Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:44:39 GMT

طرح اختلاط روغن پالایشگاه تبریز آماده بهره برداری

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۵۷۳۰۳

طرح اختلاط روغن پالایشگاه تبریز آماده بهره برداری

تبریز- ایرنا - مدیرعامل پالایشگاه تبریز با اشاره به اینکه طرح اختلاط روغن این پالایشگاه از خرداد ماه سال 1393 آغاز شده و بیش از ۹۹ درصد پیشرفت دارد، گفت: این طرح به زودی به بهره برداری می رسد.

غلامرضا باقری دیزج روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اعلام اینکه این طرح با اعتبار ۱۵ میلیون یورو در حال اجراست، گفت: با اجرای آن تولید روغن موتورهای دیزلی و بنزینی تک گریدی و چند گریدی، تولید روغن های صنعتی و ضد یخ امکان پذیر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه این مواد در صنعت پالایشگاهی، پتروشیمی و کشتیرانی مورد استفاده است، گفت: تولید سالانه 40 هزار تن روغن در برنامه است ولی توان تولید 120 هزار تن هم وجود دارد.
باقری دیزج گفت: برای اجرای مرحله دوم طرح و تولید مواد اولیه اگر بخواهیم از واحدهای موجود استفاده کنیم 5 میلیون یورو و اگر واحد جدید ایجاد شود 200 میلیون یورو هزینه نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه در طرح جامع این مجتمع تبدیل مازوت ( نفت کوره ) به محصولات بعدی ( گاز مایع و بنزین ) پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: از سال 1392 تولید بنزین پاک ( یورو 4 ) در این واحد شروع شده است.
وی با اعلام اینکه در زمان حاضر بنزین یورو 4 در شهر تبریز توزیع می شود، افزود: تا اواسط سال آینده امکان توزیع به سایر شهرهای استان فراهم می شود.
باقری دیزج با اعلام اینکه در زمان حاضر 30 درصد تولیدات این واحد بنزین پاک و 35 درصد گازوئیل پاک است، گفت: با سرمایه گذاری 100 میلیون یورویی کل تولید گازوئیل مجتمع یورو 4 و 5 خواهد شد.
وی به قرارداد فاینانس 1.6 میلیارد یورویی پالایشگاه تبریز با کشور کره جنوبی در مرداد ماه امسال اشاره کرد و گفت: بر اساس این قرارداد ۴۸ ماهه نفت کوره از ۲۰ درصد ظرفیت فعلی پالایشگاه به کمتر از ۲ درصد کاهش خواهد یافت و ارتقای کیفی فرآورده های پالایشگاه نفت تبریز از جمله بنزین، گازوئیل، تاسیسات گوگردزدایی و دیگر تاسیسات این پالایشگاه وارد فاز اجرایی و عملیاتی می‌شود.
مراحل اجرایی پالایشگاه تبریز از سال ۱۳۵۳ آغاز شد و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید.
نفت خام مورد نیاز پالایشگاه تبریز توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میدان نفتی اهواز، توسط یک خط لوله ۱۶ اینچ تأمین می‌شود. شرکت پالایش نفت تبریز دارای ۱۴ واحد پالایش و ۱۰ واحد سرویس‌های جانبی است.
بنزین معمولی و یورو 4 ، گاز مایع، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، بنزن، گوگرد و قیر از عمده تولیدات این پالایشگاه است.
خبرنگار: پرویز انصاری ** انتشار: رستگار
3071/6183

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۵۷۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جنجالی روغن‌های آلوده در کشور چه بود؟

اخیراً انتشار خبر توزیع بیش از ۴۷ هزار تن روغن آلوده و مسموم و تاریخ گذشته در برخی از رسانه‌ها، جنجال به پا کرده است. براساس ادعای برخی رسانه‌ها، با وجود تأکید صریح سازمان غذا و دارو مبنی بر مسمومیت روغن‌ها به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها و تاریخ مصرف گذشته بودن روغن‌ها، دستور ترخیص بیش از ۴۷ هزار تن از آن‌ها و توزیع در کشور، صادر شده است.

به گزارش تسنیم، یوسف صادقیان؛ مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان این که این میزان روغن خام آفتابگردان در سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده است، اظهار کرد: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه‌برداری و آنالیز این روغن در آن زمان اقدام کرده است که به دلیل مغایرت در باقی مانده سموم دفع آفات نباتی، این محموله نتوانست مجوز ترخیص اخذ کند.

وی افزود: واردکننده این روغن درخواست نمونه‌برداری مجدد را ارائه کرد که باتوجه به اینکه کالا، یک کالای استراتژیک بود سازمان غذا و دارو با این درخواست موافقت کرد که این آزمایشات مجدداً تکرار شد. سه مرحله نمونه‌برداری و پنج بار آزمایش انجام شد و در همه موارد نمونه‌برداری، عدم انطباق در باقی مانده سموم دفع آفات محرز شد.

مشاور امور فنی و سیاستگذاری اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان کرد: در همین راستا هم به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان، عدم ترخیص و لزوم مرجوع کردن آن ابلاغ شد. این آزمایشات هم در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین آزمایشگاه کشوری در حوزه غذا انجام شده و بنابراین اعلام می‌کنیم که این محموله روغن از نظر سازمان غذا ودارو امکان ترخیص و مصرف ندارد و اقدامات قانونی نیز توسط مرجع قضایی در دست اقدام است تا این کالا مرجوع شود.

دیگر خبرها

  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار
  • خط لوله تبریز - ارومیه هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد
  • ماجرای روغن‌های خوراکی آلوده وارداتی چیست؟
  • ماجرای ترخیص روغن‌های آلوده به سموم چیست؟
  • توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده
  • ماجرای جنجالی روغن‌های آلوده در کشور چه بود؟
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ پروژه عمرانی در قالب مصوبات سفرهای استانی در دولت سیزدهم
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته