Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@17:32:18 GMT

آیا همه اروپایی ها مثل توتال عمل خواهند کرد

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۰۶۶۷۴

در این قرارداد تصریح شده است باید از تحریم اقتصاد ایران اجتناب شود و تحریم های ئضع شده نیز حذف شود. آمریکایی ها اما باوردارند یا به هردلیل قبول ندارند که ایران این قرار داد را اجرا می کند و خواستار بیرون آمدن از قراردادگروهی هستند و قصددارند تحریم های تازه اعمال کنند. در حالی که این قصد آمریکا اجرایی شود گستره آن ممکن است به شرکتهای اروپایی طرف همکاری با ایران را بگیرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وضعیت است که پاتریک پویانه، مدیر شرکت توتال با صراحت می گوید:حتی اگر آمریکا تحریم یک‌جانبه علیه تهران اعمال کند به همکاری با ایران پایان نخواهد داد.اگر ایران، اتحادیه اروپا، چین و روسیه به برجام پایبند بمانند «این معنا را دارد که تحریم‌های آمریکا یک جانبه است و در این شرایط به دنبال تضمینی خواهیم بود که بتوانیم حضور خود در پارس جنوبی را ادامه بدهیم.»مدیر شرکت توتال در عین حال گفت: «توتال به قوانین احترام می‌گذارد بنابراین اگر قوانین ما را مجبور به خروج از ایران کند، ما از ایران خارج خواهیم شد.» وی افزود: «ما به نوبه خود تلاش می‌کنیم تا در فضایی مناسب پروژه‌ها را ادامه دهیم و این اولویت ما خواهد بود.»آپویانه در بخش دیگری از سخنانش گفت: «باید ببینیم کنگره چه کار می‌کند و چه مدل تحریم‌هایی را اعمال می‌کند. ما با ایران قرارداد امضا کردیم، اگر بتوانیم جلوتر برویم، خواهیم رفت، اگر نتوانیم باید متوقف شویم، کاری نمی شود کرد.»در پی لغو تحریم‌های هسته‌ای، تهران و شرکت توتال بزرگ‌ترین قرارداد انرژی ایران را منعقد کردند. این قرارداد به منظور توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی ان ‎پی‎سی) و پتروپارس به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار امضا شد.
ترس و احتیاط دیگران
رادیو فارسی زبان فرانسه اما در گزارشی از مجادله آمریکا و شرکتهای اروپایی به نکات دیگری اشاره می کند و یادآور می شود که شرکتهای اروپایی بازار 19 هزار میلیارد دلاری آمریکا را به بازار 400 میلیارد دلاری ایران ترجیح می دهند . به نوشته این رسانه فضای غبار آلود سرمایه گذاری در ایران را غبار آلوده تر کرده است. رویکرد ترامپ آیا می تواند فضای عدم ثبات و قطعیت سرمایه گذاری را برای شرکت های خارجی برای ورود به بازار ایران ایجاد کند؟ این فضا می تواند تردیدها برای شرکت هایی نظیر رنو، پژو-سیتروئن ، ایرباس و بسیاری دیگر از شرکت های اروپایی و آسیایی که با ایران وارد معامله شده اند و همچنین شرکت های دیگری که تاکنون وارد این کشور نشده اند، ولی طرح ورود به بازار ایران را دارند، افزایش دهد؟رابرت اینهورن، تحلیلگر موسسه بروکینگز در واشینگتن گفته که هرچند ترامپ ترجیح داده مستقیما از توافق هسته ای خارج نشود و این کار را به عهده کنگره بگذارد، اما ایجاد تردیدهای جدید در مورد سرنوشت برجام قراردادهای منعقده میان ایران با شرکت های اروپایی و آسیایی در صنایعی نظیر حمل و نقل، نفت و گاز و انرژی های تجدیدپذیر را تهدید می کند.اقدام ترامپ همچنین موجب تضعیف حمایت ها از برجام در ایران خواهد شد. جناح اقتدارگرا در ایران پیش از این نیز گفته بود که ایران به اندازه کافی از منافع وعده داده شده برجام منتفع نشده است.در چنین شرایطی دولت حسن روحانی و جناح دولت همه امیدهای خود را به حمایت و پشتیبانی اروپائیان بسته اند.اتحادیه اروپا و خصوصاً کشورهای بزرگ حاضر در مذاکرات اتمی وین، یعنی فرانسه، بریتانیا و آلمان از این توافق حمایت می کنند.امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نخستین مصاحبه خود در الیزه به رویکرد جدید دونالد ترامپ در باره ایران اشاره کرد و از توافق اتمی و برجام دفاع کرد:"دونالد ترامپ می خواهد سخت گیری ها در باره ایران را افزایش دهد. به او گفتم که به نظر من، این روش بدی است. در این رابطه باید به کره شمالی نگاه کرد. ما راه مذاکره با این کشور را کنار گذاشتیم، نتیجه آن شد که پس از چندین سال بیدار شدیم ، کشوری را در برابر خود یافتیم که در حال مبدل شدن به یک قدرت اتمی است.در مورد ایران، از سال ۲۰١۵ چهارچوب و فرآیندی وجود دارد که اجازه می دهد تا فعالیت های اتمی این کشور تحت کنترل قرار بگیرد.من خواهان حفظ توافق اتمی با ایران هستم. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران متعهد و پایبند با این توافق است. اروپا و دیگر کشورهای مذاکره کننده نیز خواستار حفظ این توافق بوده و بدان پایبند هستند.

در چنین شرایطی ما بهتر می توانیم اوضاع را کنترل کنیم. هدف اصلی من در این رابطه ایجاد امنیت برای شهروندان است. در موارد دیگر، مانند برنامه موشکی و نقش ایران در منطقه ما می توانیم خواست های خود را به ایران اعلام کنیم."محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در آخرین مصابه خود، پس از سخنان ترامپ در پاسخ به این پرسش که اروپا تا کجا مقاومت می کند اظهار کرد: اروپایی ها فعلا زیاده‌خواهی‌های آمریکا را نپذیرفتند و آنها باید برای خود تصمیم بگیرند که منافعشان در کجاست.ظریف گفت که اروپایی ها در صحنه بین الملل هیچ کدام ابرقدرت نیستند اما کشورهای موثری هستند که روش دیگری را برای پیگیری منافعشان دنبال می کنند و برای آنها دیپلماسی مهم تر از آن چیزی است که برای آمریکا وجود دارد، ضمن آن که اروپایی ها به منطقه ما نزدیک ترند و دغدغه امنیتی دارند که در این منطقه آشوب جدید ایجاد نشود.

بنابراین اروپایی ها علاوه بر منافع اقتصادی‌شان در روابط با ایران ، منافع سیاسی و امنیتی و حیثیتی نیز در تداوم برجام دارند.در صورتیکه کشورهای اروپایی، چین و روسیه که کشورهای دیگر مذاکره کننده توافق اتمی ایران بوده اند، از اقدام آقای ترامپ و رویکرد کنگره آمریکا حمایت نکنند، آیا شرکت های موجود در این کشورها می توانند بدون هراس و واهمه از مجازات های آمریکا در بازار ایران حضور پیدا کنند؟یک کارشناس حقوقی می گوید:کلیه کشورهای دنیا به جز عربستان سعودی و اسرائیل رویکرد جدید ترامپ در باره توافق اتمی با ایران را محکوم کردند. اما نباید فراموش کرد که آمریکا در صحنه اقتصادی قدرت و ارزش منحصر به فردی در جهان دارد. تا زمانی که پایبندی ایران به توافق اتمی مورد تأیید آمریکا بود، هیچ بانک درجه اول اروپایی و آسیایی تمایلی به سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی در ایران نداشت، حالا که آمریکا پایبندی ایران به توافق اتمی را تأیید نمی کند، سرمایه گذاری خارجی و تأمین منابع مالی مور نیاز اقتصاد ایران در وضعیت به مراتب بدتری نسبت به گذشته قرار خواهد گرفت. انتخاب شرکت ها در باره تعامل با ایران متأسفانه جنبه حقوقی ندارد ، بلکه جنبه کاملاً واقع گرایانه و اقتصادی دارد.

شرکت های بزرگ جهان وقتی به بازار آمریکا نگاه می کنند، یک بازار ١۹ هزار میلیارد دلاری را در برابر خود می بینند. بازاری که دهها برابر بازار ایران است که با فرض بسیار خوش بینانه از ۴۰۰ میلیارد دلار تجاوز نمی کند.افزون براین موضوع، آمریکا توانسته قوانین داخلی خود را به قوانین بین المللی تبدیل کند.در چنین شرایطی، شرکت های بزرگ و بانک های درجه یک اروپایی و آسیایی از این موضوع واهمه دارند که در صورت ورود به بازار ایران آمریکا تعامل های دلاری با آنها را ممنوع کند، لذا جرئت نمی کنند که در بازار ایران حضور داشته باشند.در واقع در این رابطه، دعوای اقتصادی اهمیت بیشتری نسبت به دعوای حقوق پیدا می کند.اتحادیه اروپا، روسیه و چین با وجودیکه رویکرد اخیر ترامپ را محکوم می کنند؛ اما هیچ راه حل حقوقی محکمی که بتواند از منافع شرکت های این کشورها که تمایل به کار در ایران دارند، دفاع کنند.البته چهارچوب های قراردادهای اتحادیه اروپا و پیمان اروپا به آنها اجازه می دهد که این کشورها قوانینی را وضع کنند که با تکیه بر آن، شرکت های اروپایی بتوانند از دستورات و قوانین آمریکا در این زمینه اطاعت نکنند.. اما این امکانات تا کنون رخ نداده است و با توجه به وابستگی هایی که میان آمریکا و اروپا وجود دارد، نمیتوان نسبت به اجرایی شدن چنین تصمیماتی از سوی اروپا خوش بین بود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟

تازه‌ترین بسته کمک نظامی که آمریکا سرانجام تصویب شد اما این کمک ۶۱ میلیارد دلاری در مقایسه با نقشه‌ای که رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، قطره‌ای برابر دریاست!

به گزارش مشرق، کنگره آمریکا سرانجام بعد از بیش از ۶ ماه مناقشه حزبی بر سر تصویب بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین به توافق رسید؛ اما نقشه‌ای که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، در مقایسه با این کمک، بسیار ناچیز است!

کی‌یف در حال مذاکره با دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بر سر توافق بلندمدتی است که واشنگتن را در تنگنای تامین تسلیحاتی و اقتصادی و حمایت سیاسی ۱۰ ساله از اوکراین قرار خواهد داد.

زلنسکی دیروز در نطق روزانه خود از این موضوع رونمایی کرد و گفت: چنین تعهداتی برای حصول اطمینان از اینکه اوکراین «کمک مورد نیاز برای ممانعت از پیشروی اخیر روسیه در میدان نبرد» را دریافت می‌کند، الزامی است.

زلنسکی افزود: در حال کار هستیم تا سطح تعهدات حمایتی را تا پایان امسال و همچنین تا ۱۰ سال آتی، روی کاغذ بیاوریم. این حمایت، کمک نظامی، مالی و سیاسی و همچنین مسائل مرتبط با تولید مشترک سلاح را در بر می‌گیرد.

اوکراین پیش از این، توافق امنیتی دوجانبه‌ای را با چندین کشور عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه منعقد کرده است. زلنسکی مدعی شد که قصد دارد تا این توافق بلندمدت با واشنگتن، قوی‌ترین معاهده‌ای باشد که کی‌یف تاکنون با کشورهای غربی به امضا رسانده است.

با این حال، توافقنامه‌های دوجانبه اوکراین با کشورهای غربی تاکنون فاقد تعهدات دفاعی متقابل بوده است. در این توافق‌ها صرفاً وعده کمک بلندمدت آن هم در صورت حمله‌ای در آینده داده شده و معمولاً هم الزام‌آور نیست. به عنوان مثال، توافق با برلین با یک اخطار ۶ ماهه قابل فسخ است!

اما زلنسکی گفته است که می‌خواهد توافق دوجانبه با واشنگتن، شامل سطوح مشخصی از کمک باشد. وی دراین‌باره گفته است: این توافق باید به معنای واقعی کلمه، الگو و بازتاب قدرت رهبری آمریکا باشد.

قانونگذاران آمریکایی اوایل ماه جاری بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری دیگری را برای اوکراین به تصویب رساندند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا درباره تعلل در تصویب این بسته گفته بودند که بایدن بدون هیچ راهبرد مشخصی برای پیروزی اوکراین یا صلح این کشور با روسیه، صرفاً به‌دنبال طولانی کردن خونریزی است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • واکنش کاخ سفید به تسخیر دانشگاه کلمبیا توسط دانشجویان
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در حمایت از خیرش اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟