Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@06:42:06 GMT

چین نقطه ضعف اقتصاد خود را برطرف می کند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۷۳۳۳

چین نقطه ضعف اقتصاد خود را برطرف می کند

اقتصاد چین در چه وضعیتی به سر می‌برد؟ این پرسشی است که در سال‌های اخیر همواره برای سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی مطرح بوده و پاسخ آن بر تصمیم‌گیری‌های آنها تاثیر مستقیم داشته است. این روزها که نشست کنگره ملی خلق چین در حال برگزاری است پاسخ این سوال اهمیت بالاتری پیدا کرده است. کنث راپوزا هفته‌نامه فوربس

ایران آنلاین / آمار و ارقام از شاخص‌های مهم اقتصادی نظیر نرخ رشد اقتصاد در سه ماه سوم امسال، تغییرات خرده‌فروشی و سرمایه‌گذاری در چین نشان می‌دهد روند رونق اقتصادی ادامه پیدا کرده است؛ البته برخی شاخص‌ها در سطوح پایین‌تر قرار گرفتند و این به معنای کم شدن نرخ رشد اقتصاد است اما دلیلی وجود ندارد سرمایه‌گذاران نگران باشند زیرا آنچه رخ داده بخشی از برنامه دولت برای حرکت از دوران رشد سریع اقتصادی به سمت «توسعه با کیفیت» بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مبارزه با فساد، کاستن از مازاد ظرفیت تولید در بخش‌های مختلف، مقابله با آلودگی‌های زیست‌محیطی و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار، اهداف اصلی دولت چین هستند که به احتمال زیاد در ۵ سال آینده نیز دنبال خواهند شد. اما چارچوب تغییرات در سیاست‌های اقتصادی دولت چین چیست؟ به نظر می‌رسد اقتصاد چین در مسیر رشد باثبات در حرکت است نه ضعف. بخش تولید کارخانه همچنان تحت فشار قرار دارد اما در دیگر بخش‌ها شرایط کاملا امیدبخش است. رشد بخش خدمات ادامه دارد، توسعه زیرساخت‌ها در وضعیت مناسب است و مصرف رشد کرده است. اقتصاددان بانک جی پی مورگان می‌گوید: «دولت چین در مسیر هدف خود که افزایش مصرف داخلی و گسترش بخش خدمات است پیش می‌رود و از وابستگی رشد اقتصاد به سرمایه‌گذاری و صادرات کاسته شده است. این به معنای ثبات و رفع نقاط ضعف اقتصاد است. در ۵ سال اخیر تحولات مختلف که در اقتصاد جهان رخ داده سبب شده دولت چین مجبور شود، اولویت‌های خود از جمله اصلاحات را به تعویق اندازد. ضعف اقتصاد جهان عاملی بود که دولت چین را وادار کرد به اعطای منابع مالی به شرکت‌ها ادامه دهد و سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های مهم اقتصاد را بیشتر کند تا به هدف رشد اقتصاد برسد اما اکنون که اقتصادهای بزرگ از رکود خارج شده‌اند زمان آن رسیده که با سرعت بیشتر برنامه اصلاحات انجام شود.»

در واقع نشست کنگره ملی خلق چین در سال جاری آغاز حرکت سریع‌تر در این مسیر است. از دید نهادهای بین‌المللی از جمله صندوق بین‌المللی پول دولت چین اکنون در وضعیت مناسب قرار دارد و می‌تواند به اهداف خود برسد. صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود نرخ رشد اقتصاد چین در سال جاری میلادی را ۸/ ۶ درصد پیش‌بینی کرده که ۱/ ۰ درصد بالاتر از پیش‌بینی قبلی است.برای سال آینده میلادی نرخ رشد ۵/ ۶ درصد پیش‌بینی شده که ۱/ ۰ درصد بالاتر از پیش‌بینی قبلی این نهاد است. در بخش دیگری از گزارش صندوق بین‌المللی پول آمده است، دولت چین برای تحقق اهداف اقتصادی خود ابزارهای لازم را در اختیار دارد و انتظار می‌رود هدف دو برابر کردن تولید ناخالص داخلی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ تحقق یابد. نکته مهم در گزارش یادشده، تایید تاثیر رشد اقتصادی چین بر آسیاست.

چین همزمان با توسعه مناسبات خود با کشورهای جهان سوم به ویژه کشورهای آسیایی و آفریقایی، برای تحکیم روابط خود با کشورهای توسعه‌یافته صنعتی نظیر ژاپن، آمریکا، اروپا و روسیه اهمیت ویژه‌ای قائل است، زیرا علاوه بر ملاحظات منطقه‌ای و بین‌المللی، کشورهای مذکور منابع اصلی تامین سرمایه و دانش فنی مورد نیاز چین برای اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی آن کشور است.این کشور از ابزار مناطق آزاد به خوبی در راستای گشودن درهای اقتصاد خود بهره گرفته‌ و توانسته‌ با تغییر قوانین و مقررات، در راه جذب سرمایه‌گذاری خارجی و ایجاد فضای مناسب توسعه از فناوری و علم کشورهای توسعه‌یافته بهره گیرد و با افزایش تعداد مناطق آزاد، با سرعت بیشتری فضای درونی اقتصاد ملی را تغییر دهد و قوانین و مقررات و سیاست کلی اقتصادی را با شرایط اقتصاد جهانی هماهنگ و هم‌جهت سازد به‌طوری که در حال حاضر به لحاظ اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان به‌شمار می‌رود.
/ دنیای اقتصاد

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود

وزیر اقتصاد برای شرکت در چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، چهل و نهمین اجلاس سالانه ۲۰۲۴ گروه بانک توسعه اسلامی از امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ مصادف با ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی و به مدت دو روز در ریاض عربستان سعودی برگزار می‌شود.

وزیر اقتصاد پس از ورود به ریاض، جلسات دوجانبه‌ای با نمایندگان کشورهای مختلف عضو برگزار می‌کند و سپس در جشن طلایی سالگرد تأسیس بانک در سطح وزرای اقتصاد کشورهای عضو حضور خواهد یافت.

سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان سپس روز دوشنبه در جلسه مجمع عمومی (اعضای هیأت عامل) شرکت خواهد کرد که در این جلسه علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران نیز وی را همراهی خواهند کرد.

وزیر اقتصاد سپس با همراهان خود در جلسه دوجانبه با فیصل ابراهیم وزیر اقتصاد عربستان حضور می‌یابد.

این نشست همچنین با حضور رحمت اله اکرمی خزانه دار کل کشور در جلسه شتابدهی در تأمین مالی اقلیمی از طریق صکوک سبز و پایداری (شامل ارائه راهنمایی در خصوص صکوک پایدار) ادامه می‌یابد و سپس نشست میزگرد اعضای هیأت عامل (جلسه غیرعلنی) با حضور وزیر امور اقتصادی ایران و علی فکری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران برگزار خواهد شد.

در نهایت عصر روز دوم و پایانی این اجلاس، کنفرانس مطبوعاتی اجلاس سالانه با حضور سید احسان خاندوزی وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی برگزار خواهد شد.

منبع: ایرنا

کد خبر 748626

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد به عربستان می‌رود
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟