Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی امتداد نیوز؛ عیسی کلانتری امروز در نشست فراکسیون مستقلین ولایی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: محیط زیست متعلق به نسل فعلی نیست و برای آیندگان نیز باید باشد و با این رفتاری که ما با محیط زیست داشته‌ایم برای خودمان نیز پاسخگو نخواهد بود چه برسد به نسل‌های آینده که باید امانت‌دار آنها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه توسعه و محیط زیست با یکدیگر تضادی ندارند، بیان کرد: اگر توسعه علمی انجام شود و حفاظت از محیط زیست مد نظر باشد این دو با یکدیگر هیچ تضادی ندارند و در هر مکانی به صورت علمی می‌توانیم شاهد توسعه باشیم به شرطی که رعایت شود نه اینکه مجوز سازمان محیط زیست دریافت شود اما ضوابط حفاظت از آن انجام نشود.

محیط زیست اصلا جای فعالیت‌های سیاسی نیست

رئیس سازمان محیط زیست افزود: محیط زیست اصلا جای فعالیت‌های سیاسی نیست، تنها چیزی که در محیط زیست تا زمانی که من در آنجا مسئولیت دارم جای هیچ گونه فعالیت سیاسی نیست زیرا اگر همه انرژی خود را برای فعالیت‌های حفاظت از محیط زیست بگذاریم باز هم کم می‌آوریم.

کل محیط زیست ۲۷۰۰ محیط بان دارد

کلانتری با بیان اینکه بدون کمک مردم نمی‌توانیم هیچ کاری را در محیط زیست انجام دهیم، ادامه داد: کل محیط زیست ایران حدود ۲ هزار ۷۰۰ محیط‌بان دارد، برای ۱۷ میلیون هکتار مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی و کل محیط زیست کشور خارج از این مناطق انباشته از پسماند و آلودگی و فرسایش است.

جایگاه نخست ایران در فرسایش خاک، پوشش گیاهی و هدر رفت انرژی

وی با اشاره به اینکه بدون آگاهی مردم ما هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، متذکر شد: ایران مقام اول جهان در فرسایش خاک، مقام اول در فرسایش جرم پلاسمای ژنتیکی و مسائل ژنتیکی و حیوانی، مقام اول فرسایش پوشش گیاهی و مقام اول جهان در هدر دادن انرژی را در اختیار دارد که هیچ کدام از این مقام های اول در جهان خوشحال کننده نیست.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: وقتی این ۴ فاکتور در کنار یکدیگر قرار بگیرند در هر جای دنیا می‌گویند که این کشور جزو کشورهایی است که محیط زیست آن مورد حفاظت قرار نگرفته است و نباید به این مقام اولی‌ها افتخار کنیم.

کلانتری با بیان اینکه آب زیربنای محیط زیست است، گفت: بدون آب محیط زیست اصلا دوام نمی آورد، ۱۶ سال پیش در سال ۱۳۸۰ پروژه‌ای به نام حفظ یوزپلنگ به کمک ارگان‌های بین‌المللی شروع شد و جمعاً کمک‌های داخلی و خارجی ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده ولی ۱۱۲ یوزپلنگ به ۴۷ عدد رسیده است.

وی با بیان اینکه وقتی آب نباشد گیاه نیست، وقتی که گیاه نیست خرگوشی وجود ندارد، در نتیجه وقتی خرگوش نباشد یوزپلنگی نیست، تصریح کرد: در این شرایط ما نگران یوزپلنگ‌هایی هستیم که در تصادف با ماشین‌ها از بین می‌روند در حالی که این موضوع وجود دارد اما مشکل اصلی ناشی  از عدم وجود آب است.

رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه محیط زیست را تا مرز نابودی پیش برده‌ایم، اظهار کرد: هفته گذشته با آقای اردکانیان، وزیر پیشنهادی نیرو دو ساعت و نیم جلسه داشتیم و می‌دانم نگرش وی به موضوع آب نسبت به ۲۰ سال پیش بسیار تغییر کرده است.

کلانتری با بیان اینکه اگر آقای اردکانیان همان نگرش ۲۰ سال پیش را داشت قطعاً من نیز به عنوان نماینده مجلس به وی رأی اعتماد نمی‌دادم، گفت: کاملا نگرش اردکانیان نسبت به موضوع آب تغییر پیدا کرده و ۱۲ سالی که در خارج از کشور بوده متوجه شده که مدیریت آب یعنی چه؟ تفکر وزیر پیشنهادی نیرو نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.

وی با بیان اینکه طبق قوانین بین‌المللی اگر نتوانیم از کشور نگهداری کنیم نمی‌توانیم کشور را به نسل بعد تحویل بدهیم، اظهار داشت: در ۴ سال گذشته عضو اتاق فکر آب آقای چیت‌چیان بوده‌ام. زمانی که وزارت نیرو در دهه ۱۳۴۰ تشکیل شد برآورد کردند که آب‌های تجدیدپذیر ۱۳۲ میلیارد مترمکعب در کشور است که این برآورد صحیح بود.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه آب های تجدید‌پذیر عبارت است از بارش منهای تبخیر افزود: آخرین آمار از میزان منابع آب های تجدیدپذیر در اتاق فکر وزارت نیرو که هنوز منتشر نشده، حدود ۸۸ میلیارد مترمکعب است، یعنی ۱۳۲ میلیارد مترمکعب به ۸۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.

کلانتری با بیان اینکه در زمانی که ۱۳۲ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در کشور داشتیم، مصرف کشور حداکثر ۵۰ میلیارد مترمکعب بود، ادامه داد: اکنون آخرین آمار وزارت نیرو نشان می‌دهد که مصرف ۹۷ میلیارد مترمکعب است.

وی با بیان اینکه وجود ۸۸ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر در شرایطی که ۹۷ میلیارد مترمکعب مصرف کشور است، نشان می‌دهد مشکل آب در کشور بسیار جدی است، متذکر شد: با این شرایط ۱۱۰ درصد مصرف آب نسبت به آب‌های تجدیدپذیر داریم.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: استانداردهای جهانی نشان می‌دهد کشورهایی که تا ۲۰ درصد از آب تجدیدپذیر خود استفاده می‌کنند، از نظر محیط زیست کشورهای امنی هستند، تاکنون اجازه مصرف بیش از ۴۰ درصد آب تجدیدپذیر را در دنیا نداده‌اند.

کلانتری با بیان اینکه مصرف ۴۰ درصدی آب‌های تجدیدپذیر در ایران با وجود ۸۸ میلیارد مترمکعب نشان می‌دهد که ما باید مصرفی حدود ۳۵ میلیارد مترمکعب داشته باشیم این در حالی است که مصرف آب در کشور ما ۹۷ میلیارد مترمکعب است.

وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد مترمکعب آب‌های فسیلی داشتیم که  ۳۰۰ میلیارد مترمکعب آن شور و۲۰۰ میلیارد آن شیرین هستند، گفت: از ۲۰۰ میلیارد مترمکعب آب شیرین این حوزه نیز بیش از ۱۷۰ میلیارد مترمکعب آن را مصرف کرده‌ایم.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: در کل جهان ۸ یا ۹ کشور بیش از ۴۰ درصد آب مصرف می‌کنند که بعد از ایران بالاترین درصد مصرف متعلق به کشور چاد با ۶۵ درصد مصرف است در حالی که ایران ۱۱۰ درصد از آب‌های تجدیدپذیر خود را مصرف می‌کند.

کلانتری با بیان اینکه همه این مصارف با نیت خیر و تولید بیشتر انجام می‌شود ولی با این شرایط بلایی را بر سر آب کشور آورده‌ایم که رابطه استحصال و بهره وری از هم گسیخته است، تصریح کرد: جنگل‌های زاگرس به دلیل کمبود آب در آتش می‌سوزند، وقتی سال ۶۱ تازه از خارج بازگشته بودم در شورای برنامه‌ریزی اول در دانشکده کشاورزی کرج حضور داشتم، متخصصین دامداری آن زمان اعتراض می‌کردند که ۶۵ میلیون واحد دامی در کشور خارج از ظرفیت پذیرش مراتع کشور است.

وی با بیان اینکه در سال ۶۱ حدود ۶۵ میلیون دام در کشور وجود داشت، متذکر شد: امروز افتخار می‌کنیم که ۱۲۰ میلیون واحد دامی در کشور داریم، با این آمار و ارقام نمی‌توان محیط زیست را حفظ کرد.

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه با شرایط موجود محیط زیست به شدت در معرض خطر است، ادامه داد: می‌توان به گونه‌ای فعالیت کرد که وضعیت از این بدتر نشود اما نمی‌گویم می‌توان وضعیت را از وضع موجود حتی در میان مدت بهتر کرد.

کلانتری با بیان اینکه تمام موارد استحصال وزارت نیرو با مصوبه مجلس شورای اسلامی انجام شده است، اظهار داشت: وزارت نیرو حتی یک مورد بدون مجوز مجلس سدی را احداث نکرده است.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور داده تا مشکل پسماندهای شمال کشور تا پایان این دولت حل شود، افزود: لایحه‌ای را به مجلس در این زمینه فرستاده‌اند و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به همراه وزیر کشور در این زمینه مسئولیت دارد، از پسماند نمی‌توان انرژی اقتصادی گرفت.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در مورد مناطق حفاظت شده و مناطق چهارگانه باید مصوبه شورای عالی محیط زیست باشد، بیان کرد: در شهرهایی مانند خلخال که ۵۰ درصد آن زیستگاه است که باید اصلاح شود.

کلانتری با بیان اینکه شورای عالی محیط زیست تنها با حضور رئیس جمهور رسمیت می‌یابد در حالی که سایر شوراهای عالی با حضور معاون اول نیز برگزار می‌شود، گفت: اگر معاون اول رئیس جمهور بتواند به جلسه شورای عالی محیط زیست بیاید هر دو ماه یک بار می‌توان تشکیل جلسه داد و موضوعات مختلف را در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل از بین رفتن ماهی‌های دریای مازندران با توجه به اینکه ماهی‌ها در رودخانه‌ها تخم‌ریزی می‌کنند ورود شیرابه‌ها به رودخانه‌ها است، افزود: به صورت متوسط روزانه ۶ هزار تن زباله در شمال کشور تولید می‌شود که بلا استثنا این ۶ هزار تن زباله در جاهایی ریخته می‌شود که سرچشمه رودخانه‌ها نیز در آنجا قرار دارد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه ۱۷ درصد مناطق کشور طبق قوانین باید زیر پوشش زیستگاه‌ها و مناطق چهارگانه باشد، گفت: اکنون ما در ایران فقط ۱۱ درصد داریم و ۶ درصد زیر استاندارد بین‌المللی هستیم.

کلانتری با بیان اینکه برخی NGOهای محیط زیستی سیاسی هستند که به آنها کاری نداریم، متذکر شد: تعداد این NGOها زیاد نیست اگرچه پر سر و صدا هستند.

وی افزود: ۹۵ درصد NGOها تشکل‌هایی هستند که نیازمند تقویت آنها هستیم، همه زیستگاه‌ها و پارک‌های ملی را به دلیل تضادهایی که وجود دارد می‌خواهیم به صورت هیأت امنایی اداره شوند، هر پارک ملی توسط ۱۵ عضو هیأت امنایی که به وسیله مردم انتخاب شده‌اند و یک مدیر زیر نظر این هیأت امنا کارهایی اجرایی را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: معادنی که مجوز دارند را نمی‌توانیم تغییری در مسیر آنها ایجاد کنیم مگر آن که به صورت دوستانه با آنها کنار بیاییم، اگر به صورت اصولی از معادن برداشت شود حتی تضادی با این مناطق ندارد.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۹۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری‌ها در همه زمینه‌های اقتصادی و محیط زیستی با کشور جمهوری آفریقای مرکزی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در دیدار با تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی که در سازمان حفاظت محیط‌زیست برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشورمان در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست اظهار داشت: ایران آماده اعطای بورس به دانشجویان آفریقای مرکزی برای کسب علم در همه حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی و بالاخص حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری آفریقای مرکزی از سال ۲۰۱۶ میلادی سعی کرده تا از زیر پرچم استعمار غرب خارج شود، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره از ندای آزادیخواهی در هرگوشه از جهان حمایت کرده است و در این راستا هر توانی که در حوزه محیط زیست داریم را در اختیار مردم و دولت شما قرار خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: کشور ما در همه زمینه‌های فناوری علمی به ویژه انرژی‌های نو، مدیریت منابع آب و پساب، مدیریت پسماند، حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و توسعه رشته‌های دانشگاهی مختلف در حوزه محیط زیست می‌توانیم نیازهای مردم آفریقای مرکزی را تامین کنیم و در این راستا پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم برای دعوت از وزیر محیط زیست این کشور برای حضور در ایران انجام خواهد گرفت.

سلاجقه با تاکید بر اینکه در آموزه‌های دینی و فرهنگی کشور ما ارتباط با ملت‌های جهان مبتنی بر انسانیت و تقوا تعریف شده و رنگ و نژاد هیچ جایگاهی در تعریف روابط و ارتقاء سطح مراودات ندارد، افزود: امیدوارم با توجه به موج جدید استعمار ستیزی که در کشورهای آفریقای مرکزی آغاز شده است، استثمار برای همیشه از این منطقه از قاره کهن آفریقا رخت ببندد و مردم شریف این کشورها در صلح و آرامش باشند.

نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم

تیبولیته انگارته روبارد، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی میز در این دیدار با اشاره به مشکلاتی که کشور فرانسه در طی سالها استعمار برای آفریقای مرکزی ایجاد کرده است، اظهار داشت: من امروز به عنوان نماینده کشور آفریقای مرکزی اعلان می‌دارم که فضای رسانه‌های کذب و دروغ ما را از این کشور و ظرفیت‌های عالی پیشرفت آن محروم کرده و رشد چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها و نگاه انسانی شما به ارتباطات سرآمد جهان است ما به صورت جدی در جمع‌آوری و مدیریت پسماندها در شهرها و روستاهای کشورمان دچار مشکل هستیم.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی باعث شده تا مردم و جوامع محلی دست به برداشت‌های بی‌رویه از جنگل‌های آفریقای مرکزی بزنند، یادآور شد: این برداشت‌ها به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا توازن فصل‌های ما که پیشتر ۶ ماه بارندگی و ۶ ماه خشکی بوده تغییر یابد و ما اکنون برخی سالها چهار ماه بارندگی یا چهار ماه خشکی داریم و این آسیب جدی به کشاورزی ما وارد کرده است.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی گفت: ما نیازمند واردات فناوری‌های نوین و تربیت نیروی انسانی کارآمد هستیم و در این باره از جمهوری اسلامی ایران درخواست داریم تا در این زمینه به ما کمک کند.

کد خبر 749489

دیگر خبرها

  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • شرنگ شیرابه در کام خزر