Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع خبری جزئیاتی از راهبرد کلی آمریکا در قبال ایران را که توسط تیم امنیت ملی کاخ سفید طراحی شده‌ است، آشکار کرده‌اند.

به گزارش قدس آنلاین، ژنرال «هربرت ریموند مک‌مستر»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید پس از انجام بررسی‌های لازم جهت تعیین راهبرد کلی و جدید آمریکا در قبال ایران، یک طرح پیشنهادی را آماده تقدیم به «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا کرده که خواستار حفظ توافق هسته‌ای برجام، و در عین حال همکاری با کنگره و متحدان اروپایی واشنگتن برای افزایش فشارها علیه تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش «پالیتیکو»، اعضای تیم امنیت ملی آمریکا در این طرح به‌اتفاق آرا پیشنهاد کرده‌اند که «دونالد ترامپ» در گزارش بعدی خود به کنگره، پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید نکند، اما از وادار کردن کنگره به بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران که باعث لغو برجام می‌شود، خودداری کند.

دولت آمریکا به‌موجب قوانین داخلی این کشور بایستی هر ۹۰ روز یک‌بار گزارشی درباره پایبندی ایران به تعهداتش در برجام تقدیم کنگره این کشور کند. نشانه‌های مختلف حاکی است که ترامپ در گزارش جدید خود که بایستی تا ۱۵ اکتبر تقدیم کنگره کند، قصد دارد از صدور تأییدیه پایبندی ایران به برجام خودداری کند.

اقدام دولت آمریکا برای اعلام عدم پایبندی ایران به برجام به خودی خود این کشور را از توافق هسته‌ای خارج نمی‌کند. طبق قوانین داخلی آمریکا، در این حالت، کنگره آمریکا از مهلتی ۶۰روزه برای تصمیم‌گیری درباره بازگرداندن یا بازنگرداندن تحریم‌ها علیه ایران برخوردار است. در صورتی که کنگره به بازگشت تحریم‌ها رأی دهد، آمریکا از برجام خارج خواهد شد.

ترامپ، علاوه بر تصمیم‌گیری درباره پایبندی ایران به برجام، اعلام کرده نهادهای مختلف دولتش را مأمور انجام بررسی‌هایی برای تعیین راهبرد کلی واشنگتن در قبال ایران کرده است. بخشی از این بررسی‌ها به تعیین این موضوع خواهد پرداخت که آیا تعلیق تحریم‌های آمریکا به‌موجب تعهدات واشنگتن در برجام، در راستای منافع ملی آمریکا هست یا خیر.

راهبردی که تیم امنیت ملی کاخ سفید، به‌رهبری «مک‌مستر» تدوین کرده، نتایج بررسی‌هایی است که در ماه‌های گذشته به‌دستور ترامپ برای تعیین راهبرد ذکر شده در بالا انجام شده‌اند.

در راهبرد پیشنهادی تیم مک‌مستر فرض بر این گذاشته شده که توافق هسته‌ای ایران فعلاً بدون تغییر خواهد ماند. در این طرح پیشنهاد شده واشنگتن با کنگره و متحدان اروپایی خود برای اعمال فشارهای جدید بر ایران همکاری کند.

به‌نوشته پالیتیکو هدف از این طرح این است که به ترامپ اجازه دهد موضع انتقادی خود نسبت به توافق هسته‌ای را حفظ کرده و بدون راه انداختن تنش‌های بین‌المللی، فشارها بر ایران در حوزه‌های خارج از برجام را تشدید کند. مقام‌های آمریکایی می‌گویند که این راهبرد هنوز نهایی نشده و ممکن است تغییر پیدا کند.

ترامپ بایستی حداکثر تا یکشنبه دو هفته آینده (۲۳ مهرماه) تصمیم خود درباره پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام را به کنگره آمریکا گزارش کند. پالیتیکو نوشته بعد از اقدام وی در عدم تأیید پایبندی ایران، مقام‌های آمریکایی نمایندگان کنگره را برای عدم بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران تحت فشار قرار خواهند داد.

به‌عوض، مقام‌های دولت ترامپ قصد دارند به نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره اطمینان خاطر بدهند که عملیاتی برای اعمال فشار علیه ایران دارند.

مطابق این گزارش، این عملیات فشار، هسته راهبرد جدیدی را تشکیل می‌دهد که مک‌مستر بعد از بررسی سیاست آمریکا در قبال ایران تدوین کرده است. تدوین این راهبرد، در سکوت خبری صورت گرفته چرا که بیشتر منابع خبری تمرکزشان را برای تصمیم ترامپ درباره برجام متمرکز کرده‌اند.

سیاست جدید آمریکا قرار است گروه‌های تحت حمایت ایران مانند حزب‌الله لبنان و شبکه مالی حامیان آنها را هم هدف قرار دهد.

طبق ادعای پالیتیکو، این راهبرد، تمرکز ویژه‌ای روی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد و خواستار آن است که دولت ترامپ آن را به‌عنوان «سازمان تروریستی» اعلام کند.

پالیتیکو همچنین مدعی شده که طرح پیشنهادی مک‌مستر ابتدا با مخالفت‌هایی در داخل اعضای تیم امنیت ملی ترامپ همراه شده، اما سرانجام به‌اتفاق آرا مورد قبول قرار گرفته است.

مطابق این گزارش، در یکی از جلسات کابینه امنیت ملی، رکس تیلرسون و استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری آمریکا با دیدگاه‌های گروه دیگری که حامی پیشنهادات مک‌مستر و جیمز ماتیس بودند مخالفت کرده خواستار اعلام پایبندی ایران به برجام شدند.

در پایان اعضای تیم امنیت ملی آمریکا به اتفاق نظر رسیدند. دو مقام آمریکایی گفتند تیلرسون با آنکه کماکان حامی صدور تأییدیه برای پایبندی ایران به برجام است بعد از مشاهده اینکه سایر مشاوران ترامپ حامی طرح مک‌مستر هستند با آنها همراه شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۵۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است

سازمان همکاری اسلامی گزارش کمیته مستقل بررسی درباره آنروا را پاسخی روشن به برخی اقدامات تحریک‌آمیز رژیم صهیونیستی علیه آنروا با هدف متوقف کردن نقش آن و پاک کردن مساله پناهجویان فلسطینیدانست.

به گزارش ایسنا، کمیته مستقل بررسی عملکرد آنروا به این نتیجه رسید که آژانس به اصل انسانی بی‌طرفی پایبند بوده و نقش محوری در حمایت از امدادرسانی‌ها و اقدامات انسانی برای میلیون‌ها پناهجوی فلسطینی ایفا می‌کند.

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه‌ای ضمن استقبال از نتیجه گزارش کمیته مستقل بررسی درباره عملکرد آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد، تاکید این گزارش بر این نکته که آنروا مکانیزم‌ها و اقداماتی موثری را برای تقویت ارزش‌های سازمان ملل و اصول انسانی در پیش می‌گیرد، به منزله پاسخی روشن به برخی اقدامات از جمله تحریک اسرائیل علیه آنروا با هدف متوقف کردن نقش آن و پاک کردن مساله پناهجویان فلسطینی است که اسرائیل به عنوان طرف اشغالگر به اتخاذ آنها عادت کرده است.

به گزارش سایت «النشره»، سازمان همکاری اسلامی در ادامه بیانیه خود، ضمن تقدیر از موضعگیری کشورهایی که از کمک‌های مالی جدیدی به آنروا خبر دادند، از تمامی کشورهایی که توقف حمایت‌های مالی‌شان از آنروا را اعلام کردند، خواست در تصمیمات خود تجدیدنظر کرده و کمک‌ها را از سر بگیرند تا تضمین شود آنروا می‌تواند به انجام وظیفه خود در ارائه خدمات اساسی به میلیون‌ها فلسطینی ادامه دهد.

همچنین این سازمان بار دیگر تاکید کرد، وجود آژانس آنروا و تداوم نقش آن با اولویت امداد و کمک گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی و یکی از عناصر ثبات در منطقه است.

سازمان همکاری اسلامی در پایان بار دیگر بر پایبندی‌ به حمایت کامل از نقش آژانس آنروا بر اساس موضعگیری ثابت خود در حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین از جمله حق بازگشت، حق تعیین سرنوشت، حق تشکیل کشور مستقل‌شان بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شریف تاکید کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • سخنگوی بورل: گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است