Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا- اجرای این طرح تاثیرات مختلفی را روی بازار تلفن همراه گذاشته که از جمله آن افزایش قیمت‌های موجود در بازار است.


در حالی که طرح رجیستری گوشی‌های همراه برای صیانت از حقوق مصرف کننده و جلوگیری از قاچاق در حال اجرای نهایی است و به طور طبیعی باید با کمترین هزینه برای مصرف کننده انجام شود، در اولین گام پس از اجرا، قیمت‌ها از حدود متعارف گذشتند و در مواردی نیز عرضه کنندگان گوشی‌های قاچاق، راه‌هایی برای دور زدن طرح رجیستری برای کالاهای قاچاق موجودشان پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  بعد از چند سال طرح رجیستری به عنوان یک طرح عملیاتی مشترک دو وزارتخانه خانه صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مرحله اجرای نهایی رسید که در آن قرار است گوشی‌های همراهی که از کانال‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند نتوانند در بستر مخابراتی ایران مورد استفاده قرار گیرند.

این طرح با هدف جلوگیری از قاچاق گوشی‌های تلفن همراه و تضمین اصالت گوشی‌های موجود در بازار عرضه به اجرا درآمده که بعد از فراهم آمدن مقدمات و زیرساخت‌های فنی اکنون به مرحله‌ اجرا رسیده است.
اعلام شده تا هفته آینده گوشی‌هایی که در سامانه رجیستری ثبت نشده باشند امکان تماس را از دست خواهند داد. این یعنی عملا گوشی‌هایی که از دو هفته آینده فروخته می‌شوند و مبادی غیرگمرکی وارد کشور شده‌اند، نمی‌توانند به سیستم مخابراتی کشور متصل شوند.

اجرای این طرح تاثیرات مختلفی را روی بازار تلفن همراه گذاشته که از جمله آن افزایش قیمت‌های موجود در بازار است. گرچه فلاح جوشقانی – رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی – گفته است که افزایش قیمت گوشی در حد پنج درصد بوده است، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد از آنجاکه مقدار زیادی از گوشی‌های تلفن همراه که در بازار وجود دارند به طور قاچاق وارد می‌شوند متاثر از این طرح تا ۲۰ درصد افزایش قیمت پیدا کردند؛ به گونه‌ای که گوشی تلفن همراهی که دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت داشت علیرغم اینکه مدل های جدیدتری از آن عرضه شده است، اکنون سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در نمونه‌ای دیگر یکی از گوشی‌های پرفروش بازار که یک میلیون و ۴۳ هزار تومان قیمت داشت اکنون یک میلیون ۵۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

براساس قوانین حمایت مصرف‌کنندگان و اظهارات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمت یک مرتبه‌ای تا ۲۰ درصد به معنای افزایش غیرمتعارف است که باید از طرف سازمان‌های متصدی تنظیم بازار مورد بررسی قرار گیرد. این در حالی است که علیرغم پیگیری‌های خبرنگار ایسنا سازمان حمایت مصرف‌کنندگان درباره این افزایش قیمت پاسخی نداده است.
نکته دیگری که در اجرای این طرح مورد توجه قرار گرفته این است که در حال حاضر انبارهای فروشگاه‌های تلفن همراه مملو از گوشی‌های قاچاق است که در صورت اجرای طرح رجیستری عملا بسیاری از این گوشی‌ها غیرقابل استفاده می‌شود.
اما فعالان این بخش راه‌های خود را برای دور زدن رجیستری دارند که عملا در دو مرحله باعث تضییع حقوق مصرف‌کنندگان‌ می‌شود.

براساس بررسی‌های انجام شده، فروشندگانی که در انبارهای خود گوشی‌های قاچاق دارند برای این که بتوانند در مهلت مشخص شده برای طرح رجیستری تلفن‌های همراه موجود در دست مردم تلفن‌های دپو شده خود را در سامانه رجیستری به ثبت برسانند، بسته‌های تلفن‌های موجود را باز و سیم‌کارت در آنها جای‌گذاری می‌کنند و بعد از آنکه یکبار در مدت زمان مشخص شده تا قبل از اجرای طرح رجیستری به شبکه مخابرات کشور متصل شوند، گوش‌های را مجددا در بسته‌های خود قرار داده و به عنوان گوشی نو و رجیستر شده در اختیار مشتریان می‌گذارد.

در این روش عملا هم تلفن همراه یک بار از بسته اصلی خود خارج می‌شود و هم به عنوان گوشی اصلی و قانونی عرضه می‌شود که هر دو موضوع ناقض حقوق مصرف‌کننده و اهداف طرح رجیستری تلفن همراه است.  

منبع: ايتنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۸۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار

فرارو- ردمی A۲ پلاس در دسته ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار قرار می‌گیرد و فروشنده‌های موبایل آن را با ۶۴ گیگ فضای حدود چهار میلیون می‌فروشند.

گلکسی A۰۵s که جزو گوشی‌های جدید سامسونگ است، با همین فضای ذخیره‌سازی چهار میلیون و ۸۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود و خرید A۱۵ سامسونگ نزدیک شش میلیون آب می‌خورد.

آیفون ۱۳ پرو مکس در طرف مقابل گرانقیمت‌ترین گوشی فعلی بازار است و در یکسری از مغازه‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی تا مرز ۱۳۵ میلیون قیمت خورده است.

پوکو X۶ پرو شیائومی را این وسط می‌توانیم یکی از محبوب‌ترین میان‌رده‌های بازار بدانیم. ۱۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد و رقیبی بریا میان‌رده‌های گردن‌کلفت سامسونگ محسوب می‌شود.

پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار موبایل

مدل

قیمت

گلکسی A15 نسخه 128+4

شش میلیون تومان

گلکسی A05s نسخه 64+4

چهار میلیون و 850 هزار تومان

گلکسی A54 نسخه 256+8

16 میلیون و 800 هزار تومان

گلکسی A55 نسخه 256+8

22 میلیون و 500 هزار تومان

گلکسی A34 نسخه 128+8

11 میلیون تومان

گلکسی A35 نسخه 256+8

16 میلیون تومان

گلکسی S24 اولترا نسخه یک ترابایت

95 میلیون تومان

ردمی نوت 13 4G نسخه 256+8

هشت میلیون و 900 هزار تومان

ردمی نوت 13 پرو پلاس نسخه 512+16

23 میلیون تومان

ردمی A2 پلاس نسخه 64+3 گیگ

چهار میلیون تومان

ردمی  A3 نسخه نسخه 128+4

پنج میلیون و 400 هزار تومان

ردمی 13C نسخه 256+8

شش میلیون و 300 هزار تومان

پوکو X6 پرو نسخه نسخه 512+12

17 میلیون و 250 هزار تومان

آیفون 13 نسخه 128 گیگ پارت‌نامبر CH

41 میلیون و 500 هزار تومان

آیفون 13 پرو مکس نسخه یک ترابایت پارت‌نامبر ZAA

135 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • قیمت گوشی امروز 8 اردیبهشت 1403
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین گوشی هوشمند بازار
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • پرچمداران سامسونگ در یک‌قدمی ۱۰۰میلیون تومانی
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • کره‌جنوبی استفاده از گوشی آمریکایی آیفون را در مراکز نظامی ممنوع کرد
  • قیمت گوشی امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ سلاطین بازار موبایل چقدر فروخته می‌شوند؟