Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

آيا واکسيناسيون در زمان حاملگي بي‌خطر و ايمن است؟ چرا بايد زنان حامله واکسينه شوند؟ از جمله سوالاتي هستند که آگاهي از آن براي همه زنان باردار لازم و ضروري است.
بسياري از زنان ممکن است در مورد ايمن‌سازي و احتمال ابتلا به بيماري‌هايي که مي‌تواند به آنها يا جنين‌شان آسيب‌ برساند، اطلاعات زيادي نداشته باشند، در صورتي که واکسيناسيون به موقع مي‌تواند از بروز بسياري از بيماري‌هاي عفوني قابل انتقال به جنين پيشگيري کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بهتر است زنان به منظور بررسي وضعيت ايمني در برابر بيماري‌هاي عفوني و تنظيم برنامه واکسيناسيون خود، قبل از اينکه حامله شوند، با پزشک خود مشورت نمايند.
آيا واکسن‌ها ايمن و بي‌خطرند؟
همه واکسن‌ها از نظر ايمني توسط انجمن غذا و دارو مورد آزمايش قرار مي‌گيرند. کليه واکسن‌ها از نظر استريل بودن و کارايي و بي‌ضرر بودن کنترل مي‌شوند و مرکز مبارزه با بيماري‌هاي ايمني کليه واکسن‌ها را در طول مدت استفاده مورد پايش قرار مي‌دهد. ممکن است بعضي از مردم به برخي از اجزاي واکسن حساسيت داشته باشند (به عنوان مثال حساسيت به تزريق واکسن آنفلوآنزا به دليل کشت روي تخم‌مرغ). اين افراد قبل از تزريق واکسن بايد با پزشک معالج مشورت نمايند.
آيا واکسن مي‌تواند به جنين آسيب برساند؟
تعدادي از واکسن‌ها بخصوص آنها که از ويروس زنده تهيه شده‌اند نبايد به زنان باردار تزريق شوند، زيرا ممکن است اين واکسن‌ها براي جنين مشکل‌آفرين باشند. بعضي از واکسن‌ها مي‌توانند به زنان باردار در سه ماهه دوم يا سوم بارداري تزريق شوند ولي عده‌اي معتقدند بهتر است تزريق واکسن‌ها حداقل سه ماه قبل از تولد يا بلافاصله بعد از تولد صورت گيرد.
چه واکسن‌هايي را در دوران حاملگي مي‌توان تزريق کرد؟
- هپاتيت b: زنان بارداري که تست منفي هپاتيت دارند مي‌توانند اين واکسن را دريافت کنند. اين واکسن براي محافظت مادر و جنين عليه عفونت استفاده مي‌شود. تزريق اين واکسن سه مرحله‌اي بوده و قبل و بعد از زايمان صورت مي‌گيرد. زمان تزريق مرحله اول است.
- آنفلوآنزا: اين واکسن مي‌تواند از بيماري‌هاي جدي مادر طي دوران بارداري جلوگيري کند. همه زنان بارداري که وارد سه ماهه دوم يا سوم بارداري مي‌شوند، طي بروز آنفلوآنزاي فصلي بايد واکسن را دريافت نمايند. افرادي که وضعيت پزشکي حادي دارند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند. بنابراين مي‌توانيد واکسن را در هر مرحله از بارداري دريافت نماييد. اگر اين مشکل در شما وجود دارد، حتما با پزشک مشورت نماييد.
- کزاز / ديفتري: اين ترکيب از واکسن‌ها به طور معمول براي زنان باردار توصيه مي‌شود. اين واکسن ايمني دائم ايجاد نمي‌کند و حتما بايد دوز يادآور هر 10 سال يک بار تزريق شود.
چه واکسن‌هايي را نمي‌توان به زنان باردار تزريق کرد؟
ممکن است واکسن‌هاي زير توانايي انتقال بيماري به جنين را داشته باشند و يا باعث بروز زايمان زودرس، سقط جنين و نقايص مادرزادي شوند. بنابراين فعلا تزريق آنها در دوران بارداري به طور معمول توصيه نمي‌شود.
هپاتيت a: بي‌ضرر بودن اين واکسن در بارداري تعيين نشده و بايد طي اين دوران از تزريق آن اجتناب نمود. زناني که در معرض ابتلا به اين ويروس هستند، بايد با پزشک معالج خود مشورت نمايند.
mmr (سرخک، سرخجه، اوريون): زنان بايد حداقل سه ماه بعد از تزريق اين واکسن باردار نشوند.
آبله ‌مرغان: اين واکسن براي جلوگيري از آبله‌ مرغان استفاده مي‌شود و بايد زمان تزريق آن حداقل سه ماه قبل از بارداري باشد.
پنوموکوک: چون بي‌خطر بودن اين واکسن ناشناخته است، بايد از تزريق آن اجتناب شود، به جز براي زنان در معرض خطر يا زنان مبتلا به بيماري‌هاي مزمن.
فلج‌اطفال خوراکي و فلج اطفال تزريقي: هيچ‌ کدام از انواع اين واکسن‌ها (ويروس زنده و يا ويروس کشته شده) براي زنان باردار توصيه نمي‌شود.
تاثيرات و عوارض پس از واکسيناسيون
هپاتيت a: درد، سفتي و قرمزي در محل تزريق، سردرد، در موارد نادر واکنش آلرژيک شديد
هپاتيت b: درد در محل تزريق، تب
آنفلوآنزا: قرمزي و تورم در محل تزريق
کزاز – ديفتروئيد: تب خفيف، سفتي و تورم در محل تزريق
mmr: دانه‌هاي قرمز رنگ پوست، تورم غدد لنفاوي گردن، درد، محدوديت حرکت مفاصل يک تا دو هفته بعد از واکسيناسيون
آبله‌ مرغان: تب، سفتي و قرمزي در محل تزريق، راش و برآمدگي‌هاي کوچک تا سه هفته بعد از واکسيناسيون
پنوموکوک: تب، سفتي در محل تزريق
واکسن فلج اطفال خوراکي (opv): هيچ عارضه جانبي با اين واکسن شناخته نشده است.
واکسن فلج اطفال تزريقي (ipv): قرمزي، ناراحتي در محل تزريق
منبع:isna.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۲۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فواید روزه از نظر هوش مصنوعی (فیلم) فواید شگفت انگیز سیب برای پوست (فیلم) فواید مصرف تخم شربتی در ماه رمضان (فیلم)

دیگر خبرها

  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور