Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@17:55:03 GMT

نقدی ظریف، به پیش‌بینی ظریف دکتر ظریف

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۵۵۸۵

نقدی ظریف، به پیش‌بینی ظریف دکتر ظریف

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه متعهد، سیاس، پرکار و البته خندانمان طی مصاحبه ای با دو روزنامه انگلیسی گاردین و فایننشال تایمز پیش بینی کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گزارش ماه اکتبر تاییدیه پایبندی ایران به برجام را صادر نخواهد کرد.

بهروز پورسینا در سرمقاله ای در روزنامه مردم سالاری، نوشته است: او همچنین در گفت‌وگو با «چارلی رز» مجری شبکه پی‌بی‌اس که متن آن در هفته نامه نیوزویک منتشر شد، تاکید کرد اگر ترامپ از برجام خارج شود، ممکن است با یک بحران هسته‌ای دیگر مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تحلیل مذاکرات هسته‌ای را این قلم از سال 1393 به جد و با موشکافی‌هایی بعضا خاص، بطور مستمر در دستور کار خود داشته است و برخی نشانه‌های توفیقات نگارنده در این باب را می‌توان در ورود عبارت‌هایی نظیر ماراتن هسته‌ای، میوه‌های برجام، گسل عمیق سیاسی در آمریکا ناشی از برجام و نظایر آن را در ابواب هفتگانه مربوط به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 همچنین رسانه‌های جمعی دید. ذکر این نکته از این باب است که اگر هم در اینجا نقدی صورت می‌گیرد، متکی به عقبه طولانی و عمیق نگارنده در این باب است.

مذاکرات هسته‌ای از برخی نقطه نظرات، چالشی همانند دفاع مقدس بود. ‌هنوز عطر بزرگداشت سالگرد هفته دفاع مقدس، در مشامها مانده است. هجمه ناجوانمردانه دشمنان انقلاب اسلامی‌به سرکردگی صدام بعثی به ایران، کشور را برای دفاع از تمامیت ارضی، حفظ نوامیس همچنین دفاع از آرمانها، ناخواسته وارد جنگی 8 ساله کرد که در نهایت، برکات و خیرات آن، به فضل الهی بسیار بیش از هزینه و مصائب آن شد. با اینحال و با گذشت 30 سال از پایان رسمی‌جنگ تحمیلی در شهریور 1367 پس از تصمیم نظام در خصوص ادامه نبرد تا پیروزی نهایی پس از فتح خرمشهر، عده ای مدعی با نوعی غرض ورزی و سوء نیت، تصمیم نظام در قبال قبول قطعنامه 598 و خاتمه جنگ در آن مقطع را ناشی از وادادگی دولت وقت در پشتیبانی از دفاع مقدس همچنین برخی مسئولین به رهبری آیت الله فقید‌هاشمی‌منتسب می‌کنند؛ گویی که معاذالله، حضرت امام راحل در بازخورد با این مسائل که به او تحمیل شد، قطعنامه 598 را به اجبار قبول و از آن تعبیر به نوشیدن جام زهر فرمودند.

در اینجا بسیار بجاست که در این بخش از یادداشت، پاراگرافی از پیام امام راحل را پس از قبول قطعنامه بازخوانی کنیم آنجا که می‌فرمایند‌: من در اینجا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان شهدا و جانبازان به خاطر تحلیل‌های غلط این روزها رسماً معذرت می‌خواهم و از خداوند می‌خواهم مرا در کنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد. ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم. راستی مگر فراموش کرده ایم که ما برای ادای تکلیف جنگیده‌ایم و نتیجه، فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند؛ آن ساعتی هم که مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفه خود عمل کرده است.

آیا از اینکه به وظیفه خود عمل کرده است نگران باشد؟! امام خمینی(ره) در ادامه همین بیانات می‌فرمایند: نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیده‌ها به گونه ای غلط عمل کنیم که حزب‌الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی‌دارد از مواضع اصولی اش عدول می‌کند. تحلیل این مطلب که جمهوری اسلامی‌ایران چیزی به دست نیاورده و یا ناموفق بوده است، آیا جز به سستی نظام و سلب اعتماد مردم منجر نمی‌شود؟! تأخیر در رسیدن به همه اهداف دلیل نمی‌شود که ما از اصول خود عدول کنیم. همه ما مأمور به ادای تکلیف و وظیفه ایم نه مأمور به نتیجه.

انصافا بازخوانی این جملات حیات بخش به گونه‌ای است که گویا هم امروز امام امت، این سخنان گوهر بار را ابراز و ابرام فرموده اند. برگردیم به زمان حال و یادآوری این نکته که در مقطع مهمی‌از سیر مذاکرات هسته‌ای، نظام تصمیم گرفت تا با استراتژی نرمش قهرمانانه، پرونده باز هسته‌ای، بسته شود. بر مبنای اصل خدشه و تغییر ناپذیر میزان، رای ملت است دکتر روحانی از سوی ملت برای ایفای این ماموریت خطیر انتخاب شد.

ما در جنگ تحمیلی، بسیار بیش از برخی امتیازهایی که در مذاکرات هسته‌ای مجبور به قبول آن شدیم را متحمل شدیم که در راس آن، تقدیم هزاران نفر از بهترین جوانان این امت در جهت مقابله با دشمن بود اما آن را نه خسارت بلکه انوار هدایت برای جامعه می‌دانیم و در کل، از تمام دوران دفاع مقدس با تمام فراز و نشیب و نتیجه ظاهری آن، لحظه ای هم نادم و پشیمان نیستیم. چگونه است که عده ای مقدس نما و مدعی، از همان روز استقرار دولت یازدهم دست از سرزنش، آزار، مخالفت، مقابله و دیگر نابخردی‌ها در فشار به تیم مذاکره کننده برنداشته اند!؟ شاید گفته شود که فلان نامزد اگر در انتخابات 1392 انتخاب می‌شد خیلی برای مذاکرات هسته‌ای بهتر بود! چنین حرف و ادعای گزافی یعنی عدم تکلیف مداری و عدم تمکین به اصل میزان بودن رای ملت.

ممکن است گفته شود که اشتباهات تیم مذاکره‌کننده زیاد بوده است که باید گفت که اولا، آیا افتخار و اقتدارمان در دفاع مقدس بر این مبتنی بوده است که ما در آن دوران، مصون از اشتباه بوده‌ایم که قطعا، حرفی جاهلانه و کودکانه‌تر از این را نمی‌توان زد؛ ثانیا، بیرون از گود به راحتی می‌توان مدعی تشخیص اشتباهات عدیده تیم مذاکره‌کننده شد و آیا به صرف ادعا مگر می‌توان مدعی شد که این تشخیص اشتباه، درست بوده است؛ حاشا و کلا که بسیاری از این سخنان، ادعا و گزافه‌گویی است.

نکته اساسی: آنچه تاکنون در زمینه احراز برخی اشتباهات نادر در فرآیند مذاکرات بوده، همان است که در بیانات مقام معظم رهبری تاکنون آمده است آن هم نه با تاویل و تفسیرهای به رای، زیرا بیانات رهبری در این زمینه همان طور شفاف و صریح و تاویل ناپذیر می‌باشد که در تایید و تکریم تیم مذاکره کننده تاکنون، به صراحت و تاویل ناپذیری بیان و ابراز شده است. پس این همه هیاهو و کارشکنی و مایوس کردن مردم و ضربه به تیم مذاکره‌کننده در یکی از پیچیده‌ترین مذاکرات بین‌المللی، از چه بابت صورت گرفته است؟!

سوالی که شاید، گذشت زمان پاسخی مبرهن و روشن برای آن بیابد.
کلام پایانی و نتیجه‌گیری: با آنکه مجاز به نقد هستیم اما اولا نقد، قواعد مشخصی دارد که تاکنون در بسیاری از حرکات تخریبی، حتی رگه‌هایی از آن دیده نشده است و در ثانی، در خط اول مبارزه با دشمن و در اینجا مذاکرات هسته‌ای، بیش از آنکه تیم مذاکره‌کننده به نقد احتیاج داشته باشد که دارد، به پشتیبانی و حمایت و همدلی نیاز دارد. آنچه را که در پایان، پیرامون نقد ظریف این قلم حول پیش بینی ظریف دکتر ظریف می‌توان عنوان کرد این است که این پیش بینی بسیار دقیق اما لزوما محتمل الوقوع نیست‌.

اعلام این پیش‌بینی مقارن با برگزاری مجمع عمومی‌ سازمان ملل و پشتیبانی تقریبا تمامی‌کشورهای جهان از لزوم پایبندی 7 کشور حاضر در معاهده برجام نسبت به اجرای مفاد آن، شرایط دو سر بردی را برای دیپلماسی خارجی ایران به ارمغان می‌آورد زیرا اگر این پیش بینی محقق نشود شخصیت پوچ لجباز بی منطق پوپولیستی ترامپ بر جهانیان بیش از پیش روشن می‌شود و در عین حال، آمریکا رسما از برجام خارج نمی‌شود اما اگر، این پیش بینی محقق شد باز هم در این حالت، دیپلماسی جمهوری اسلامی ‌ایران با نقطه اتکای قوی‌تری در دستیابی به سیاست عدم همراهی اتحادیه اروپا، روسیه و چین با آمریکا عمل خواهد کرد.

‌با این همه می‌بایست توجه داشت که در این سناریو، بهترین پاسخ این است که دستگاه دیپلماسی خارجی به صراحت اعلام کند، همه گزینه‌ها در واکنش به خروج آمریکا از برجام روی میز است بی آنکه سرفصل گزینه‌های محتمل را بر ملا کنیم. بعید نیست که آمریکا با نقشه خروج از برجام، قصد مدیریت بحران کره‌شمالی را با احتمال اتخاد برخی سیاست‌های اشتباه از سوی دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ‌ایران داشته باشد.

*منبع:روزنامه مردم سالاری،1396،7،12
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131**انتشاردهنده : شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۵۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن سیفی در حاشیه رونمایی از نخستین برات الکترونیک کشور توسط این بانک که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران ارشد این وزارت خانه، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، خزانه‌دار کل کشور، نمایندگان قوه قضائیه، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در محل تالار جهاد اقتصادی ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تشریح قابلیت‌های نوین بانک صادرات ایران در زمینه تکمیل بسته تامین مالی غیر نقدی، برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی اعلام آمادگی کرد.

او با بیان اینکه خوشحالیم که امروز در بانک صادرات ایران موفق شدیم به عنوان اولین بانک بسته اسناد تجاری را تکمیل و از آنها  در جهت تامین مالی زنجیره تأمین در بخش تولید استفاده کنیم، افزود: در سال‌هایی که تأمین مالی نقدی در نظام بانکی کشور اشباع شده  و در عین حال بانک‌ها موظف به تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی هستند، بانک صادرات ایران با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی غیر نقدی از تولید حمایت خواهد کرد و برات الکترونیک سهم مهمی از این ماموریت را بر عهده خواهد داشت.

 او افزود: امروز برات الکترونیک بانک صادرات ایران در کنار چک الکترونیک (چکنو) و در کنار سفته الکترونیک و همچنین سامانه توثیق الکترونیک دارایی (ست)، بسته کاملی برای تامین مالی زنجیره تولید فراهم کرده است.

 سیفی از عبور تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون برگه و صدور بیش از 90 هزار برگ سفته الکترونیک  در بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با عملیاتی شدن برات الکترونیک  که حداقل سررسید آن یک ماه و حداکثر 12 ماه است، زنجیره کاملی از ابزارهای تامین مالی غیر نقدی در بانک صادرات ایران فراهم آمده که در خدمت شبکه تولید کشور قرار خواهد گرفت.

بانک صادرات ایران پیشرو در عملیاتی کردن برات الکترونیک سپامی

نخستین برات الکترونیک سپامی توسط بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمت نوین، تسهیل و تسریع در عرصه پرداخت غیرحضوری پول صادر و این ابزار نوین در اختیار فعالان اقتصادی و تولید قرار گرفت.

این محصول خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تامین مالی زنجیره تامین واحد‌های تولیدی است و علاوه بر چکنو، خدمت دیگری برای مشتریان بانک به ویژه بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به حساب می‌آید.

بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با عملیاتی کردن پروژه برات الکترونیک، خدمت نوین دیگری را برای تسریع در پرداخت‌های آنی در نظام بانکی کشور ارائه کرد و در نخستین اقدام پس از دریافت کد سپام از بانک مرکزی و ارسال  درخواست صدور برات به وزارت امور اقتصادی و دارایی، نخستین برات الکترونیک سپامی نظام بانکی کشور با داشتن شناسه خزانه‌داری کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزی با امضای بانک صادرات ایران به عنوان برات‌گیر صادر شد. 

بانک صادرات ایران پس از عملیاتی کردن نخستین چک امن الکترونیک با عنوان «چکنو»، در صدور و استفاده از برات الکترونیک نیز  در کشور پیشرو است.

بدین ترتیب واحدهای تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تامین ‌کنندگان می‌توانند با رونمایی این محصول توسط مراجع سیاستگذار، از این خدمت در بانک صادرات ایران استفاده کنند. 

برات الکترونیک به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین و بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تامین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تایید هیئت‌عامل بانک مرکزی رسیده است. این سند تجاری الکترونیکی دارای کلیه ویژگی‌های ذکر شده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک است.

برات الکترونیک غیر کاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تادیه کل مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان