Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، طرح رجیستری برای مبارزه با قاچاق کالا و همچنین پیروی از سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و البته حمایت از تولید داخلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از گذراندن پیچ و خم هایی سرانجام به صورت رسمی قرار شد از 28 مهر ماه جاری آغا به کار کند.

بر اساس آمارها کشور به تلفن همراه جدید سالانه حدود 12 میلیون دستگاه است که سهم تولید داخل تنها یک میلیون گوشی همراه است، در حالی که ظرفیت تولید داخل برای این محصول الکترونیک سالانه به حدود دو میلیون دستگاه نیز می رسد و مابقی را واردات تامین می کنند، متاسفانه باید گفت سهم قاچاق از بازار واردات 90 درصد برآورد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا این بازار قاچاق به جز عدم پرداخت مالیات و حقوق گمرکی، موجب می شود رقابت برای تولیدات داخلی کاهش پیدا کند و به تولید ملی ضربه وارد شود از سویی دیگر گوشی های وارداتی که از استانداردهای تششعات مضر نیز پیروی نمی کنند در آینده ای نزدیک کشور را با موجی از بیماری ها مواجه خواهند کرد که ریشه آن مضرات امواج موبایل خواهد بود.

بر طبق آمار ارائه شده از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دولت در سال گذشته ضرر 625 میلیون دلاری معادل 2500 میلیارد تومان را از محل قاچاق تلفن همراه به کشور متحمل شده که امید می رود اجرای طرح رجیستری مانع از این ضرر در سالهای آینده باشد.

حالا که به صورت رسمی طرح رجیستری وارد روز سوم از اجرای خود شده است هنوز برخی سوالات در اذهان مردم باقی است که حمیدرضا دهقانی نیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان به برخی سوالات پیرامون این طرح پاسخ داد.

وی در ابتدا تاکید کرد: مردم هیچ نگرانی از بابت اجرای طرح رجیستری نداشته باشند، قرار نیست با اجرای رجیستری اتفاق خاصی برای مردم بیفتد و گوشی های موجود سرویس خواهند گرفت.

برای سنجش اصالت گوشی چه راهکاری وجود دارد؟

حدود 7 تا 8 روز بعد دو مدل اعلام می شود تا در زمان خرید گوشی‌های تلفن همراه مردم به راحتی بتوانند اصالت گوشی را بسنجند در غیر این صورت حتما باید کد IMEI ثبت شده بر روی گوشی را با کد دستوری *#06# یادداشت کرده و با کد درج شده بر روی جعبه و باتری مطابقت دهند تا از اصل بودن گوشی اطمینان حاصل شود.

اگر برخی کد IMEI را جعل کنند چه مجازاتی در انتظار آنها خواهد بود؟

بر اساس ماده 33 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هرکس در اسناد مثبته گمرکی اعم از کتبی یا رقومی (دیجیتالی) مرتکب جعل گردد و یا با علم به جعلی بودن، آنها را مورد استفاده قرار دهد، حسب مورد علاوه بر مجازات حبس مذکور در قانون مجازات اسلامی به جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر ارزش کالای موضوع اسناد مجعول محکوم می‌شود.

زمانبندی اجرای طرح رجیستری چگونه خواهد بود؟

زمانبندی اجرای طرح رجیستری با اسکن و پایش شبکه از 28 مهرماه به صورت رسمی آغاز شده است، سیستم به صورت اتوماتیک تمامی شناسه هایی که از قبل ثبت شده را در پایگاه داده کنار هم قرار می دهند و مردم نگرانی از روند کار گوشی های موجود نداشته باشند.

ارزش افزوده طرح برای مردم چه خواهد بود؟

یکی از ارزش افزوده های طرح رجیستری این است که اگر گوشی فردی سرقت شد در جریان اجرای طرح از انتفاع ساقط می شود و دیگر نیازی نیست فرد با نگرانی گذشته به دنبال گوشی خود باشد، البته این طرح فعلا در دسترس نیست و ممکن است تا انتهای سال ایجاد شود.

آینده طرح رجیستری را چگونه پیش بینی می کنید؟

آینده طرح را خوب و مفید برای کشور و مردم پیش بینی می کنیم و امیدواریم اجرای صحیح طرح بتواند به جلوگیری از ورود کالای قاچاق کمک شایانی کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۵۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، سردار جلیل موقوفه‌ای شامگاه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از برخی انبارهای کالا در سمنان ضمن بیان اینکه طرح مبارزه با قاچاق کالا با رصد انبارها و محل دپو کالا در استان آغاز شد، ابراز داشت: در زمان ۷۲ ساعت مکان‌های مورد نظر تحت پایش قرار گرفت.

وی ضمن بیان اینکه در انجام این مأموریت سازمان صمت، اداره کل تعزیرات و بازرگانی همکاری داشتند، افزود: در مدت زمان ۷۲ ساعت انواع کالای قاچاق به ارزش ۷۳ میلیارد و ۷۰ میلیون ریال کشف و ضبط شده است.

فرمانده انتظامی استان سمنان ضمن بیان اینکه کشفیات مهمی در این بازرسی‌ها انجام گرفت، ابراز داشت: لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم یدکی خودرو، انواع سوخت، ابزار آلات صنعتی، لوازم خانگی و آشپزخانه و غیره کشف و ضبط شدند.

موقوفه‌ای ضمن بیان اینکه ۹ نفر در رابطه با قاچاق کالا طی مدت مذکور در استان سمنان دستگیر شدند، تصریح کرد: پرونده این افراد تشکیل و به مراجع قضائی ارجاع داده شد.

وی ضمن بیان اینکه چهار وسیله نقلیه نیز طی مدت مذکور توقیف شد، افزود: انبارها و محل دپو کالا در استان سمنان پایش و با هرگونه مصادیق قاچاق برخورد می‌شود.

کد خبر 6090431

دیگر خبرها

  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • موتورسیکلت ۴ میلیاردی قاچاق در اصفهان توقیف شد
  • کشف محموله میلیاردی پوشاک قاچاق در بستک
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شد
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • کشف ۱۷ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های آذربایجان غربی
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی