Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@07:43:07 GMT

۱۰ سال برای اسقاط خودروهای فرسوده زمان نیاز داریم

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۹۵۳۴

۱۰ سال برای اسقاط خودروهای فرسوده زمان نیاز داریم

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: اگر عمل‌کرد سال ۹۵ را در نظر بگیریم و با سال‌های قبل میانگین بگیریم حدود ۱۰ سال طول می‌کشد تا همه خودروهای فرسوده را اسقاط کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نیک‌دار در نشست خبری معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت موضوع آلودگی هوا گفت: در بحث اسقاط، انواع و اقسام خودرو را اسقاط می‌کنند اما برای اینکه بتوان این را مقایسه کرد همه آمار را به معادل سواری تبدیل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام خودروهایی که در کشور اسقاط می‌شوند اطلاعات و آمارشان در سامانه ثبت می‌شود و بنابراین این آمار مربوط به کل کشور است و از سامانه ستاد استخراج شده است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ بیشترین گواهی اسقاطی که صادر شده و اسقاطی که انجام شده در سال ۹۵ بوده و عدد آن ۳۵۰ هزار معادل سواری بوده است. اگر عمل‌کرد سال ۹۵ را در نظر بگیریم و با سال‌های قبل میانگین بگیریم حدود ۱۰ سال طول می‌کشد تا همه خودروهای فرسوده را اسقاط کنیم اما باید این را هم در نظر بگیریم که هر سال به این عدد افزوده می‌شود.

نیک دار با بیان این که برای اینکه بتوانیم این فرایند را در چهار سال به سرانجام برسانیم مصوبه‌ای به دولت بردیم که واردکنندگان به ازای خودرویی که وارد می‌کنند و مصرف سوخت آن باید خودرو اسقاط کنند، گفت: با تغییراتی که در جدول این موضوع دادیم سهم اسقاط خودرو در ازای وارداتی‌ها از حدود ۲۰۰ هزار گواهی به حدود ۴۰۰ هزار گواهی رسید. حدود ۱۴۰ هزار تا هم سهم خودروهای داخلی بود. بندی هم اضافه کردیم که خودروهایی که به مناطق آزاد وارد می‌شوند باید خودرو اسقاط کنند که پیش از این وجود نداشت و آماری نداشتیم. اکنون این عدد به ۸۰۰ هزار رسیده و این تقاضا را به دولت برده‌ایم. خودروسازان داخلی اعتراض کردند چرا که برای هر اسقاط باید دو و نیم تا سه میلیون تومان هزینه کنند و در حق مردم اجحاف می‌شد و الان این سهم ۱۴۰ هزارتایی کم خواهد شد.

وی با اشاره به این که اتفاق خوبی که در شهریورماه به خاطر این مصوبه رخ داد این بود که به یکباره شاهد افزایش اسقاط در کشور بودیم گفت: در شهریور ۹۵، ما ۲۵ هزار واحد اسقاط انجام دادیم اما شهریور امسال این عدد به ۶۰ هزار رسید. اتفاق بدی که افتاد این بود که بحث خودروساز داخلی حذف شد و ثبت سفارش هم مسدود شد و الان وارداتی انجام نمی‌شود و واردات که انجام نشود اسقاط هم انجام نمی‌شود و به همین دلیل واردکنندگان به هیچ عنوان گواهی اسقاط نمی‌خرند و بنابراین مراکز اسقاط هم اسقاطی انجام نمی‌دهند که باعث شده افت شدیدی در مهر ماه داشته باشیم. 

به گفته این مقام مسئول بر این اساس هر زمان واردات افزایش یابد اسقاط هم افزایش می‌یابد در حالی که برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودروی داخلی هیچ اسقاطی انجام نمی‌شود که این مشکل بزرگی است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۹۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان 

سیده مریم محمدی گفت: نصب دوربین‌های پلاک خوان به سامانه سیمفا با تدبیر شهرداری انجام شد که این اقدام زمینه جریمه خودرو‌های فاقد معاینه فنی و آلاینده و کاهش آلودگی هوا را فراهم می‌کند.

او گفت: انتخاب همدان در مجمع شهرداران آسیا به عنوان پایتخت گردشگری آسیا کار شهرداران را دشوار کرد چرا که با توجه به تبدیل شدن همدان به مقصد گردشگری، مسافران و گردشگران انتظار دارند پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، آراسته و پیراسته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: در ثبت جهانی هگمتانه محیط زیست اعلام کرد که چنانچه قدمت و مدنیت شهر همدان سه هزار و ۵۰۰ سال است، اما قدمت طبیعت همدان بیش از هفت هزار سال و زیبنده محافظت است.

محمدی گفت: شعار امسال هفته زمین پاک «سیاره زمین در مقابل پلاستیک، مشارکت مردم ایران در برابر معضل پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است چرا که زنگ خطر معضل پلاستیک به عنوان معضل جهانی، در سازمان ملل به صدا درآمده است.

او گفت: ارزانی پلاستیک موجب افزایش استفاده مردم از آن شده است و امروزه رد پای «میکروپلاستیک ها» در اجزای بدن انسان از جمله بندناف جنین، شیر مادر و موم زنبور عسل مشاهده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: پلاستیک‌هایی که در حاشیه جاده ها، سواحل، جنگل، منابع ملی و اراضی طبیعی رها شده به سرعت به سفره سپس به بدن ما برمی گردد و سرعت بازگشت به بدن روز به روز بیشتر شده چرا که میزان مصرف آن روزانه در حال افزایش است.

محمدی گفت: کاهش مصرف پلاستیک یک زنجیره است و بر اساس لایحه محدودیت و ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستکی مصوبه هیات وزیران در سال ۱۴۰۱ ابتدای این زنجیره وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

او از خانواده‌ها و مادران، بانوان درخواست کرد ابتدا برای سلامت اعضای خانواده سپس برای حفظ محیط زیست از پلاستیک کمتر استفاده کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: شهرداری برای حمل و نقل زباله باید از داخل شهر تا سایت پسماند بر روی خودرو‌ها تور بکشد تا به علت سرعت خودرو و وزش باد شاهد پراکنش بخشی از این زباله‌ها و پلاستیک‌ها در طبیعت نباشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • شبکه‌های توزیع آب ایلام فرسوده است
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان
  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان 
  • ثبت نام رانندگان تاکسی برای دریافت خودروهای برقی آغاز شد
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • آغاز ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودروهای برقی
  • ثبت‌نام تاکسیران‌ها برای دریافت خودروهای برقی آغاز شد
  • معرفی ۲۴۰۰ متقاضی تعویض خودروی فرسوده به محیط زیست کردستان
  • مهمترین اخبار چهار اردیبهشت/خودروهای برقی در صف دریافت پلاک
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت