Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@14:11:01 GMT

مسئولیت اصلی آموزش دروس برعهده معلم‌هاست

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۳۱۰۲

مسئولیت اصلی آموزش دروس برعهده معلم‌هاست

رضوان حکیم‌زاده در خصوص نحوه آموزش کتب درسی دوره‌ ابتدایی در مدارس گفت: وزارت آموزش و پرورش همزمان با تغییر و تحول در کتب درسی پایه ششم ابتدایی، از طریق سازمان پژوهشی و برنامه‌ریزی آموزشی و دفتر تألیف کتب درسی و مرکز نیروی انسانی در وزارتخانه، دوره‌های آموزشی لازم را به منظور آموزش حرفه‌ای دبیران برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قبل از شروع سال تحصیلی جدید معلم ها با شرکت در کلاس های آموزش و پرورش، با آمادگی کامل سال تحصیلی را آغاز کرده‌اند بنابراین نگرانی ای نسبت به عدم کارایی سطح تدریس دبیران در مدارس وجود ندارد و این اطمینان را به اولیای دانش‌آموزان می‌دهیم که دانش‌آموزان تحت آموزش‌های ارائه شده از جانب دبیران، نسبت به مطالب درسی اجحاف کامل پیدا کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص اقدام برخی مدارس نسبت به تأکید بر معلم خصوصی در برخی از دروس برای جبران کمبود‌های درسی در خانه خاطرنشان کرد: تأکید مدارس نسبت به گرفتن معلم خصوصی در هر شرایطی غیرقانونی است و در صورت تدریس کتب جدید یا قدیم، معلم‌ها مسئولیت آمادگی و آموزش دانش‌آموزان نسبت به دروس مربوطه را بر عهده دارند؛ بنابراین از نظر آموزش و پرورش مسئولیت آموزش به‌طور کامل بر عهده معلمان مدارس است و هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای توجیه عدم کارایی لازم از جانب معلمان در تدریس دروس قابل قبول نیست.

وی عنوان کرد: مدارس به هیچ عنوان نمی توانند مسئولیت آموزش دروس جدید را به خانواده ها و معلم های خصوصی محول کنند بنابراین  همکاری خانواده‌ها با مدارس به معنای اخذ معلم خصوصی محسوب نمی‌شود و مدارس ملزم به ارائه آموزش به دانش آموزان هستند.

حکیم‌زاده اذعان داشت: مدیران وظیفه دارند با نظارت بر وظایف و نقش دبیران در مدارس، سطح آموزش دانش‌آموزان را افزایش، و از عوامل تحریک‌کننده آن جلوگیری کنند. این در حالی است که در صورت بروز هرگونه تخلف از جمله تأکید برخی مدارس بر گرفتن معلم خصوصی نسبت به آموزش برخی دروس مانند ریاضی در منزل، مدیران مدارس به‌طور رسمی وظیفه رسیدگی بر اعمال غیرقانونی در چارچوب آموزش و پرورش را بر عهده دارند و در صورت عدم رسیدگی به موضوع، والدین می‌توانند شکایت خود را از جانب وزارت آموزش و پرورش پیگیری کنند.

وی در ادامه یادآور شد: آموزش و آگاه‌سازی در چارچوب مدرسه و توجه به ظرفیت اولیاء و مربیان و تشریح مسئولیت‌ها بر عهده مدیران مدارس است که باید با مشارکت خانواده‌ها بررسی و پیگیری شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره برخی اظهارات والدین نسبت به عدم کارایی معلم‌ها در مدارس پرجمعیت گفت: بسیاری از معلم‌ها در مناطق محروم و روستا‌ها، مشغول به تدریس چند پایه مختلف در یک کلاس هستند که برخلاف تصور بسیاری از مردم، تاکنون بازخورد آموزشی خوبی نسبت به اینگونه مدارس داشته‌ایم. بنابراین بالا بودن تعداد دانش آموزان کلاس ها، به معنای کاهش سطح آموزش دبیران محسوب نمی شود و با مشارکت آگاهانه خانواده ها و فرآیند مدیران مدارس می‌توان نسبت به افزایش بهبودی کلاس‌ها و خروجی آموزش در مقاطع ابتدایی اقدامات موثری را انجام داد.

وی افزود: خانواده‌ها در فرآیند تربیت و آموزش دانش‌آموزان نقش به‌سزایی دارند، اما مسئولیت اصلی آموزش دروس برعهده معلم‌ها است و خانواده تنها در جایگاه نیروی کمکی، برای فراهم آوری آرامش محیط برای دانش آموزان نقش مهمی را ایفا می کنند. براین اساس مدرسه باید پناهگاهی امن برای دانش‌آموزان تلقی شود تا بازخورد خوبی نسبت به آموزش در مدارس کسب شود.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۳۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، از تلاش برای اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دستگاه تعلیم و تربیت در استان نام برد و گفت : پس از گلایه مقام معظم رهبری از اجرایی‌نشدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مدارس، نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی افزود: از مهر امسال ۵۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد مدارس غیردولتی استان بر مبنای الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کار تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان را آغاز خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت بخشی به مدارس دولتی یکی از مهمترین اولویت‌های مجموعه آموزش و پرورش در استان خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا با کیفیت بخشی به مدارس برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌آموزان تلاش کرده و در عین توجه به جنبه‌های تربیتی، در راستای بالا بردن معدل دانش‌آموزان هم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی سپس با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

محمدی با بیان اینکه باید دانش‌آموزانی تربیت کنیم که در عین داشتن امید و نشاط مجهز به خردورزی باشند، افزود: امسال اهتمام بیشتری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در تراز انقلاب اسلامی داریم.

وی اشاره‌ای هم به استخدامی‌های آموزش و پرورش در استان کرمانشاه داشت و گفت: سال گذشته قریب ۱۵۰۰ نفر پ یرفته شدند و امسال ۱۶۰۰ معلم از طریق آزمون استخدامی پذیرش خواهند شد که البته بگونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در فرآیند گزینش افرادی جذب شوند که شانیت معلمی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۷۰ هزار دانش‌آموز دارد، گفت: ۲۶ هزار فرهنگی متولی امر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان هستند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری