Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی، سیاست این وزارتخانه را تقویت تولید داخلی و تباردار کردن اسب ایرانی عنوان کرد و گفت: طی سه سال گذشته واردات اسب ٧٠٠ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، جمعی از اسب داران کشور دیروز (29 مهر) به نشانه اعتراض به آنچه آن را «بی توجهی فدراسیون سوارکاری به وضعیت اسب های اصیل ترکمن» نامیدند، با اسب های خود در مقابل ساختمان مرکزی وزارت جهادکشاورزی تجمع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افزایش واردات اسب به کشور در سال های اخیر، واگذاری بررسی اصالت اسب به فدراسیون سوارکاری و ورود افراد غیرمتخصص به این عرصه از جمله مواردی بود که دارندگان اسب های ترکمن به آن معترض بوده و معتقد بودند که وزارت جهادکشاورزی متولی اسب در کشور است و مسئولیت واگذاری، نمونه گیری، آزمایش دی ان ای، صدور شناسنامه و تبارنامه را در اختیار دارد و نباید آن را به نهاد دیگری واگذار کند.
در این پیوند «محمدرضا ملاصالحی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص طرح برخی ادعاها مبنی بر واردات بی رویه اسب افزود: سال ٩٣ برابر 809 راس و در سال 95 نزدیک 257 راس اسب وارد کشور شد.
وی اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون 134 راس اسب وارد کشور شده که بعید می دانیم واردات تا پایان سال این میزان واردات به مرز 200 راس برسد.
قائم مقام معاونت امور دام کشور تصریح کرد: عمده واردات اسب به کشور برای مصارف ورزشی برای شرکت در مسابقات پرشی و کورسی است اما نژاد اسب ترکمن و عرب را اجازه ورود نمی دهیم زیرا در ایران از این نژادها داریم.
وی یادآور شد، به دلیل محدودیت توانایی اسب های ایرانی در پرش از ارتفاع و اینکه نمی توانند بیش از 130 سانتیمتر پرش داشته باشند، اسب های پرشی نژاد ترودرد وارد کشور می شود که در ورزش اسب سواری کاربرد دارد.
این مسئول در معاون امور دام جهادکشاورزی همچنین گفت که این وزارتخانه در بحث صادرات هم به طور جدی وارد شده است.
ملاصالحی گفت: طبق قانون نظام دامپروری اسب یکی از مواردی است که در امور دام قرار دارد و با توجه به این که کاربری اسب ورزشی، گردشگری و کار است جزو کاربری خاص به شمار می رود.
وی افزود: در قانون آمده است مباحث مربوط به پرورش اسب و نژاد با اولویت هویت دار کردن اسب از وظایف وزارت جهادکشاورزی بوده اما در ورزش کورس و پرش و رشته های دیگر همانند دیگر ورزش ها در وزارت ورزش و به تبع آن فدراسیون سوارکاری است.
قائم مقام معاونت امور دام کشور یادآورشد: قبل از انقلاب اسلامی مباحث مربوط به اسب در قالب یک تشکل خاص وابسته به سوارکاران و انجمن سلطنتی انجام می شد اما پس از انقلاب مسائل مربوط به هویت دار کردن و مسائل ورزشی تفکیک نشد و تا سالها همزمان در قالب تشکیلاتی که در فدراسیون سواری کاری تشکیل شده بود، مدیریت شد.
ملاصالحی اظهارداشت: پس از قانون نظام جامع دامپروری و ابلاغ دستورالعمل اجرایی به وزارت جهادکشاورزی ورود پیدا کرد در مسائل غیرورزشی ما هویت دار کردن اسب مانند سایر گونه های دامی استانداردها و نظارت و کنترل را انجام می دهیم و یکسری عملیات میدانی و اجرایی را به مجموعه های خارج از سیستم دولتی به اتحادیه ها و تشکل ها واگذار می کنیم.

**تشکل مردمی در حوزه اسب نداریم
قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه باید عملیات داده برداری برای اصلاح نژاد در بخش دولتی انجام شود و بقیه امور آن به بخش غیردولتی و تشکل های وابسته در عرصه پرورش دهندگان اسب واگذار شود، اظهار داشت: متاسفانه ما در عرصه دارندگان اسب، تشکلی نداریم و با وجود پیگیری های انجام شده هنوزو موفق به معرفی یک تشکل فراگیر نشده ایم زیرا بیشتر پرورش دهندگان اسب، کسی را قبول ندارند.
به گفته وی، این موضوع سبب شد تا معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی از دو سال پیش برای خاتمه به یکسری مناقشاتی که در این زمینه وجود داشت، به دلیل نبود تشکل های مردمی در این عرصه، بخشی از امور تصدی گری و کارهای میدانی به فدراسیون سوارکاری که یک سازمان غیردولتی و مردم نهاد به شمار می رود، واگذار کنیم.
ملاصالحی ادامه داد: فدراسیون سوارکاری طبق قراردادی که با وزارت جهادکشاورزی دارد، یکسری عملیات میدانی مثل میکروچیپ گذاری (تراشه کامپیوتری) که برای حفظ زیبایی اسب در زیر پوست گذاشته می شود و دارای مشخصات قد، شماره شناسنامه حیوان است را به فدراسیون سوارکاری محول کرد.
قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی افزود: عملیات میکروچیپ گذاری و مشخصات حیوان را فدراسیون سوارکاری انجام می دهد و در نهایت اقدام به صدور پاسپورت یا شناسنامه ورزشی می کند.
به گفته وی، تفاوتی که اسب با بقیه دام ها دارد، این است که برای شرکت در ورزش نیازمند شناسنامه و پاسپورت ورزشی است که در تمام دنیا قالب خاص خود را دارد.

** صدور شناسنامه هویتی اسب با وزارت جهادکشاورزی است
این مسئول در وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: در بحث هویت دار کردن، در صورت تقاضا شناسنامه هویتی را وزارت جهادکشاورزی صادر می کند اما آنچه که در اصل بیشتر کاربرد دارد، شناسنامه ورزشی و خرید و فروش است.
قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: ایران دارای پنج نژاد اصیل ایرانی ترکمن، کردی، دره شوری، کاسپین و عرب ایرانی است.
وی با یادآوری اینکه در بحث اصالت اسب، روابط خویشاوندی پدر مهم است؛ اظهار داشت: در گذشته اصالت اسب براساس ظاهر تعیین می شد اما طی سالهای اخیر روش های ژنتیک مولکولی و آزمایشگاهی برای تعیین روابط خویشاوندی توسعه پیدا کرد به شکلی که در ابتدا از روش مایکروستلایت ها استفاده می کردند اما اکنون از روش ژنومیک با دقت خیلی بالا انجام می شود؛ در این شیوه از سلول های اسب کوروموزوم استخراج می شود و در آزمایشگاه روابط خویشاوندی و اصالت نژادی تعیین می شود.
ملاصالحی ادامه داد: برای آنکه هویت و اصالت و میزان خلوص انجام شود، عملیات دقیقی انجام می شود که چون در شرابط کنونی در داخل کشور تکنولوژی آزمایشگاهی را نداریم، نمونه ها برای کارهای آزمایشگاهی به خارج از کشور ارسال می شود و براساس آن هویت اسب ثبت می شود.
این مقام مسئول افزود: قیمت گذاری اسب را خلوص نژاد و بازار تعیین می کند براساس عرضه تقاضا با ویژگی های خلوص نژادی و موفقیت های ورزشی و زیبایی است اما به طور حتم قیمت اسب خالص با اسبی که ناخالصی دارد می تواند متفاوت باشد.
وی اظهار داشت: اکنون بیشترین قیمت اسب ترکمن ایرانی حدود 1.5 میلیارد ریال (150 میلیون تومان) است و اسب های خارجی گرانتر هستند.
ملاصالحی افزود: روز گذشته دو نفر به نتایج آزمایشات تعیین هویت معترض بودند که تعدادی از اسب هایی که قبلا با روش های قدیمی مورد آزمون قرار گرفتند، بار دیگر با روش جدید مورد آزمون قرار گرفتند و برخی نتایج قبلی رد شد و به طور مثال قبلا خلوص کامل تایید نشده بود در روش جدید خلوصشان تایید شد.
وی با بیان اینکه در روش مولکولی ابهامات برطرف و تعدادی از نتایج قبلی تایید شد و برخی نیز تایید نشد، گفت: از آنجا که نتایج ازمایش هر اسب محرمانه است، قرار شد در کمیته ای که با ابتکار معاونت امور دام وزارتخانه تشکیل می شود، معترضان حضور یافته و نتایج آزمایشات را مشاهده و کنترل کنند تا از صحت کار اطمینان حاصل کنند.
ملاصالحی با بیان اینکه جلسه این افراد معترض با معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی برگزار و مسایل مطرح شد، گفت: در این جلسه مقرر شد در قالب کمیته ای با حضور معترضین، فدراسیون سوارکاری، مرکز اصلاح نژاد و تعدادی از افرادی که در حال تشکیل انجمن صنفی برای اسب داران هستند، مستندات پیگیری شود.
قائم مقام معاونت امور دام کشور هزینه هر آزمایش ملکولی را حدود 200 دلار اعلام کرد و افزود: ما اعلام کردیم هر کسی که نسبت به نتایج اعلام شده درخصوص خلوص نژادی روابط خویشاوندی اسبی اعتراض دارد با نظارت ما نمونه برداری و آزمایش می شود که البته این کار هزینه هایی دارد که باید تامین شود.
ملاصالحی در ادامه گفت: این افراد، معترضانی بودند که می گفتند چرا اصالت این اسب ها تایید شده است در حالی که وقتی از تکنولوژی روز استفاده می شود، میی تواند نتیجه با آنچه 10 سال پیش انجام شده، متفاوت باشد.
قائم مقام معاونت امور دام کشور با یادآوری اینکه تمام این آزمایش های نژادی طبق استانداردها و پروتکل های خاص انجام می شود، گفت: نمونه برداری و ارسال نمونه به کشورهای پیشرفته برای انجام آزمایش استانداردها و پروتکل های خاص خود را دارد.

** انجمن اسب داران ایران در حال تشکیل است
این مسئول در وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران دارای پنج نژاد اصیل ایرانی ترکمن، کردی، دره شوری، کاسپین و عرب ایرانی است که انجمن های نژادی آنها در حال تشکیل است و در صورت تشکیل، عملیات هویت دار کردن، ثبت مشخصات و صدور شناسنامه هر نژاد به تشکل و انجمن نژادی آن واگذار می کنیم.
ملاصالحی گفت: ایران دارای 60 هزار راس جمعیت اسب است که از این تعداد 15 هزار مورد در امور ورزشی به کار گرفته می شوند و بقیه در حوزه کار و گردشگری کاربرد دارند.
وی افزود: بخش عمده این اسب ها به ویژه اسب های ورزشی شناسنامه دار هستند و ما اکنون به سمتی حرکت می کنیم که بقیه اسب ها نیز شناسنانه دار شوند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**9186 *گزارش: هما همت خواه*انتشار:لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی

روزنامه تعادل نوشت: شرکت‌هایی چون «بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور» در صدر لیست ارزبگیران بزرگ خودنمایی می‌کند. طبق آمار منتشر شده، مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده، که ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد.

گمرک همچنین برای اولین‌بار، نام شرکت‌های خودروسازی اصلی‌گیرنده ارز را فاش کرده است. انتشار این جدول ارزی، توجه‌ها را به سمت چند موضوع هدایت می‌کند؛ اول اینکه دلیل ابر کسری تجاری ۱۷میلیارد دلاری کشور در سال گذشته را شاید بتوان به توزیع این میزان ارز و مسابقه این شرکت‌ها برای دریافت ارز ربط داد.

موضوع دیگر اینکه اگر فهرست ارزبگیران طبق روال گذشته، به‌روزرسانی می‌شد، زودتر جلوی فسادهای ارزی مثل دبش، نهاده‌های دامی و غیره را می‌شد، گرفت. اما سوال مهمی که اینجا مطرح می‌شود، این است که این میزان ارز دریافتی از سوی این شرکت‌ها، چه تاثیری روی قیمت کالاهای اساسی در بازار داشته است؟! چراکه در برخی موارد مشاهده می‌شود، نه تنها بازار کالاها متعادل نشده، بلکه واردکنندگان قیمت محصولات‌شان را افزایش داده‌اند!

از توقف یا انتشار دوباره اسامی ارزبگیران

براساس اعلام بانک مرکزی، آخرین فهرست منتشر شده از اسامی دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی مربوط به بازه زمانی ۲۱ فروردین ۹۷ تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ است. این فهرست تا دو سال پیش اعلام می‌شد که اکنون اعلام نمی‌شود. رسانه‌ها بارها با انتقاد از اینکه هنوز آمار دریافت‌کنندگان ارز نیمایی در سایت بانک مرکزی بروزرسانی نشده، خواستار به‌روزرسانی لیست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی شدند.

البته چندی پیش روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد که به زودی لیست ارز بگیران منتشر می‌شود که تا این لحظه این اتفاق رخ نداده است. این درحالی است، که اگر فهرست ارز‌های تخصیص یافته به صورت منظم و بی‌قید منتشر می‌شد، راه تخصیص ارز عجیب و غریب به چای دبش که موضوع آن آذرماه سال گذشته رسانه‌ای شد، بسته می‌شد و ثانیا اگر این اتفاق رخ می‌داد سریع‌تر علنی می‌شد و جلوی این فساد نجومی گرفته می‌شد. حال، اما گمرک ایران در ادامه شفاف‌سازی‌های اخیر این ‌بار دست به انتشار لیست ۱۰۰ واردکننده که بیشترین ارز را طی سال‌های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲گرفته‌اند، زده است.

کدام شرکت‌ها بیشترین ارز را گرفته‌اند؟

طبق آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، مجموع واردات کشور در سال ۱۴۰۲ برابر با ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده که میزان ۲۴ میلیارد دلار به واردات ۱۰۰ واردکننده اول اختصاص دارد. حجم واردات این واردکنندگان نیز ۲۱ میلیون و ۷۷۹ هزار تن برآورد شده است. مجموع واردات کشور در سال گذشته ۳۹ میلیون تن بوده است.

در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهشی ۴/۲ درصدی در وزن ولی افزایشی ۷/۴۲ درصدی در ارزش دلاری داشته است. این وارد‌کنندگان در مجموع حدود ۸۲/۵۵ درصد از وزن و ۳۶,۳۴ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص داده‌اند. سال ۱۴۰۱ میزان ارز دریافتی این صد شرکت در سال ۱۴۰۱ برابر با ۲۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ذکر شده است. در مجموع ارزش واردات تمامی ۱۰۰ واردکننده نخست، ۷.۴۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد کرده است. اما واردات آنها به لحاظ وزنی افتی ۴.۱۸ درصدی داشته است.
براساس اعلام گمرک ایران، عمده‌ترین وارد‌کننده کشور، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بوده است که ۲، ۹۹۰ هزار تن کالا و به ارزش ۱/۹ میلیارد دلار را به کشور وارد کرده و سهمی در حدود ۷/۶۶ درصد از وزن و ۲/۸۴ درصد از ارزش دلاری کل واردات را به خود اختصاص داده است.

بنا بر این گزارش شرکت «آوا تجارت صبا» به عنوان دومین وارد‌کننده عمده با ارقام ۳، ۵۵۳ هزار تن و ۱/۵ میلیارد دلار و سهم ۹/۱ درصد از وزن و ۲/۲۶ درصد از ارزش دلاری در رتبه دوم قرار دارد. رتبه سوم نیز متعلق به شرکت پشتیبانی امور دام کشور با ارقام ۲، ۴۵۹ هزار تن و ۱/۳ میلیارد دلار و سهم‌های ۶/۳ و ۱/۹۹ درصد به ترتیب از کل وزن و ارزش واردات کشور بوده است.

«ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﺖ و ﺻﻨﻌﺖ اﮐﺴﻮن» که در رتبه دهم لیست وارداتچی‌ها قرار دارد، در سال ۱۴۰۱ بالای ۱۳۷ میلیون دلار ارز دریافت کرده، در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۳۶ درصدی بیش از ۴۶۲ میلیون دلار ارز گرفته است.

ارزبرترین‌های غذایی؛ از کورش تا طبیعت

«ﺻﻨﻌﺖ ﻏﺬاییﮐﻮرش» نیز در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۵۶ میلیون دلار ارزی داشته که میزان آن در سال گذشته با افزایش ۱۲ درصدی به ۴۰۲ میلیون دلار رسیده است. همچنین در میان فهرست فهرست ارزبگیران دولتی به نام شرکتی برمی‌خوریم به نام «ﺻﺒﺎ پیشروﮐﺎﻻ» در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۹۲ میلیون دلار ارز گرفته که میزان دریافتی ارز او در سال ۱۴۰۲ با ۹۷ درصد افزایش به ۳۸۰ میلیون دلار رسیده است.

یکی دیگر از شرکت‌هایی که ارز دولتی چشمگیری بابت واردات دریافت کرده، شرکت «طبیعت ﺳﺒﺰ ﭘﺎرس ﮐﻬﻦ» است که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۳۲ میلیون دلار ارز دریافت کرده، که در سال ۱۴۰۲به ۳۷۰ میلیون دلار کاهش یافته است. نکته جالب اینجاست که به شرکت طبیعت، طی دو سال مجموعا ۹۰۲ میلیون دلار ارز داده شده است.!

این میزان ارز تخصیصی، در شرایطی است که فعالان بخش خصوصی در حوزه تولید و کشاورزی از مهرماه سال گذشته در صف تخصیص ارز قرار گرفته‌اند و ارزی به آنها تعلق نگرفته است. آنها اخیرا سیاست‌های تبعیضی بانک مرکزی در تخصیص ارز را مورد انتقاد جدی قرار داده که باعث بلاتکلیفی شان شده است. آنها گفته بودند، از اواخر اسفندماه، واردات نهاده‌های کشاورزی اعم از سم، کود و بذر تخصیص ارز نداشته‌اند و ثبت سفارش این اقلام نیز بسته شده است.

مساله این است که اگر تامین نهاده به موقع انجام نگیرد، دولت باید منابعی را برای واردات محصولات کشاورزی اختصاص دهد. بانک مرکزی اخیرا بخشنامه‌ای مساله‌آفرین صادر کرده که به موجب آن، رفع تعهد ارزی شرکت‌هایی که ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی گرفته‌اند، باطل شده که این اقدام مشکلات فراوانی را ایجاد خواهد کرد.

البته بانک مرکزی در جوابیه‌ای که برای روزنامه «تعادل» ارسال کرده بوده، این ادعای بخش خصوصی را زیر سوال برده و با ارایه آماری اعلام کرد، که ارز مورد نیاز بخش خصوصی تامین شده است.

یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو!

از سوی دیگر، طبق آنچه گمرک منتشر کرده، برخی خودروسازان، متعلق به بخش خصوصی در جمع پنج و ۱۰واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ قرار گرفته‌اند. انتشار این لیست در شرایطی است که طی چند ماه گذشته حاشیه‌های زیادی درباره ارزبری مونتاژ خودرو در کشور ایجاد شده و اعتراض‌ها و نگرانی‌هایی از سوی فعالان صنایع خودرو و قطعه به دنبال داشته است.

اما سهم آنها از تخصیص ارز چقدر گزارش شده است؟ بنابر جدول ارزی منتشر شده، صنایع خودرو‌سازی مدیران با سهمی یک میلیارد دلاری، ارز برترین شرکت در صنعت خودروی کشور طی سال گذشته بوده است. بنابر آمار گمرک، مدیران‌خودرو سهمی ۱,۵درصدی از کل ارزش دلاری واردات سال گذشته به کشور را داراست.

این شرکت در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۳۰میلیون دلار ارزبری داشته، بنابراین ارزبری آن در سال ۱۴۰۲تقریبا ۹۰درصد رشد کرده است. جایگاه‌های هشتم و نهم لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال گذشته به کرمان‌موتور و کوروش‌موتور آریا اختصاص یافته است.

کرمانی‌ها در سال گذشته حدود ۷۴۸میلیون دلار ارزبری داشته‌اند که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد حدودا ۷۶درصدی را نشان می‌دهد. کوروش‌موتور آریا هم با ارزبری ۶۳۴میلیون و ۴۸۱میلیون دلاری در سال گذشته، رشد حدودا ۵۸درصدی را در ارزبری داشته است.

از نکات جالب در جدول ارزی، سهم بخش واردات قطعات به‌خصوص قطعات مربوط به مونتاژکاران است. طبق آمار گمرک، در سال ۱۴۰۲به اندازه ۸ ‌میلیارد و ۳۸۰میلیون دلار اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور شده است. بررسی جزییات واردات اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت نشان می‌دهد، واردات قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲، هفت‌میلیارد و ۵۹۸میلیون دلار بوده است. گمرک در این گزارش همچنین برای اولین‌بار، نام شرکت‌های خودروسازی اصلی‌گیرنده ارز را فاش کرده بود.

اما در جمع واردکنندگان بزرگ، نام سه شرکت فعال در حوزه خودرو و قطعه بیشتر به چشم می‌آید. گروه بهمن با قرار گرفتن در رده سیزدهم، ۳۸درصد رشد ارزبری را در سال ۱۴۰۲ و نسبت به ۱۴۰۱ به ثبت رسانده است. ارزبری گروه «خودروسازی بهمن» در سال گذشته نزدیک به ۳۹۴میلیون دلار بوده است.

در رده شانزدهم هم نام«ایران‌خودرودیزل» به چشم می‌آید، شرکتی که با ۳۶۹میلیون و ۴۸۲هزار دلار ارزبری، افت ۱۷درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است. صنایع قطعه‌سازی «کروز» که در جایگاه بیستم ارزبگیران جای خوش کرده، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۱میلیون دلار ارز دریافتی به نام آن ثبت شده است. در مقایسه با سال ۱۴۰۱، شرکت کروز کمتر از یک ‌درصد رشد ارزبری داشته‌اند. 

در لیست سوم ۱۰ واردکننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ نیز چهار شرکت مرتبط با خودروسازی کشور به چشم می‌آید که شامل «سایپا، آرین پارس موتور، ایران‌خودروی خراسان و ایران‌خودروی مرکزی» می‌شود. در این بین، سایپا و ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۲به ‌ترتیب بیش از ۲۰و بیش از ۳۹ درصد رشد ارزبری داشته‌اند.

ارزبری سایپا در سال گذشته بیش از ۲۹۵میلیون دلار بوده و ایران‌خودرو هم ارزبری بالغ بر ۲۳۳میلیون دلاری داشته‌اند. ۱۰ شرکت واردکننده برتر چهارم ساپکوی ایران خودرو و بهمن‌دیزل را در خود جای داده که به ترتیب بیش از ۲۰۵میلیون دلار و حدود ۱۷۲میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند. از دیگر شرکت‌های خودرویی و قطعه‌ای که نام آنها در لیست ۱۰۰ واردکننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ به چشم می‌آید، گروه خودروسازی «مایان، صنایع خودروسازی فردا و گروه صنعتی بارز» هستند. حضور پررنگ خودروسازان و قطعه‌سازان در بین واردکنندگان برتر کشور، نشان‌دهنده حجم بالای واردات قطعات و مواد اولیه در این صنعت است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اگر ارزبگيران دولتي ارز را برگشت ندهند چه می شود؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • توقف واردات گوشت مرغ؛ خرید هیچ محدودیتی ندارد
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک + اسامی
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک / یک میلیارد دلار برای مدیران خودرو! + اسامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته