Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از گذشت بیش از ۸ ماه از وقوع سیل در استان فارس هنوز از پرداخت خسارت ناشی وقوع سیل که به تصویب هیئت وزیران رسیده خبری نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، استان فارس در اواخر سال 95 و اوایل فرودین 96 شاهد بارندگی و جاری شدن سیل و خسارت به زیرساخت‌ها و منازل بعضی از شهرستان‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان داراب از جمله مناطقی بود که در این بارش‌ها متحمل خساراتی به زیرساخت‌ها و منازل مردم شد.

عبدالرضا قاسم‌پور، فرماندار داراب خسارت ناشی از سیل در این شهرستان را 240 میلیارد تومان برآورد کرده و گفته بود: این میزان خسارت به منازل روستایی و شهری، تاسیسات زیربنایی و راه‌ها بوده و در مجموع 2500 واحد منزل شهری و روستایی در شهرستان داراب تخریب یا آسیب دیده است.

قاسم‌پور با بیان اینکه بیشترین آسیب سیل در مناطق روستایی و بافت‌های فرسوده شهری بوده و محلات جنوبی شهر داراب و جنت‌شهر در این بارش‌ها آسیب جدی دیده است، گفته بود: برای بازسازی منازل مناطق روستایی 25 میلیون تومان و منازل مناطق شهری 36 میلیون تومان وام در نظر گرفته شده که از این میزان 5 میلیون وام در مناطق روستایی و 6 میلیون وام در مناطق شهری بلاعوض خواهد بود.

5 ماه بعد از وقوع سیل فرماندار داراب از تصویب 7 میلیارد تومان اعتبار بابت بازسازی تاسیسات زیربنایی خسارت دیده از سیل در این شهرستان خبر داده بود، اعتباری که با 240 میلیارد تومان براورد خسارت در اسفندماه سخن از آن به میان آمده بود فاصله زیادی دارد.

قاسم‌پور گفته بود: این 7 میلیارد تومان اعتبارات ماده 10 و 12 جهت بازسازی تاسیسات زیربنایی خسارت دیده از سیل سال 95 است که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شده و جهت تنظیم و مبادله موافق‌‌نامه به برنامه و بودجه استان منعکس شده است تا پس از تخصیص نسبت به شروع عملیات اجرایی اقدام شود.

پرداخت خسارت سیل در ایستگاه وعده‌ها

سخنان فرماندار داراب هر چند نویدبخش بازسازی تاسیسات زیربنایی بود اما خبر خوشحال‌کننده برای کسانی که در این سیل خانه‌هایشان آسیب دیده یا تخریب شده است نیست، حال انتظار خسارت دیدگان از سیل بهمن سال گذشته به 8 ماه رسیده و اعطای وام بازسازی منازل خسارت دیده از سیل در ایستگاه وعده‌ها مانده است.

یکی از افرادی که خانه‌اش در سیل پارسال تخریب شده است در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: قرار بود وام 36 تومانی که 6 میلیون آن بلاعوض و 30 میلیون تومان دیگر با سود 4 درصد باشد به ما بدهند اما خبری از این وام نشد و وقتی پیگیری کردیم گفتند چنین وامی در کار نیست و برای بازسازی منازل باید از بنیاد مسکن وام دریافت کنید که از همان وام هم هنوز خبری نشده است.

عدم‌تخصیص خسارت سیل در استان فارس

حسن فیاض‌پور، مدیرکل بحران استانداری فارس در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه تعیین میزان خسارت سیل و اعتباراتی که باید پرداخت شود در 6 خردادماه امسال تصویب شده اما هنوز تخصیص پیدا نکرده است، می‌گوید: براساس مستندات این مصوبه 940 میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی، 61 میلیارد ریال اعتبارات هزینه‌ای، 604 میلیارد ریال اعتبارات کمک بلاعوض و 2405 میلیارد ریال هم تسهیلات برای بازسازی تاسیسات زیربنایی و اماکن شهری و روستایی مصوب شد.

پرداخت 12 هزار فقره تسهیلات بازسازی منازل در گرو تخصیص اعتبار

چند روز پیش مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس در بازدید از روستاهای شهرستان داراب گفته است: 12 هزار فقره تسهیلات برای بهسازی و بازسازی واحدهای آسیب دیده از سیل در فارس پرداخت می‌شود که در این زمینه اعطای تسهیلات 25 میلیون تومانی در روستاها و 30 میلیون تومانی در شهرها ابلاغ شده اما هنوز اعتباری برای این کار اختصاص نیافته است.

عطا الله زمانی با بیان اینکه این تسهیلات با نرخ 5 درصد به 15 شهرستان استان فارس که در سیل سال گذشته آسیب دیده‌اند اعطا خواهد شد، افزوده است: در سیل سال گذشته 7 هزار مسکن روستایی آسیب کلی دیده و 5 هزار مسکن هم خسارت دیده‌اند و نیاز به تعمیرات دارند.

عدم پرداخت خسارت ناشی از سیل صدای نماینده مردم داراب و زرین‌دشت را درآورد و وی در تذکر کتبی به رئیس جمهور گفته است: چرا با گذشت بیش از 8 ماه از وقوع سیل سال 95 هنوز خسارات ناشی از آن که به تصویب هیئت دولت رسیده است پرداخت نمی‌شود؟ این موضوع موجب نارضایتی شدید مردم شده است.

خبرگزاری تسنیمدر نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفترخبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

انتهای پیام/

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۸۶۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالجلال ایری، با اشاره به گلایه مردم از اقساط بالای وام مسکن، گفـت: یکی از گلایه‌های مردم در سال‌های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه کلانشهر‌ها بالاخص پایتخت مواجه بودیم، بالا بودن اقساط وام مسکن در برابر قدرت خرید پایین وام‌ها است. در کلانشهر تهران، برای خرید خانه به زوجین وام ۹۶۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود که اقساط آن حدود ۱۹ میلیون تومان است. این در حالی است میانگین قیمت هر متر خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده و با وام پرداختی تنها ۱۲ متر خانه می‌‎توان خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن با بازه پرداخت طولانی‌تر و اقساط متعادل‌تر و نیز مبلغ بیشتر موضوعی است که حتما باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. یکی از موضوعاتی که به تصمیم‌گیری بهتر ما در این مورد کمک می‌کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشور‌های دیگر با میزان توسعه یافتگی متفاوت است.

وی افزود: با یک جست‌وجو ساده در این مورد متوجه می‌شویم که عمده کشور‌های پیشرفته دنیا برای خرید خانه تسهیلاتی با بازپرداخت ۲۰ الی ۳۰ ساله دارند که مبلغ تسهیلات نیز بخش قابل توجهی از مسکن‌ها را شامل می‌شود البته که متقاضیان از یک فرآیند اعتبارسنجی و رتبه بندی دشوار و سخت‌گیرانه‌ای عبور می‌کنند. اما نکته مثبت این نوع سیستم وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن، بخش عمده‌ای از نرخ خانه را وام دریافت کرده و برای خانه دار شدن به آورده کمتری نیاز دارند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در مورد عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت، اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی است. چرا که با افزایش تورم و نواسانات اقتصادی در طول سالیان بازپرداخت وام، بانک‌ها دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوند از این رو عمده بانک‌ها برای عبور از شرایط دشوار اقتصادی به سمت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآوری با بازه زمانی کم دارند.

ایری اضافه کرد: شاید اگر نرخ سود بانک‌ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک‌ها اقبال بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته که قطعا دلایل دیگری هم دارد که همانگونه که پیشتر بیان کردم، باید مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • پرداخت تسهیلات و تجهیزات حمایتی به خانوارهای آسیب دیده شفتی
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • رتبه اول خراسان رضوی در پرداخت تسهیلات اشتغال در کشور
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • پرداخت بیش از ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به نیازمندان البرزی