Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: با تامین مصالح لازم حفاظت اضطراری بخش‌های آسیب دیده کهنه قلعه واقع در شهرستان مشگین شهر در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، کریم حاجی‌زاده با اعلام این خبر تصریح کرد: اثر تاریخی کهنه قلعه با عرصه 2.5 هکتار در ورودی قدیم شهر مشگین شهر واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این بنا از بزرگ‌ترین بناهای خشتی شمال غرب کشور محسوب می‌شود که در سال 1345 با شماره 618 به ثبت ملی رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان متذکر شد: با توجه به کاوش های صورت گرفته در در هشت نقطه از بنا توسط کارشناسان میراث فرهنگی در سال 1366، اصل بنا مربوط به دوره شاپور دوم ساسانی در سال 337 میلادی است.

حاجی زاده با بیان اینکه در سال 1218 قمری از این بنا به عنوان دارالحکومه یاد شده است، اضافه کرد: این بنا در سال 1266 قمری نیز به سربازخانه نیروهای دولتی تبدیل شده است.

وی با اذعان به اینکه 1.8 هکتار از این مجموعه در سال 1387 شمسی توسط میراث فرهنگی استان از نیروی انتظامی تملک شد، ادامه داد: در حال حاضر قسمت عیانی باقی مانده از بنا حدود هفت هزار متر مربع است که اکثرا به مرور زمان تخریب شده و بقایایی از آن باقی مانده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به انجام پیگرد در این مجموعه اشاره و تصریح کرد: پیگرد آوارهای مربوط به سه برجک واقع در ضلع شرقی این اثر زیر نظر متخصصین باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شد و پلان خوانی این برجک ها نیز صورت گرفت.

حاجی زاده متذکر شد: بررسی ها نشان می دهد حفاظت اضطراری قسمت های آسیب دیده دیوارها و برجک های این بنا از اولویت های برنامه مرمتی این اثر تاریخی است.

وی تأکید کرد: اخیراً با تامین مصالح مورد نیاز اعم از آجر خشتی، سنگ، خشت و سایر مصالح مورد نیاز این اقدام با در نظر گرفتن تمهیدات لازم آغاز شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در عین حال به تهدیدات پیرامونی بنا اشاره و تصریح کرد: وجود نهرهای آب کشاورزی و جاری شدن آب های سطحی شهری به داخل قلعه و نیز کنده کاری های ناشی از عوامل انسانی از عمده تهدیدات این اثر تاریخی است.

وی یادآور شد: طی جلسه اخیر کارگروه توسعه گردشگری شهرستان در خصوص مشکلات کهنه قلعه، مقرر شد که ساختمان بیمارستان قدیمی طالقانی که در حال حاضر برای نگهداری خودروهای اورژانس استفاده می‌شود با تامین زمین از سوی اداره کل راه و شهرسازی تخلیه شده و در اختیار میراث فرهنگی استان قرار گیرد.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۶۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان، اظهار داشت: این همایش بین‌المللی با موضوع تاب‌آوری در برابر مخاطرات، تغییرات اقلیمی و بلایا در آبان‌ماه سال جاری با حضور مهمانان و پژوهشگران داخلی و خارجی در خرم‌آباد برگزار خواهد شد.

وی اضافه کرد: این همایش بین‌المللی با همکاری پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، تصریح کرد: همایش یاد شده در محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست‌کند، تجارب و حفاظت از معماری دست‌کند برگزار خواهد شد.

حسن‌پور، افزود: پژوهشگران، اساتید دانشگاه و علاقه‌مندان می‌توانند چکیده مقالات خود را دراین‌خصوص تا ۳۰ اردیبهشت به دبیرخانه این همایش بین‌المللی ارسال کنند.

کد خبر 6093859

دیگر خبرها

  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه