Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@11:23:24 GMT

از دیپلماسی با ایران در برابر ترامپ دفاع کنید

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۷۹۵۷

از دیپلماسی با ایران در برابر ترامپ دفاع کنید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «گابه مورفی» فعال ضد جنگ در گزارشی در روزنامه آمریکایی «کامون دریمز» نوشت: طبق قوانینی که پیش از توافق با ایران تصویب شد، رئیس جمهور باید هر 90 روز یک بار پایبندی ایران را به توافقنامه تایید کند. تاکنون «دونالد ترامپ» دو بار این کار را انجام داده است، اما از بار دوم به بعد، گزارش هایی منتشر شد که وی می خواسته عدم پایبندی ایران را گزارش کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان، ترامپ گفته است بر این باور است که ایران متعهد به برجام نیست و کاخ سفید هم بنابر گزارش ها، در حال فشار بر سرویس های اطلاعاتی برای یافتن شواهدی در این خصوص است. در عین حال، آژانس بین المللی انرژی اتمی، اتحادیه اروپا، بیش از 80 کارشناس سیاست هسته ای، «ژوزف دانفورد» و «جیم ماتیس» وزیر دفاع آمریکا همگی تاکید دارند که ایران به تعهدات خود به برجام پایبند بوده است.

ترامپ از زمان ورودش به کاخ سفید، آمریکا را نه تنها به یک جنگ، بلکه به دو جنگ نزدیک تر کرده است؛ که هر یک از آنها برای آمریکایی ها فاجعه بارتر از جنگ ویتنام خواهد بود. در حالی که ترامپ از یک سو تهدید پس از تهدید علیه کره شمالی بیان می کند و علنا با راه حل های مسالمت آمیز «رکس تیلرسون» وزیر خارجه خود برای حل بحران کره مخالفت می کند، از سوی دیگر تلاش می کند از توافق با ایران خارج شود؛ اقدامی که ناگهان گزینه جنگ با ایران را روی میز قرار می دهد. اما هیچ یک از این شرایط غیرقابل تغییر نیستند. مدیریت خوب توافق ایران توسط دولت، بر پایان دادن به بحران موشکی کره شمالی تاثیر بسزایی می گذارد.

در 15 اکتبر به عنوان ضرب الاجل بعدی برای تایید برجام، عدم تایید این توافقنامه به اعمال مجدد تحریم ها توسط کنگره منجر خواهد شد.

توافق هسته ای ایران برنامه هسته ای این کشور را محدود کرد. اما با خروج از آن، ایران ظرف چند ماه و حداکثر یک سال خواهد توانست اورانیوم لازم برای سخت بمب هسته ای را تولید کند. اگر توافق برچیده شود، تمامی محدودیت های اعمال شده بر برنامه هسته ای این کشور و نظارت ها و دسترسی ها برچیده خواهد شد.

تهدید به از بین رفتن چنین صلحی بد است، اما تبعات دیگر خروج از این توافق حتی بدتر است. حتی «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین که دیپلماسی با ایران را سنگ بنای سیاست خارجی خود قرار داده بود، تهدید کرده بود که در صورت شکست دیپلماسی، گزینه نظامی مطرح می شود. از سوی دیگر ترامپ به نظر می رسد که فعالانه به دنبال رویارویی باشد. چنین جنگی می تواند قربانیان بسیاری داشته باشد و دلارهای بسیاری از مالیات دهندگان را اتلاف کند. در عین حال کشور دیگری را در منطقه به واسطه دخالت آمریکا، بی ثبات خواهد کرد.

دخالت های مداوم آمریکا، یکی از توجیه های اصلی کره شمالی برای توسعه موشک و سلاح های هسته ای است. پیونگ یانگ سلاح های هسته ای خود را عاملی بازدارنده در برابر هر تفکر خامی از سوی آمریکا و دیگر کشورها در خصوص تغییر نظام این کشور می بیند. برای متقاعد کردن کره شمالی به کنار گذاشتن و یا محدود کردن برنامه سلاح هسته ای اش، ابتدا ما باید تضمین امنیتی چشمگیری را پیشنهاد بدهیم و این بدان معناست که برای برگزاری مذاکراتی طولانی و نفس گیر پای میز مذاکره برویم.

با توجه به لفاظی های تهدید آمیز مکرر ترامپ و آخرین توییت های وی برای زایل کردن تلاش های تیلرسون برای مذاکره، به نظر می رسد دیپلماسی از روی میز برداشته شده است، اما سابقه ترامپ در تصمیم گیری های ناگهانی هیچ چیزی را غیرممکن نمی سازد. با این وجود اگر ترامپ بدون هیچ دلیل موجهی از توافق هسته ای با ایران خارج شود، کره شمالی این اقدام را اثباتی بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا می بیند.

توافق ایران مثال برجسته ای از دستاوردی است که کشورها با گفت و گوهای صبورانه و روشنفکرانه می توانند داشته باشند. توافق ایران این تضمین را ارائه می دهد که مسیر ایران به بمب هسته ای مسدود شده است(ایران بارها بر مسالمت آمیز بودن برنامه هسته ای خود تأکید کرده بود)، درس های مهمی را ارائه می کند که چگونه گفت و گو می تواند در طولانی مدت نتایج را تغییر دهد، و در عین حالی می تواند الگویی برای توافق نامه های بعدی عدم اشاعه سلاح هسته ای باشد.

توافق ایران دستاوردی نه تنها برای مذاکره کنندگان بلکه برای ده ها هزار شهروند نگران و درگیر این پرونده است و در عین حال اعضای کنگره را به پشتیبانی از دیپلماسی وا می دارد. اکنون به تحرکات مشابهی نیاز است تا از توافق پشتیبانی شود و رویکرد مشابهی هم در قبال کره شمالی اتخاذ شود.

اگر دولت ترامپ تهدید خود را برای خروج از برجام عملی کند، کنگره می تواند و باید دخالت کند. شکست در چنین اقدامی می تواند ما را درگیر یک یا دو جنگ دیگر کند. اعضای کنگره باید با تلاش ها برای بازگرداندن تحریم های ایران بدون ارائه هیچگونه شواهدی از نقض برجام مخالفت کنند. آنها باید در پشتیبانی از برجام و همچنین پیشبرد گفت و گو با کره شمالی سخن بگویند و بیانیه صادر کنند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۷۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه، دیپلماسی انرژی دولت را به عنوان راهبردی مهم در راستای تحقق آن هدف معرفی کرد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید جواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگاه این دولت، افزایش تعاملات با کشور‌های همسایه و منطقه است. دولت سیزدهم در طول چند سال گذشته سعی داشته به جای دست پا زدن برای افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران با چند کشور اروپایی، روابط خود با کشور‌های همسایه را توسعه و تعمیق دهد. این دولت سعی کرده با اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی ایران را به بهترین نحو ممکن محقق سازد.


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسایه در حوزه انرژی یقیناً منفعت بسیار زیادی را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد. تداوم دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم می‌تواند به افزایش ثبات سیاسی در منطقه و همینطور تامین منافع تمامی کشور‌های همسایه منتج شود؛ لذا، این سیاست دولت به نفع ایران و همه کشور‌های مجاور خواهد بود.


وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم این است که به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات، به فکر سیاست گذاری‌های فعال در راستای فروش نفت و گاز و استفاده از درآمد‌های حاصله برای رشد اقتصادی کشور است. بر اثر همین سیاست گذاری‌ها بود که ما توانستیم زمینه را برای فروش منابع نفت و گاز را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مطلوب سال گذشته برسیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی و فروش نفت و گاز کشور بر اثر سیاست گذاری‌های درست و تلاش مسئولان به دست آمد. تجربه ثابت کرده است، هر جا به داشته هایمان اتکا کرده‌ایم و به توان داخلی اعتماد داشتیم، نتیجه خوبی برای اقتصاد ایران حاصل شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت خام ، گاز ، صادرات نفت ، دیپلماسی انرژی ، وزارت نفت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9z

دیگر خبرها

  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد