Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، شهردار تهران طی نامه ای خطاب به محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران آورده است؛ با احترام در اجرای بند ۱۰ ماده ۷۱ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مبنی بر اعلام صورت جامع درآمد و هزینه های شهرداری برای اطلاع عموم، به پیوست گزارش درآمد و هزینه شش ماهه اول سال جاری برای استحضار ارسال می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمنا ریز کامل درآمد و هزینه های شهرداری تهران براساس فرمت های قبلی متعاقبا ارسال خواهد شد.»

بر این اساس دکتر محمدعلی نجفی گزارش عملکرد درآمدها و هزینه های شهرداری پایتخت در۶ ماهه نخست امسال را ارائه داده است که شرح مختصر آن در ادامه می آید.

بودجه مصوب شهرداری تهران در سال۱۳۹۶ در حالی با ۱۷۹.۰۰۰میلیـارد ریال به تصویب رسید که بودجه مصـوب هزینه ای آن معادل ۷۰.۱۹۵ میلیارد ریال معادل ۳۹درصد، بودجه تملک دارایی سرمایه ای مبلغ۷۸.۴۲۵ میلیارد ریال معادل۴۴درصد و تملک دارایی های مالی مبلغ ۳۰.۳۸۰ میلیارد ریـال معـادل ۱۷درصد اعلام شد.همچنین درآمد مصوب شهرداری تهران از محل درآمدهای پایدار و ناپایدار ، در بخش نقدی ۱۱۵،۱۱۵ میلیارد ریال معادل۶۴ درصد و غیرنقدی مبلغ ۶۳،۸۸۵ میلیارد ریال معادل ۳۶ درصد به تصویب رسید که درمجموع ۱۷۹۰۰۰ میلیارد ریال بود.

از محل درآمد مصوب فوق مبلغ ۳۷۰۱۷ میلیارد ریال ، حدود ۲۱ درصد مربوط به درآمدهای پایدار اعم از عوارض ارزش افزوده و عوارض مستمر ( نوسازی ، کسب و پیشه، خودرو و ...) و مبلغ ۱۳۹۴۳۶ میلیارد ریال ، حدود ۷۹ درصد مربوط به درآمدهای ناپایدار بود که تفکیک آن بدین شرح است:

مبلغ ۸۷۹۲۱ میلیارد ریال یعنی حدود ۵۰ درصد مربوط به درآمدهای ناشی از عوارض نوسازی و ساختمانی ، مبلغ ۲۶۵۵۷ میلیارد ریال معادل حدود ۱۵ درصد مربوط به فروش ملک و پروژه های مشارکتی، مبلغ ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال یعنی حدود ۷ درصد مربوط به وام ها ، مبلغ ۹۹۰۰ میلیارد ریال معادل حدود ۶ درصد آن مربوط به مطالبات از محل اسناد و مبلغ ۵۶۰۵ میلیارد ریال یعنی حدود ۳ درصد مربوط به سایر موارد است.

عملکرد درآمدها در شش ماهه اول امسال

عملکرد درآمدی شهرداری تهران در شش ماهه اول سال جاری در بخش نقدی با وصول مبلغ ۴۵۵۹۳ میلیارد ریال به میزان ۷۸ درصد تا کنون تحقق یافته و در بخش غیرنقد با تحقق ۲۰۰۸۳ میلیارد ریال به میزان ۶۲ درصد از درآمد غیرنقدی تاکنون محقق شده است. در مجموع با تحقق ۶۷۶۷۶ میلیارد ریال به میزان ۷۲ درصد از درآمدها تا کنون تحقق یافته است.

عملکرد هزینه ها در شش ماهه اول امسال

از درآمدهای محقق شده مبلغ۲۹.۷۳۹ میلیارد ریال در بخش هزینه ای ( عمدتاً مربوط به حقوق و مزایا و نگهداشت ) ، مبلغ ۲۲.۸۱۴ میلیارد ریال در بخش دارایی های سرمایه ای و مبلغ ۲۶.۷۰۹ میلیارد ریال نیز در بخش تملک دارایی های مالی هزینه شده است.

عملکرد درآمدها و هزینه های شهرداری

براساس گزارش پایگاه خبری شهرنوشت، حال با اشاره به آمار مطرح شده در بررسی گزارش عملکرد درآمدها و هزینه های شهرداری پایتخت در۶ ماهه نخست امسال می توان نتیجه گرفت که:

*کل هزینه های شهرداری تهران در ۶ ماهه اول سال جاری معادل ۷۹،۲۶۲ میلیارد ریال بوده که نسبت به میزان درآمدهای وصولی ۱۳،۵۸۶ میلیارد ریال بیشتر است.

*اختلاف فوق مربوط به وام های دریافتی به میزان ۹،۷۳۸ میلیارد ریال و درآمدهای استردادی واحدهای شهرداری ۲۹۸۰ ،میلیارد ریال می باشد که در سیستم درآمدی ثبت نشده است.

*از کل هزینه های شهرداری تهران معادل ۵۸۷۹۲ میلیارد ریال (با احتساب وام های دریافتی، واریزها و برداشت ها) به صورت نقدی بوده است. (معادل ۷۴ درصد کل هزینه ها)

*مبلغ ۴۷۰،۲۰ میلیارد ریال از پرداختی های شهرداری به صورت غیرنقدی ثبت شده است. (معادل ۲۶ درصد کل هزینه ها)

*از کل درآمدهای در اختیار خزانه شهرداری تهران پس از کسر مواردی که فقط برای کارهای خاص از آن استفاده شده است (مانند واریز و برداشت ها، برداشت های قضایی، وام ها) معادل ۳۱۲۸۰ میلیارد ریال بوده است؛ به عبارت دیگر فقط ۶۸ درصد از درآمدهای نقدی شهرداری قابلیت تصمیم گیری و هزینه کردن برای تمام فعالیت های شهرداری را داشته است.

* از کل پرداختی های نقدی شهرداری در ۶ ماهه اول امسال ۲۹۷۳۹ ،میلیارد ریال بابت هزینه های اجتناب ناپذیر (حقوق، مزایا، رفت وروب، فضای سبز، کمک هزینه ای و سازمانها و شرکتها) هزینه شده است که معادل ۹۵ درصد کل واریزی های در اختیار خزانه بوده است.

* تسهیلات دریافتی شهرداری تهران بابت پروژه های عمرانی با اولویت مترو و پرداخت دیون استفاده شده است.

*با عنایت به روندهای سنوات گذشته برخی از پرداخت ها در شش ماهه دوم اتفاق می افتد که هر ساله باید مدنظر قرار گیرد مانند هزینه های ناشی از مسائل جوی و پیش بینی نشده مانند سیل، برف روبی، یخبندان ها و . . . که باید آمادگی لازم وجود داشته باشد و نقدینگی ای برای آن پیش بینی شود.همچنین هزینه های طرح هایی همچون استقبال از بهار و هزینه های مربوط به ایام پایان سال موضوعی است که باید برای آن برنامه ریزی کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۶۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟

همشهری آنلاین- فرخنده رفائی: شهر، با هر ابعاد و جمعیتی هر روز و هر لحظه بستر حوادث گوناگونی است که می‌تواند سلامتی و حتی جان شهروندان را با مخاطرات جدی مواجه کند. کم نبوده مواردی که یک بی‌احتیاطی‌ یا بی‌مسئولیتی کوچک به فاجعه‌ای دلخراش ختم شده است و این موضوع در ابرشهری به گستردگی تهران بیش از شهرهای کوچک نمود و بروز پیدا می‌کند. مدیریت شهری تهران در دوره ششم تلاش زیادی برای کاهش ریسک حوادث پرخطر در حوزه عملکرد شهرداری انجام داده که با توجه به وسعت سرزمینی شهرداری پایتخت، کار آسانی هم نبوده است. در تازه‌ترین اقدام، علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت، ۲۹فروردین‌ماه مصوبه نظام‌نامه مدیریت یکپارچه سلامت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE )شهرداری تهران را که ۱۳اسفند سال گذشته در صحن شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید به همه واحدهای تابعه شهرداری تهران ابلاغ کرد؛ سندی که ارتقای ایمنی، سلامت و محیط‌زیست کارکنان و شهروندان را در حوزه عملکردی شهرداری تهران، تحت مدیریتی یکپارچه و هماهنگ، هدف قرار داده و تلاش می‌کند تهران را به شهر امن‌تری تبدیل کند.

تدوین نظام‌نامه HSE با یک دهه تأخیر

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به‌عنوان یکی از تهیه‌کنندگان این سند راهبردی و مهم مدیریت شهری، در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به پیشرفت‌های متعددی که در حوزه‌های مدیریت حوادث و پیشگیری از وقوع حوادث در این دوره از مدیریت شهری تهران شاهد آن بوده‌ایم، این دوره مدیریت شهری را دوره شکوفایی HSE یا سلامت، ایمنی و محیط‌زیست نامید و افزود: جداشدن دبیرخانه HSE از شرکت شهرسالم و الحاق آن به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، کار بزرگی بود که از دوره قبل بر زمین مانده بود و در این دوره با تصمیم کمیته ایمنی و بحران شورای شهر تهران و حمایت شهردار تهران انجام گرفت تا با توجه به عضویت رئیس سازمان مدیریت بحران در شورای معاونان شهردار، موضوع ایمنی و سلامت در همه اجزا و ابعاد شهرداری با اشراف بیشتری دنبال شود. نصیری با اشاره به اینکه بیش از یک دهه از تکلیف شورای اسلامی شهر به شهرداری درخصوص تدوین نظامنامه HSE می‌گذشت، افزود: این نظامنامه بعد از بیش از یک‌سال کار کارشناسی، تدوین و مقرر شد ساختار ستادی دبیرخانه HSE از یک اداره به معاونت ارتقا پیدا کند. همچنین مدیران HSE مناطق ۲۲گانه که قبلا ساختار مشخصی نداشتند بعد از این تحت عنوان رئیس اداره HSE به‌طور مستقیم زیرنظر شهردار منطقه فعالیت خواهند کرد.

گستردگی حوزه عملکرد شهرداری

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران، با اشاره به اینکه حوزه عملکرد سازمان مدیریت بحران کل شهر تهران است اما نظامنامه HSE حوزه عملکرد شهرداری را پوشش می‌دهد، گفت: شهرداری تهران به لحاظ سرزمینی جای کوچکی نیست؛ هرآنچه بوستان، معبر و خیابان در شهر تهران وجود دارد، تمام فضاهای شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری مثل شرکت مترو، بهشت زهرا و غیره، ایستگاه‌های اتوبوس، میادین میوه‌وتره‌بار و کانال‌های آب و دیگر فضاهای مرتبط با ارائه خدمات شهری در حوزه عملکرد شهرداری تهران قرار دارد که به لحاظ وسعت سرزمینی محدوده بسیار وسیعی را شامل می‌شود و بحث ایمنی، سلامت و محیط‌زیست تمام این فضاها باید براساس موازین HSE باشد. نصیری همچنین از ابلاغ نامه‌ای از سوی شهردار تهران خبر داد که وظایف همه اجزا و ارکان شهرداری در حوزه حمایت از HSE را در چندین بند به تمام زیرمجموعه‌های شهرداری توضیح داده است. به‌گفته او، این نامه پس از دوره شهرداری قالیباف، به‌روزرسانی نشده بود.

HSE چه مواردی را شامل می‌شود؟

نظامنامه ایمنی، سلامت و محیط‌زیست شهرداری تهران، حوزه بسیار وسیعی را در بر می‌گیرد که می‌تواند سلامت و ایمنی شهروندان را در بسیاری از مکان‌های شهری تحت‌تأثیر قرار دهد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در توضیح موارد عدم‌انطباق با موازین HSE در ۳حوزه ایمنی، سلامت و محیط‌زیست، به همشهری گفت: در حوزه ایمنی می‌توان به مواردی از قبیل ناایمن بودن محوطه بوستان‌ها، حفاظ نداشتن دریاچه‌های پارک‌ها، کانال‌های آب شهری، فعالیت کارگران پیمانکار در ارتفاع یا در عمق و موارد ناایمنی داخل خود ساختمان‌های اداری مثل سقوط آسانسور، ایمن نبودن راه پله‌ها، سقوط اجسام از ارتفاع روی افراد و مواردی از این دست اشاره کرد که از مصادیق عدم‌انطباق با موازین HSE شناخته می‌شود. حوزه سلامت، بحث پایش سلامت کارکنان شهرداری را در بر می‌گیرد که بخشی از کار بر عهده اداره کل سلامت است، بخشی از کار در اختیار شرکت شهرسالم و بخشی نیز در اختیار همه مناطق و همه سازمان و شرکت‌هاست که در برابر سلامت پرسنل خود مسئولیت دارند. حوزه محیط‌زیست نیز مشکلاتی از قبیل آلودگی احتمالی آب در بوستان‌ها، شیوع نوع خاصی از پشه در بوستان‌ها و مواردی از این دست را در بر می‌گیرد. نظامنامه HSE تمام فعالیت‌های حوزه پیشگیری از انواع حوادث حتی حوادث بحران‌زا را در کمیته‌هایی که در سازوکار HSE دیده شده، متمرکز کرده است. نصیری با بیان اینکه پیش از این کمیته‌های مختلفی از قبیل کمیته ایمنی و رفع خطر یا ایمنی کالبدی برای موضوعات مرتبط با ایمنی داشتیم از ادغام این کمیته‌ها و بررسی این موارد در کمیته‌های HSE خبر داد.

ضمانت اجرای مصوبات HSE

موضوع ایمنی پیش از این نیز مورد توجه مدیریت شهری قرار داشته و خصوصا بعد از حادثه تلخ پلاسکو، اقداماتی از قبیل پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه تهران به‌طور جدی‌تر در دستور کار سازمان ‌آتش‌نشانی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفته است. اما ایمنی بسیاری از مکان‌های شهری همچنان به دلایلی ازجمله بی‌توجهی به ‌هشدارها و نبود ضمانت‌های اجرایی کافی، با نقص‌های جدی مواجه است. از این‌رو بحث ضمانت اجرایی و مسئولیت حقوقی در نظامنامه HSE بسیار مورد توجه قرارگرفته و سازوکارهایی همچون حضور نماینده دادستان و نمایندگان حراست و بازرسی در شورای سیاستگذاری و کمیته‌های HSE، الزام شهرداری تهران به ارائه گزارش عملکرد ماهانه در شورای شهر و همچنین بارگذاری آخرین تغییرات و تحولات ایمن‌سازی در سامانه نرم‌افزاری HSE به‌منظور تضمین اجرای صحیح این مصوبه پیش‌بینی شده است.

تعیین ردیف بودجه برای HSE

نصیری اقدام مهم دیگری که در زمینه HSE انجام شده است را تعیین ردیف بودجه برای آن در مناطق، سازمان‌ها، شرکت‌ها و در تبصره قانون بودجه، عنوان کرد و با اشاره به تبصره ۳در هزار که مجموع آن حدود ۲۰۰میلیارد تومان برآورد می‌شود، گفت: براساس این تبصره حداقل ۳در هزار بودجه هر پروژه عمرانی باید به ایمنی، سلامت و محیط‌زیست آن پروژه اختصاص یابد که عدد قابل‌توجهی است.

مصوبه HSE به‌معنای گارانتی شهر نیست

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران با بیان اینکه بار سنگینی از ناایمنی‌ها و موارد غیراصولی بر شانه شهر سنگینی می‌کند، افزود: «تصویب و ابلاغ نظامنامه HSE به‌معنای آن نیست که ما شهر را به لحاظ موارد ناایمنی گارانتی می‌کنیم،بلکه تلاش می‌کنیم شیب نمودار ناایمنی و مخاطرات شهر را کاهشی کنیم. به این معنا که در وهله اول ریسک و ناایمنی جدیدی ایجاد نشود و در وهله دوم ناایمنی‌های قبلی را که حاصل سال‌ها نادیده‌گرفتن الزامات ایمنی در انجام پروژه‌ها، آب‌شستگی‌ها، فرسودگی‌ها و بی‌توجهی‌ها به نگهداشت شهر است، رفع کنیم. نصیری تأکید کرد: این ناایمنی‌ها نه یک‌شبه ایجاد شده و نه یک‌شبه قابل رفع است، ما با اجرای دقیق مصوبه HSE تلاش می‌کنیم بار ریسک موجود بر دوش شهر را کاهش دهیم تا شهر در مجموع شهر ایمن‌تری شود.

کد خبر 847084 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پیشگیری علیرضا زاکانی آتش‌ نشانی مدیریت بحران مدیریت شهری

دیگر خبرها

  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • قیمت جهانی نفت؛ برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ |برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد​
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد
  • مبلغ محکومیت متخلفان اقتصادی استان ۲۱۸ میلیارد ریال است