Web Analytics Made Easy - Statcounter


گروه فرهنگ و هنر «فرهنگ نیوز»؛ سال گذشته خبرهای تلخ و شیرین زیادی در عرصه فرهنگ و هنر در رسانه ها منتشر شد؛ خبرهایی که در برخی از ماه های سال لبخند و شادی بر لبان مردم نشانده و برخی ماه های دیگر غم را به چهره های مردم آورد.

در ذیل نگاهی داریم به رویدادهای فرهنگ و هنر در بهمن 95؛

«کاظم افرندنیا» جان به جان آفرین تسلیم کرد

کاظم افرندنیا بازیگر پیشکسوت تلویزیون و سینما که از پنج شنبه 30 دی بر اثر سکته مغزی در بیمارستان بستری بود، صبح امروزبهمن ماه- بر اثر سکته مغزی درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرندنیا روز پنج شنبه 30 دی ماه به دلیل سکته مغزی روانه بیمارستان شهدای تجریش شد. وی بعد از رسیدن به بیمارستان و همان روز پنجشنبه تحت عمل جراحی قرار گرفت و برای بار دوم عمل جرحی دیگری روی او انجام شد. او روز پنجشنبه نیز تحت عمل جراحی سوم قرار گفت و با کمک دستگاه تنفس می‌کرد.

«کاظم افرندنیا» متولد سال 24 شهر نائین است و دیپلم هنرستان هنرهای زیبا دارد. او فعالیت هنری خود را از سال 54 آغاز کرده است و در فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری ایفای نقش کرده که از جمله آنها می‌توان به معمای شاه، ستایش 2، خانه‌ای در تاریکی، دلیران تنگستان، خون بها و ... اشاره کرد.

«کلاه قرمزی» با حضور عروسک‌گردان‌های «جناب‌خان» کلید خورد

29 بهمن ماه، مجموعه تلویزیونی «کلاه قرمزی» به کارگردانی ایرج طهماسب و تهیه کنندگی حمید مدرسی ویژه نوروز 96 مقابل دوربین رفت.

این مجموعه تلویزیونی که آخرین بار در سال 94 از شبکه دو سیما پخش شد، یکی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های نوروز هر ساله سیما است.

در این مجموعه عروسکی حمید جبلی (کلاه قرمزی و پسرخاله)، محمدرضا هدایتی (پسرعمه زا)، محمد بحرانی (ببعی و هم ساده)، بهادر مالکی (فامیل دور)، کاظم سیاحی جیگر)، محمد لقمانیان (پسر فامیل دور)، احسان کرمی (عزیزم ببخشید)، هوتن شکیبا (دیبی)، علی سرابی (گابی) و ... از جمله صداپیشه‌ها و مرضیه محبوب، محمد اعلمی، شیما بخشنده، محمد لقمانیان، مهدی برقعی، حامد ذبیحی، مهتاب تبریزی، علی اعتصامی فر و ... نیز عروسک‌گردان‌های «کلاه قرمزی» هستند که در نام این عروسک‌گردان‌ها برقعی و ذبیحی عروسک‌گردان‌های عروسک محبوب «جناب خان» بودند که سرنوشت نامعلومی داشت.

همچنین قرار است تا به رسم هر ساله، شاهد عروسک‌های جدیدی در این اثر پرمخاطب باشیم.

علیرغم شایعاتی مبنی بر عدم حضور عروسک کلاه قرمزی به دلیل درگذشت دنیا فنی زاده (عروسک‌گردان)، امسال این عروسک در «کلاه قرمزی 96» حضور دارد، اما عروسک‌گردان آن هنوز مشخص نیست.

حسن جوهرچی بازیگر تلویزیون و سینما درگذشت

حسن جوهرچی بازیگر سینما و تلویزیون ساعت 5 امروز 15 بهمن ماه درگذشت.

این بازیگر که به علت بیماری و عارضه کبدی در بخش آی سی یو بستری بود به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

حسن جوهرچی در سال 1347 در خانواده‌‌ای اردبیلی در تهران متولد شد. لیسانس عکاسی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران داشت. بازی در سینما را در سال 1367 با «فیل در تاریکی» که بعد از پانزده سال کامل شد شروع کرد. اولین بازی مطرح او در سینما در سال 1370 با فیلم «برخورد» به کارگردانی سیروس الوند بود. اما با بازی در سریال در پناه تو در سال 1373 به شهرت رسید.

حال عمومی رشیدپور مساعد است

صبح امروز (چهارشنبه 6 بهمن) رضا رشیدپور مجری برنامه «حالا خورشید» بنا به گفته عوامل برنامه به دلیل افت فشار از هوش رفت.

این مجری در حالی که مشغول توضیحاتی درباره مراسم تشییع شهدای آتشنشان بود، ناگهان با گرفتن دست چپ خود و دسته صندلی به زمین افتاد و برنامه برای دقایقی متوقف شد.

بلافاصله عوامل برنامه وی را به بیمارستان بقیةالله منتقل کردند، از وی سی تی اسکن گرفته و به بخش منتقل شده است. هم اکنون وضعیت عمومی رشیدپور بهتر است.

این مجری تلویزیون مدتی طولانی با بیماری سرماخوردگی دست به گریبان بوده است و دلیل از هوش رفتن وی افت فشار و بیماری پیاپی ذکر شده است.این در حالی اعلام شده که با توجه رشیدپور به دست چپ خود به نظر میرسد مجری دچار حمله قلبی شده باشد.

برنامه صبحگاهی «حالا خورشید» هر روز از شبکه سه سیما بروی آنتن می‌رود.

مشاهدات عینی عکاس یکی از رسانه‌ها از حادثه پلاسکو

حادثه پلاسکو از وقایع تلخی بود که 10 روز پیش در مرکز تهران رخ داد؛ یکی از عوامل مهم در این اتفاق انعکاس واقعه در رسانه‌ها بود که عکاسان و خبرنگاران وظیفه خطیری را بر عهده داشتند.

«جواد هادی» یکی از عکاسان خبرگزاری فارس است که علاوه بر ثبت فضای ساختمان، آخرین لحظات زندگی شهید امینی را به تصویر کشید.

وی گفتگویی درباره حادثه پلاسکو انجام داده بود که متن کامل آن به شرح زیر اسـ:

چه ساعتی مأموریت برای حضور در پلاسکو به شما ابلاغ شد؟

حدود ساعت 8:15 دبیر گروه عکس با من تماس گرفت و گفت در پلاسکو آتش‌سوزی شده است و سریع خودت را به محل حادثه برسان. شب قبل از حادثه هم من تا ساعت 3 بامداد درگیر جشنواره فجر بودم. بعد از ابلاغ مأموریت با موتورسیکلت خودم را به پلاسکو رساندم. طبقات بالایی ساختمان می‌سوخت؛ از طرف لاله‌زار و خیابان جمهوری برای ممانعت از ورود مردم نوارکشی کرده بودند و دو طرف هم یگان ویژه ایستاده بودند.

در ابتدا راحت می‌گذاشتند عکاس‌ها به محل حادثه بروند؛ که اولین عکس و گزارش تصویری راهم منتشر کردم.

اول هول شدم و بدون تحویل گرفتن کلاه به طرف ساختمان رفتم؛ در آنجا شیشه‌ها از بالای ساختمان کنارم می‌افتاد؛ یکی از آتش‌نشان‌ها که دستش با شیشه بریده شده بود من را کنار کشید و گفت خیلی خطرناکه برو کلاه تحویل بگیر.

کلاه را تحویل گرفتم و از فاصله دور چند عکس گرفتم و به دفتر خبرگزاری فرستادم؛ بعد شروع به عکاسی کردم؛ وقتی می‌خواستم نمای بیشتری را بگیرم، حواسم نبود آن طرف را بسته‌اند. یک مرتبه دیدم یکی از مأموران نیروی انتظامی من را از محل حادثه دور کرد و هر کاری کردم و حتی با نشان دادن کارت خبرگزاری نگذاشت از صحنه‌ها عکس بگیرم و می‌گفت شرایط خطرناک است و نمی‌توانید بروید.

یکی از کسبه در جلوی ساختمان گریه می‌کرد و در حالی که خودش را می‌زد، وارد ساختمان شد.

من از کوچه پس کوچه‌ها به سمت خیابان منوچهری رفتم و خودم را جلوی ساختمان رساندم؛ آتش شعله می‌کشید؛ من شنیدم که یکی از مأموران آتش‌نشانی می‌گفت به احتمال زیاد این ساختمان فرو می‌ریزد و نمی‌توانیم کاری کنیم چون نردبان تا طبقات بالا نمی‌رسد و نمی‌توانیم آتش را خاموش کنیم.

مسئول روابط عمومی آتش‌نشانی به همراه شهید امینی به طبقه بالا می‌رفتند و گفتند 2 نفر از عکاسان می‌توانند تا بالا بروند. من و دو نفر از عکاسان، خودمان را به طبقات رساندیم.

از طبقات که بالا می‌رفتیم، کسی احتمال نمی‌داد ساختمان فرو بریزد. برق قطع شده بود و آسانسور کار نمی‌کرد و از پله‌ها بالا می‌رفتیم.

کسبه و کارگرها در مغازه‌ها حضور داشتند. برخی بار خالی می‌کردند و تردد در طبقات بود. صاحبان مغازه، چک و وسایل مهم را برمی‌داشتند و سردرگم بودند.

از طبقه هفتم به بالا نمی‌توانستیم برویم چون دود غلیظی مثل قیر بود که نمی‌شد کاری کرد. آن موقع شهید امینی سر ما فریاد زد و گفت بروید پایین اینجا خطرناک است؛ لباس شما ایمن نیست و لباس‌های ما ایمن است. شهید امینی حواسش به همه نیروها و کسبه و کارگرها بود.

به طبقه همکف رسیدم و دیدم برخی مردم در آنجا ایستاده‌اند و با گوشی‌هایشان در حال فیلمبرداری هستند. نیروی انتظامی هم در حال تلاش برای بیرون کردن این مردم بود. از طرفی هم نیروهای آتش‌‌نشانی کسبه و کارگرها را از طبقات به بیرون هدایت می‌کردند.

بعد از گرفتن عکس‌ از نماهای مختلف ساختمان، راهی دفتر خبرگزاری شدم تا عکس‌ها را منتشر کنیم. در حال ادیت عکس‌ها بودم که از شبکه خبر دیدم ساختمان پلاسکو فرو ریخت. بعد از این اتفاق من نرفتم و دیگر همکاران به محل حادثه رفتند.

شما شنیده بودید که ساختمان ممکن است فرو بریزد چرا رفتید؟

هر کسی یک وظیفه‌ای دارد،در آن برهه کار آتش‌نشان‌ها هزار برابر سخت‌تر از ما بود. مأموریت ما هم این بود که این لحظه‌ها را ثبت کنم و باید می‌رفتم. آن موقع نگاه نمی‌کردم جانم در خطر است و باید این اتفاق مهم ثبت می‌شد.

فکر می‌کنم در این حادثه علاوه بر ثبت تصاویری از حواشی ساختمان، ثبت تلاش شهید امینی دقایقی قبل از شهادتش رسالت من بود. این عکس از آخرین لحظات زندگی شهید امینی بود. بی‌سیم دستشان بود و نیروهای تحت امر را در طبقات هدایت می‌کرد. حتی زمانی که همراهشان بودیم، خودشان جلو حرکت می‌کردند و ما هم پشت سرشان می‌رفتیم.

البته من نمی‌دانستم پلاسکو فرو می‌ریزد وگرنه برای عکس گرفتن بیشتر تلاش می‌کردم تا عکس‌های بهتر و بیشتری بگیرم.

خانواده شما می‌دانستند که مأموریت به پلاسکو دارید؟

بعد از حادثه در شبکه‌های اجتماعی خبری را مبنی بر حضور خبرنگاران در ساختمان پلاسکو دیدم؛ این خبر را فوری برای خانواده باز ارسال کردم و گفتم این شایعه است و من زنده‌ام.

آیت‌الله سیدابراهیم خسروشاهی دارفانی را وداع گفت

آیت‌الله سیدابراهیم خسروشاهی که شاگرد بزرگانی چون شیخ عباس تهرانی، علامه طباطبایی و امام راحل بود، دار فانی را وداع گفت.

این عالم فقید بزرگوار که تیرماه سال جاری به منظور زیارت بارگاه مطهر حضرت علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به مشهد سفر کرده بود، به هنگام ادای فریضه نماز، دچار سانحه و شکستگی از ناحیه لگن شد و در بیمارستان رضوی مشهد بستری شد.

آیت‌‌الله سیدابراهیم خسروشاهی در سال 1303 در کرمانشاه به دنیا آمد، پدرش سیدهاشم، فرزند حاج سیدجعفر از متدینین خسروشاه (خسروشهر) بود. وی در عنفوان جوانی تقدیری در محضر مرحوم آیت‌الله حاج شیخ عباس تهرانی رفت و فریفته اخلاق و جاذبه‌های معنوی آیت‌الله شیخ عباس تهرانی بود و میل به طلبگی در او شدت می‌یابد.

آیت‌الله خسروشاهی پس از آن با فدائیان اسلام و سپس با امام آشنا شد و شجاعانه و عاشقانه در وادی مبارزه با رژیم طاغوت قدم گذارد و برای افشای چهره واقعی رژیم پهلوی و رژیم طاغوت از هیچ کوششی دریغ نکرد. امام در نامه ای از ایشان به سیدالعلما تعبیرکردند.

وی همچنین در مدرسه فیضیه با علامه طباطبایی آشنا شد و رابطه‌شان به دوستی نزدیکی انجامید تا آنجا که علامه به ایشان می‌فرمایند: «تو در قلب ما جای داری».

حذف «گشت۲»؛ علامت سوال بزرگ برای مخاطب

سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر که کار خود را از 9 بهمن ماه به طور رسمی در برج میلاد آغاز کرد؛ در طول 10 روز برگزاری با حاشیه های مختلفی همراه بود؛ حاشیه هایی که گاه باعث واکنش محمد حیدری، به عنوان دبیر جشنواره می شد که یکی از آنها حذف «گشت 2» از آرامی مردمی بود.

سیمرغ بلورین آرای مردمی برای تمام سینماگران از اهمیت خاصی برخوردار است و سازندگان آثار این سیمرغ را بسیار با اهمیت می‌دانند زیرا تجربه نشان داده است سیمرغی که در این بخش اهداء می‌شود نگاه مخاطب به فیلم را به همراه دارد و در واقع تضمین گیشه فیلم است.

سینما با مخاطب زنده است و این سیمرغ از اهمیت خاصی برخوردار است امسال خانه سینما مانند سال‌های گذشته عهده‌دار شمارش آرای مردمی بود و از روز اول فیلم‌ها را به صورت رتبه بندی اعلام نکرد تا مخاطب بداند کدام فیلم در مکان اول و کدام فیلم در مکا‌ن‌های بعدی قرار دارد. این در شرایطی است که به گفته دبیر جشنواره فیلم فجر هر 44 فیلم حاضر در جشنواره امکان رقابت برای به دست آوردن سیمرغ این بخش را دارا بودند و این اهمیت فعالیت برگزار کنندگان این بخش را مهمتر می‌کند. محمد حیدری در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که رتبه دوم و سوم برگزیدگان بخش مردمی امسال اعلام می‌شوند اما سیمرغ تنها به یک فیلم اهدا می‌شود. خانه سینما در این روزهای متمادی هیچ گاه رتبه های بعدی را مشخص نکرد و تنها یک فیلم در بالای دایره که منتشر می‌شد قرار می‌گرفت.

«گشت 2» در تمام روزهای اعلام برگزیده آرای مردمی در دایره قرار گرفت و در روز (یکشنبه)در بالای دایره جای گرفت اما به یکباره در اعلام آرای مردمی روز گذشته در میان 5 فیلم قرار نگرفت . این درحالی است که تمام سالن‌داران برای «گشت 2» بدون استثناء یا سانس فوق العاده در نظر گرفتند یا با ازدحام جمعیت مواجه شده و مجبور به اضافه کردن صندلی به سالن سینما شدند. لازم به ذکر است سهیلی یک شب قبل و در نشست فیلمش، درباره عملکرد خانه سینما در مقطعی، انتقاد جدی کرده بود.

حالا و با این اوصاف چگونه ممکن است که این فیلم به یکباره از آرای مردمی حذف شود در حالی همه مخاطبان به دنبال حضور در سالن‌هایی هستند که این فیلم را به نمایش می گذارند . عملکرد خانه این علامت سوال بزرگی برای مخاطب خواهد بود .


-----------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۲۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، امیر عابدی در ابتدای کارگاه «آشنایی با عکاسی در فیلم و سینما» گفت: در سینمای ایران حضور در سمت‌های مختلفی را تجربه کردم تا بدانم زمانی که می‌خواهم در یک فیلم سینمایی کار کنم به دلیل روابط مختلفی که میان صنوف وجود دارد، باید چگونه عمل کنم؛ به عنوان مثال یک برنامه ریز زمانی موفق است که بداند هر گروه کاری باید در چه ساعتی در صحنه حضور پیدا کند.

وی ادامه داد: من در دوره تجربه اندوزی تلاش کردم حرفه‌های مختلفی را در سینما بیاموزم و تجربه کنم و به دیگران هم توصیه می‌کنم که ابتدا عکاسی را با فیلم‌های کوتاه تجربه کنند تا روابطی را که میان گروه‌های مختلف وجود دارد، یاد بگیرند.

کار در سینما طاقت فرسا است

عکاس فیلم «شب یلدا» افزود: فعالیت در سینما کاری طاقت فرسا است و ممکن است مراحل فیلمبرداری برخی از پلان‌ها بارها تکرار شود. برخی فکر می‌کنند عکاسی فیلم کار ساده‌ای است. عده‌ای نیز تصور می‌کنند که ما فقط قاب فیلمبردار را لحاظ می‌کنیم، در صورتی که همیشه اینطور نیست. در بسیاری از مواقع، عکاس زاویه مورد نیاز خود را از قبل انتخاب می‌کند. در واقع من شیوه ثبت بسیاری از عکس‌ها را در هنگام خواندن فیلمنامه در ذهن خود مرور می‌کنم. برخی از همکاران ما در حوزه عکاسی فیلم با فیلمنامه آثاری که در آن حضور پیدا می‌کنند، آشنایی ندارند و این مساله به هیچ وجه مورد قبول نیست. زمانی که فیلمنامه را می‌خوانید، کاراکترها را آنالیز کرده و به ایده‌هایی جدیدی می‌رسید.

شخصیت منفی نیاز به لنز واید دارد

عابدی با بیان این‌که گاهی پیش آمده که یک کارگردان از قاب‌های او تاثیر گرفته است، افزود: مثلا می توان‌ برای گرفتن کلوز آپ از شخصیت منفی با لنز واید و برای شخصیت مثبت از لنز تله استفاده کرد و این مساله به دلیل تاثیرات روانشناسی موجود در لنزها است. این موارد زمانی کاربرد خواهد داشت که فیلمنامه اثر را به خوبی مطالعه کنید. جزو وظایف یک پروژه است که با عکاس کاملا همراهی کند.

وی ادامه داد: ارتباطاتی که بین عوامل وجود دارد مانند چرخ دنده به صورت ارگانیک عمل می‌کند، سینما و تئاتر به هیچ عنوان هنر فردی نیست. برقراری تعامل و روابط عمومی بالا بخشی از وظیفه یک عکاس است. بازیگر مقابل دوربین، پارتنر یک عکاس به شمار می‌رود و باید بتوان با او تعامل مناسبی داشت.

عکاس فیلم «قرمز» در ادامه این نشست گفت: سال‌ها پیش یک دوره یکساله کلاس بازیگری گذراندم تنها برای اینکه بدانم یک بازیگر چگونه رفتار می‌کند و چگونه حس خود را به صورت فیزیکی یا میمیک صورت به شکل بیرونی بروز می دهد. در بازیگری رویکردهای متفاوت وجود دارد؛ عده ای کاملا حسی و برخی مبتنی بر تکنیک بازی می کنند، برخورد عکاس در یک پروژه باید با هر کدام از اینها متفاوت باشد.

عابدی با بیان این‌که در گذشته عکاسی با نگاتیو انجام می‌گرفت و به همین دلیل با دشواری‌های بیشتری همراه بود، ادامه داد: به دلیل وجود نگاتیو، در آن زمان من با دقت بیشتری به رصد کردن شرایط برای تهیه عکس ها می‌پرداختم. به صورت اصولی در همه فیلم‌ها، تمرین نهایی وجود دارد که باید همه چیز از جمله گریم و لباس مانند اجرای نهایی باشد و در این شرایط می‌توان بخش زیادی از عکس ها را در تمرین تهیه کرد. یاد گرفتن سینما از صفر تا صد و شناخت کامل پروسه تولید بسیار مهم است. یادگیری این موارد در طول دوران کاری برای من بسیار مفید بوده و خصوصا حضور در کلاس بازیگری تاثیر زیادی در زندگی حرفه‌ای من داشته است.

یکی از وظایف عکاس کنجکاو کردن مخاطب است

عابدی عنوان کرد: یکی از وظایف عکاس فیلم، وسوسه کردن و ایجاد کنجکاوی در مخاطبان است. مثلا در فیلم «ساکن طبقه وسط»، شهاب حسینی ۳۸ نقش متفاوت را برعهده داشت که عکس‌های مربوط به آن شخصیت‌ها می‌توانست تبلیغات مثبت فراوانی را باعث شود. در صورتی که تنها به استفاده یک عکس از آن فیلم به عنوان تبلیغ در سطح شهر بسنده شد.

عکاس فیلم «آلزایمر» افزود: برخی عقیده دارند عکاسی فیلم دیگر مرده است ولی این باور اشتباه است؛ یادم می آید در اواسط دهه هشتاد برای اولین بار در فیلم «مزرعه پدری» از دوربین دیجیتال استفاده کردم که برای من ریسک بزرگی به شمار می‌رفت.

وی ادامه داد: باید توجه داشت همه زوایایی که عکاس تدارک می‌بیند، عیناً مشابه فیلم نیست. به علاوه که او بخش مربوط به پشت صحنه را هم پوشش می‌دهد. افزون بر این، خلاقیت در حیطه عکاسی بسیار مهم است و به این دلایل است که اعتقاد دارم عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد.

عکاس فیلم نمایانگر تجربه تهیه کننده

عابدی افزود: دلیل اهمیت خواندن فیلمنامه برای من این است که از کلیت فیلم و کاراکترها به تحلیل برسم و متوجه شوم برای هر کدام به چه میزان تمرکز نیاز دارم. ضمن این‌که زمانی که فیلمنامه‌ای را مطالعه می‌کنم، متوجه می‌شوم کدام قسمت‌ها نیاز به عکس دارد.

وی با یاد کردن از اکبر عالمی بیان کرد: عالمی در این زمینه دریای دانش بود و همواره از او می‌آموختم. متاسفانه او را در دوران کرونا از دست دادیم. اگر امروز عالمی در جمع ما حاضر بود من بسیار از دانش او استفاده می‌کردم.

وی با اشاره به اهمیت نگاه تهیه کننده‌ها، بیان کرد: برای اینکه متوجه میزان حرفه ای بودن یک تهیه کننده شویم کافی است ببینم عکاس انتخاب شده برای یک فیلم چه میزان حرفه ای و با تجربه است چرا که این انتخاب نشان دهنده این امر است که تهیه کننده چه میزان به فکر تبلیغات اکران است.

ماندن در سینما اهمیت دارد

وی درباره چگونگی ورود به سینما گفت: ورود پیدا کردن به سینما چندان دشوار نیست، بلکه باقی ماندن در این فضا است که اهمیت دارد. بارها افرادی را به پروژه‌های مختلفی معرفی کرده‌ام، چراکه دارای توانمندی و استعدادی ویژه بودند. اما اکثرا نتوانستند بیش از حضور در یک پروژه را تجربه کنند. بسیاری در شرایط کاری نمی‌توانند موفق عمل کنند. مسیر من چنین بوده است که ابتدا به دنبال آموختن سینما بودم و سپس حضور در فیلم کوتاه و پروژه‌های مختلف این عرصه را تجربه کردم.

عابدی، گفت: این فرآیند سه سال به طول انجامید. امروزه با یک موبایل هم می‌توان فیلم ساخت در صورتی که فیلمسازی و عکاسی با نگاتیو بسیار دشوار بود. جوان‌ترها چندان دنبال تجربه‌های تازه نیستند در صورتی که فردی همچون علیرضا داوودنژاد فیلم «روغن مار» را با یک گوشی آیفون فیلمبرداری کرد.

وی ادامه داد: عکاس خوب فیلم باید علاوه بر داشتن اطلاعات کافی در زمینه عکاسی، مدیوم سینما و اجزای آن را نیز به خوبی بشناسد. من هنوز هم در آموزشگاه‌های سینمایی دوره‌هایی را برای افرادی برگزار می‌کنم که در رشته بازیگری و کارگردانی تحصیل کرده‌اند و دوره‌های مختلف آن را گذرانده‌اند. در این کلاس‌ها درباره ارتباط میان بازیگری با دیگر حوزه‌ها و خصوصا عکاسی صحبت می‌کنم. در گذشته بازیگران پیش از بستن قرارداد نام عکاس را جویا می‌شدند و این مساله برای آن‌ها اهمیت زیادی داشت زیرا عکس‌ها بسیار دیده می‌شدند. البته امروزه عکس فیلم اهمیت بیشتری به لحاظ میزان دیده شدن پیدا کرده زیرا محیط ارایه آن بسیار گسترده‌تر شده است.

خلاقیت بزرگترین عنصر یک عکاس است

عابدی درباره شاخص‌های یک عکس خوب گفت: اکسپوز درست، اولین مساله است و نورسنجی نیز باید به درستی انجام بگیرد و این الفبای هنر عکاسی است. نکته بعدی کمپوزیسیون یا کاربندی مناسب است و بعدی مجموعه‌ای از اکت بازیگر، نورپردازی، صحنه آرایی و شکار آن یک لحظه است که باعث ماندگار شدن یک عکس می‌شود.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از عناصر زیبایی شناسانه باعث ساخته شدن یک عکس خوب می‌شود. ضمن این‌که نورپردازی در عکاسی فیلم، توسط نورپرداز پروژه انجام می‌شود و به همین علت فرآیند عکس‌برداری چندان وقت گیر نیست.

این هنرمند در پایان یادآور شد: بزگترین عنصری که هر عکاس می‌تواند در کار خود به آن متکی باشد، بهره‌گیری از خلاقیت است. عکاس رایگان و ارزان یکی از معضلات این حرفه است. میانگین تعداد عکس‌ها در گذشته ۴۰ حلقه سی و شش تایی بود در صورتی که امروز بسیاری از عکاسان برای هر جلسه از فیلم تعداد زیادی عکس تهیه می‌کنند. در ابتدای ورود فناوری دیجیتال به سینما، نسبت به آن اعتماد کافی وجود نداشت و به همین دلیل من هم به صورت دیجیتال و هم نگاتیو عکس‌هایی را تهیه می‌کردم. متاسفانه امروزه روی عکس ویرایش بسیار زیادی انجام می‌شود و حتی اندازه قاب را تغییر می‌دهند که اتفاقی بسیار غیرحرفه‌ای است.

کد خبر 6093813 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • دیدار استاندار با خانواده معزز شهدای حادثه تروریستی سیب و سوران در حوزه سیستان
  • ۱۳ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • چرا باید انسان‌ در «عکس‌های منظره‌» باشد؟
  • عکاس خبرگزاری مهر آذربایجان‌شرقی برگزیده جشنواره ملی عکاسی سنندج
  • تقدیر از عکاس خوزستانی‌ در مسابقه عکس روز سنندج
  • مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران برگزار می‌شود
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق