Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@20:45:07 GMT

افت و خیز صادرات 5 ساله بخش کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۸۲۱۴۳

رویداد۲۴-کشاورزی یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد و تأمین‌کننده امنیت غذایی کشور به شمار می‌رود، در دولت تدبیر و امید حجم تولیدات کشاورزی از 97 میلیون تن در سال 92 اکنون به 117میلیون تن رسیده که نشان می‌دهد طی 3.5سال گذشته حجم تولیدات بخش کشاورزی 20 میلیون تن افزایش داشته است. برنامه وزارت جهاد کشاورزی دستیابی به تولید مستمر انواع محصولات کشاورزی و صادرات آنها به ارزش بیش از 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیارد دلار فعلی است.با وجود اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم سال 1392 تراز تجاری بخش کشاورزی 8.1 میلیارد دلار منفی بود با تلاش‌های دولت و اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در سال 1393 این رقم به منفی 5.5 میلیارد دلار رسید که آمارها نشان می‌دهد طی مدت یکسال پایه تراز تجاری این بخش 2.6میلیارد دلار بهبود یافت. وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی تأمین امنیت غذایی کشور چهار محور اساسی حفظ منابع پایه مدیریت بر زمین (آب و خاک)، مدیریت بر تولید و کشت، مدیریت بر منابع و نهاده‌ها، مدیریت بربازار عرضه و مسائل اقتصادی تولید مدنظر دارد. در این راستا برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و پیگیری اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی اهدافی همچون طرح امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی برای برنامه ارتقای توان تولید ملی، طرح استفاده از ظرفیت‌های هدفمندی در فعالیت‌های تولید کالا و خدمات برای برنامه هدفمندی یارانه‌ها و طرح ارتقای بهره‌وری و نیروی کار، سرمایه، انرژی و زنجیره تولید و مصرف گندم، آرد و نان را در قالب برنامه ملی ارتقای بهره‌وری دنبال می‌کند.

سهم محصولات کشاورزی و صنایع غذایی از مجموع صادرات غیرنفتی کشور در سال 1395 که معادل 43 میلیارد و 930 میلیون دلار بوده است، حدود 13 درصد بود. به‌طور خلاصه از سال 1392 تا 1395 تراز تجاری مواد غذایی کشور بیش از 5.2 میلیارد دلار به لحاظ ارزشی بهبود یافته و خوداتکایی در این محصولات به‌طور چشم‌گیری پیشرفت داشته است و به عبارت دیگر صادرات بیشتر و واردات کمتر شده (75 تا 80 درصد) و البته کاهش قیمت‌های جهانی هم (20 تا 25درصد) در این بهبود تراز تجاری مؤثر بوده است. وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد تراز تجاری غذای کشور در افقی 10 ساله به صفر برسد.
البته بررسی آمارهای مربوط به بخش کشاورزی قبل از دولت دهم به‌خاطر غیرواقعی بودن آمار در آن سال‌ها نمی تواند مورد استناد قرار گیرد. در بخش کشاورزی همزمان با ارائه آمار دور از واقعیت تولیدات کشاورزی در دولت‌های نهم و دهم، دستگاه‌های نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی نسبت به رصد و پیگیری این موضوع اقدام کرد. مجموعه مطالعات و پژوهش‌های بررسی تناقضات آماری حاکی از آن بود که نگرش سیاسی در ارائه آمار کشاورزی در دولت دهم موجب ایجاد تناقضات در ارائه این آمارها شده است.
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در این‌باره می‌گوید:کاهش واردات و بهبود ۵ میلیارد دلاری تراز تجاری بخش کشاورزی (کاهش تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی ۸.۱ میلیارد دلار در سال ۹۲ به منفی ۳.۰۹ میلیارد دلار در سال ۹۵) صحت آمار تولید ۱۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی در سال ۹۵ را تأیید می‌کند به طوری که همزمان و متناسب با رشد تولید، واردات محصولات کشاورزی به کشور کاهش داشته است در حالی که آمار اعلامی تولید ۱۱۸ میلیون تنی محصولات کشاورزی در سال ۹۱ از سوی مدیران وقت وزارت جهاد کشاورزی در دولت دهم وقتی در کنار آمار واردات ۶ میلیون و ۶۹۱ هزارتنی گندم، ۱ میلیون و ۶۸۰ هزارتنی شکر و ۱ میلیون و ۲۹۷ هزارتنی برنج در این سال قرار می‌گیرد، شاهدی بر غیرواقعی بودن آن به حساب می‌آید.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۸۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس