Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، گزارش‌ها حاکی از این است در سال جاری انرژی خورشیدی بیش از سایر انرژی‌های فسیلی از جمله زغالسنگ در جهان رشد داشته است که بخش اعظمی از این رشد مدیون توجه چین به توسعه انرژی خورشیدی در این سال بوده است.

این گزارش می‌افزاید؛ پیش بینی می‌شود رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در سال‌های پیش رو با شتاب بیشتری صورت پذیرد و در سال 2022 به سهم 43 درصدی تولید انرژی در جهان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش‌های موجود از انرژی تجدیدپذیر در سال 2017، تخمین زده می‌شود در سال جاری نرخ رشد انرژی‌های تجدیدپذیر به 12 درصد برسد که بسیار بیشتر از پیش بینی‌های آژانس بین المللی انرژی برای سال گذشته بوده است.

براساس گزارشات موجود، اساساً رشد پیش بینی شده برای انرژی‌های نو در سال جاری مرهون تلاش‌های هند و چین بویژه در بخش توسعه انرژی خورشیدی است، البته تخمین زده می‌شود همچنان ایالات متحده تا سال 2022 حدود توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان را در بر بگیرد.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی معتقد است: «پیش بینی می‌شود رشد انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال 2022 به 1000 گیگاوات برسد؛ که تقریباً برابر با نیمی از توسعه رایج ظرفیت جهانی انرژی در بخش زغالسنگ می‌شود؛ ظرفیتی که در طول 80 سال گذشته ساخته شده است.

مجموعه این عوامل گواه آغاز یک عصر جدید در زمینه توسعه انرژی‌های نو بویژه انرژی خورشیدی است. انتظار ما این است رشد ظرفیت انرژی خورشیدی در سال 2022 بیش از هر تکنولوژی انرژی پاک دیگری در جهان باشد.»

بنابراین پیش بینی این است تا سال 2022 سهم انرژی‌های تجدیدپذیر به 30 درصد از تولید کل انرژی در جهان برسد که اندکی بیشتر از پیش بینی‌های 24 درصدی رشد در سال‌های گذشته است. البته باید گفت که زغالسنگ همچنان تا پایان سال 2022 به عنوان بزرگ‌ترین منبع تولید انرژی در جهان باقی خواهد ماند.

با این حساب براساس برآوردهای آژانس بین المللی انرژی تا 5 سال آینده فاصله کنونی تولید برق از انرژی‌های نو با زغالسنگ به نصف کاهش پیدا می‌کند. با این حساب به نظر می‌رسد چین با سنکرون کردن حدود 360 گیگاوات انرژی پاک در سال،2022 رکورددار تولید انرژی پاک در جهان باشد.

همچنین آژانس بین المللی انرژی برآورد کرده سهم هندوستان از انرژی‌های پاک تا سال 2022 از سهم اتحادیه اروپا فراتر خواهد رفت، این در حالی است که آمریکا علیرغم سیاست‌های نامطمئن دولت فعلی، به نظر می‌رسد بعنوان دومین تولید کننده انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا باقی بماند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۰۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

مطابق با آمار صندوق بین‌المللی پول، تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده، بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه ۱۵ درصدی را به ثبت رساند.

طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم رشد بخش نفتی اقتصاد ایران دو رقمی بوده است. این بخش در سال ۲۰۲۱ رشد ۱۰.۱ درصدی، در سال ۲۰۲۲ رشد ۱۰ درصدی و در سال ۲۰۲۳ رشد ۱۵ درصدی داشته است.

بر اساس این آمار، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به سال قبل از آن مواجه شد و به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید. پیش بینی شده است در سال ۲۰۲۴ نیز تولید نفت ایران ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یابد و به ۳.۲ میلیون بشکه در روز برسد.

تولید گاز ایران از معادل ۴.۸ میلیون بشکه در روز نفت طی سال ۲۰۲۲ به معادل ۵.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ رسید و بر اساس پیش بینی صندوق بین‌المللی پول این رقم در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۳۰۰ هزار بشکه‌ای به معادل ۵.۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، ایران ۱.۴ میلیون بشکه در روز طی سال ۲۰۲۳ نفت صادر کرده که ۵۰۰ هزار بشکه نسبت به سال قبل افزایش داشته و انتظار می‌رود در سال جاری نیز ۱۰۰ هزار بشکه به صادرات نفت ایران افزوده شده و به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برسد.

ایران در سال ۲۰۲۳ معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت، صادرات گاز داشته که انتظار می‌رود همین رقم در سال ۲۰۲۴ صادرات گاز داشته باشد.

کد خبر 748599

دیگر خبرها

  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور