Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز برنامه ریزی و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش تعداد مشمولان طرح استخدام معلمان حق التدریس و نیروهای نهضت سوادآموزی را ۱۲۱ هزار نفر دانست.


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, نمایندگان مجلس شورای اسلامی یازدهم مهر به کلیات طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش رای مثبت دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این طرح مجدد برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش مجلس ارائه شد. با تصویب این طرح معلملن حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی تعیین تکلیف می شوند.
هر چند مسئولان وزارت آموزش و پرورش چندان موافق این طرح نیستند و آن را موجب تحمیل تعداد زیادی نیرو به آموزش و پرورش می دانند که برخی از آنها مهارت لازم یا حتی شرط سنی مناسب برای ورود به شغل معلمی را ندارند.

به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش در 15 سال اخیر از مجموع 330 هزار نیروی جذب شده، 270 هزار نفر بدون هرگونه آزمون و گذراندن دوره تربیت معلم به استخدان در آمده اند که افت کیفیت تعلیم و تربیت، را در پی داشته است.

همچنین بخوانید: 50 هزار آموزش‌دهنده نهضت سوادآموزی در انتظار اجرای قانون

همچنین بخوانید: چگونه معلمان حق‌التدریس را بدون آزمون و تایید صلاحیت حرفه‌ای استخدام کنیم؟

اسفندیار چهاربند, رئیس مرکز برنامه ریزی و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش در گزارشی به مجلس تحت عنوان تبیین پیامدهای طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف معلمین حق التدریس ونهضت سواد آموزیدررابطه با وضعیت نیروهای حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی و دلایل مخالفت آموزش و پرورش با استخدام بدون ضابطه این افراد چنین ذکر کرده است:

* دلایل رد طرح استخدامی:

مغایرت با اسناد بالا دستی.افزایش هزینه های دولت.کاهش کیفیت آموزشی.درتضاد با عدالت استخدامی و تعطیلی دانشگاه فرهنگیان.

* آمار مشمولان طرح استخدامی

مربیان پیش دبستانی: 42000 نفر
آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی: 60000 نفر
سایر(خریدخدمات و..) : 18000 نفر
مجموع مشمولان طرح: 121000 نفر

* ویژگی های مشمولان طرح استخدام

121هزار نفر مشمول طرح هستند. 65 درصد ظرفیت جذب معلم دربرنامه ششم توسعه(185هزارنفرحداکثرسهمیه استخدام تاسال1399)
94درصدافرادمشمول طرح (زن )هستند.
93درصدافراد مشمول طرح درمراکزاستان ها وشهرهای بزرگ سکونت دارند.

رشته تحصیلی 44770 نفر (37 درصد افرادمشمول طرح ) مطابق بارشته های تدریس دوره متوسطه نظری است که تا سال 1399به آنها نیاز نمی باشد.(زن)

*مغایرت های قانونی طرح الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف معلمین حق التدریس ونهضت سواد آموزی

مغایربا بند(ب)ماده 63قانون برنامه ششم توسعه(جذب معلم ازطریق دانشگاه های فرهنگیان وشهید رجایی).
مغایرت باجزء(1)و(3)بند (الف)ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه مبنی عدم اقدام مغایر با سندتحول بنیادین وارتقای جایگاه آموزش وپرورش به عنوان امرحاکمیتی(تربیت معلم مهمترین شان حاکمیتی آموزش وپرورش)

مغایربا تکلیف آموزش وپرورش درماده 63قانون برنامه ششم توسعه(افزایش سهم آموزش های مهارتی از 38درصد به 50 درصدآموزش های متوسطه)
مغایرت با بند(2)سیاست های کلی علم وفناوری و اصلاح شاخص های کیفی نیروی انسانی دوره ابتدایی به عنوان حلقه اول نظام آموزشی کشور

درتضاد با سیاست های کلی ایجاد تحول در آموزش وپرورش مبنی بر بهبود منابع و مصارف با هدف بهبود کیفیت وبهره وری (افزایش سهم هزینه های پرسنلی از60 درصد درسال 1383 به 85درصد درسال1388 و98 درصد درسال 1395
مغایرت باماده یک سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی برایجادتحول درنظام آموزش و پرورش (ریشه کن کردن بیسوادی)

مغایر بابند (10) سیاست های کلی نظام اداری (کاهش نیرو)
مغایر با اصول(126) و(75)قانون اساسی

مغایر با تبصره(10)ماده (17) قانون تعیین تکلیف معلمان حق التدریس(عدم الزام به استخدام)

مغایر با ماده 123قانون برنامه پنجساله ششم توسعه (لازم الاجرابودن سیاست های کلی برنامه ششم وسایرسیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری)

*پیامدهای اجرای طرح

انسداد بلند مدت تحول درآموزش وپرورش, محدودکردن شایسته گزینی و استحاله جامعه معلمان باتوجه به تجربه اجرای قوانین قبلی(280هزار استخدام از330هزار استخدام بدون ضابطه طی 15سال گذشته)
تشدید عدم تعادل جنسیتی و منطقه ای نیروی انسانی

کاهش پوشش تحصیلی و افزایش بازمانده از تحصیل بدلیل تشدید کمبود معلم در مناطق روستایی, عشایری و مرزی

کاهش کیفیت آموزشها به ویژه در دوره ابتدایی به عنوان حلقه اول نظام آموزشی کشور

عدم تعادل توزیع نیروی انسانی در دوره های تحصیلی به ویژه شاخه های فنی وحرفه ای وکاردانش

افزایش تعدادنیروی انسانی غیرمولد و مازاد و بارمالی بدلیل تحمیل استخدام نیروی انسانی جدید بدون توجه به نیاز آموزش وپرورش همزمان با بار مالی سنگین بازنشستگی 300هزار نفرطی 4سال(پاداش پایان خدمت وحقوق بازنشستگی آنان بالغ بر 35هزار میلیارد تومان)
لاینحل ماندن وضعیت اشتغال نیروهای شاغل در نهضت, مراکزپیش دبستانی و تکرار دور باطل استخدام آنها

حذف کامل سهمیه پذیرش دانشجو معلم مرد و زن در163 بوم (112 حوزه اتنخابیه) وحذف سهمیه پذیرش زن در297بوم (182حوزه انتخابیه)از مجموع340 بوم در کشور از بهمن سال جاری تا پایان سال 1399(کشور دارای 340بوم استخدام و 207 حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی است.
کاهش 70درصدی سهمیه استخدامی ایثارگران

تعطیل شدن حداقل 35 پردیس دانشگاه فرهنگیان از مجموع 67 پردیس

تشدید کاهش سرعت سوادآموزی افراد کمتر از 50 سال ناشی از استخدام آموزش دهنده های نهضت.

انتهای پیام/

R1014132/P34399/S2,22/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۴۳۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، محمد مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار داشت همه ما مدیون تلاشها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفتها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در برنامه های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روشهای نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش های جدید و بروز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می توانیم گامهای مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه های مرتبط با انسداد بی سوادی هر چه سریع تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار میرود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه های مرتبط برنامه ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع تر تدوین شود به نحوی که ضمن بسیج امکانات دولت و انجام وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

دیگر خبرها

  • مخبر: باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم
  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  •  استخدام سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • تکریم معلمان، زمینه تحول همه حوزه‌ها را فراهم می‌کند
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند