Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@01:59:36 GMT

اسقاطی‌ها منتظر بازنشستگی هستند

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۳۹۷۷

اسقاطی‌ها منتظر بازنشستگی هستند

ایران اکونومیست - از ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت فعلی نیروگاهی کشور، سهم نیروگاه‌های حرارتی (بخاری، گازی و سیکل ترکیبی) بیش از ۶۲ هزار مگاوات (معادل ۸۱ درصد) است که در این میان نیروگاه‌های گازی دارای بیشترین سهم با ۳۵.۳ درصد، نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با ۲۵.۴ درصد و نیروگاه‌های بخاری با سهم ۲۰.۵ درصد هستند.

تا پایان سال ۱۳۹۵، متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی ۳۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد بوده که بر اساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان برنامه ششم توسعه، راندمان نیروگاه‌ها از طریق اجرای طرح بازتوانی در حد مناسبی افزایش می یابد.

این مساله می تواند تاثیرات مثبتی را در بر داشته باشد چرا که اجرای برنامه بازتوانی نیروگاه‌ها می‌تواند باعث افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی راندمان نیروگاه‌ها شود که البته این امر نیازمند سرمایه گذاری حداقل ۳ میلیارد دلاری است.

حمیدرضا عظیمی، معاون برنامه‌ریزی شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های حرارتی کشور در این رابطه گفت: استفاده از ظرفیت فعلی ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید می‌تواند در بازتوانی این نیروگاه‌ها و جایگزین ساختن نیروگاه‌های جدید با راندمانی بالاتر و مصرف سوخت نازل‌تر بسیار راهگشا باشد.

وی اظهار کرد: البته در یک سال گذشته مذاکرات بسیار خوبی با شرکت‌های ژاپنی که از جمله بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده توربین‌های گازی در جهان هستند، انجام شده که امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری قراردادهای احداث دو واحد نیروگاهی ری با ظرفیتی بالغ بر ۱۰۰۰ مگاوات و راندمان ۶۰ درصد را با این شرکت‌ها نهایی کنیم.

به گفته وی، همچنین عملیات احداث یک بلوک سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی در زرند کرمان در تابستان سال جاری آغاز شده که امیدواریم با بهره برداری از آن در دو سال آینده بتوانیم نیروگاه فرسوده فعلی زرند را از مدار خارج کنیم.

همچنین محسن طرز طلب، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی نیز در همین رابطه به ایسنا گفت: قرار است که تا پایان دولت دوازدهم تمام نیروگاه‌های اسقاطی از مدار خارج شوند و برای این مهم نیز برنامه‌ریزی‌های متعددی در نظر گرفته شده است.

وی هزینه انجام این کار را بالا دانست و گفت: برای تولید هر هزار مگاوات برق به ۲۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز است.

عمر مفید نیروگاه‌ها به طور استاندارد ۲۵ سال است چرا که بعد از آن، میزان راندمان اولیه تعریف شده برای این واحدها حتی با انجام به موقع تعمیرات دوره ای و اساسی نیز قابل دستیابی نیست. برای دستیابی به راندمان مطلوب برای واحدهای حرارتی که عمر آن‌ها از ۲۵ سال گذشته است باید تجهیزات به طور کامل تعویض شوند و در واقع به اندازه یک واحد جدید نیروگاهی، می‌بایست تجهیزات نوسازی شوند.

خروج نیروگاه‌های قدیمی از رده تولید و توجه به نیروگاه‌های جدید بی شک نیازمند اهتمام مالی است که البته اخیرا با جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و تمایل آن‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران می‌توان به ارتقا ظرفیت برقی کشور و به‌روزرسانی نیروگاه‌ها امید داشت.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۳۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست

اوکراین نمی‌تواند کمک‌های مالی ایالات متحده را برای پرداخت حقوق بازنشستگی خرج کند. این را خبرنگاران شبکه آر بی سی اوکراین گزارش دادند.

کنگره آمریکا تصمیم گرفته است که از ۶۱ میلیارد دلار کمک آمریکا به اوکراین، ۷.۸ میلیارد دلار برای پوشش کسری بودجه دولت هزینه شود. اما کی‌یف این وجوه را نمی‌تواند صرف پرداخت حقوق بازنشستگی کند، چنین شرطی در قانون پیش بینی شده است.

در همان زمان، دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین اطمینان داد که بودجه‌ای جدا برای پرداخت‌های اجتماعی پیدا خواهد شد. شمیگال در ۲۷ آوریل در برنامه تلویزیونی سراسری اوکراین گفت: در واقع، ما کاملاً مطمئن هستیم که امسال و سال آینده همه پرداخت‌های اجتماعی، همه حقوق بازنشستگی و همه یارانه‌ها را تامین می‌کنیم.

نخست وزیر اوکراین تاکید کرد که پرداخت مستمری به طور کامل و به موقع انجام خواهد شد.

وزارت دارایی اوکراین همچنین اطمینان داد که اوکراینی‌ها حقوق بازنشستگی خواهند داشت. به هر حال، علاوه بر ایالات متحده، منابع مالی دیگری نیز از اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا، انگلیس و نروژ تامین شده است. تا سال ۲۰۲۴، این کشور‌ها ۱۱.۸ میلیارد دلار به کی‌یف پول داده‌اند.

اوکراین در حال حاضر با کسری بودجه ماهانه مواجه است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • (ویدئو) مراسم بازنشستگی سگ مأمور فرودگاه با ده‌ها توپ
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود