Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به منظور پیشگیری از شیوع بیماری های واگیر دامی در حیات وحش کشور لازم است تردد دام اهلی در مناطق تحت مدیریت سازمان با هماهنگی کامل ادارات کل حفاظت محیط زیست استانی انجام و نسبت به ممیزی پروانه های چرای دام نیز اقدامات لازم از طریق دستگاه های ذیربط به عمل آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مجید خرازیان مقدم با بیان اینکه یکی از تهدیدات مهم برای حیات وحش کشور طی سال های اخیر، انتقال بیماری های شایع واگیر دامی از دام های اهلی سبک همچون گوسفند و بز به نشخوارکنندگان وحشی است، گفت: از جمله مهمترین این بیماری های واگیردار، طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا همان pprاست.
وی افزود: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یا ppr، بیماری ویروسی است که از دام های اهلی کوچک (گوسفند و بز) به حیات وحش و نشخوارکنندگان زوج سم همچون کل و بز و قوچ و میش منتقل می شود.
مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز تاسف از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک طی دو، سه سال اخیر در برخی استان ها، اظهار کرد: متاسفانه این بیماری که ویروس عامل آن از دام اهلی منتقل می شود، تلفات قابل ملاحظه ای در حیات وحش کشور داشته است.
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات ضروری برای جلوگیری از انتقال این بیماری به حیات وحش، خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام در این زمینه، جلوگیری از ورود دام اهلی به مناطق تحت مدیریت محیط زیست است که اقدامی بسیار دشوار و فرا سازمانی و فرابخشی است و لازم است نسبت به ممیزی پروانه تعلیف احشام و همچنین جلوگیری از تعلیف دام بیش از ظرفیت چرای مراتع اقدامات جدی و اساسی به عمل آید.
*** تاکید بر ضرورت واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
مقدم با یادآوری اینکه از دیگر اقدامات ضروری در این حوزه، واکسیناسیون فراگیر و به موقع تمام دام های اهلی سبک همچون گوسفند و بز است، اظهار کرد: برای واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، نیاز به در نظر گرفتن اعتبارات ویژه ای برای سازمان دامپزشکی کشور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر دامپزشکی تنها زمانی که بیماری در نقطه ای خاص در دام های اهلی یا حیات وحش گزارش شود نسبت به واکسیناسیون دام ها آن هم در همان کانون بیماری اقدام می کند.
به گفته مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست، اگرچه دستورالعمل های کنونی برای واکسینه دام های اهلی و اقدامات صورت گرفته در این زمینه خوب است اما به دلیل اینکه واکسینه شدن تنها در زمان گزارش بیماری رخ می دهد، بعضا وقوع تلفات قابل ملاحظه ای را در حیات وحش به دنبال دارد.
*** واکسینه کردن دام های اهلی بر اساس اولویت مناطق تحت مدیریت محیط زیست صورت می گیرد
این مقام مسئول افزود: گرچه تقسیم بندی مناطق تحت مدیریت محیط زیست بر اساس شاخص های مرتبط با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک همچون جمعیت کل و بز و قوچ و میش و میزان تعارض مناطق به لحاظ ورود دام به سه دسته مشخص و اعلام آن به سازمان دامپزشکی کشور برای واکسینه کردن دام های اهلی بر اساس اولویت مناطق و همکاری دامپزشکی کشور در این زمینه منجر به موفقیت هایی شده است اما همچنان باید برای واکسیناسیون به موقع و فراگیر سالانه دام های اهلی تلاش کرد.
مقدم ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش، ارائه دستورالعملی به ادارات کل استانی و تشریح چگونگی کنترل و ممانعت از گسترش این بیماری در مناطق است که در آن موارد متعددی از جمله نحوه معدوم کردن لاشه ها و چگونگی ضدعفونی کردن آبشخورها بیان شده است.
مدیرکل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: واکسیناسیون فراگیر و به موقع دام های اهلی علیه بیماری های واگیردار به ویژه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک به صورت جدی و مستمر و با اولویت دام هایی که در مجاورت یا داخل مناطق تحت مدیریت سازمان قرار دارند از جانب ادارات کل دامپزشکی استان ها ضرورت دارد.
وی خاطرنشان کرد: گرچه ادارات کل محیط زیست استان ها بر اساس دستورالعمل هایی ابلاغی از سوی دفتر حیات وحش و معاونت محیط زیست طبیعی با همکاری ادارات کل دامپزشکی اقدام کرده اند اما متاسفانه طی دو سه هفته اخیر، شاهد شیوع و گسترش بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در استان سمنان بوده ایم.
*** وجود بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در سالوک تایید نشده است
مدیرکل دفتر حیات وحش افزود وقوع حدود 25 راس تلفات در قوچ و میش های پارک ملی سالوک در استان خراسان شمالی ناشی از طاعون نشخوارکنندگان کوچک نبوده و بر اساس اعلام دامپزشکی استان عامل تلفات ویروس عامل اکتیمای واگیر است.
علمی 9014**1440
دریافت کننده: کیمیا عبدالله پور** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۹۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم رونالدو نازاریو: خروج کامل از عرصه باشگاه‌داری

رونالدو نازاریو تیم‌های تحت مالکیت خود را می فروشد

طرفداری | باشگاه کروزیرو اعلام کرد که رونالدو نازاریو، سهم خود از این باشگاه را به قیمت ۱۰۹ میلیون یورو فروخته و دیگر مالک این تیم محسوب نمی‌شود. اسطوره فوتبال برزیل در سال ۲۰۲۱ و زمانی که تیم سابقش کروزیرو در لیگ دسته دوم برزیل حضور داشت، ۹۰ درصد سهام این تیم را خریداری و نزدیک به 78 میلیون دلار از بدهی‌های آن را پرداخت کرد. در نتیجه این اقدام نازاریو، کروزیرو از ورشکستگی نجات یافت و توانست به سطح اول فوتبال برزیل بازگردد.

به گزارش مارکا، نازاریو قصد دارد علاوه بر کروزیرو، سهامش از باشگاه رئال وایادولید را نیز به فروش برساند. رونالدو در سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد سهام وایادولید را خریداری کرد و مالک اصلی این باشگاه محسوب می‌شود. به نظر می‌رسد برخی اختلاف نظر‌ها باعث شده تا اسطوره فوتبال برزیل تصمیم به ترک عرصه باشگاه‌داری بگیرد. گفتنی است رئال وایادولید در حال حاضر در رتبه دوم جدول لالیگا ۲ حضور دارد.

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • تصمیم رونالدو نازاریو: خروج کامل از عرصه باشگاه‌داری
  • معرفی ۳۰ معلم نمونه ادارات شهرستان و مناطق سمنان
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران