Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد نهاوندیان صبح امروز در همایش بزرگ تجارت ایران و عراق که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: ما در پرتو همکاری مردان علم و عمل می‌توانیم به اهداف خود برسیم.

وی با اشاره به زمان برگزاری این همایش اظهار داشت: اهمیت زمانی اجلاس قابل توجه است. بعد از نابودی تروریسم تکفیری در عراق الان زمان صحبت از همکاری اقتصادی و سازندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاصل مجاهدت‌ها باید در شکوفایی و توسعه اقتصادی عراق دیده شود و به همین خاطر این نشست اهمیت دارد.

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه ایران در این نقطه بر تمامیت ارضی عراق تاکید دارد، اظهار داشت: ایران لازمه توسعه عراق را وحدت ملی و تمامیت ارضی عراق می‌داند. ۱۴ سال از آغاز دوره عراق جدید می‌گذرد. در این سالها همایش‌های متعددی در ایران و عراق تشکیل شده است. یک کار لازم وضروری، مرور عملکرد خودمان و بررسی همایش‌های گذشته است تا ببینیم در طرح، عمل و دستاورد چه کرده‌ایم.

نهاوندیان با بیان اینکه دو کشور سال‌های پر فراز و نشیبی را طی کرده‌اند، تصریح کرد: ما سال‌های تنش سیاسی در عراق، سال‌های حضور نظامی بیگانگان در عراق و سال‌های فتنه‌انگیزی تکفیری‌های خدانشناس را داشته‌ایم و سال‌های اعمال شدیدترین تحریم‌های اقتصادی را هم در ایران داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه امروز عراق متحدتر از همیشه و ایران توانمتدتر از همیشه عزم همکاری بیشتر اقتصادی با یکدیگر را دارند، خاطرنشان کرد: ما در سال‌های تحریم درس‌های گراسنگی را آموختیم. آموختیم با اتکا به خود و ارتباط عزتمندانه با جهان می‌توانیم توطئه‌ها را نابود کنیم. ما با افتخار شاهدیم میزان آسیب‌پذیری اقتصاد ایران از اراده‌های ایران ستیزانه به کمترین میزان رسیده است. شاید زمانی یک خبر و یک تهدید تحریمی در فلان مجمع سیاسی یا دولت در بازار ایران التهاب ایجاد می‌کرد اما ظرف یکی دو روز گذشته علیرغم تبلیغات فراوان برای سخنرانی رییس‌جمهور امریکا و اینکه او می‌خواهد استراتژی جدیدش را اعلام کند و علیرغم تهدیدات او علیه ایران دیدیم که نه تنها سخنرانی وی تاثیر التهاب‌انگیزی بر بازار ایران نداشت بلکه فعالان سیاسی و فعالان اقتصادی ایران هم به سخنرانی سراسر لفاظی و بی ادبی ترامپ پاسخ دادند.

معاون اقتصادی رییس‌جمهور افزود: این مساله نشان می‌دهد سیاست اقتصاد مقاومتی موثر واقع شده و دولت و ملت همگام با یکدیگر قدم برمی‌دارند و ایران در توافق برجام پیروز شده و توانسته بین امریکا و سیاست ایران ستیزانه‌اش با اروپا فاصله بیندازد چراکه اروپا در همان روز موضع می‌گیرد، واکنش نشان می‌دهد و همراهی خود با برجام و ملت ایران را نشان می‌دهد.

نهاوندیان با بیان اینکه یکی از علل موفقیت ما در مذاکرات برجام پیام ما در گام‌های اقتصادی‌مان مبنی بر کاهش تورم و آغاز رشد بود، ابراز داشت: این قوت اقتصاد کلان ما بود که کمک کار مذاکرات برجام شد و بعد از برجام، جهان ظرفیت‌های اقتصادی ایران را دید. این گزارش دولت نبود که ایران را اقتصاد نوظهور جهان معرفی می‌کند بلکه آمار و گزارش مراکز جهانی است که ایران را اقتصاد هزار میلیارد دلاری معرفی می‌کند.

وی با با بیان اینکه ایران امروز تواناتر از همیشه در کنار عراق می‌خواهد توسعه منطقه‌ای را دنبال کند، عنوان کرد: در روابط دو کشور می‌توان هم رویکرد تجاری و هم رویکرد توسعه‌ای داشته باشیم. البته این‌ها مقابل هم نیستند بلکه مکمل هستند اما رویکرد تجاری می‌تواند سریع انجام شود و سریع هم قطع می‌شود ولی رویکرد و روابط توسعه‌ای کند ایجاد می‌شود ولی دیر قطع می‌شود.

معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه بین کشورهای منطقه به ویژه بین ایران و عراق باید رویکرد توسعه مشترک وجود داشته باشد، یادآور شد: باید دو کشور مکمل هم باشند. در مطالعات صورت گرفته شاخصه‌های مکمل بودن بالاست. ما فرهنگ مشترک داریم. کدام دو کشور را می‌توان یافت که در فرهنگ، آداب و رسوم اینقدر مولفه مشترک با یکدیگر داشته باشند. راهپیمایی اربعین پرشکوه‌ترین تجلی فرهنگ مشترک دو کشور است.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به ادعاهای امریکایی‌ها درباره روابط ایران و عراق بیان کرد: چرا ایرانی‌ها در عراق این گونه روابط دارند؟ این نشانه غفلت آنهاست. این روابط لزوما روابط سیاسی نیست بلکه مردمی و فرهنگی است. این سرمایه عظیم مردمی و فرهنگی را چرا در اقتصاد بی‌توجه باشیم؟ سرمایه مشترک باید به سمت توسعه مشترک باشد.

نهاوندیان با تاکید بر اینکه کار توسعه مشترک نیازمند نهادسازی دارد، گفت: افراد می‌روند ولی نهادها باقی می‌مانند. چند سال قبل پیشنهاد شهرک صنعتی مشترک را دادم که باید آن ایده را دنبال کرد. باید نیازهای میان و بلندمدت عراق را دید. عراق افتخار می‌کند که پیشینه مهندسی داشته است. مهندسین ایرانی و عراقی می‌توانند بهترین شرکای هم در حوزه های زیرساختی باشند.

وی اضافه کرد: در حوزه دارو و پزشکی سهم ایران در مبادله تجاری خیلی پایین است. در حالی صنعت دارویی ایران پیشرفت‌هایی داشته است. در بیوتکنولوژی و آی سی تی حوزه کار وجود دارد.

نهاوندیان با بیان اینکه قدم‌های خوبی برای حل موانع دو کشور برداشته شده است، اظهار داشت: الان ایران شریک دوم تجاری عراق است اما بین ارقام هدف و ارقام کنونی هنوز فاصله است. مانع اول این است که روابط بانکی به تناسب روابط تجاری ما پیش نرفته است. باید توجه کرد و دید چرا سرعت اقدام، متناسب با تفاهمات نیست. ما با اروپایی‌ها در حال برداشتن گام‌های بلندی هستیم و عراق در این زمینه نباید از هیچ کشور دیگری عقب بماند.

وی ادامه داد: نظم در روابط بر حجم روابط کمک می‌کند. کارهای پراکنده مفید نیست. کمک کنیم انتظام در شیوه ارتباط بخش‌های خصوصی دو کشور سامان یابد. در حوزه ترانزیت گام‌هایی برداشتیم اما ما باید روان‌ترین روابط ترانزیتی را داشته باشیم.

معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: ایران آمادگی خود را برای همکاری گمرکی با عراق اعلام کرده است. ما باید به سمت موافقتنامه ترجیحی و حتی تجارت آزاد حرکت کنیم و تسهیل در صدور ویزا و حتی لغو روادید می‌تواند به همکاری کمک کند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۶۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

خواجه محمد آصف سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

به گزارش ایرنا، وی درباره سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی به اسلام‌آباد و دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستانی گفت: این یک سفر بسیار موفقیت آمیز بود و ما به دستاورد‌های آن اطمینان داریم.

وزیر دفاع پاکستان با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی‌دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

وی آینده خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان را روشن توصیف و اضافه کرد: معتقدیم که راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی پیدا خواهیم کرد و آن را به مرحله بهره‌برداری خواهیم رساند.

خواجه محمد آصف در بخشی دیگر از اظهاراتش، خواستار وحدت کشور‌های منطقه برای مقابله با چالش‌های مشترک شد و گفت: متاسفانه رویکرد دوگانه غرب و حمایت مستمر آنان از اسرائیل منطقه را به شدت آسیب پذیر کرده است.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت: منطقه ما شاهد افزایش مداخله قدرت‌های بزرگ است، لذا ما باید برای دفاع از منافع خود در یک جبهه حضور داشته باشیم. در چنین اوضاعی سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است.

وی تروریسم را تهدید مشترک اسلام‌آباد و تهران دانست و افزود: غلبه بر تهدید تروریسم اجتناب ناپذیر است، از این رو هر دو کشور برادر مصمم به افزایش همکاری‌های خود در این حوزه هستند.

خواجه محمد آصف با اشاره به حمایت جبهه غرب از رژیم اسرائیل نیز گفت: حمایت از فلسطین مسوولیت و وظیفه پاکستان است و معتقدیم نسل کشی مردم غزه جنایتی است که مانند آن را در تاریخ مشاهده نمی‌کنیم.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در بیانیه مشترک خود پس از پایان سفر رسمی سید ابراهیم رئیسی، خواستار آتش بس فوری و بی قید و شرط در غزه، دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه و بازگشت آوارگان فلسطینی شدند.

ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، صبح روز دوشنبه وارد اسلام‌آباد شد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. محمد اسحاق دار وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدار‌های دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور ابراهیم رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • پاکستان: سفر ابراهیم رئیسی موفقیت‌آمیز بود/ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد