Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@08:00:14 GMT

نمک "نان ایرانی" ۳برابر حد مجاز

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۵۸۷۵۹

نمک 'نان ایرانی' ۳برابر حد مجاز

ایران اکونومیست - دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه همایش روز جهانی غذا با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: امروز به مناسبت روز غذا برای تشویق و تذکر درباره سلامت غذا جمع شده‌ایم و ماموریت‌مان مراقبت از سلامت غذا است؛ چرا که مردم ما را امانتدار خود می‌دانند و باید از سلامت آنها مراقبت کنیم. البته این کار فقط بر عهده وزارت بهداشت نیست، بلکه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز باید در این حوزه به ما کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه بخش زیادی از گرفتاری‌های ما در حوزه فرآورده‌های غذایی قاچاق است، افزود: یکی از تاکیدهای ما کاهش مصرف نمک بود که خوشبختانه توانستیم میزان آن را کاهش دهیم. در شکر نیز باید اقدامی انجام دهیم. چرا که روزانه ۸۵ گرم شکر مصرف می‌کنیم. این در حالیست که حداکثر میزان مصرف شکر در روز باید ۶۰ گرم باشد و این یعنی اینکه ما باید میزان مصرف شکر را در کشور ۲۵ درصد کاهش دهیم. به دلیل مصرف زیاد شکر است که کودکان‌مان چاقند و بیش از ۴۵ درصد از مردم کشور نیز اضافه وزن دارند. اگر ۸۰ درصد مرگ ایرانیان به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است، این یعنی ما باید در سبک زندگی و تغذیه خود تجدید نظر کرده و نمک، شکر و روغن کمتری مصرف کنیم. از طرفی از روغن جامد استفاده نکنیم. البته باید توجه کرد که دولت موظف است میزان اسید چرب ترانس را در روغن‌ها به صفر برساند.

وی با بیان اینکه ما در دو سال آینده میزان مصرف نمک و مصرف شکر به ویژه در نوشیدنی‌های صنعتی را کاهش خواهیم داد، گفت: امیدوارم سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در حوزه مبارزه با قاچاق فراورده‌های غذایی به ما کمک کند. نظارت ما بر روی آنچه که از مبادی قانونی در حوزه‌های مختلف اعم از غلات، گندم، برنج و ... وارد می‌شوند، مناسب است و مردم باید به ما اعتماد کنند و به شایعات توجه نداشته باشند؛ چرا که سازمان غذا و دارو در حوزه مراقبت از سلامت مردم سختگیر است.

وی تاکید کرد: در زمینه فرآورده‌هایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شوند، مشکلات زیادی داریم. به عنوان مثال عرضه لبنیات سنتی غیرقانونی است اما من به عنوان وزیر بهداشت ضابط قضایی ندارم تا با آنها برخورد کنم. بنابراین دستگاه‌های دیگر باید وظایف‌شان را به درستی انجام دهند.

وی ادامه داد: بالاخره در حوزه دارو و غذا هم قاچاق وجود دارد که امیدوارم با نظارت کافی این مشکل برطرف شود. در عین حال باید بدانیم که برگزاری این گردهمایی‌ها بی‌اثر نیست. هر چند که اثرش سریع نیست، اما بالاخره به نتیجه می‌رسند. در عین حال از مردم می‌خواهیم که خودشان هم مراقبت‌های لازم را انجام دهند و به نشانگرهای تغذیه‌ای سبز، زرد و قرمزی که روی فرآورده‌های غذایی وجود دارد توجه کنند. به این ترتیب اگر روی فرآورده‌ای رنگ سبز وجود داشت آن را با خیال راحت مصرف کنند. اگر زرد بود در مصرفش احتیاط کنند و اگر قرمز بود بدانند که این فرآورده برای سلامتی‌شان مضر است. بنابراین یا از سلامتی خود مراقبت کنند و یا با خوردن این فرآورده‌های مضر بیمار شوند و هزینه بپردازند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدوارم شرکت‌هایی که از سلامت مردم محافظت می‌کنند سال به سال بیشتر شوند و آنهایی که آسیب می‌رسانند هم با برخورد قانونی از سوی دستگاه قضایی و ناظرین حوزه بهداشت و درمان مواجه شوند.

وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد بحث سلامت نان، گفت: نان غذای اصلی در کشور است و اگر نان سالمی به مردم بدهیم، بخشی از وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم. وزارت بهداشت برای شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی سخت گیری می‌کند تا نمک‌شان را به میزان یک گرم یا یک دهم گرم کاهش دهند اما از آن طرف نانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد که میزان نمکش سه برابر مجاز است.

وی افزود: زمانی که به نانوا می‌گوییم چرا به میزان زیاد از نمک استفاده می‌کنی؟ می‌گوید آردی که به من می‌دهند مناسب نیست و خمیرش شل است و در تنور می‌ریزد. بنابراین باید گندم وارداتی را با آن مخلوط کنم. این در حالیست که دو برابر قیمت جهانی گندم را برای خرید آن می‌دهیم و از طرفی هم نمک به آن اضافه می‌کنیم که بیماری و هزینه ایجاد می‌کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم، تاکید کرد: در حوزه سلامت حقیقت مقدم بر مصلحت است. اینکه اعلام کنیم در گندم خودکفا شدیم خوب است، اما این خودکفایی می‌تواند به این معنا باشد که بخشی از آن را صادر کنیم. من درباره این ادعای نانوایان بررسی کردم و فهمیدم که حرف‌شان درست است. بنابراین باید گندمی وارد کنیم تا نانوا، نان خوبی به مردم عرضه کند؛ چرا که اگر مشکل نان حل شود از بروز بخشی از بیماری‌ها پیشگیری می‌شود. بر این اساس امیدوارم مسئولان حرف نانواها را گوش دهند و مشکلات‌شان را حل کنند.

وی با بیان اینکه ما به دنبال کاهش نمک و عدم استفاده از جوهر نمک در نان هستیم، گفت: در حال حاضر در برخی موارد جوهر نمک گاهی با همین عنوان و گاهی با عنوان مخمر در نان استفاده می‌شود و بخشی از بیماری‌های گوارشی مردم به همین دلیل است. بنابراین ما نگران بروز بیماری‌هایی هستیم که مرتبط با عملکرد سایر دستگاه‌هاست و امیدواریم مسئولان مرتبط به این موضوعات توجه کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۵۸۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صدا و سیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین ماه» سال جاری، به شیوه مصاحبه تلفنی انجام داده است که مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی به شرح ذیل است:

۴۰.۸ درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲ درصد شبکه آی‌فیلم و ۲۱ درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صدا و سیما» به ترتیب از این قرار است؛ ۵۸.۹ درصد شبکه سه، ۵۰.۸ درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳ درصد شبکه یک. ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صدا و سیما هستند.

یافته‌های نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد ۳۶.۹ درصد از «ایرانیان» برنامه مردان آهنین و ۳۴.۷ درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲ درصد برنامه محفل، ۳۲.۳ درصد برنامه شب خوش، ۳۱.۸ درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷ درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵ درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵ درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳ درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸ درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۱۶ درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» به این ترتیب است؛ ۵۳.۳ درصد برنامه مردان آهنین و ۵۰.۱ درصد برنامه زندگی پس از زندگی را دیده‌اند، ۴۹.۴ درصد برنامه محفل، ۴۸ درصد برنامه شب خوش، ۴۶ درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹ درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳ درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴ درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷ درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲ درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۲۳.۱ درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

۴۵.۴ درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲ درصد سریال هفت سر اژد‌ها و ۲۰.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵ درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵ درصد سریال هفت سر اژد‌ها و ۲۹.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • معمای کف و سقف مجاز حجاب
  • جریمه فوق‌سنگین برای رمز ارزهای غیرمجاز
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد