Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@06:19:02 GMT

فرهنگ سینما رفتن در جامعه از بین رفته است

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۳۸۴۷

فرهنگ سینما رفتن در جامعه از بین رفته است

خبرگزاری شبستان: مسئولان، مردم را به رفتن به سینما تشویق نمی کنند و عملاً فرهنگ سینما در جامعه ما در حال از بین رفتن است.

خبرگزاری شبستان- سیستان و بلوچستان: دیدن فیلم و تماشای تئاتر یکی از تفریحات مردم همه نقاط دنیاست و توانسته بسیاری را به سمت خود جذب کند، به گونه ای که این اشتیاق آن ها به صنعتی پر سود برای کشورهای جهان اول تبدیل شده است اما مشکلاتی در این صنعت وجود دارد که حتی این کشورها هم در مقابله با آن به طور صد در صد موفق نبودند ولی توانستند آن را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم دیدن قواعد و قوانین خاص خودش را دارد، قوانینی که شاید با رعایت نکردن آن چیز خاصی از دست ندهید ولی با توجه به آن لذت کاری که انجام می دهید چند برابر می‌شود. اما این مشکل متاسفانه در کشور و فراتر از آن در سیستان و بلوچستان به شدت خود نمایی می کند. 

 

با حضور در سینما و سالن های اجرای تئاتر استان می توان همیشه شاهد این موضوع بود که خیلی ها هنگام پخش فیلم یا اجرای تئاتر از تنقلات صدادار و یا تلفن همراه استفاده می کنند، بعضی ها حتی کودکان خردسالشان را به این مکان می آورند، برخی هم با کنار دستی خود گرم صحبت می شوند در حالی که این موارد نه تنها تمرکز دیگر افراد را به هم می زند بلکه برای کودکان خردسال نیز آسیب های جبران ناپذیری به همراه دارد چراکه با تاریک شدن سالن ها این افراد به خودی خود دچار ترس می شوند و در صورت وجود صحنه های وحشتناک در فیلم خطرات بیشتری به همراه دارد که می تواند در آینده ها نیز تاثیرگذار باشد.

 

مردم با قانون تماشای فیلم و تئاتر آشنا نیستند

رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان به خبرنگار شبستان گفت: دیدن فیلم در سینما و تئاتر در سالن نمایش یکی از مهم ترین تفریحات اقشار مختلف جامعه محسوب می شود که در ایام تابستان مردم بیشتر به سمت آن ترغیب می شوند اما در این میان ناآگاهی هایی وجود دارد که گاهی آزار دهنده است.

 

«علیرضا سلمان نژاد» می افزاید: حضور در این سالن ها برای بسیاری لذت بخش است اما بی توجهی به حقوق دیگران و آگاه نبودن نسبت به قواعد و قوانین در سالن ها این لذت ها را از بین می برد در حالی که اگر مردم تنها حقوق یکدیگر را رعایت کنند می توانند در کنار هم از حضور در آن مکان لذت ببرند.

 

به گفته وی آوردن تنقلات به سالن های سینما و نمایش خود یکی از مهم ترین مشکلاتی است که گروه های هنری با آن رو به رو هستند چراکه در سالن های تئاتر استفاده از خوراکی و تنقلات صدادار همچون چیپس یا تخمه نه تنها دیگر افراد را آزار می دهد بلکه در برخی مواقع به دلیل زنده بودن اجرای نمایش و تاثیر اتفاقات محیط بر روی بازیگران موجب بر هم خوردن تمرکز آن ها و اجرای نمایش می شود اما این مشکل در سالن های سینما به شکل دیگری خود نمایی می کند و بارها دیده شده افراد پس از ترک سالن فضای نامناسبی را ایجاد می کنند که امکان حضور تماشاگران در سئانس دیگر را با مشکل نظافت مواجه می کند به همین دلیل آوردن تنقلات به خصوص در سالن های نمایشی در همه جای دنیا ممنوع است اما با این وجود در کشور ما فراوان دیده می شود.

 

وی بیان می کند: یکی از مشکلات گروه های نمایشی در هنگام اجرای نمایش تئاتر تماس های تلفنی مکرر در سالن هاست و حتی برخی از افراد زمان اجرای نمایش با صدای بلند به تلفن خود جواب می دهند که این نیز بر اساس قوانین حضور در سالن های نمایش ممنوع است و حاضران نه تنها نباید با تلفن همراه صحبت کنند بلکه باید با موبایل خاموش به سالن ها وارد شوند تا تمرکز گروه های نمایشی هنگام اجرا به هم نخورد.

 

رئیس انجمن نمایش استان می گوید: مشکلات متعددی در هنگام اجرای نمایش های تئاتر تمرکز بازیگران را بر هم می زند که یکی از عجیب ترین آن ها سلفی گرفتن تماشاگران هنگام اجرای نمایش آن هم با نور فلش گوشی است که هم سبب حواس پرتی تماشاچی می شود و از طرفی هم ممکن است در تمرکز بازیگر تاثیر منفی داشته باشد.

 

وی می افزاید: با توجه به نزدیک شدن جشنواره تئاتر استانی و اهمیت رعایت قوانین حضور در سالن های نمایش لازم است علاقه مندان به هنرهای نمایشی و حتی سینما بدانند که در قواعد تعریف شده برای تماشای تئاتردر سالن نمایش استفاده از تنقلات صدادار، تلفن همراه، نور تلفن همراه، آوردن نوزاد، استفاده از دخانیات و حتی ترددهای غیرضروری ممنوع شناخته شده است تا تمرکز هنرمندان هنگام اجرا به اتفاقات حواشی سالن نمایش متمرکز نشود.

 

تنقلات کنترل شده، بخشی از فرهنگ سینما

مدیر انجمن سینمای جوانان استان به خبرنگار شبستان می گوید: در فرهنگ سینمای جهان استفاده از تنقلات هنگام تماشای فیلم بخشی از فرهنگ آن ها تبدیل شده و در کشورهای اروپایی و آمریکایی همه از آن پیروی می کنند اما در بازه ای از زمان این موضوع خود به معضلی جدی تبدیل شد که آن را با ساخت فیلمی طنز تا حدی برطرف کردند اما نه تنها در استان بلکه در کل کشور معضل رعایت نکردن قوانین تماشای فیلم و تئاتر به شدت خود نمایی می کند.

 

اسحاق عرب می افزاید: برای حضور مردم در سالن های سینما و تئاتر ایجاد نقطه تعادل بسیار مهم است و نمی توان آن ها را از آوردن خوراکی به سالن ها منع کرد و براساس قوانین تعریف شده این خوراکی ها علاوه بر این که باید در بسته بندی های بدون صدا وارد سینما شود خود نیز نباید صدا ایجاد کنند و از آنجایی که اغلب تماشاگران تمایل به خوردن چیپس، پفک و تخمه دارند این تنقلات نه تنها صدا ایجاد می کند بلکه بسته بندی های آنان آلودگی صوتی به همراه دارد و این صداها هر چند در فیلم های طنز به دلیل صدای خنده حاضران احساس نمی شود اما در هنگام تماشای فیلم های احساسی بسیار تماشاگران را آزار می دهد و گاهی موجب ایجاد درگیری میان آنان نیز می شود.

 

وی ادامه می دهد: استفاده از تلفن همراه نیز خود یکی از قانون شکنی های بسیار مهمی است که در سالن های سینما به چشم می خورد چراکه برخی حتی در وسط پخش فیلم با استفاده از نور فلش تلفن از خود سلفی می گیرند که این در هیچ جای دنیا قابل پذیرش نیست و حتی در برخی موارد به دلیل نمایان بودن برخی از اعضای یک خانواده در سلفی آن فرد نزاعی میان آنها صورت می گیرد که نظم سالن را برهم می زند، پس به هیچ عنوان افراد حق سلفی گرفتن در سالن سینما و تئاتر را ندارند.

 

معضل استفاده از تلفن همراه

عرب با اشاره به این که سینما برای چند ساعت استراحت و تماشای فیلم است می افزاید: گاهی نیز دیده شده که افراد هنگام پخش فیلم با تلفن همراه خود صحبت می کنند و یا حتی هنگام صحبت در فضای سالن قدم می زنند که این به پذیرفته نیست و باید این اشخاص برای استفاده از تلفن همراهشان سالن را ترک کنند تا تمرکز دیگران به هم نخورد ولی یکی از مهمترین مشکلات موجود در استان و کشور فیلم گرفتن تماشاگران از فیلم اکران شده است که این خود تخلفی تألیفی معرفی شده و فیلمساز حتی می تواند از آن شخص به طور قانونی شکایت کند که این مشکلاتی را برای شخص متخلف ایجاد کند.

 

به گفته وی یکی دیگر از موضوعات خیلی مهم در تماشای فیلم و تئاتر آوردن کودکان خردسال به سالن هاست چرا که بسیاری از خانواده ها بدون توجه به ژانر و محدودیت سنی فیلم کودکان و یا فرزندان خردسالشان را به سینما می آورند که این موضع به دلیل تاریک شدن سینما سبب ایجاد وحشت در خردسالان می شود و در صورت ایجاد صحنه ترسناک این فرد دچار ترس های روحی می شود که در آینده ممکن است تاثیرات ترس بر روی آن بماند و زندگی آنان را با چالش رو به رو کند اما برخی از خانواده ها نیز وجود دارند که هنگام گریه فرزندگان سالن را ترک می کنند که این به مراتب قابل پذیرش تر است.

 

رئیس انجمن سینمای جوانان زاهدان می گوید: استفاده از سیگار نیز خود یکی از خطرناک‌ترین قانون شکنی هایی است که در سینما رخ می دهد چرا که خاکستر آن می تواند سبب ایجاد حریق و رخ دادن اتفاقی تلخ باشد به همین دلیل در سینما اشراق به شدت با این موضوع برخورد می شود تا افراد بدانند سیگار کشیدن در چنین مکان هایی نه تنها سلامت افراد را تهدید می کند بلکه می تواند سبب به خطر افتادن جان آن ها نیز شود.

 

وی می افزاید: علاوه بر دستگاه های دولتی و خصوصی مرتبط با هنر و فرهنگ از جمله رسانه ها خانواده ها نیز خود در ایجاد فرهنگ تماشای فیلم و تئاتر بسیار نقش دارند و هر خانواده با گذری در اینترنت می تواند با قواعد و فرهنگ حضور در این مکان ها آشنا شود و خود مهمترین نقش را در ایجاد این فرهنگ ایفا کند تا همه در کنار یکدیگر از اندک لحظات حضور در این مکان ها بهترین لذت را ببرند. 

 

 

پایان پیام/291

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۳۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان

به گزارش قدس آنلاین به نقل از صبا، نهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» به نویسندگی علی حاتمی و کارگردانی عباس جوانمرد (محصول ۱۳۴۵) چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و سیدمحسن حسن‌زاده (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در این نمایش فیلم ۴۵ دقیقه‌ای، حسین کسبیان، بهمن مفید، نصرت پرتوی و محمود دولت‌آبادی به ایفای نقش می‌پردازند.

علاقه‌مندان برای حضور در این جلسه می‌توانند به سایت تیوال مراجعه فرمایند.

دیگر خبرها

  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • تجلیل از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم