد و مجدداً به بازوی مشورتی نمایندگان مجلس برای بررسی لوایح و طرح‌ها تبدیل شود. برای فعالیت‌های سیاسی، فضای کافی در کشور وجود دارد و نیازی به آلوده‌کردن مرکز پژوهش‌ها نیست».

بد نیست رسانۀ محترم دولت نگاهی به قانون اساسی و اصل استقلال قوا بیندازد. به نظر می‌رسد این رسانه در جایگاهی نیست که بتواند برای تعیین مدیران مجلس تکلیف تعیین کند یا آرزو‌های خود را در رسانه‌ای که از بودجۀ عمومی ارتزاق می‌کند بیان کند. این تلاش حتماً مخالف مشی و تأکید‌های رئیس‌جمهوری محترم است و اگر کسانی در ایرنا یا گوشه‌وکنار دولت چنین فکری را در سر می‌پرورانند بهتر است نگاهی به فرمایش‌های داهیانۀ رهبر معظم انقلاب بیندازند.

در آخر باید عنوان کرد که رسانه‌های دولت بهتر است به‌جای حاشیه‌سازی‌هایی که بازنمایی منفی برای جامعه دارد و بازیچۀ دست رسانه‌های معاند قرار می‌گیرد، در راستای هم‌افزایی و همدلی به‌منظور پیشبرد اهداف متعالی کشور به‌ویژه بهبود معیشت مردم گام برداریم و موضوعات فرعی را ارجح بر موضوعات اصلی کشور ندانیم.

دیگر خبرها

  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳