Web Analytics Made Easy - Statcounter

گسترش فضای آموزشی خصوصی در ایران نه تنها مشکلات آموزشی را حل نکرده است بلکه مدارس دولتی در سال‌های گذشته با مشکلات متعددی نیز رو برو بوده است که کیفیت آموزشی در این مدارس را به شدت کاهش داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، چندین سال است که مدارس غیردولتی یا غیر انتفاعی در کنار مدارس دولتی مشغول فعالیت هستند تا هم کمبود مدارس و محیط آموزشی را جبران کنند و هم کیفیت آموزشی را بالا ببرند البته با شرط پول!

با رونق گرفتن مدارس غیر دولتی تعداد این مدارس به سرعت افزایش یافت و درکنار افزایش تعداد آن دانش آموزان بیشتری با شرایط مالی متفاوت بر سر کلاس های درس این مدارس حاضر شدند و به نوعی رغبت برای حضور در مدارس غیرانتفاعی افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی به کیفیت آموزش، تحصیل،بهداشت، محیط تحصیلی نشان می‌‌دهد تفاوت فاحشی در مقایسه با مدارس غیر دولتی و دولتی وجود دارد که همین موضوع نیز باعث شده است والدین تمام تلاش و هزینه شان را صرف ثبت نام فرزاندانشان در مدارس غیر انتفاعی نمایند.

کلاس‌های ده نفره تا پنجاه نفره؛ کیفیت یا کمیت؟

کسانی که چند سالی را در مدارس غیرانتفاعی گذرانده باشند بدون شک به یاد نخواهند آورد که در هیچ پایه‌‌‌ای تعداد همکلاسی‌هایشان به بیش از دوازده نفر رسیده باشد و همین مساله نیز باعث می‌شود کیفیت و زمان رسیدگی به دانش آموزان بیشتر شود و از سوی دیگر نیز معلمان با فرسایش کمتر و فراغ بالی بیشتر به مساله تحصیل دانش آموزان رسیدگی کنند.

در طرف دیگر اما مدارس دولتی با انبوه دانش آموزان در ابتدای سال بر سر کلاس‌ها مواجه است که باعث می‌شود کیفیت یادگیری دانش آموزان و تدریس معلمان به شدت افت کند. مساله‌‌ای که بارزترین نمود آن در امتحانات نهایی و کنکور و میزان قبولی آنها بروز می‌کند.

در مدارس دولتی در برخی پایه‌‌ها تعداد دانش آموزان یک کلاس به بیش از پنجاه نفر نیز می‌رسد، موضوعی که نشان می‌دهد نظام آموزشی باید فکری عاجل برای این مدارس بکند زیرا ادامه این روند به مهاجرت دانش آموزان به مدارس غیر انتفاعی سرعت خواهد بخشید و کم کم آموزش و پرورش در قبضه کامل مدارس غیر دولتی در خواهد آمد.

در چند سال اخیر نیز با تخریب مدارس قدیمی و ادغام چندین مدرسه این موضوع به حالت بحرانی رسیده است و امسال نیز مشکل کمبود معلم باعث شده بسیاری از مدارس به ناچار دو یا چند کلاس را در یک کلاس جای دهند تا سال تحصیلی به پایان برسد.

مدارسی که درس زندگی نمی‌دهند

در کنار تمام محاسن آموزشی مدارس غیر دولتی این مدارس بدون ایراد هم نیستند؛ انزوای دانش آموزان و دوری از دنیای واقعی باعث می‌شود نوجوانانی که سال‌ها در این مدارس به تحصیل پرداخته‌‌اند با ورود به دنیای دانشگاه و کار با یک محیط غیرقابل باور مواجه شوند.

دانش آموزانی که در طول دوره تحصیلی به راحتی به تحصیل می‌پرداختند و از نظر درسی دغدغه‌‌ای نداشتند با ورود به دانشگاه دغدغه‌‌های زیادی از نظر تحصیلی و کاری پیدا کنند موضوعی که دانش آموزان مدارس دولتی از سال‌های قبل با آن مواجه بودند.

دست و پنجه نرم کردن یا مشکلات متعدد در محیط آموزشی از این دانش آموزان نوجوانان کار کشته‌‌ای می‌سازد که در مقابل مسائل و معضلات جامعه بایستند و یا با آنها به راحتی کنار بیایند.

والدین راضی از شهریه‌‌های هنگفتی که می‌پردازند

یکی از والدین در گفت‌‌وگو با خبرنگار اجتماعی آناج از وضعیت شهریه‌‌های مدارس غیردولتی اظهار ناراحتی می‌کند اما می‌گوید باز هم حاضر نیست فرزندش را در مدارس دولتی ثبت نام کند.

پدر علی که در مدرسه ابتدایی غیر انتفاعی تحصیل می‌کند از وضعیت مناسب رسیدگی به تحصیل فرزندش راضی است و عنوان می‌‌کند: هرچند شهریه مدارس غیر انتفاعی زیاد است اما در عوض در اینجا به بچه ها ازتمامی جهات رسیدگی می‌شود و خیالمان از نظر تحصیلی راحت است و هزینه آن را هم به پای خدماتشان می‌گذاریم، چون به قول معروف هر چقدر پول بدهی آش می‌خوری!

مادر علی نیز که به نظر می‌رسد به هیچ وجه راضی نیست فرزندش در مدرسه دولتی درس بخواند به صراحت می‌گوید: در مدارس دولتی از هر طیف و قشر پیدا می‌شود و بچه از هرکدامشان یک چیزی یاد می‌گیرد و نمی‌شود بچه‌‌مان را که برای تربیتش سال‌ها زحمت می‌کشیم به دست هر کسی بسپاریم.

یکی از دانش آموزان مقطع دبیرستان مدرسه دولتی با گلایه از وضع کلاسشان در پاسخ به روند تحصیلی و وضعیت تدریس معلمان، اذعان می‌‌کند: تنها نیم ساعت از وقت کلاس به آرام کردن فضای کلاس و حضور غیاب می‌گذرد و در یک ساعت باقی مانده هم همین که معلم بتواند از یکی دو نفر پرسش کند و درس بدهد کار بزرگی کرده است.

مریم نیز با خوشحالی درباره امتحانات کلاسی‌شان می‌‌گوید: خیالمان بابت امتحانات مدرسه راحت است چون یا وقت نمی‌شود که معلم هایمان امتحان بگیرند و یا اینکه اگر امتحان بگیرند وقت نمی‌کنند که اصلا ورقه‌‌ها را اصلاح کنند.

آموزش و پرورش خصوصی مشکلات را حل نمی‌کند

خصوصی سازی آموزش و پرورش یعنی همان اتفاقی که با گسترش مدارس غیرانتفاعی افتاده است، قطعا در کنار مزایایی که دارد معایب زیادی هم دارد، در وهله اول علی رغم تمایل بسیاری از والدین به ثبت نام فرزندانشان در مدارس غیر دولتی امکان این مساله برای همه آنها به دلیل شرایط مالی وجود ندارد و در پله بعدی دانش آموزانی که در مدارس دولتی به تحصیل می‌پردازند در رقابت نابرابر از نظر آموزشی با دانش آموزان مدارس غیر دولتی قرار می‌گیرند.

آموزش و پرورش بایستی در کنار کمک به گسترش فضای آموزشی به فکر ارتقای وضعیت مدارس و معلمان مدارس دولتی نیز باشد تا کیفیت آموزشی در این مدارس به دلیل انبوه دانش آموزان و کمبود امکانات آموزشی بیش از این با افت مواجه نشود.

از طرفی دیگر هم باید به وضعیت معلمان مدارس دولتی نیز رسیدگی شود زیرا اعتراض معلمان در سال‌های گذشته به وضعیت معیشتی‌شان نشان می‌دهد که دغدغه‌‌های مالی آموزگارانی که قرار است پرورش دهنده نسل علمی آینده باشند در پایین آمدن کیفیت آموزشی در مدارس تاثیر بسیاری داشته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۱۹۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟

به گزارش همشهری آنلاین، محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه پیش‌ثبت‌نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه...

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسسان است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

بیمه معلمان غیردولتی

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

هزینه فوق برنامه

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارش‌های سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صد درصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

تعداد دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

کد خبر 849256 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

دیگر خبرها

  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند