Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با حمله به توافق هسته‌ای ایران که از سوی متحدان اروپایی وی نماد بارزی از همکاری بین المللی خوانده می‌شود، بر سر اعتبار دیپلماتیک و وجهه سیاسی کشورش دست به قمار زد.

در این گزارش آمده است: رئیس جمهور آمریکا در این چارچوب، این خطر را به جان خریده است که راهبرد «نخست آمریکا»ی او در سیاست خارجی به دلیل مواجهه با بحران‌هایی متعدد در آینده به شکل‌گیری «آمریکای منزوی» تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحلیلگران در تلاش بوده اند میان سخنرانی‌های ملی‌گرایانه، ژست‌های حمایتگرایانه تجاری و پیام‌های توییتری بحث‌برانگیز ترامپ به نوعی راهبرد واحد دست پیدا کنند.

به نوشته فرانس‌پرس، آمریکا توانست پس از جنگ جهانی دوم تا حد زیادی به دلیل رهبری خود در یک نظام جهانی متشکل از موافقتنامه‌ها و ائتلاف‌های مبتنی بر مقررات در قامت یک ابرقدرت ظاهر شود؛ اما ترامپ در سخنرانی ماه گذشته خود در مجمع عمومی سازمان ملل مشخص کرد آمریکا به دنبال آن است که در جهانی متشکل از دولت‌های دارای حق حاکمیت ملی، یگانه ابرقدرت باشد.

ریچارد هاس، مدیر بانفوذ موسسه شورای روابط خارجی آمریکا، گفت: «سیاست خارجی ترامپ راه خود را پیدا کرده است: راهبرد خروج.»

هرچند، ترامپ هنوز از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی خارج نشده است، او آشکارا بیان کرد در صورتی که کنگره و متحدان مردد آمریکا با تحریم‌های جدید موافقت نکنند آمادگی خروج از این توافق را دارد.

آمریکا این هفته از سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) خارج شد. او موافقتنامه تجارت آزاد ترنس پسیفیک را به هم زد و به نظر می‌رسد به دنبال نابودی موافقتنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) نیز هست.

زمان و رجزخوانی‌های ترامپ بار دیگر تعهد آمریکا به متحدان این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را زیر سوال برده است و این در حالی است که ترامپ دستور داد منفعت باقی ماندن آمریکا در سازمان‌های وابسته به سازمان ملل مورد بازبینی قرار بگیرد.

ترامپ حتی اعلام کرد آمریکا از بزرگترین و احتمالا مهمترین توافق تاریخ یعنی توافق مبارزه با تغییرات آب و هوایی پاریس با حضور ۱۹۶ کشور خارج می‌شود.

خبرگزاری فرانسه در ادامه نوشت: همانطور که انتظار می‌رود اعضای دولت باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا در قبال آنچه که از نظر آن‌ها از دست رفتن رهبری این کشور است، خشمگین و بهت‌زده شده‌اند.

بن رودز، مشاور ارشد سیاست خارجی دولت اوباما، گفت: «ترامپ بار دیگر توانایی آمریکا برای حفظ تعهدات خود در قبال موافقتنامه‌های بین المللی را زیر سوال برد. دیگر کشور‌ها با این شرایط حاضر به امضای هیچ توافقنامه‌ای با آمریکا نخواهند بود.»

جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، که از اصلی‌ترین طراحان توافق هسته‌ای ایران بود، تصمیم ترامپ را «کنار گذاشتن عجولانه داده‌های واقعی به نفع خودبینی و ایدئولوژی» دانست.

او گفت: «ترامپ موقعیت ما را تضعیف کرد، متحدانمان را از ما بیگانه کرد و حل و فصل بحران کره شمالی را سخت‌تر و در عین حال ما را به رویارویی مستقیم نظامی با پیونگ‌یانگ نزدیکتر کرد.»

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، نیز گفت: «موضوع آشکار و مشخص این است که نقش و معنای چندجانبه‌گرایی زیر سوال رفته است. ما در مقایسه با دولت ترامپ دیدگاه بسیار متفاوتی به چگونگی تضمین امنیت جهانی داریم. البته این دلیل آن نیست که با متحدان خود در آمریکا همکاری نکنیم.»

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، که مسئول مذاکرات هسته‌ای این کشور بود، گفت: اقدام ترامپ آسیب‌هایی طولانی مدتی برای اعتبار آمریکا در پی دارد. او به شبکه سی. بی. اِس گفت: «هیچکس دوباره به هیچ دولتی در آمریکا برای ورود به توافقی بلندمدت اعتماد نخواهد کرد؛ چرا که مدت زمان هر تعهدی از این به بعد تنها به مدت زمان باقی‌مانده دوره ریاست جمهوری نفر اول کاخ سفید بستگی دارد.»

متحدان سنتی واشنگتن در اروپا در ابتدا رویکردی محتاطانه در قبال ترامپ داشتند و امیدوار بودند با تداوم حضور وی در کاخ سفید، ترامپ رویکرد‌هایی معتدل‌تر در پیش بگیرد، اما اقدام ترامپ درباره توافق هسته‌ای ایران آن‌ها را خشمگین و مجبور به واکنش یکپارچه در برابر آمریکا کرد.

فدریکا موگرینی، مذاکره کننده ارشد و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: «کاملا آشکار است که هیچ رئیس جمهوری در هیچ کشوری نمی‌تواند توافقی این چنین را به صورت یکجانبه لغو کند.»

او گفت: «رئیس جمهور آمریکا قدرت و اختیارات زیادی دارد، اما قطعا این مورد (لغو توافق هسته‌ای با ایران) جزء اختیارات او نیست.»

در انتهای این گزارش آمده است: موفق نشدن دیپلمات‌های اروپایی برای راضی کردن ترامپ به منظور حفظ توافق هسته‌ای با وجود حمایت برخی از مشاوران ارشد او باعث شده است آن‌ها اکنون برای حفظ این توافق به دنبال لابی کردن با کنگره آمریکا باشند.

باشگاه خبرنگاران

506

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • ادین ترزیچ: نه تنها نتیجه، بلکه باید از سبک بازی‌مان نیز ناراضی باشیم
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی