Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@20:35:09 GMT

ترامپ تیر خلاص را به برجام شلیک می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۹۵۱۹۷

آمریکا بالاخره 23 مهر مشخص می‌کند که آیا همین برجام نیمه جان را حفظ می‌کند و یا تحمل این توافق نصفه و نیمه را هم ندارد. البته آنچه از سخنان ترامپ و مواضع دیپلماتهای کشورمان نتیجه‌گیری می‌شود، خروج این کشور از برجام است که البته با واکنش تندی از سوی ایران مواجه خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دانشجویان بیدار، «استراتژی گسترده برای مواجهه با تمام رفتارهای بد ایران» کلید واژه ای بود که روز گذشته سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهرا بازی ترامپ با برجام روزهای حساسی را در پیش دارد و اتفاقات عجیبی از سوی رییس جمهور عجیب آمریکا برای این توافق مهم در حال وقوع است. پس از آنکه در روزهای گذشته دونالد ترامپ بارها سخن از اتخاذ تصمیم مناسب در قبال توافق برجام کرد و علنی کردن راهبرد خود در مورد ایران را به روزهای آینده موکول کرد، گمانه زنی ها حاکی از خروج آمریکا از این توافق هسته ای دارد.

سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز جمعه خود در پاسخ به سوالی درباره تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص توافق هسته‌ای، به طرح ادعاهایی علیه کشورمان پرداخت و ایران و کره شمالی را بازیگرانی بد در جهان خواند.

سندرز در ادامه ادعاهای خود گفت: «من نمی‌خواهم درباره تصمیم رئیس‌جمهور صحبت کنم اما آنچه می توانم بگویم این است که رئیس‌جمهور ترامپ به دنبال مواجه شدن با تمام رفتارهای بد ایران، نه فقط توافق هسته‌ای است، از جمله آزمایش موشکی بالستیک، بی‌ثبات کردن منطقه، حمایت از تروریسم، حملات سایبری و برنامه هسته‌ای غیرقانونی.»

وزیر امور خارجه کشورمان اما روز گذشته در مصاحبه با نشریه نیوزویک تاکید کرد که ایران هم اکنون در حال بررسی چند سناریوی مختلف در رابطه با برجام و نیز واکنش‌های اتحادیه اروپا و کنگره به لغو احتمالی این توافق از سوی ترامپ است.

ظریف در ادامه با اشاره به اینکه برنامه موشکی ایران کاملا دفاعی است و برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده است افزود: «دلیل آنکه به آزمایش این موشک‌ها ادامه می‌دهیم آن است که ما خواستار افزایش دقت آنها هستیم. چرا که اگر موشکی برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی شده باشد شما به افزایش دقت آن نیاز ندارید »

محدجواد ظریف اما در موضعی مقتدر اعلام کرد: «ما با هیچ گونه اعمال محدودیتی بر برنامه‌های دفاعی خود موافقت نمی‌کنیم به همان دلیل آشکاری که آمریکا به ارسال تسلیحات بیشمار به منطقه ما ادامه می دهد.»

این سخنان البته این گمانه زنی را تقویت می کند که ترامپ در روزهای آینده ایران را به مذاکره درباره برنامه موشکی فرا خواهد خواند. موضعی که بارها از سوی مسئولان ارشد جمهوری اسلامی نفی شده است. رهبر معظم انقلاب پیش از شروع مذاکرات ایران و 1+5 و در دیدار مردم آذربایجان در سال 92 فرمودند: «مکرر گفتیم که مسئله‌ی هسته‌ای بهانه است برای دشمنی؛ مسئله‌ی هسته‌ای هم اگر یک روزی - حتی به فرض محال - بر طبق نظر آمریکا حل بشود، باز یک مسئله‌ی دیگری دنبال آن می‌آید؛ الان ملاحظه کنید سخنگویان دولت آمریکا بحث حقوق بشر، بحث موشکی، بحث سلاح و مانند اینها را به میان آوردند.»

در این بین برخی از آتش بیاران معرکه مانند عربستان در روزهای گذشته قرارداد خرید سامانه های پدافندی به ارزش میلیاردها دلار را با روسیه امضا کردند و پیش از این نیز با خرید تجهیزات نظامی از آمریکا عملا منطقه غرب آسیا را با بحران های پیش ساخته مواجه نمودند.

آمریکا بالاخره در روز 15 اکتبر(23 مهر) مشخص خواهد کرد که آیا همین برجام نیمه جان را حفظ می کند و یا تحمل این توافق نصفه و نیمه را هم ندارد. البته آنچه از سخنان ترامپ و مواضع دیپلماتهای کشورمان نتیجه گیری می شود، خروج این کشور از برجام است که البته با واکنش تندی از سوی ایران مواجه خواهد شد.

نویسنده:مرتضی کرمی

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۵۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی