Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز و به نقل از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان،  سرهنگ ابوالفضل مرادی، گفت: در پی اخبار و گزارشات واصله از منابع مردمی به یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی زنجان و ماموران انتظامی شهرستان خرمدره مبنی برخرید و فروش اشیای تاریخی و فرهنگی در یکی ازمنازل  شهرستان خرمدره موضوع در دستورکار قرارگرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: پس از هماهنگی با عوامل انتظامی شهرستان خرمدره  و با کسب مجوزقضایی،  متهم دستگیر و ۴۴۵قطعه سکه متعلق به دوره سلجوقی، اتابکان نادری ویک قبضه خنجرمفرقی متعلق به هزاره اول قبل از میلاد کشف و ضبط شد.

کشف یک تابوت سفالی منقش به خط میخی فارسی باستان در شهرستان طارم

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زنجان گفت: شب گذشته یک عدد تابوت تقلبی سفالی منقش به خط میخی فارسی باستان از قاچاقچیان اشیا تاریخی و فرهنگی به دست آمد. درون این تابوت یک مجسمه فلزی قرار دارد که پس از باز شدن ارزش تاریخی آن مشخص می شود .

سرهنگ ابوالفضل مرادی افزود: داخل این تابوت یک عدد مجسمه فلزی وجود دارد که از سوراخ های روی آن قابل روایت است.

وی در خصوص شرح  عملیات عنوان کرد: در پی اخبار واصله مبنی بر وجود شی تاریخی فرهنگی در شهرستان طارم و نگهداری آن توسط قاچاقچیان سابقه دار این اشیا ، یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی زنجان طی عملیانی ضربتی اقدام به کشف و دستگیری ۶ نفر از قاچاقچیان نمود.

سرهنگ مرادی افزود: این قاچاقچیان سعی در فروش این تابوت و خروج از کشور داشتند که با اقدامات اطلاعاتی عملیاتی صورت گرفته از یک ماه پیش تا کنون موفق نشدند به مقاصد خود برسند.

 مسئول پژوهش های اداره کل میراث فرهنگی زنجان با اشاره به اینکه نقوض و خطوط تابوت مذکور خیلی خوب کپی شده، افزود: جنس تابوت از سفال است که متنی به خط میخی فارسی باستان بر روی آن به خوبی کپی شده است. از سوراخ های موجود بر روی تابوت مجسمه فلزی درون آن قابل روایت است.

ابوالفضل عالی ادامه داد: فعلا بعلت بسته بودن در تابوت هیچ اظهار نظری در خصوص این مجسمه و اصل یا تقلبی بودن آن نمی توان نمود که پس از باز شدن آن ارزش تاریخی مجسمه دقیقا مشخص می شود.

عالی در خصوص نقوش روی تابوت اظهار کرد: در این اثر تلاش شده با کپی نمادها و خط میخی فارسی باستان آنرا متعلق به دوره هخامنشی نشان دهند. نمادهایی چون بزهای نشسته روبروی هم، آتشدان و گل های لوتوس از نقوش روی این تابوت است.

true برچسب ها : اربعین حسینی داود خدایی ماه محرم و صفر true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۷۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • کشف اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر