Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-06@03:14:17 GMT

چرا جلسه هیأت ‌نظارت بر برجام برگزار نشد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۴۹۷۲

چرا جلسه هیأت ‌نظارت بر برجام برگزار نشد؟

با وجود اعلام علی‌اکبر ولایتی درباره تشکیل جلسه هیات نظارت بر اجرای برجام پس از بازگشت روحانی از نیویورک، با این حال اما حالا ۱۳ روز پس از بازگشت روحانی، هنوز جلسه هیات نظارت برگزار نشده است. به گزارش جهان نيوز؛ علی‌اکبر ولایتی که عضو هیات نظارت بر اجرای برجام است ۲۷ شهریور درباره جدیدترین تحریم آمریکا علیه ایران گفت: پس از بازگشت رئیس‌جمهور از نیویورک جلسه شورای نظارت بر برجام تشکیل و تصمیم مناسب اتخاذ خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولایتی ادامه داد: اشاره ولایتی درباره تحریم چند شخصیت حقوقی و همچنین تحریم فروش هواپیما علیه ایران بود که به اعتقاد این عضو هیات نظارت بر اجرای برجام، نقض آشکار توافق هسته‌ای بوده است.
۲۳ شهریورماه وزارت خزانه‌داری آمریکا یک بسته تحریمی جدید علیه ایران وضع کرد. این وزارتخانه ۱۸ فرد و شرکت ایرانی و خارجی را به فهرست تحریم‌های دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه‌داری اضافه کرد.

همزمان با این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا، مجلس نمایندگان این کشور نیز فروش هواپیمای مسافری و به طور کلی فروش هر نوع هواپیمای غیرنظامی به ایران را ممنوع کرد. در حالی که فرآیند فروش هواپیماهای مسافری بوئینگ به ایران طی شده بود اما مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن فروش هواپیماهای مسافری به ایران ممنوع شد. نمایندگان آمریکایی این اقدام را از طریق ۲ اصلاحیه در برنامه بودجه سال ۲۰۱۸ آمریکا انجام دادند.

این مصوبه استفاده از منابع مالی برای مجاز کردن مبادلات اقتصادی برای فروش هواپیما به ایران را ممنوع و بخش کنترل دارایی خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا را از صدور مجوز برای فروش هواپیما به ایران منع می‌کند. این ۲ بسته تحریمی جدید قرار بود پس از بازگشت حسن روحانی از نیویورک به ایران، در جلسه هیات نظارت بر اجرای برجام بررسی شود.

با این حال اما در حالی که حسن روحانی ۳۰ شهریور از نیویورک به ایران بازگشت، هنوز هیات نظارت بر اجرای برجام برای بررسی این تحریم‌های جدید، تشکیل جلسه نداده است. روند تشکیل جلسات هیات نظارت بر اجرای برجام نشان می‌دهد قاعدتا این هیات باید تاکنون نسبت به تحریم‌های جدید آمریکا که آشکارا برجام را نقض می‌کند، تشکیل جلسه می‌داد.

جلسه در واکنش به ISA
۱۱ آذر ۹۵ سنای آمریکا با رای ۹۹ سناتور تمدید ۱۰ ساله تحریم‌ها علیه ایران موسوم به تحریم ISA را تصویب کرد. این قانون به بهانه فعالیت‌های هسته‌ای و برنامه موشکی ایران وضع شده و صنایع نفت و گاز و بخش‌های بانکی و نظامی ایران را هدف تحریم قرار داده است. آمریکایی‌ها پس از تصویب این تحریم‌ها اعلام کردند این طرح را تصویب کرده‌اند تا به ایران اعلام کنند رئیس‌جمهوری آینده آمریکا توانایی آن را دارد که در صورت نقض برجام از سوی تهران، تحریم‌ها را به سرعت اعمال کند. این در حالی است که مقامات ایران تأکید کردند تصویب این طرح به معنای نقض برجام از سوی آمریکا است.
۶ روز پس از تصویب این تحریم در کنگره، یعنی ۱۷ آذر ماه هیات نظارت بر برجام به ریاست حسن روحانی تشکیل جلسه داد. این جلسه که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید درباره اقدامات متقابل ایران بود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در این جلسه، وزارت امور خارجه گزارشی از سیر مصوبه ضدایرانی کنگره آمریکا درباره تمدید قانون آیسا را ارائه و اقدامات ‏دیپلماتیک و مذاکرات سیاسی با کشورها در اعتراض به رفتار آمریکا را تشریح کرد.‏
همچنین سازمان انرژی اتمی گزارشی از آخرین مذاکرات و توافق‌ها با گروه ۱+۵ در مسائل فنی از جمله تامین کیک زرد مورد ‏نیاز و نوسازی نیروگاه هسته‌ای اراک را ارائه داد.‏
اعضای جلسه با توجه به رفتار غیرقابل توجیه آمریکا درباره تعهدات این کشور در برجام،‌ اجرایی شدن این قانون را نقض ‏فاحش برجام دانستند و پیشنهادهای مطرح شده در واکنش به اقدامات آمریکا را مورد بررسی و تصویب قرار دادند و با توجه به ‏سناریوهای محتمل در آینده، برای هرگونه اقدام تصمیمات لازم را اتخاذ کردند. بر اساس این تصمیمات، اقدامات دولت آمریکا به طور دقیق رصد خواهد شد و بر اساس تدابیر متخذه، متناسب با اقدام طرف مقابل، ‏واکنش لازم طبق مصوبات، اجرایی خواهد شد.‏
۶ روز پس از تشکیل جلسه هیات نظارت بر اجرای برجام، حسن روحانی طی نامه‌هایی جداگانه به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، به آنها دستور داد اقدامات لازم را در راستای مقابله با تصویب تحریم‌های ISA که نقض فاحش برجام بود، انجام دهند. بر اساس این نامه‌ها ظریف موظف به پیگیری حقوقی شکایت ایران در کمیسیون مشترک برجام شد و علی‌اکبر صالحی نیز موظف شد در حوزه طراحی پیشران‌های هسته‌ای و سوخت آنها اقداماتی انجام دهد.
ناگفته نماند پیگیری‌های حقوقی ظریف نهایتا به جایی نرسید و ایران از بردن شکایت به کمیسیون مشترک صرف نظر کرد. درباره انجام تکالیف علی‌اکبر صالحی هم هنوز خبری در دسترس نیست و مشخص نیست موضوع پیشران‌های هسته‌ای اساسا محقق شده است یا خیر.

جلسه در واکنش به مادر تحریم‌ها
مردادماه امسال نیز هیات نظارت بر اجرای برجام در واکنش به تصویب طرح تحریم‌های موسوم به «مادر تحریم‌ها» تشکیل جلسه داد. ۶ مردادماه امسال سنای آمریکا طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی موسوم به مادر تحریم‌ها را تصویب کرد. این طرح ابتدا تحت عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌ساز ایران» در مجلس سنا مطرح شد که شامل وضع تحریم‌هایی درباره برنامه موشک بالستیک، اتهام واهی ارتباط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با «اقدامات تروریستی» و نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی بود اما در جریان رسیدگی به آن، بخش دیگری شامل تحریم‌های روسیه نیز به آن افزوده شد.
۳ روز پس از تصویب این مصوبه در سنا و قبل از امضای آن توسط ترامپ، هیات نظارت بر اجرای برجام با حضور همه اعضا به ریاست حسن روحانی تشکیل جلسه داد. در این جلسه پس از استماع گزارش‌های وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، آخرین وضعیت قانون تحریمی جدید آمریکا و تبعات آن مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت. اعضای هیات نظارت، بر نقض تعهدات آمریکا در برجام بویژه مفاد بندهای ۲۶ ، ۲۸ و ۲۹ تأکید داشته و بر ضرورت پاسخ مقتدرانه، متناسب و هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران به موضع‌گیری‌های دولت آمریکا تاکید کردند.
هیات نظارت، ضمن استقبال و حمایت از پیش‌نویس طرح قانون «مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، تصمیماتی را در ۱۶ بند برای واکنش متناسب به تحریکات آمریکا گرفت که متعاقبا توسط رئیس‌جمهور به دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ابلاغ خواهد شد.
این موارد نشان می‌دهد قاعدتا جلسه هیات نظارت بر اجرای برجام باید تاکنون برگزار می‌شد. هیات نظارت بر اجرای برجام ۶ روز پس از تصویب تحریم‌های ISA و ۳ روز پس از تصویب تحریم‌های موسوم به مادر تحریم‌ها تشکیل جلسه داده است. با این حال اما با گذشت ۲۰ روز از تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا که به گفته ولایتی، نقض فاحش برجام است، هنوز هیات نظارت بر برجام تشکیل جلسه نداده است!
منبع: روزنامه وطن امروز

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده

به گزارش خبرآنلاین از مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902347

دیگر خبرها

  • جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • تصویب قانون رفع تحریم‌های ظالمانه از کارهای مهم مجلس است
  • داوطلبان عضویت در هیات مدیره موسسه ملل مدارکشان را تحویل بدهند
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • اعضای هیات مدیره انجمن صنفی پایگاه های خبری تهران انتخاب شدند
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • توضیح دانشگاه تهران درباره انتخاب همسر ابراهیم رئیسی به‌عنوان عضو هیات جذب دانشکده علوم خانواده
  • گسترش فعالیت هیات های آزادگان تهران به سمت خودباوری