Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز یکشنبه ۳۰ مهرماه در آیین تکریم و معارفه دبیران پیشین و جدید ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با بیان این مطلب، افزود: کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد از جهت‌های مختلف نهادی متفاوت و متمایز است.

وی ادامه داد: شاید کمتر نهادی را سراغ داشته باشیم که با واژه کانون، تعریف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم نهادهای حاکمیتی و دولتی و هم نهادهای غیرحاکمیتی در فضاهای فرهنگی کشور فراوان داریم، اما هیچکدام شبیه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد نیستند.

صالحی با اشاره به برخی ویژگی‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: ویژگی اول این ستاد قرار گیری آن بر محور مسجد است. مسجد در تفکر اسلامی مبدا فرد سازی، جامعه سازی، دولت سازی و تمدن سازی است. فضا و مکانی است که بدیل ندارد و در تفکر اسلامی و دینی به عنوان محل عبادت، تربیت، اجتماع و سیاست شناخته می‌شود. اینکه ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با محوریت مسجد تاسیس شده، نکته ای در خور توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ویژگی دوم این ستاد مردمی بودن آن است. کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با نگاه مردمی شکل گرفته‌اند. نهادهایی که در فضای حاکمیتی و رسمی حضور دارند، ممکن است از مشارکت‌های دولتی استفاده کنند ولی این ستاد بر محور مردم پایه گذاری شده است.

صالحی ادامه داد: ٢٣ هزار کانون اگرچه دارای سیاستگذاری و هدایتگری است ولی با منابع مالی و انسانی مردم و همچنین بر اساس خلاقیت‌های متنوع و متکثر مردم شکل گرفته‌اند. اگر جریان و فرهنگ عاشورا تا امروز ماندگار بوده، به این دلیل است که از ریشه‌های مردمی ارتزاق می‌کند و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد نیز به همین شکل است.

وی در ادامه عنصر شادابی و ظرافت جوانانه را از دیگر ویژگی‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برشمرد و گفت: در کشور فضاهای فرهنگی و هنری متعددی داریم اما در این ستاد جوانان بسیاری حضور دارند که مایه اصلی تحرک آن‌ها هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ویژگی چهارم این ستاد ترکیب فرهنگ و هنر با یکدیگر است. فرهنگ و هنر به طور جداگانه قابلیت‌های خود را دارند. فرهنگ دارای عمق است و هنر دارای جذابیت و اثرگذاری. نهادهایی وجود دارند که به تنهایی دارای فعالیت‌های فرهنگی محض و یا هنری محض هستند ولی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با ترکیب فرهنگ و هنر در هر دو زاویه حرکت می‌کند و از عمق به سوی جاذبه در حرکت است.

صالحی شبکه گرایی را ویژگی پنجم این ستاد برشمرد و گفت: در طول یک ربع قرن از تاسیس ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد این نهاد به شبکه وسیعی تبدیل شده که از مرکز به عمق روستاها و عشایر راه یافته است.

وی تصریح کرد: کمتر نهادی مانند ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد داریم که در محیط جغرافیایی ایران رگ و پی دوانیده باشد. این نهاد مجموعه ای است که در عین پیوستگی از نظر جغرافیایی دارای پراکندگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این پنج ویژگی ستاد عالی فرهنگی و هنری مساجد باعث شده که سرمایه گذاری در این نهاد را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم.

صالحی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و علمی حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی از خدمات و تلاش‌های وی در طول ۱۰ سال مسئولیت در ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور تقدیر و تشکر کرد.

وی افزود: در طول مدت مسئولیت آقای ارباب سلیمانی اتفاقات خوبی در این حوزه افتاده است. توسعه کمی و کیفی زیادی صورت گرفته است. تعداد کانون‌ها از رقم چند هزاری به بیش از بیست هزار کانون در سراسر کشور رسیده است.

صالحی افزود: در این مدت نهادهای وابسته به کانون مانند نهاد کتابخانه‌های کانون مساجد به تنهایی تبدیل به نهادی جداگانه شده است. در این مدت به روستاها و عشایر توجه ویژه ای شده است.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و علمی حجت الاسلام و المسلمین ارزانی گفت: آقای ارزانی فردی خوش فکر، با ایده پردازی‌های خلاق و همچنین توجه و نگرش به حوزه‌های بین المللی است که امیدوارم در این دوره منجر به تکامل و تقویت این حوزه شوند.

صالحی ادامه داد: این ستاد در دوره پیش رو باید به استقرار و تثبیت ساختاری، شتاب دهی به مسیرهای جدید و تازه و تقویت کیفیت گرایی در فعالیت‌های کانون‌ها توجه کند.

در این نشست همچنین حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی گفت: جایگاه و نقش مسجد در تاریخ اسلامی بسیار برجسته است. مقام معظم رهبری بر نقش مساجد و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد تاکید داشته اند.

ارباب سلیمانی ادامه داد: امروز این ستاد تبدیل به درختی تنومند و با ثمره شده است که به عنوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و از افتخارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می‌شود.

وی در ادامه گزارشی از مجموعه فعالیت‌ها و عملکرد این ستاد در طول مدت مسئولیت خود ارایه داد و از تلاش‌های وزرای پیشین در این حوزه تقدیر کرد.

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی ضمن تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه مساجد حوزه ای خاص و ضروری است.

وی افزود: مسجد مبنای تمدن اسلامی، کانون اندیشه ورزی و خردورزی و مهارت آموزی محسوب می‌شود. در هر سیر و مسیری مسجد، آغاز و فرجام است.

ارزانی در ادامه بر راهبرد نگاری و رسیدن به الگوی موفق، استفاده از تجربیات موجود و پایان نامه‌های داخلی و بین المللی در حوزه مساجد تاکید کرد.

در پایان این نشست احکام حجت‌الاسلام و‌المسلمین ارزانی  به عنوان دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و حجت الاسلام و المسلمین ارباب سلیمانی به عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی و دینی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۵۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی گفت: بی‌تردید پشتوانه این تاریخ پرافتخار، عالمان و معلمان گمنامی هستند که همت بلند آنان، گنجینه فاخری از معارف و شخصیت‌های علمی را برای ملت ما ساخته و زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است.

رحمتی در پیامی به مناسبت ۱۲ اردیبهشت، روز بزرگداشت مقام معلم، موفقیت و کامیابی نسل‌های حال و آینده را در گرو تلاش متعهدانه و خستگی‌ناپذیر آموزگاران و اساتید دانست. 

وی افزود: ۱۲ اردیبهشت، روز ستایش دانایی، تعهد و عشق به رشد و تعالی جامعه است. این روز فرصت مغتنمی است تا از معلمان عزیز به عنوان پیشوایان فکری و فرهنگی جامعه، تجلیل و قدردانی شود.

وی ادامه داد: تاریخ پرافتخار ایران زمین و آثار فرهنگی به جا مانده از شخصیت‌های علمی و فکری، نشانگر جایگاه والای تعلیم و تعلم در این سرزمین است.

وی اذعان کرد: امروز هم موفقیت و کامیابی نسل‌های حال و آینده ما، در گرو تلاش متعهدانه و خستگی‌ناپذیر آموزگاران و اساتیدی است که توان و تخصص خود را وقف افروختن شعله‌‍‌های دانایی و آگاهی در جامعه کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: اینجانب با گرامی‌داشت یاد و خاطره بزرگ‌معلم مدرسه انقلاب، استاد شهید مرتضی مطهری، هفته معلم را به همه معلمان، فرهنگیان و اساتید عزیز در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی استان تبریک می‌گویم و توفیق همه تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت را از خداوند بزرگ مسألت دارم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها