Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@04:35:48 GMT

اصفهان قدیم زنده می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۳۸۷۱

اصفهان قدیم زنده می شود

دولتخانه صفوی حد فاصل میدان امام (ره) تا محور چهار باغ بوده و یکی از نقاط کنونی محور تاریخی فرهنگی شهر اصفهان محسوب می شود به گونه ای که احیای بافت تاریخی و محور چهارباغ به عنوان محور دولتخانه صفویه در دستور کار شهرداری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا،  نصف جهان یکی از شهر تاریخی مهم ایران و جهان محسوب می شود که دارای جاذبه­ های بسیار تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 علاوه بر ابنیه و آثار بسیار متعدد تاریخی که از گذشته در شهر موجود است­، فضاها و عناصر معماری باشکوه دیگری نیز در اصفهان وجود داشته که دست روزگار منجر به نابودی و تخریب آن شده است و حال بسیاری از این ابنیه و آثار فاخر در اسناد و مدارک تاریخی موجود توصیف شده و اطلاعات زیادی برای احیای آنها موجود است.

از جمله آثار بسیار مشهور اصفهان در دوره صفویه، دولتخانه صفویه و محور چهارباغ و مجموعه کاخ ها و باغات دوران صفوی است که از عناصر مهم محور تاریخی شهر اصفهان محسوب می شود اما متاسفانه در طول زمان و عدم توجه پادشاهان دوره های بعدی به این عناصر و به ویژه اقدامات تخریبی انجام شده توسط ظل السلطان، این محدوده با ارزش دستخوش تخریب و مداخلات وسیعی شده و بسیاری از عناصر و اجزای آن از بین رفته ­اند.

اکنون نیز در این سالها مدیریت شهری اصفهان توجه ویژه ای به حفظ هویت بناها و محورهای تاریخی از جمله دولتخانه صفوی به عنوان یکی از عناصر محور تاریخی، فرهنگی اصفهان داشته چرا که با احیا این اثر تاریخی، اصفهان نیمه گمشده خود را می یابد؛ همچنین گردشگران بی شماری را مجذوب خود می کند.

از همین رو شهرداری اصفهان به دنبال پیاده راه سازی میدان امام (ره)، پیاده راه شدن محور چهارباغ عباسی را در قالب طرح دولتخانه صفوی اجرایی کرده تا قلب تاریخی اصفهان را احیا کند.

حسین جعفری مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در این باره می گوید: دولتخانه صفوی حدفاصل میدان امام(ره) تا محور چهارباغ بوده و یکی از نقاط کنونی محور تاریخی فرهنگی شهر اصفهان محسوب می شود.

 وی عنوان می کند: پیاده راه سازی میدان امام خمینی(ره) و خیابان های منتهی به میدان شامل خیابان های سپه و حافظ، پیاده راه سازی خیابان چهارباغ عباسی و احیاء بازارچه ها در محدوده دولتخانه صفویه از جمله پروژه های محدوده دولتخانه صفویه است.

سنگفرش چهارباغ عباسی به منظور احیای دولتخانه صفوی در دست اجراست

جعفری با اشاره به اینکه سنگفرش چهارباغ عباسی به منظور احیای دولتخانه صفوی و پس از تکمیل طرح سنگفرش میدان امام (ره) در دستور کار قرار گرفت تا خیابان چهارباغ عباسی به خیابان سپه و سپس به میدان امام (ره) متصل شود، اضافه می کند: سنگفرش چهارباغ عباسی در ۶ فاز اجرایی می شود که اکنون نیز فاز اول آن تکمیل و فاز دوم سنگفرش چهارباغ عباسی در دست اجراست.

آبنماهای محور چهارباغ عباسی دوباره زنده می شود

وی عملیات اجرایی ساخت آبنماها و حوض های محور چهارباغ عباسی را از دیگر اولویت های پروژه احیای دولتخانه می داند و عنوان می کند: پس از تکمیل سنگفرش چهارباغ عباسی آبنماهای و حوض های آب  که در گذشته در وسط چهارباغ  وجود داشته و اکنون دیگر اثری از آن نیست، دوباره زنده می شود.

اجرای ۲۰ پروژه در محور دولتخانه صفوی

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با بیان اینکه ۲۰ پروژه در دولتخانه صفوی در دست انجام است، اضافه می کند: با اجرای طرح دولتخانه صفوی، وضعیت موجود این محدوده براساس مدارک و مستندات تاریخی با حال و هوای اصفهان قدیم ساماندهی می شود.

جعفری خاطرنشان می کند: با اجرای طرح پیاده راه شدن چهارباغ و احیای دولتخانه صفوی، شهر دوباره به هویت اصلی خود باز می گردد همچنین احیا دولتخانه صفوی موجب تحرک اجتماعی و افزایش جذب گردشگر بیش از گذشته خواهد شد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای جای اصفهان، رنگ‌وبوی هفته فرهنگی را گرفته است

معاون سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری اصفهان گفت: از شهروندان دعوت می‌شود در محور سلامت ناژوان که برای خانواده‌ها پیش‌بینی شده حضور پیدا کنند، در چهارباغ نیز فضای متفاوتی تدارک و گوشه به گوشه آن برنامه‌های متفاوتی پیش‌بینی شده است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا خاکسار شامگاه جمعه _هفتم اردیبهشت_ در برنامه تلویزیونی بهار بهار اظهار کرد: امسال هفته فرهنگی اصفهان با هفته سلامت و روز ورزش پهلوانی مقارن شده و بر این اساس ناژوان محوریت هفته سلامت و میدان امام (ره) محور ورزش‌های پهلوانی قرار گرفت‌.

وی افزود: تجمع ورزشکاران در جاده سلامت، گردهمایی باستانی‌کاران، مسابقات کشتی پهلوانی در روز ۱۱ اردیبهشت، میزبانی از مسابقات چوگان کشوری، بازی‌های بومی و محلی در محور چهارباغ از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این این ایام بود.

معاون سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری اصفهان مطرح کرد: امسال در تقویم فدراسیون مینی‌گلف رویداد مسابقه کشوری افزوده شد و از چهارم‌اردیبهشت میزبان ۱۳۰ نفر از ورزشکاران این حوزه بودیم، مسابقات هندبال ساحلی نیز در تقویم ثبت شده و در این راستا هفته آینده میزبان شرکت‌کنندگان این رویداد نیز خواهیم بود.

وی با اشاره به مناسبت روز ورزش باستانی ادامه داد: اصفهان پایتخت ورزش پهلوانی است و در این راستا تجلیل از پیشکسوتان این حوزه را در دستورکار قرار دادیم‌.

معاون سازمان فرهنگی‌اجتماعی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در روز پنجشنبه نیز میزبان کودکان اوتیسم که مشغول به فعالیت ورزشی هستند بودیم تا مردم شاهد استعداد آن‌ها باشند.

خاکسار عنوان کرد: از شهروندان دعوت می‌شود در محور سلامت ناژوان که برای خانواده‌ها پیش‌بینی شده حضور پیدا کنند، در چهارباغ نیز فضای متفاوتی تدارک و گوشه به گوشه آن برنامه‌های متفاوتی پیش‌بینی شده است‌.

کد خبر 748220

دیگر خبرها

  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • تجلیل از فرهیختگان شهر در منطقه ۱۵ اصفهان
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • جای جای اصفهان، رنگ‌وبوی هفته فرهنگی را گرفته است
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان