Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@05:15:51 GMT

وقتی متخصصان بیهوشی...

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۶۷۲۸۴

وقتی متخصصان بیهوشی...

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین_ فتانه انفرادی:
چند هفته ای است که متخصصان بیهوشی کشور، برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به کاهش تعرفه‌های بیهوشی در سال ۹۶ ، دست به هر اقدامی زده اند، اقداماتی که برخی از آنها بحق شایسته جامعه پزشکی ایران نیست.

از تحصن و تجمع مقابل مجلس شوراي اسلامي گرفته تا صدور بيانيه و سپس طرح انتقاد در شبكه‌هاي اجتماعي و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

اما اقدامي كه حتي طرح آن بحق زيبنده اين گروه از جامعه فرهيخته كشور نبود و نيست اين بود كه برخي از متخصصان بيهوشي، اعلام كردند كه به دليل كاهش تعرفه‌هاي بيهوشي، دست از كار مي‌كشند و اين يعني ايجاد خلل و وقفه در روند خدمات‌رساني به مردم.

اين سخن، حتي اگر عملي هم نشده باشد، قابل گذشت نيست. كاهش روند خدمات‌رساني به مردم، تحت هيچ شرايطي قابل قبول نيست و قطعا آثار سوئي بدنبال خواهد داشت كه سلب اعتماد مردم از جامعه پزشكي، يكي از آنهاست.

از سوي ديگر، دست كشيدن از كار، جان بيماران را هم به خطر مي‌اندازد به همين دليل، بايد بپذيريم كه سلامت مردم هيچگاه نبايد تحت تاثير خواسته‌هاي صنفي و گروهي قرار گيرد.

آيا علي‌رغم اينكه همواره معلمان از كمي حقوق دريافتي خود گله‌مند هستند، تاكنون اعلام كرده اند كه سر كلاس درس نمي‌روند و يا ... با اينكه همه ما تعدادي از معلمان عزيز را در گوشه و كنار ايران مي‌شناسيم كه حقوق آنان كفاف زندگي روزمره آنان را نمي‌دهد.

متخصصان محترم بيهوشي، آيا واقعا براي تامين نيازهاي روزمره و روزانه خود به شدت دچار مشكل شده ايد كه اين‌گونه عجولانه عمل كرديد؟

آيا براستي، آن قدر در تنگنا و بي‌پولي به سر مي‌بريد كه حاضر نيستيد، فقط كمي صبر كنيد تا مشكل‌تان هر چه هست، برطرف شود.

آيا امكان نداشت كه در فضايي توام با تعامل، مدارا و كمي صبر و شكيبايي، حرف‌هايتان را مطرح كنيد و منتظر پاسخ باشيد؟

مگر سوگند نخورديد كه همواره منافع مردم را بر منافع خود ترجيح مي‌دهيد؟ اين است معناي سوگند پزشكي؟ آيا نمي‌تواستيد از راه‌هاي معقول‌تري براي رساندن خواسته‌ها و اعتراض خود استفاده كنيد؟ مردم چه گناهي كرده اند؟

البته كه بحث اعتراض به تعرفه‌هاي پزشكي، بحث امروز و ديروز نيست و موضوعي است كه همواره به يك چالش در نطام سلامت ايران، تبديل شده است و هرسال پس از تعيين تعرفه‌هاي پزشكي، هميشه تعدادي از گروه‌هاي پزشكي و كادر درماني ناراضي و عده اي راضي هستند.

اما نكته اي كه اين بار بيش از هميشه جاي تامل دارد ، آن است كه آيا هر گروه از جامعه پزشكي كه نسبت به تعرفه‌هاي خود اعتراض دارند، حق دارند كه از روش‌هاي غير معمول براي رساندن صداي خود به مسئولان استفاده كنند؟

متخصصان بيهوشي، نسبت به كاهش تعرفه‌هاي بيهوشي سال 96، اعتراض دارند. آنها در اظهار نظرهاي مختلف، ميزان اين كاهش را 20، 25 ، 40 و حتي گاهي 50 درصد اعلام كرده اند و مي‌گويند وزارت بهداشت در كتاب تعرفه‌ها دست برده است. آنها بر این عقیده اند که کاهش تعرفه بیهوشی به هیچ عنوان عادلانه نبوده است و خواستار اصلاح تعرفه‌ها هستند.

گرچه اين روزها، اغلب مسئولان وزارت بهداشت در واكنش به اقدامات متخصصان بيهوشي به ويژه توقف برخي اعمال جراحي غير اورژانسي اظهار نظر كردند و معاونت درمان وزارت بهداشت، کم‌کاری در حوزه درمان را بر خلاف قوانین کشور ذكر كرد و روابط عمومی این معاونت در اطلاعیه‌ای به نقل از معاون درمان وزارت بهداشت، از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کرد در صورتی که عده معدودی از متخصصان بیهوشی استخدامی، در ارائه خدمات بیهوشی در جراحی‌های انتخابی و غیراورژانسی همراهی نکنند، برای ادامه روند ارائه خدمات درمانی به هموطنان از پزشکان تمام وقت کمک خواسته شود.

و ايرج حريرچي، قائم مقام وزارت بهداشت، هم اعلام كرد كه وقتی بیماری بستری می‌شود حتی اگر با یک ساعت تاخیر کارش انجام شود، درست نیست.

و حتي محمد هادي ايمانيه، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در بيانيه اي به انجمن بیهوشی استان فارس پیشنهاد داد که برای رفع مشکل‌شان، از طریق دبیرخانه شورایعالی بیمه و وزارت رفاه، موضوع را پیگیری کنند و گفت كه فرهنگ دینی و سوگند پزشکی ما ایجاب می‌كند در هر شرایطی، که بر سر دوراهی منافع شخصی(اعم از آبرو، مال یا جان) و منافع بیماران‌مان قرار می‌گیریم، راه دوم را برگزینیم، لذا در هیچ شرایطی لغو یا کاهش خدمت رسانی به بیماران اعم از اورژانس و الکتیو با دو مبنای گفته شده، سازگار نیست و تصمیم گیرنده برای تعرفه (اعم از زمانی که تصمیم به افزایش تعرفه‌ها گرفته شد و هم اکنون که برخی تعرفه‌ها کاهش داده شده است) هیات محترم دولت است که مبتنی بر پیشنهاد شورایعالی بیمه تصمیم گیری می‌کند و در شورایعالی بیمه نیز وزارت بهداشت در اقلیت است.

و علي‌رضا اولیایی منش، مدیر کل دفتر ارزیابی فناوری و تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت هم در اظهار نظر جامعي اعلام كرد كه کاهش 25 درصدی خدمات بیهوشی به پیشنهاد شورای عالی بیمه، سازمان برنامه و بودجه و تصویب هیات وزیران بوده است. کاهش تعرفه خدمات بیهوشی، حدود یک پنجم از رشد قبلی در تعرفه خدمات این رشته را کسر کرده است و این غیرمنصفانه است که تعدادی از همکاران رشته بیهوشی به محض کاهش مختصر تعرفه خدمات بیهوشی در شورای عالی بیمه هجمه‌های سنگین و غیرکارشناسی را متوجه وزارت بهداشت کنند و این در حالی است که در زمان افزایش تعرفه‌ها در سال‌های 93 تا 95 حتی یک مورد، از دست اندرکاران یکسان سازی کای جراحی و بیهوشی و افزایش قابل توجه درآمد، تقدیر صورت نگرفت.

آنچه مسلم است، نتيجه اعتراض متخصصان بيهوشي، به طور قطع، در نهايت ان شاءالله ختم به خير خواهد شد اما آنچه در اذهان مردم خواهد ماند، خاطره تلخي است از اقدامي غير معقول و عجولانه، كه سلامت و جان و اعتماد مردم را نشانه گرفته بود، به همين دليل، هيچ‌گاه از ياد مردم نخواهد رفت و به هيچ عنوان، قابل بخشش هم نيست.

در همین زمینه: واکنش مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به اعتراض تعرفه‌ای برخی رشته‌های پزشکی درد و دل متخصصان بیهوشی با نمایندگان مجلس تعرفه‌های پزشکی سال ۹۶ اعلام شد | چرایی افزایش فرانشیز بستری در بیمارستان‌ها

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۷۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • تعرفه سالن های ورزش شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز