Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: توزیع سوخت یورو چهار که آلودگی هوا را کاهش می دهد در مشهد به صورت کامل انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد پذیرا شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه فعالیت ۸ هزار واحد صنعتی در حریم شهر مشهد عاملی بر افزایش آلودگی هوا اظهار کرد: در حال حاضر شن‌شویی‌های شهر مشهد که در جنوب و شرق قرار گرفته و طبق اطلاعات استخراج شده در سال ۹۴ بیش از دو هزار مرتبه بادهای بالای ۸ متر برثانیه که سبب گردوخاک می‌شود و این موضوع آلایندگی را به شهر مشهد منتقل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متاسفانه یکی از مشکلات موجود شهر مشهد و بسیاری از کلانشهرهای کشور آلودگی هوا است و یکی از راه‌های کاهش آلودگی هوا در کنار مشارکت مردمی استفاده از سوخت‌ یورو ۴ است که متاسفانه در این زمینه با مشکل مواجه هستیم.

مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد ادامه داد: در حال حاضر این سوخت به طور کامل به شهرهای تهران و اصفهان اختصاص پیدا کرده اما این موضوع در شهر مشهد به طور کامل اتفاق نیفتاده است.

وی به حضور صنایع و معادن در حریم شهر مشهد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰ درصد از حریم شهر مشهد در اختیار معادن و شن‌شویی‌ها است که این موضوع خود مزیدی بر افزایش آلودگی هوای شهر است. همچنین شن‌شویی‌های شهر مشهد که در جنوب و شرق قرار گرفته و طبق اطلاعات استخراج شده در سال ۹۴ بیش از دو هزار مرتبه بادهای بالای ۸ متر برثانیه که سبب گردوخاک می‌شود و این موضوع آلایندگی را به شهر مشهد منتقل می‌کند. با توجه به این مهم نیاز است که بازبینی بیشتری در ارائه مجوز به صنایع در حریم شهر مشهد انجام شود.

پذیرا اضافه کرد: در حال حاضر بیش از چهار هزار واحد صنعتی در حریم شهر مشهد استقرار پیدا کرده‌اند و در کنار آن چهار هزار صنایع فاقد شناسنامه نیز در این نقاط فعال هستند.

باید همه پای کارباشند

وی گفت: در این حوزه، محیط زیست خراسان رضوی پیگیری‌هایی انجام داده اما کاهش معضلات زیست محیطی دغدغه همگان است و باید همه متولیان پای کار باشند.

مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد در ادامه به ابلاغ قانون هوای پاک اشاره کرد و ادامه داد: در این قانون تاکید ویژه‌ای بر ایجاد مرکز پایش آلایندگی در صنایع بالای ۵۰ نفر شده است که با ایجاد این واحد نه تنها آلایندگی کاهش پیدا می‌کند بلکه شاهد بهره‌وری بیشتر در صنایع هستیم.

وی به اصل ۵۰ قانون اساسی کشور اشاره کرد و گفت: در این اصل تاکید شده که حفظ محیط زیست به دلیل حیات نسل‌های بعد به آن، وظیفه همگانی است. با توجه به این مهم شهرداری مشهد نیز وظیفه خود دانست که به طور مستمر و با برنامه‌ریزی مشخصی به حوزه حفظ محیط زیست ورود پیدا کند که در نتیجه مدیریت محیط زیست شهری شهرداری مشهد تشکیل و در آن انجام اقداماتی به منظور کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و آموزش همگانی شهروندان آغاز شد.

پذیرا گفت: یکی از اقدامات این مدیریت ایجاد مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی با همکاری اداره کل محیط زیست استان است؛ با راه‌اندازی این مرکز آلودگی هوای شهر مشهد کنترل و نتیجه آن برای استفاده شهروندان در تابلوهای شهری نصب شده نمایش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: از این پایش‌ها نیز می‌توان برای برنامه‌ریزی‌های آتی شهر در حوزه‌های مختلف از جمله شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک استفاده کرد. در کنار آن همچنین گشت‌های کنترل آلاینده‌های زیست محیطی نیز در سطح شهر فعال شده و با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی برخورد می‌کند.

مدیر محیط زیست شهری شهرداری مشهد گفت: در اقدامی دیگر تمامی اتوبوس‌های شهری شهر مشهد معاینه فنی اخذ کرده‌اند.

خودروهای دیزلی چالش بزرگ شهر

وی گفت: متاسفانه یک چالش بزرگ برای تمامی خودروهای دیزلی از جمله اتوبوس‌های شهری وجود دارد؛ در حال حاضر حد مجاز خروجی دود خودروهای دیزلی که به آن تست کدورت گفته می‌شود در مراکز معاینه فنی بالا است لذا یک اتوبوس با دودزایی نیز می‌تواند معاینه فنی خود را دریافت کند. این استاندارد میزان دودزایی باید کاهش پیدا کند تا شاهد کیفیت مطلوب‌تری در اتوبوس‌ها باشیم.

پذیرا به پدیده تک سرنشینی به عنوان عاملی برای افزایش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: متاسفانه امروز در شهر شاهد خودروهایی هستیم که تعداد زیادی از آن‌ها تک سرنشین هستند و این در حالی است که شهروندان به طور کامل از امکانات حمل و نقل عمومی استفاده نمی‌کنند. به طور مثال در حال حاضر تنها از ۶۵ درصد ظرفیت خطوط مترویی شهر مشهد استفاده می‌شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳

رئیس اداره کل سوخت‌گیری هواپیمایی کشور از توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین‌ امسال خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، احمد واحدیان ابوترابی در این باره گفت: در نخستین‌ ماه سال ۱۴۰۳، ۱۲۰ میلیون و ۷۸ هزار و ۷۶۷ لیتر سوخت هوایی به ۱۷ هزار و ۲۵۱ پرواز در ۵۷ مرکز سوخت‌گیری کشور توزیع شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۹.۴ درصد افزایش داشته است.

وی سفرهای نوروزی و بالا رفتن حجم مسافرت‌های هوایی در کشور را از جمله دلایل اصلی افزایش مصرف سوخت دانست و افزود: حجم مصرف سوخت هوایی در فروردین‌ امسال نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲، ۸.۹ درصد رشد داشته است.

رئیس اداره کل سوخت‌گیری هواپیمایی کشور تأکید کرد: در این ماه عملیات سوخت‌رسانی به‌صورت روزانه به ۵۸۰ فروند هواپیما در ۵۷ مرکز سوخت‌گیری کشور انجام شده است.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری