Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@06:46:09 GMT

۶۰ درصد بیماری‌های جسمی ریشه در روان افراد دارد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۹۳۴۲

۶۰ درصد بیماری‌های جسمی ریشه در روان افراد دارد

رییس انجمن خانه روان‌شناسان و مشاوران ایران گفت: بر اساس آمار ۶۰ درصد بیماری‌های جسمی ریشه در روان افراد دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از  ایسنا، محمد ابراهیم مداحی در همایش مشاوران با موضوع "بهداشت روان و مدرسه کارآمد" اظهار کرد: باید با دید مثبتی نسبت به فعالیت مشاوران در جامعه نگاه شود. در حال حاضر افسردگی، سرماخوردگی روان‌شناسی است و نباید به افراد دارای مشکلات روانی به دید یک بیمار نگاه شود چرا که این افراد نیازمند اصلاح سبک زندگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس انجمن خانه روان‌شناسان و مشاوران ایران خاطرنشان کرد: ۹۷ درصد بودجه سلامت در کشور صرف بیماری‌های فیزیکی می‌شود و تنها ۳ درصد از هزینه‌های سلامت، صرف روان افراد می‌شود، در حالی که بر اساس آمار ۶۰ درصد بیماری‌های جسمی ریشه در روان افراد دارد.

مداحی یادآور شد: باید در حوزه روان ظرفیت‌سازی اتفاق بیافتد؛ برای نمونه آموزش و پرورش با ۱۳ میلیون جمعیت دانش‌آموزی و سه میلیون جمعیت فرهنگیان، یک ظرفیت ۳۵ میلیون نفری را در کشور دارد.

وی تصریح کرد: خانه روان‌شناسان در استان‌های کشور تاسیس می‌شود و این خانه در استان زنجان تاسیس شده و به‌زودی در سایر استان‌های باقی مانده کشور نیز کار خود را آغاز می‌کند؛ باید توجه کرد که خانه روانشناسان خود ظرفیت خوبی است تا مشاوران فعالیت خود را نظام‌مند کنند.

مداحی اظهار کرد:دانشگاه‌های کشور نیز در آموزش افراد ناموفق عمل کرده و دانشگاه‌ها باید فرآیند آموزش، پژوهش و مهارت‌آموزی را به افراد ارائه دهند، در حالی که این فرآیندها در دانشگاه‌ها ناقص ارائه می‌شود.

مداحی همچنین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مشاوران در مدارس با همه توان در حال فعالیت هستند، چرا که مشاوران در مدارس با مسائل و مشکلات دانش‌آموزان درگیر هستند و در بسیاری از مواقع دانش‌آموزان ویترینی از مشکلات خانواده‌ها هستند و انعکاسی از رفتار آنان محسوب می‌شوند.

این مسوول ادامه داد: مشاوران مدارس هم با خانواده‌ها و هم با دانش‌آموزان درگیر است اما مسئله اصلی ایراد به انگیزه و فعالیت مشاوران در مدارس نیست. همچنین ضرورت دارد که مشاوران باید به‌روز شده و مهارت‌آموزی داشته باشند؛ همچنین باید مشاوران تکنیک‌های مشاوره را به صورت مستمر دریافت کرده و کارگاه برای این افراد برگزار شود.

وی افزود: مشکلات دانش‌آموزان ایستا نبوده و دائما در حال تغییر است و در همین رابطه هر روز با نوع جدیدی از مشکلات مواجه هستیم و نمی‌توان مشکلات امروز دانش‌آموزان را با نگاه ۱۰ سال پیش دید؛ همچنین باید توجه داشت که سبک زندگی در حال تغییر است و برای مقابله با مشکل، شناخت درستی از مشکلات به دست آورد و این نقد تنها مربوط به آموزش و پرورش نبوده و کل جامعه مشاوران را در برمی‌گیرد.

رییس انجمن خانه روان‌شناسان و مشاوران ایران خاطرنشان کرد: مشکلات موجود در حرفه مشاوران تنها منحصر به فعالان این حوزه در مدارس نبوده اما به دلیل اینکه این افراد غالبا دارای مدرک تحصیلات تکمیلی نیستند بیش از سایرین نیاز آموزش و یادگیری در فرآیند فعالیت خود دارند.

مداحی یادآور شد: مشاوران نیازمند فراگرفتن سبک‌های پیچیده درمان نیستند و این افراد تنها باید اشتباه مخاطبان خود در زمینه سبک زندگی را بیاموزند؛ همچنین باید نظام آموزشی کاربردی در کشور فعال شود و در این زمینه آموزش و پرورش و انجمن‌های علمی و ... می‌توانند فعالیت موثری داشته باشند.

وی تصریح کرد: برای هر آسیب دو تراز تهیه و اتمام در نظر گرفته شده و تراز تهیه دوره پیش از نوجوانی و تراز اتمام پس از نوجوانی است ولی نمی‌توان به صورت قطعی گفت سایر دوره‌ها از اهمیت کمی به لحاظ آسیب‌شناسی برخوردار هستند اما آسیب‌های خود را بیش از سایر دوره‌ها نشان می‌دهند.

همچنین معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: در حال حاضر ۳۰۰ مشاور در استان در ۳۹۱ مدرسه دوره اول متوسطه فعالیت‌های مشاوره مدارس را تحت پوشش قرار داده‌اند و اداره‌کل اموزش و پرورش استان زنجان در تلاش است تا بتواند بیش از ۴۴ صفتی که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به آن اشاره شده است را در فعالیت‌های بهداشت و روان مد نظر قرارداده و در راستای کسب آن صفات برای دانش آموزان گام بردارد.

محمود عباسی ادامه داد: بر ‌اساس تحلیل‌ها و تحقیقات آکادمیک به عمل آمده، استان زنجان به لحاظ رتبه شادی در کشور مقام نخست را داراست و به دنبال آن هستیم که دانش‌آموزان این استان به شادی حقیقی دست یابند و همین که دانش‌آموزان نسبت به سال‌های قبل برون‌گراتر شده‌اند خوب است و باید در این راستا فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد.

وی افزود نباید مشاوران بیش از حد نیاز نقش اجرایی و اداری پیدا کنند و به جای مراجعه‌محور بودن باید خود به دنبال راه‌هایی برای جذب دانش‌آموزان در جهت رفع مشکلات احتمالی آن‌ها باشند.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان خاطرنشان کرد: مشاوران باید خروجی دوره‌های توانمندسازی خود را در مدارس پیاده کنند و اداره‌کل آموزش و پرورش نیز باید نشست‌های مشترکی با سایر ادارات و نهادها در جهت تبدیل مدارس به مدارس زندگانی برگزار کند.

 

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۹۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر در محله‌ای زندگی می‌کنید که این صداهای مزاحم آشنا هستند، احتمالاً شما را شگفت‌زده نخواهد کرد که تحقیقات تمایل به داشتن این نوع خودرو را به سطوح بالاتر سادیسم و روان‌پریشی مرتبط می‌کند.

روانشناس جولی ایتکن شرمر از دانشگاه وسترن انتاریو در کانادا بیش از ۵۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد تا رابطه بین ویژگی‌های شخصیتی «تاریک» و ترجیح خودروهای پر سر و صدا با صدای اصلاح شده را بررسی کند.

شرمر در مورد مطالعه آزمایشی خود در Psychology Today نوشت:«از آنجایی که این تغییرات اگزوز هم برای مردم و هم برای حیوانات مزاحمت ایجاد می‌کند و هم در برخی از حوزه‌های قضایی غیرقانونی است، فپی بردن به این موضوع که چرا افراد می‌خواهند صدای خودروی آن‌ها سر به فلک بکشد، حائز اهمیت و جالب است.

شرمر ۵۲۹ دانشجوی بازرگانی را که میانگین سنی آنها ۱۸ سال بود، مورد بررسی قرار داد که ۵۲ درصد از آنها مرد بودند. این تحقیقات با سه سؤال در مورد احساسات شرکت‌کنندگان نسبت به خودروهای پر سر و صدا، شناخته شدن با خودروهای خود و پتانسیل تغییر صدای خودرو را مطرح کرد.

آنها همچنین نظرسنجی شخصیت تتراد تاریک را تکمیل کردند، یک مقیاس که ویژگی‌های شخصیتی ماکیاولیسم، خودشیفتگی، روان‌پریشی و سادیسم را می‌سنجد. این ویژگی‌ها به دلیل ویژگی‌های "شیطانی" آنها که شامل خودخواهی و سوء استفاده از دیگران است، تاریک نامیده می‌شوند.

فرض اولیه شومر آن بود که مردم ممکن است دوست داشته باشند با صدای بلند خودروی خود شناخته شوند و توجه زیادی را به خود جلب کنند که با رفتار خودشیفتگی همسو است. او همچنین پیش‌بینی می‌کرد که افرادی با ویژگی‌های سادیستی یا روان‌پریشی، مرتبط با نگرش‌های مجرمانه، تمایل بیشتری به خودروهای پر سر و صدا با تغییرات اغلب غیرقانونی داشته باشند. او همچنین پیش‌بینی کرد که مردان جوان‌تر ماشین‌های پر سر و صدا را ترجیح می‌دهند چراکه فکر می‌کنند با این کار امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

شرمر به سی‌بی‌سی نیوز گفت:« به نظر می‌رسد این کار بی‌توجهی بی‌رحمانه به احساسات و واکنش‌های دیگران است.»

مرد بودن و داشتن ویژگی‌های شخصیتی سادیستی و روان‌پریشی حدود 29 درصد از واریانس ترجیح خودروهای پر سر و صدا را تشکیل می‌دهد. تجزیه و تحلیل نشان داد که جوان بودن امتیاز بالاتری را در مقیاس خودرو در گروه پیش‌بینی می‌کند، اما این همبستگی به اندازه کافی برای نتیجه‌گیری معنادار نبود. ارتباط بین نمرات بالاتر در مقیاس ماشین و هر یک از صفات تتراد تاریک یافت شد، اگرچه در مورد ماکیاولیسم و خودشیفتگی به طور معنی داری نبود.

در حالی که این مطالعه بینش‌هایی را ارائه می‌دهد، البته هشدارهایی نیز وجود دارد. شرکت‌کنندگان در نمونه نسبتاً کوچک و نسبتاً جوان بودند و همه در یک مدرک بازرگانی در همان دانشگاه ثبت‌نام کردند، بنابراین یافته‌های شرمر ممکن است برای جمعیت‌های گسترده‌تر صدق نکند.

این نظرسنجی فقط در مورد تمایل به داشتن خودروهای پر سر و صدا است و ترجیحات داشتن سایر وسایل نقلیه با صدای بلند، مانند موتور سیکلت یا کامیون‌های بزرگ را بررسی نکرد. تحقیقات آینده می‌تواند متغیرهای دیگری مانند گوش دادن به موسیقی با صدای بلند در حین رانندگی را مورد بررسی قرار دهند.

این تحقیق در Current Issues in Personality Psychology منتشر شده است.

منبع: sciencealert

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899823

دیگر خبرها

  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • از روان تا درمان
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا