Web Analytics Made Easy - Statcounter

خوزستان به لحاظ اینکه یکی از مسیرهای ترانزیت کالا به کشورهای عربی است و البته دلیل بنادر تجاری که دارد با برخورداری از پنج هزار و ۱۵۰ کیلومتر جاده ارتباطی و ۱۱ هزار کیلومتر راه روستایی از نظر طول راه ها رتبه پنجم کشور را داراست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اهوازنوین: خوزستان به لحاظ اینکه یکی از مسیرهای ترانزیت کالا به کشورهای عربی است و البته دلیل بنادر تجاری که دارد با برخورداری از پنج هزار و ۱۵۰ کیلومتر جاده ارتباطی و ۱۱ هزار کیلومتر راه روستایی از نظر طول راه ها رتبه پنجم کشور را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان همچنین دارای پنج هزار و ۴۱ کیلومتر راه اصلی و فرعی است که ۶ درصد کل راه های کشور را شامل می شود و جایگاه استان در این شاخص رتبه ششم است.

طول راه های خوزستان شش هزار و ۳۲۳، طول آزادراه ها ۱۶۰، طول بزرگراه ها یک هزار و ۱۵، راه های اصلی دو هزار و ۷۶۲ و راه های فرعی دو هزار و ۳۲۹ کیلومتر است.

نامناسب بودن بسیاری از جاده ها رفت و آمد را برای مردم منطقه سخت و خطرناک کرده است. برخی جاده ها دوطرفه هستند و برخی خط کشی مناسب ندارند و برخی دارای پیچ های خطرناک و شیب نامناسب هستند.

حاج محمدی مشاور رئیس سازمان برنامه و ‌بودجه کشور که چندی پیش برای بررسی وضعیت پروژه های عمرانی به خوزستان سفر کرد، گفت: از روز گذشته تاکنون بسیاری از راه های خوزستان را از نزدیک بازدید کرده و‌ از کم و کاست آنها باخبر شدم.

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان معمولا فقط از برگزاری جلسات با دولتمردان و بودجه هایی که وعده داده شده و کمتر اثری در استان از انها دیده میشود خبر میدهد این بار گفته : خوزستان در ‌حمل کالا در جایگاه اول، و ‌جابجایی مسافر جایگاه سوم را دارد، اما در شاخص استاندارهای راه ها رتبه ششم را داریم که این‌موضوع موجب بالا‌رفتن ‌تصادفات‌ و‌ کاهش ایمنی در جاده ها می‌شود.

وی افزود: لذا رئیس سازمان برنامه و بودجه مشاور خود را مامور سفر به خوزستان و بررسی وضعیت از نزدیک و تهیه گزارش از وضعیت موجود کرد تا پس از ارایه و بررسی گزارش به رئیس سازمان برنامه و بودجه ، برنامه ریزی مدونی برای ارتقای سطح استانداردهای راه های خوزستان گرفته شود که این مهم موجب کاهش تصادفات در خوزستان خواهد شد.

بازدیدها از بیشتر جاده های خوزستان بویژه جاده مسیر ایذه به دهدز انجام شد و در جریان کامل وضعیت جاده های خوزستان قرار گرفتند. اکنون دیگر زمانی برای تعلل و تاخیر در اصلاح این جاده ها نیست. جاده های خوزستان هم مانند مشکلات در بسیاری از بخش ها با کمبود بودجه مواجه است.

همچنین براساس آمار اداره کل پزشکی قانونی خوزستان، سال گذشته یک هزار و ۷۴ نفر در جاده‌های خوزستان کشته شدند و براساس این آمار ۱۸ هزار و ۹۴۳ نفر در حوادث رانندگی در جاده‌های خوزستان در سال گذشته آسیب دیدند.
بنابر این آمار روزانه ۲.۹ نفر در جاده‌های خوزستان به دلیل تصادفات رانندگی کشته می‌شوند و ۵۱ نفر نیز دچار مصدومیت می‌شوند. با توجه به آمار به دست آمده، ۶ درصد کشته شدگان تصادفات رانندگی کشور در جاده‌های خوزستان هستند.

درحالی که ایمنی جاده ها یکی از عوامل مهم در بالارفتن آمار تصادفات و فوت شدگان در تصادف است، بسیاری از جاده های پرتردد استان همچنان از ایمنی مناسبی برخوردار نیستند. دوطرفه بودن جاده ها یکی از عوامل تشدید تصادفات است که این موضوع را در جاده های پرتردد خروجی از استان شاهد هستیم.

دولتشاهی رییس پلیس راه خوزستان نیز گفته : بیش ترین تصادفات منجر به فوت در ده ماهه سال ۹۵ به ترتیب در محورهای امیدیه-دیلم، باغملک-ایذه-دهدز، ماهشهر-هندیجان و اهوازـ اندیمشک رخ داده است. محورهای اهوازـ آبادان، آبادان-اروند و آبادان- ماهشهر نیز از دیگر محورهای حادثه‌ساز خوزستان در سال ۹۵ هستند.

وی دوطرفه بودن این محورها را علت بیش ترین تصادفات منجر به فوت عنوان کرد و گفت: در جاده‌های دوطرفه شدت حوادث عموما نسبت به جاده‌های یک‌طرفه بیشتر است معمولا تصادفات به صورت برخورد شاخ به شاخ خودروها صورت می‌گیرد و به تبع آن متاسفانه شدت حوادث بالا است اما در مجموع نیز نمی‌توان گفت که در برخی محورهای استان اصلا حادثه رخ نمی‌دهد

هر جاده‌ای اگر تعمیر نشود خطرساز می‌شود. فرسودگی جاده تدریجی اما مداوم است و مرمت آن به هزینه‌ی هنگفتی نیاز دارد؛وجود عامل گرمای طاقت فرسا در خوزستان و عبور کامیون های متعدد با بار سنگین از عومل تخریب جاده های خوزستان در طول زمان است که احتیاج به مرمت برنامه ریزی شده دارند.

نبود چراغ های روشنایی، مشکل کمربندی در برخی از شهرهای جنوبی استان، کم عرض بودن جاده ها در برخی از شهرهای شمالی خوزستان و نیز آسفالت نامناسب و عدم گاردریل مناسب از جمله مشکلات برخی جاده های درون و برون شهری استان خوزستان است. راهکارهایی برای ارتقای ایمنی راه ها از جمله خط کشی جاده ها، اصلاح شیب جاده ای، نصب علایم، اصلاح شانه خاکی جاده و غیره وجود دارد، این اقدامات در برابر هزینه های بالای ساخت جاده و نگهداری آن سهم کمتری را نیاز دارند ولی تاثیر بالای در حفظ جان مردم استان دارند.

متاسفانه بخش قابل توجهی از جاده های خوزستان دارای عمر بالای ۳۰سال هستند و در این سال ها اقدامات جدی در جهت عریض یا افزایش باند آنها انجام نشده است که این امر برای استانی که پذیرای میلیون ها مسافر راهیان نور و زوار اربعین حسینی است، قابل قبول نمی باشد.

همچنین منوچهر رحمانی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به این‌که بسیاری از مشکلات مربوط به برنامه‌ریزی‌ها و نبود برنامه‌ریزی است، گفت: در استان خوزستان حدود ۳هزار کیلومتر جاده نیاز داریم که این راه‌ها پس از احداث باید با یکدیگر شبکه شوند تا تردد با امنیت بیشتر و مدت زمان کمتری انجام شود.

وی با بیان این‌که مردم هرچه درباره مشکلاتشان می‌گویند واقعیت است، عنوان کرد: در بازدیدهایی که از مناطق مختلف انجام می‌گیرد تمام مشکلات و دغدغه‌های مردم را از نزدیک مشاهده می‌کنیم و در جریان این مشکلات قرار می‌گیریم اما واقعا در بسیاری از مناطق خوزستان مشکل اصلی اعتبار نیست، بلکه نبود مدیریت است.

جاده های معروف به پاشنه زاگرس که در مسیر ایذه و دهدز قرار دارند یکی از خطرناک ترین جاده های کشور با کمترین امکانات ایمنی هستند که به دلیل وصل شده به استان های هجوار یکی از پرترددترین جاده های استان است. جاده ای با عرض کم و پیچ های خطرناک که انتظار می رفت در طول این سال ها شاهد تغییرات زیربنایی تری در این بخش باشیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان با اشاره به اینکه کیفیت جاده‌های پاشنه زاگرس در خوزستان زیر ۵۰درصد است، گفت: دلیل این مساله آن است که هزینه احداث جاده‌ها در آن مناطق حدودا ۱۰برابر هزینه ساخت جاده در دشت‌ها است. همچنین به دلیل صعب العبور بودن مناطق مسئولان کمتر در آن محل‌ها حضور پیدا می‌کنند و در برنامه‌ریزی‌ها کمتر به آن جادهها توجه می‌شود.

وی ادامه داد: در استان خوزستان حدود ۳هزار کیلومتر جاده نیاز داریم که این راه‌ها پس از احداث باید با یکدیگر شبکه شوند تا تردد با امنیت بیشتر و مدت زمان کمتری انجام شود. جاده‌های خوزستان نابود هستند و نمی‌توان بر روی آن‌ها تردد کرد اما باید برای حل این مشکلات نیز تلاش کرد.

این روزها که به ایام پیاده روی اربعین نزدیک می شویم انتظار می رفت حداقل توجه بیشتری به جاده های خوزستان شود، جاده هایی که اکنون میزبان میلیون ها زائر از سراسر کشور هستند. صعب العبور بودن مناطق را بهانه ای برای کارنکردن و تخصیص ندادن اعتبار نکنند. و اگر به دنبال این بهانه ها هستند بدانند بسیاری از مسیرهای استانی که کوهستانی نیستند هم دارای شرایط نامناسبی هستند از جمله مسیرهای رامهرمز-بهبهان و مسیر خروجی بهبهان به استان بوشهر و بسیاری جاده های دسترسی محلی در استان از این قاعده مستثنی نیستند. نمایندگان استان باید توجه کنند که مردم خوزستان به دلیل سهل انگاری آنها و پیگیری نکردن این موضوع توسط آنها هر روز داغ دار یکی از عزیزانشان هستند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۷۷۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان اصفهان گفت: ما در طول در یک سال ۴۰۰ میلیارد تومان برای ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز هزینه کرده‌ایم که بخش این مبلغ از محل اعتبارات ملی تأمین شده و برای ایمن‌سازی به ۱۰ برابر این اعتبار نیاز داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، فرزاد دادخواه در نشستی با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز ملی ایمنی حمل و نقل، اظهار داشت: ایمنی حمل و نقل معقوله پیچیده و کلاف مانندی است که عوامل، مسائل و مشکلات مختلفی دارد و علی‌رغم همه اقدامات انجام شده، متاسفانه آمار تلفات ناشی از تصادفات رانندگی رو به افزایش است.

وی افزود: رسانه‌ها در ارتقای فرهنگ رانندگی و آموزش سرنشینان خودرو نقش موثری دارند و کاهش تلفات ناشی از تصادفات رانندکی، نیاز به یک عزم و همت همگانی در کشور دارد.

مدیرکل راهداری حمل و نقل جاده‌ای استان با بیان اینکه متاسفانه آمار تصادفات با وجود همه اقدامات انجام شده رو به رشد است، گفت: نقش خودرو و میزان استاندارد بودن وسیله نقلیه در کاهش حوادث ناشی از تصادفات بسیار حائز اهمیت است و متاسفانه ما در رعایت حداقل‌های موارد ایمنی نیز مشکل داریم به طور مثال زنجیر چرخ در خودروهای تولید شده تعبیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: وظیفه اصلی ارگان ما چیز دیگری است اما با نصببرچسب شب رنگ، اهدای کلاه ایمنی به موتورسواران و ارائه آموزش  تلاش می‌کنیم تا به ارگان‌های متولی در جهت کاهش میزان تصادفات کمک کنیم.

بهسازی 300 کیلومتر از راه‌های استان در سال 1401

دادخواه به میزان خرابی جاده‌های استان اشاره کرده و گفت: در جند سال گذشته حدود هزار و 200 کیلومتر از جاده‌های استان  دچار مشکل شده بودند که 300 کیلومتر آن در سال 1401 اجرا و بهسازی شد.

وی افزود: استاندار اصفهان یکی از مراکز مهم صنعتی و تردد در مرکز کشور است و حضور صنایع بزرگی همچون فولاد، سیمان و شهرک‌های صنعتی بزرگ در استان موجب بالا بودن تردد کامیون و اضافه تناژ در جاده‌های استان شده و این مهم نیز از جمله عامل خرابی راه‌ها به شمار می‌آید. علاوه بر این معادن و تردد ماشین آلات سنگین آن‌ها نیز در خرابی راه‌های استان نقش محوری دارند و در کنار تخلف ناوگان حمل‌ونقل، تخلف معادن هم یک عامل اصلی در تخریب جاده‌ای است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان خاطرنشان کرد: به تازگی مصوبه نصب باسکول در خروجی همه معادن مصوب شده و همچنین همه بارهای خروجی از معادن باید دارای بارنامه باشند تا این روند به شکل قانونمند دنبال شده و از تخریب راه‌ها جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته دوهزار و 500 میلیارد تومان قرارداد روکش آسفالت در استان منعقد شده است، افزود: بیش از 30 درصد از عملیات روکش آسفالت اجرا شده و عملیات اجرایی راه‌های باقی مانده در سال جاری انجام خواهد شد.

ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه به بیش از 3 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

دادخواه ساخت و آسفالت هر کیلومتر راه به سه و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: عملیات راهسازی در محورهای مختلف از جمله اصفهان به طبس، فولاد شهر به نجف آباد و چندین محور دیگر در حال انجام است اما اینکه در برخی محورها به دلیل بارندگی‌های اخیر، کارهای اجرایی به تاخیر افتاده است.

وی ادامه داد: رویه آسفالت جاده‌ها عمر مشخصی دارد و تردد ناوگان سنگین باعث می‌شود که عمر مفید این رویه کاهش یابد و سطح آسفالت را صیقلی می‌کند.

مدیرکل راهداری استان در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات انجام شده در جهت کاهش تصادفات پرداخته و گفت: ما در سال گذشته بیشترین میزان خط‌کشی جاده‌ای نسبت به ده سال اخیر را انجام دادیم و با نصب حفاظ‌های بتنی، ایجاد مجتمع‌های خدمات رفاهی و ارائه آموزش‌های حوزه حمل و نقل درجهت کاهش میزان تصادفات تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره پروژه شش خطه شدن اتوبان فرودگاه و آزادراه معلم، گفت: قرار است که پیمانکار اجرای این دو پروژه تا اوایل خرداد ماه مشخص شود و پس از آن عملیات اجرایی هر دو طرح آغاز خواهد شد

ایمن‌سازی جاده‌های منتهی به معادن ضروریست 

دادخواه در ادامه سخنانش بر ضرورت ایمن‌سازی جاده‌های متنی به معادن تاکید کرده و گفت: ایمن‌سازی مسیرهای منتهی به معادن از اضافه تناژ بار کامیون‌ها جلوگیری کرده و معدن‌داران را مکلف می‌کند که به نقش خود در قبال ایمن‌سازی جاده‌ها عمل کرده و اجازه حمل بار اضافه را ندهند.

وی در پایان گفت: ما در طول در یک سال 400 میلیارد تومان برای ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز هزینه کرده‌ایم که بخش این مبلغ از محل اعتبارات ملی تأمین شده و برای ایمن‌سازی کامل نقاط خطرساز  به 10 برابر این اعتبار نیاز داریم.

افزایش 5 کیلومتری متوسط سرعت مکانی در استان

در ادامه این جلسه مجید ذهبیون رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، با تاکید بر میزان اهمیت ایمنی در حمل و نقل جاده‌ای گفت: در استان اصفهان مسئله سرعت در جاده‌ها اولین عامل سنجش در حوزه ایمنی است و متاسفانه متوسط سرعت مکانی وسایل نقلیه در استان به صورت سالانه در حال افزایش است.

وی افزود: متوسط سرعت مکانی وسایل نقلیه در استان اصفهان نسبت به سال گذشته 5 کیلومتر بر ساعت افزایش یافته که این میزان در ایام نوروز 10 کیلومتر بر ساعت بود

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: این میزان افزایش متوسط سرعت مکانی تاثیر بسزایی در افزایش آمار و شدت تصادفات دارد و باید با تلاش همگانی در بحث آگاهی‌بخش به مردم، از تبعات این افزایش سرعت جلوگیری کنیم.

وی استان اصفهان حدود  12 هزار کیلومتر راه‌ها دارد که نیمی از آن جزو راه‌های اصلی و شریانی محسوب می‌شوند، افزود: میانگین سرعت وسایل نقلیه‌ای که سال گذشته از جاده‌های استان عبور کرده‌اند، 85 کیلومتر بر ساعت بوده که این میزان در سال جاری به 90 کیلومتر بر ساعت رسیده است و در صورت ادامه‌دار بودن این وضعیت، پیش‌بینی می‌شود که میزان تصادفات 25 درصد افزایش یابد. بنابراین هرچقدر متوسط سرعت در کل شبکه کاهش یابد، میزان تصادفات نیز کاهش خواهد یافت.

بیش از 50 درصد تصادفات درون شهری موتورسوار هستند

ذهبیون با بیان اینکه در استان اصفهان سالانه 100 نفر از راکبان موتورسیکلت بر اثر تصادف در جاده‌های برون‌شهری فوت می‌کنند،افزود: میزان تصادفات منجر به جرح راکبان موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری اصفهان به حدود هزار نفر در سال می‌رسد. همچنین بیش از 50 درصد از تصادفات منجر به فوت در مسیرهای درون‌شهری، موتورسیکلت‌ها هستند و سالانه بیش از 200 نفر از راکبان موتورسیکلت در تصادفات درون شهری فوت می‌کنند.

به گفته این مقام مسئول روستاهای شرق استان از جمله روستاهای زیار، دشتی و اشکاوند، حوزه پاسگاه اصفهان_کوهپایه و شهرستان‌های فلاورجان، نجف‌آباد و شاهین‌شهر بیشترین میزان تصادفات موتورسیکلت را دارند‌.

وی با بیان اینکه برای کاهش تصادفات موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری در حال اجرای طرح چهره به چهره هستیم، افزود: رای اجرای این طرح مبداء و مقصد، محورها و مخل دقیق تصادفات موتورسیکلت در جاده‌های برون‌شهری را شناسایی کردیم و عوامل ما در این محورها راکبان موتورسیکلتی که فاقد کلاه ایمنی هستند، متوقف کرده و پس آموزش به آنها کلاه ایمنی رایگان اهدا می‌کنند.

اهدای سیستم روشنایی رایگان به بیش از 2 هزار موتورسیکلت در طول سال

رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بیان داشت: علاوه بر موارد فوق ما سالانه به بیش از 2 هزار موتورسیکلت سیستم رایگان روشنایی اهدا و نصب برچسب‌های شبرنگ در راستای ایمن‌سازی وسیله تلاش  می‌کنیم؛ این طرح تاکنون برای 5 هزار نفر در سطح استان انجام شده و امیدوار هستیم که سال آینده اعتبار بیشتری برای اجرای طرح در اختیارمان قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه در بیش 90 درصد از تصادفات منجر به فوت از کمربند ایمنی استفاده نمی‌شود، گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که در کشور ما کنار 5 درصد افراد از کمربند ایمنی عقب استفاده می‌کنند و  همچنین در بیش از 95 درصد تصادفات منجر به فوت موتورسیکلت از کلاه ایمنی استفاده نمی‌شود و ضربه به سر مهم‌ترین عامل فوت است.

90 درصد تصادفات ناشی از عوامل انسانی است

ذهبیون بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده 90 درصد از تصادفات استان اصفهان ناشی از عامل انسانی است و عدم توجه به جلو بیشترین گستردگی را در این عامل دارد‌.

وی در پاسخ به این سوال که افزایش جرایم رانندگی چقدر در کاهش تصادفات موثر خواهد بود، خاطرنشان کرد: جرایم رانندگی در حوزه اختیارات قانون‌گذار و پلیس راهنمایی و رانندگی است اما مطالعات نشان می‌دهد که مجموع جرایم رانندگی از 50 درصد درآمد خانوار بیشتر است اما در کشور ما خلاف این رویه وجود دارد و افزایش جرایم رانندگی به ویژه درمورد تخلفاتی مثل افزایش سرعت و نبستن کمربند ایمنی، می‌تواند به کاهش آمار تصادفات کمک کند

انتهای پیام/170/

دیگر خبرها

  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • هر کیلومتر آسفالت ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارد
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران