Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- چهره عصبی، مضطرب و ناراحت یکی از نشانه های دروغگویی در کودکان به دلیل ترس از برخورد والدین و اطرافیان است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،فرید توکلیان روانشناس تربیتی اظهار کرد: افراد در هر سنی گاهی دست به دروغ گفتن می زنند ولی معمولا در سنین کودکی نباید این عمل را دلیلی بر دروغگویی فرد دانست زیرا کودک در سنین پایین تر هنوز معنی این واژه را به درستی نمی داند و به دلیل کودکی و اقتضای سنش این کار را انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: کودکان به دلیل تفاوت در ویژگی های شخصیتی خود در زمان دروغ گفتن ممکن است عوامل و حالات مختلفی را به خود گرفته و آن را بروز دهند که باید در نظر داشت که هرگز نباید این کار را بطور مستقیم با آنها مطرح کرده و از تنبیه بدنی آنها خودداری کنید.

توکلیان تاکید کرد: چهره عصبی، مضطرب و ناراحت یکی از نشانه های دروغگویی در کودکان به دلیل ترس از برخورد والدین و اطرافیان در هنگام برملا شدن واقعیت است در صورتی که در زمان گفتن حقیقت، چهره کودک آرام است.

این روانشناس با بیان اینکه از دیگر نشانه های دروغ گفتن در کودک این است که مطلب را با آب و تاب بسیار تعریف می کند در حالی که برای گفتن سخن راست با همان گفتار ساده کودکی مطلب خود را بازگو می کند،ادامه داد:کودک برای مخفی کردن دروغ اولیه نیاز به گفتن تعداد دروغ های بیشتری برای پشتیبانی دارد که در نتیجه این گفته ها با یکدیگر تناقض پیدا کرده و برای والدین روشن خواهد شد.

وی بیان کرد: هيچگاه نبايد تشويق ها برای کودک به گونه ای باشد که از يک دروغ او به راحتی گذشت کنید بلکه بايد او بداند مسئوليت کار اشتباهی که مرتکب شده را بر عهده بگیرد.

توکلیان خاطر نشان کرد: هنگامی که کودک کار اشتباهی را انجام داد اگر قبل از اينکه شما متوجه شويد، اشتباه خود را بازگو کرد او را تشويق کنید همچنین اشتباهاتش را با جملات خبری بيان کنيد نه جملات سوالی و از همه مهمتر اينکه جريمه دروغگويی بايد از جريمه رفتار اشتباهی که مرتکب شده است، جدا باشد.

این روانشناس با بیان اینکه نباید جريمه های خيلی شديد برای دروغگویی کودک در نظر گرفت، افزود: جریمه باید متناسب با سن و خطايی که از او سر زده در نظر گرفته شود، همچنین به یاد داشته باشید که هیچگاه مدام به او نگوييد که تو دروغ می گويی و به او برچسب دروغگو را نچسبانید زیرا باعث تثبيت اين ويژگی در کودک شده و به مرور زمان باور می کند که یک فرد دروغگوست.

توکلیان در پایان گفت: اگر فرزندتان در جمع دوستان و اطرافيان شما دروغ گفت به هيچ عنوان نسبت به دروغش واکنش نشان ندهيد زیرا باعث می شود که به مرور احساس بی ارزشی کند، همچنین در مقابل دیگران او را سرزنش نکنيد و هنگام تنهایی با او پيامد رفتارش را به او گوشزد کنيد و به یاد داشته باشید لزومی ندارد که به خاطر دروغ گقتنش احساس منفی به او القا کنيد.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۶۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تلاش برای شاد کردن کودکان غزه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از غزه، مهدکودک سراج الاقصی در شمال نوار غزه با وجود تخریب ساختمان آن و مشکلات ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی، فعالیت های آموزشی و سرگرم کننده خود را، دوباره آغاز کرد.

در این هفت ماه، فعالیت های آموزشی در مهدکودک ها، مدارس و دانشگاه ها متوقف شده بود. در حالی که کودکان غزه شاهد مصیبت های جنگ، ویرانی و حملات گسترده هستند و دچار اختلالات روحی شده اند، این مهدکودک بر آغاز مجدد فعالیت های آموزشی و سرگرم کننده خود برای کودکان اصرار دارد.

 

اظهارات:
مصاحبه ها
مربی مهد کودک
کودک

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است