Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت‌های عصر جدید مانند گوگل در حال بازسازی امپراطوری‌هایی هستند که در دوران کهن از طریق جهانگشایی، پهنه وسیعی از جهان را تحت تسلط خود درآورده و مردم را استثمار می کردند.

شرکت گوگل با استفاده از رویکرد همه چیزخواهی سیستمی را ایجاد کرده که در آن تعداد زیادی از مردم کره زمین در آن مشارکت دارند و این شرکت به شکل فضای واقعی دارای دولت و ملتی است که نماد و پرچم خاص خود را دارد، یعنی دارای یک نماد حکمرانی مجازی برای خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارای قلمروهایی در سرزمین مجازی است که در این قلمروهایی که ایجاد کرده است دارای قواعد و روش های خود نیز می باشد. همچنین دارای پیروان پروپاقرصی است که در حالت افراطی خود معابدی نیز تاسیس کرده اند. گوگل در این قلمرو تمام خواسته های خود را که شامل مدل های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خاص خود می باشد، اعمال می کند.

بنابراین گوگل دارای ویژگی خاصی به نام همه چیزخواهی در فضای مجازی است. گوگل از موتور جستجو شروع کرده است و بعد وارد حوزه نقشه شده است. در موتور جستجو فقط اطلاعات جمع آوری می شود و نشانه‌گان زمان می گیرد. در نقشه علاوه بر دو مورد ذکرشده در موتور جستجو، نشانه‌گان مکانی نیز به اطلاعات اضافه می شود.

رویکرد تمامیت خواهی گوگل مربوط به سبد خدمات گسترده و متنوع این شرکت نیز است، زیرا در حال حاضر کمتر کسب و کاری در جهان وجود دارد که به بخشی از خدمات گوگل وابسته نباشد. پست الکترونیکی، ذخیره سازی ابری، موتور جستجو، بازاریابی اینترنتی، موتور جستجوی فروش و گروه متنوعی از خدمات دیگر، زندگی روزمره افراد و کسب و کارها را به این غول اینترنتی وابسته نموده است. شرکت گوگل حتی در زمینه پلت فرم نیز این وابستگی را دنبال نموده است و سعی کرده تا سبد خدمات خود را گسترده تر نموده و کاربران را هر چه بیشتر به خود وابسته نماید. در این مسیر گوگل به صورت مستمر، خدمات و محصولات جدیدی را معرفی نموده و وابستگی افراد را به خود بیشتر می کند. گوگل در حال حاضر تنها یک سرویس اینترنتی نیست، بلکه سبکی از زندگی را برای مردم جهان به همراه داشته است که تحت عنوان Googlism شناخته می شود. در این سبک همه مردم به گوگل وابسته بوده و در واقع Googlist هستند.

در سال 2017 میلادی اتحادیه اروپا، گوگل را به خاطر سو استفاده این شرکت از موتور جستجو برای مقاصد انتفاعی 2.4 میلیارد یورو جریمه کرد، زیرا در نمایش نتایج جستجوهای انجام شده توسط موتور جستجوی این شرکت به نحوی عمل نموده که رقابت در بازار آزاد را تحت شعاع قرار داده و نوعی انحصار ایجاد کرده است و کاربران در تصمیم گیری های خرید، تحت تاثیر پیشنهادهای القا شده توسط گوگل قرار گرفته اند.

اتحادیه اروپا همچنین در حال انجام تحقیقاتی در خصوص سواستفاده گوگل از سایر خدمات از جمله جستجوی نقشه، جستجوی تصاویر و دسترسی به اطلاعات خدمات محلی است، زیرا یکی از نگرانی جدی این اتحادیه، سلطه جدی گوگل در حوزه تلفن های همراه خصوصاً سیستم عامل اندروید است. سیستم عامل اندروید که توسط گوگل ارائه شده است 87.5 درصد از سهم بازار گوشی های هوشمند در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است و علت اقبال عمومی نسبت به این سیستم عامل، هزینه پایین و قابل استفاده و ساده بودن آن برای کاربران است و بدین صورت جدی به گوگل وابسته تر شده اند.

گوگل تاکنون در نقش تامین کننده سیستم عامل فعالیت نموده و با سایر اعضای اکوسیستم خصوصاً تولیدکنندگان سخت افزارهای گوشی های تلفن همراه، رقابت جدی نداشته است ولی با تولید تلفن همراه هوشمند و خرید بخشی از سهام شرکت HTC، وارد رقابتی سخت با شرکت هایی مانند سامسونگ و ال جی شده است. این شرکت به دنبال آن است که در راستای سیاست تمامیت خواهی خود همانند اپل، یک تامین کننده همه جانبه خدمات فناوری اطلاعات باشد.
شرکت گوگل با ورود به عرصه ارتباطات اهداف خاص خود را دنبال کرده و پروژه هایی را به اجرا درآورده است، ازجمله اجرای پروژه ای در سال 2013 تحت عنوان Project Loon که امکان دسترسی به اینترنت به صورت بیسیم برای پوشش برخی از نقاط دور افتاده و روستایی فراهم می گردد، بدین صورت که با استقرار بالون هایی در ارتفاع 24 کیلومتری زمین، کاربران می توانند با یک آنتن زمینی به بالون دسترسی داشته و از اینترنت مجانی استفاده کنند. این پروژه در حال حاضر در برخی از نقاط آسیا و آمریکا مورد بهره برداری قرار گرفته است.

همچنین با پروژه Project Fi که در حال آزمایش است، کاربر می تواند در هر زمان و در هر مکان از خدمات شبکه یا تامین کننده ای استفاده کند که دارای بهترین سیگنال و بهترین کیفیت است. این تامین کننده می تواند یک اپراتور تلفن همراه یا یک شبکه محلی اینترنت بیسیم باشد. براساس این قابلیت در بلند مدت کاربران به صورت مستقیم ارتباطی با اپراتورهای تلفن همراه نخواهند داشت. این امکان در حال حاضر برای برخی از کاربران گوشی های هوشمند گوگل در آمریکا و بین اپراتورهای T-Mobile، Sprint، US Cellular و Hutchison 3G برقرار شده است.

براین اساس کاربران این گوشی ها در هر نقطه ای می توانند از خدمات دیتا و صوت استفاده کنند به نحوی که بهترین خدمات را دریافت کرده و متوجه نشوند که تامین کننده خدمت چه کسی بوده است. پیش بینی می شود این پروژه در 136 کشور جهان اجرا شود. مناسب بودن تعرفه و امکان سوییچ کردن کاربران بین شبکه های سلولی و Wi-Fi باعث می شود تا کاربران از این خدمت راضی باشند. بنابراین با تسری این پروژه، گوگل در ارتباطات همراه، نقشی کلیدی را بر عهده خواهد گرفت و همراه با شبکه‌های وسیع فیبرنوری زیردریایی بین قاره ای که در مالکیت شرکت گوگل قرار دارد، حلقه تمامیت خواهی این شرکت کامل خواهد شد.
هم اکنون در هیچ نقطه ای از کره زمین، هیچ پروژه، اقدام، بحران و ... را نمی توانید انجام دهید و کسی از آن مطلع نشود. گوگل همه اطلاعات و مشخصات دقیق این اطلاعات را در اختیار دارد. هم اکنون با سیستم عامل اندروید و برنامه های کاربردی (APP) موجود می توانند تمام اطلاعات رادیویی سطح شهر تهران را داشته باشند، تمام فعالیت های فردی و اجتماعی و ... را می توانند داشته باشند حتی مواردی که شاید به ذهن ما خطور نکند مثل علائق و امثالهم. همانطور که هم اکنون ملاحظه می شود گوگل نقشه ترافیک لحظه ای و دقیق شهر تهران را به ما ارائه می کند بدون اینکه در اینجا حضور آشکار داشته باشد.

نشریه اکونومیست در سال 2017 میلادی، با تحلیلی بر این نکته تاکید می کند که در آینده یکی از ارزشمندترین منابع جهان، "داده ها" هستند که می توانند از نظر اقتصادی جایگزین نفت شوند، زیرا تحلیل داده های عظیم می تواند ثروتی قابل توجه را برای شرکت های اینترنتی به همراه داشته باشد. این نشریه انحصار و تمامیت خواهی در فضای مجازی را یک دغدغه جدی دانسته و خواهان اعمال قوانین مقابله با انحصار در سطح ملی و بین المللی، برای غول های اینترنتی است.
برپایه همین تحلیل، شرکت های اینترنتی در حال بازسازی امپراطوری هایی هستند که در دوران کهن از طریق جهانگشایی، پهنه وسیعی از جهان را تحت تسلط خود درآورده و مردم را استثمار می کردند. لیکن عرصه نفوذ و تسلط این شرکت ها، فضای مجازی است که در حال حاضر بخشی جدانشدنی از زندگی حقیقی مردم است.

بر این اساس شناسایی رویکردها و مقاصد این شرکت ها و رویارویی با آنها برای جلوگیری از تسلط هرچه بیشتر آنها، از اولویت های اساسی در فضای مجازی ایران اسلامی است. دغدغه ای که نه تنها در کشور ما، بلکه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان نیز مطرح بوده و به دنبال راه حل هایی برای آن هستند، زیرا در صورت استیلای این غول های ثروت و فناوری، اعمال حاکمیت در محدوده و مرزهای سرزمینی کشورها نیز چندان اثربخش نخواهد بود. با این اوصاف کاملا ساده اندیشی است که فقط با فیلتر کردن به دنبال راه حل بود، بلکه باید فراتر از آن اندیشید.

دکتر فیروزآبادی؛ دبیر شورای‌عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • اپل کارمندان هوش مصنوعی گوگل را دزدید
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟
  • در دستورکار قرار گرفتن مولدسازی دارایی‌های شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • دولت بسترساز جهش تولید است