Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيخ «محمد خسجته» عضو جمعيت الوفاق بحرين با بيان اينکه وضعيت زندانيان سياسي اين کشور در بند آل خليفه بسيار وخيم است، خواستار ورود جامعه بين الملل به اين مسأله شد.
خبرگزاري مهر، گروه بين الملل ـ رامين حسين آباديان: رژيم آل خليفه اخيرا اقدامات خصمانه خود عليه انقلابيون بحريني را تشديد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازداشت شمار زيادي از کودکان بحريني و شکنجه اسراي سياسي در زندان هاي آل خليفه، خود گوياي اين واقعيت است. رژيم آل خليفه در برابر انتقاداتي که از آن به دليل شکنجه زندانيان مي شود، از اسراء به عنوان افراد مجرم ياد مي کند؛ اقدامي که در واقع به نوعي فرار رو به جلو محسوب مي شود. تمامي اين اقدامات در حالي انجام مي شود که منامه همچنان از ورود کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل به بحرين براي نظارت بر وضعيت حقوق بشري در اين کشور ممانعت مي کند.
اين در حالي است که جامعه جهاني همچنان به سکوت خود در برابر اقدامات خصمانه آل خليفه ادامه مي دهد. در آن سوي، ايالات متحده آمريکا نيز بدون توجه به هشدارهاي نهادهاي حقوق بشري به حمايت هاي مالي و تسليحاتي خود از رژيم آل خليفه ادامه مي دهد. تمامي اين تحولات در حالي است که کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل تاکنون نتوانسته است رضايت مقامات بحريني براي بازديد از وضعيت حقوق بشري در اين کشور را به دست آورد.
در همين ارتباط خبرنگار مهر گفتگويي را با شيخ «محمد خجسته» عضو جمعيت الوفاق انجام داده است که مشروح آن از نظر مي گذرد؛
*اخيرا خبرهاي زيادي در خصوص اقدامات سرکوبگرانه آل خليفه عليه زندانيان سياسي بحريني منتشر مي شود. گفته مي شود که نظاميان آل خليفه عليه زندانيان سياسي مرتکب جنايت مي شوند. علت اين اقدامات سرکوبگرانه چيست؟
آل خليفه حملات غافلگيرانه اي را به زندان ها و زندانيان انجام مي دهد؛ حملاتي که هيچ توجيهي ندارندشکنجه زندانيان سياسي در بند آل خليفه توسط نظاميان اين رژيم مسأله جديدي نيست. از زمان آغاز انقلاب مردم بحرين در سال 2011 اين شکنجه ها عليه اسراي سياسي وجود داشت. با اين حال، به نظر مي رسد که اخيرا اين روند بسيار تشديد شده است. رژيم آل خليفه حملات غافلگيرانه اي را به زندان ها و زندانيان انجام مي دهد؛ حملاتي که هيچ توجيهي ندارند. آل خليفه بدون هيچ توجيهي زندانيان را مورد ضرب و شتم قرار مي دهد.
از سوي ديگر، زندانيان سياسي از بديهي ترين حقوق خود نيز محروم هستند. آسيب ديدگان تحت درمان قرار نمي گيرند. وعده هاي غذايي زندانيان براي حتي يک کودک هم کفايت نمي کند چه برسد به آنها. اين اقدامات سرکوبگرانه حتي در حق رهبران انقلاب بحرين نيز صورت مي پذيرد. تا پيش از اين، تنها زندانيان عادي مورد حملات وحشيانه آل خليفه قرار مي گرفتند. اما امروز رهبران انقلاب هم هدف اين اقدامات قرار گرفته اند. آل خليفه حتي تمامي متعلقات بحريني ها از جمله کتاب هاي آنها را به غارت برده است.
*وزير خارجه آل خليفه اخيرا در خصوص زندانيان سياسي بحريني گفته است که آنها مجرم هستند و اقداماتي که در زندان ها صورت مي گيرد کاملا در چارچوب قانون است. ديدگاه شما در خصوص اين اظهارات چيست؟
تعبير وزير خارجه آل خليفه در خصوص مجرم بودن زندانيان سياسي بحريني کاملا مردود است. حتي سازمان ها و نهادهاي حقوق بشري اذعان کردند که در حال حاضر بيش از 4 هزار زنداني در سازمانها و نهادهاي حقوق بشري اذعان کردند که بيش از 4 هزار زنداني در زندانهاي آل خليفه هستند که تمامي آنها زنداني انديشه اندزندان هاي آل خليفه هستند که تمامي آنها زنداني انديشه اند. اين زندانيان تنها تحقق حقوق خود را خواستار شده اند. البته طبيعي است، وزيري که در صف مجرمان ايستاده و خود از ناقضان حقوق بشر محسوب مي شود، براي توجيه جنايت هاي آل خليفه عليه انقلابيون، چنين ادعايي را مطرح کند.
*به نظر شما آيا انجام اين اقدامات سرکوبگرانه تاکنون به توقف روند انقلاب و يا کُند شدن آن منجر شده است؟ آيا ممکن است که اقدامات وحشيانه آل خليفه تأثيري در عزم و اراده بحريني ها گذاشته باشد؟
آنچه که امروز اتفاق افتاده است، درست عکس اين مسأله است. عزم و اراده ملت بحرين بيش از پيش افزايش پيدا کرده است و اين مسأله امروز از هيچکس پوشيده نيست. اين اقدامات وحشيانه نه تنها تحرکات انقلابي مردم بحرين را متوقف نکرده است، بلکه اين تحرکات را حتي به داخل زندان هاي آل خليفه کشانده است. امروز زندانيان بحريني نيز در برابر وحشي گري هاي آل خليفه مي ايستند.
آنچه که امروز بايد گفت اين است که وضعيت زندانيان در بحرين بسيار وخيم استدر زندان هاي آل خليفه امروز شاهد تحرکات انقلابي عليه اين رژيم هستيم. اعتصاب غذاهاي زندانيان سياسي در واقع در همين چارچوب قابل تعريف است. آنچه که امروز بايد گفت اين است که وضعيت زندانيان در بحرين بسيار وخيم است. امروز پايان دادن به اين وضعيت اسفناک در زندان هاي آل خليفه مستلزم يک تحرک بين المللي است. در حال حاضر شمار زيادي از زندانيان سياسي هستند که به درمان فوري احتياج دارند و در صورت عدم درمان، زندگي شان به خطر مي افتد.
آل خليفه امروز حتي مانع از انجام آدب و رسوم ديني زندانيان مي شود. به آنجا اجازه خواندن دعا را نمي دهد. وضعيت بسيار وخيمي عليه زندانيان در جريان است که هرچه سريعتر بايد به آن پايان داده شود. امروز زندانيان با مشکلات بسياري مواجه شده اند.
* يکي ديگر از اقدامات جديد آل خليفه عليه انقلابيون، روي آوردن آن به بازداشت کودکان است. آل خليفه طي روزهاي اخير هشت کودک بحريني را بازداشت کرده است. ارزيابي شما از اين مسأله و علت آن چيست؟
واقعيت اين است که آل خليفه در ارتکاب جنايت هاي خود در بحرين هيچکس را مستثني نکرده است. اين رژيم کودکاني را که به سن قانوني نرسيده اند، بازداشت مي کند و مورد شکنجه قرار زندانيان بالاي 70 سال و کودکان زير سن قانوني در بندهاي آل خليفه به سر مي برندمي دهد. بنابراين پر واضح است که هيچکس از جنايت هاي آل خليفه در بحرين در امان نيست. اتهاماتي که آل خليفه به اين کودکان وارد مي کند بسيار سنگين هستند. امروز کودکان، زنان، پيرمردها و پيرزن هاي زيادي در بند هاي آل خليفه گرفتار شده اند.
در حال حاضر، زندانيان بالاي 70 سال و کودکان زير سن قانوني در بندهاي آل خليفه به سر مي برند. اين اقدامات براي توقف انقلاب بحرين انجام مي شود. اما بايد گفت که هيچيک از آنها تا به امروز به نتيجه نرسيده است و از امروز به بعد نيز به نتيجه نخواهد رسيد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۰۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟

ایسنا/خراسان رضوی پس از ویرانی‌هایی که تاکنون رژیم صهیونیستی در غزه به بار آورده، اکنون در شرایطی کاملا جنگی محکومیت احتمالی نتانیاهو و دیگر مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی در دادگاه بین‌المللی کیفری و بازداشت آن‌ها، لرزه به جان «بی‌بی» انداخته و موجب واکنش این شخصیت سیاسی جنگ‌طلب شده است‌.

از چند روز پیش در رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه صدور حکم محکومیت برای نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیل قریب‌الوقوع است. همچنین مقامات رژیم نیز اعلام می‌کنند دیوان لاهه تحت فشارهای تشکیلات خودگردان فلسطین، در حال آماده شدن برای صدور حکم جلب آنان است.

نتانیاهو در ابتدا صلاحیت لاهه را برای بررسی این موضوع زیر سوال برد و اظهار کرد «اسرائیل هیچ تلاشی از سوی دادگاه لاهه برای تضعیف حق اساسی‌مان یعنی دفاع از خود را نخواهد پذیرفت. امروز لاهه به جنگ ما آمده است. اما ما تا اهدافمان محقق نشود از ادامه جنگ صرف‌نظر نخواهیم کرد.» 

شبکه الجزیره قطر از واکنش دیگر رژیم صهیونیستی پرده‌برداری کرد و گفت، نتانیاهو از خانواده اسرای اسرائیلی خواسته که بر دیوان بین‌المللی کیفری فشار بیاورند تا از صدور قرار بازداشت او و دیگر رهبران اسرائیلی به جرم جنایت علیه بشریت خودداری کند.

همچنین گفت‌وگوهایی که نتانیاهو با بایدن داشته، باعث شده که در نهایت رئیس جمهور آمریکا اعلام کند این کشور با تحقیقات دیوان مخالف است و هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا به دیوان لاهه هشدار بدهند که در صورت صدور حکم جلب سران رژیم صهیونیستی، آمریکا نیز علیه مقامات آن دیوان اقدام خواهد کرد.

حال تل‌آویو به سیم آخر زده و هشدار داده در صورت صادر شدن چنین حکمی، تشکیلات خودگردان را مسئول آن خواهد دانست و با «اقدامات قوی» که می‌تواند فروپاشی تشکیلات فلسطینی را در پی داشته باشد، تلافی خواهد کرد.

از ابتدای جنگ غزه تاکنون برای بررسی اوضاع غزه و جلوگیری از گسترش تنش در منطقه، شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل نشست‌های متعدد عادی و اضطراری برگزار و کشورهای مختلف و افکار عمومی جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کرده‌اند. اما هیچ کدام این‌ها مانع از جنگ‌طلبی‌های این رژیم و شخص نتانیاهو نشده است.

در نتیجه‌ شکایت آفریقای جنوبی علیه «اسرائیل» در بهمن ماه سال گذشته، دیوان بین‌المللی کیفری مقرر کرد «اسرائیل هر ماهه گزارشی از اقدامات خود را به این نهاد بین‌المللی ارائه دهد» اما رژیم صهیونیستی نه‌تنها از انجام این امر سر باز زد، بلکه ماشین جنگی نتانیاهو همچنان رو به جلو در حال پیش‌روی است و درحال حاضر رفح نقطه‌ کانونی دیگری است که حکایت از جنایات وحشیانه این رژیم دارد.

شکست‌های نظام بین‌الملل کوچکترین امید را برای پیروزی آرای حقوقی بر سیاسی‌کاری‌های قدرت‌های بزرگ ناامید می‌کند. برخی از تحلیلگران بر این باورند که محاکمه احتمالی نتانیاهو در دیوان کیفری کاملا صوری است.

هادی مسعودی‌فر، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص محاکمه احتمالی نتانیاهو و دیگر مقامات امنیتی-سیاسی رژیم صهیونیستی در دادگاه کیفری بین‌المللی، اظهار کرد: مجازات کیفری اشخاص یک مسئله کاملا اختصاصی و انحصاری حقوقی است‌ و نمی‌توان در ساحت چنین موضوعی معیارهای سیاسی را مدنظر قرار داد. حقوق و سیاست بین‌الملل در قبال اشخاص معیارهای کاملا متفاوتی دارند. بنابراین زمانی‌که در خصوص یک چهره سیاسی مثل نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر رژیم اشغالگر اسرائیل صحبت می‌شود، معیارها و جایگاهی متمایز از معیارهای سیاسی مدنظر است.

وی اضافه کرد: لذا برای بررسی حقوقی بازداشت و محاکمه احتمالی نتانیاهو، می‌بایست معیارهایی مجزا از شخصیت و جایگاه سیاسی وی در نظر گرفت. بر این اساس اگر هر دولتی در جهان بخواهد اتهامی را علیه فردی به واسطه جنایت جنگی در نوار غزه مطرح کند، بر پایه اصل صلاحیت بین‌المللی یا جهانی می‌تواند به صورت مستقل اعلام دعوای حقوقی علیه یک چهره سیاسی مثل نتانیاهو داشته باشد. بنابراین فرق نمی‌کند چه دولتی اعلام دعوی داشته باشد. امروزه درخصوص مجازات کیفری افراد، مستقل از نظام بین‌المللی یک اصل حقوقی با عنوان «صلاحیت جهانی» مطرح است، منتها این اصل زمانی محقق خواهد شد که فرد متهم حتما وارد قلمرو حاکمیت ملی دولت شاکی، شده باشد. یعنی نتانیاهو سفری به کشور شکایت‌کننده داشته باشد و حال آن کشور بخواهد با تکیه بر اصل صلاحیت جهانی علیه نتانیاهو طرح دعوای کیفری کند.

این پژوهشگر حقوق بین‌الملل با بیان اینکه خارج از اصل صلاحیت جهانی، تنها مرجعی که یک چهره سیاسی را می‌تواند تحت پیگرد حقوقی، کیفری و بین‌المللی قرار دهد دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه است، گفت: این دیوان موضوع اتهامات وارده بر یک چهره سیاسی را کاملا مستقل از موقعیت سیاسی فرد مورد اتهام ارزیابی خواهد کرد. لذا پیگرد کیفری یک فرد در نظام حقوقی بین‌الملل یا بر اساس صلاحیت جهانی انجام می‌شود یا با پیگیری دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه. در حال حاضر مشخصا در مورد شخص نتانیاهو با چند پارامتر روبه‌رو هستیم؛ پارامتر اول کاملا حقوقی است. بر پایه این معیار و بر اساس موازین حقوق بین‌الملل و حقوق کیفری بین‌المللی، نتانیاهو به دلیل نقض آشکار حقوق بشر به ویژه در موقعیت جنگی (دوران جنگ) مورد اتهام قرار می‌گیرد، زیرا مانع انتقال مواد خوراکی و بهداشتی به مناطق جنگ‌زده شده، بارها مناطق غیرنظامی را مورد هدف قرار داده و اساسا اقدام به حرکت نظامی بدون توجیه حقوقی کرده است. یعنی نتانیاهو با فرض پیشگیری از حملات حماس یا همان دفاع سرزمینی فلسطینی‌ها، نوار غزه را تحت حملات شدید نظامی قرار داده است.

مسعودی‌فر با تاکید بر اقدامات سیاسی که در کنار این پارامترهای حقوق بین‌الملل مطرح است، عنوان کرد: قدرت‌های جهانی برای حمایت از این چهره سیاسی ممکن است در نظام حقوق بین‌المللی اعمال نفوذ کنند. البته بنده معتقدم که ساختار نظام حقوق کیفری بین‌المللی یعنی مبانی، سرشت قانونی، اساسنامه‌ها و مرامنامه‌هایی مانند منشور سازمان ملل متحد که نظام حقوق بین‌الملل را قوام می‌دهند، این ظرفیت را دارد که رسیدگی به اتهامات شخصیت سیاسی همچون نتانیاهو را حتی با وجود فشارهای ایالات متحده آمریکا یا هم‌پیمانان غربی‌اش مستقل از هرگونه غرض‌ورزی سیاسی، با رویکرد حرفه‌ای و برخاسته از علم حقوق به ویژه حقوق بین‌المللی کیفری دنبال کند و شخص نتانیاهو را مورد محاکمه قضایی قرار دهد. البته مشروط بر اینکه نهادهای قضایی و حقوقی بین‌الملل مستقل از اعمال نفوذ قدرت‌های نظامی و سیاسی بین‌الملل بخواهند در مورد این قضیه تصمیم‌گیری کنند. 

وی در خصوص اجرایی شدن احکام دیوان کیفری بین‌الملل و چگونگی اجرا شدن حکم اشخاصی مانند نتانیاهو بیان کرد: ما در قبال اتهامات کیفری بین المللی علیه چهره‌های سیاسی که به نقض آشکار حقوق بشر مبادرت می‌کنند، با دوگانه اعمال قواعد جهان‌شمول حقوق بین‌الملل و موازی‌کاری‌های سیاسی و اعمال نفوذ قدرت‌های سیاسی در جهان مواجه هستیم. اگر نظام حقوق بین‌الملل و نظام حقوق کیفری بین‌المللی بخواهد واقعا باتکیه بر موازین حقوقی تصمیم‌گیری‌ها، اقدامات و دستورالعمل‌های نتانیاهو را مورد قضاوت قرار بدهد، حتما بایستی او را دستگیر کند و تحت یک محاکمه حقوقی شفاف قرار دهد. منتها از طرف دیگر سیاسی‌کاری‌ها علاوه‌بر اینکه می‌تواند مانع از متهم کردن نتانیاهو شود، در فرآیند مجازات وی هم قابلیت نفوذ دارد. در نتیجه ما با یک مسئله مستقل حقوقی مواجه نیستیم، بلکه بیشتر با مسئله سیاسی روبه‌رو شده‌ایم. وقتی مسائل سیاسی جای معیارهای حقوقی را می‌گیرد، افرادی که متهم هستند و در افکار عمومی جهان به عنوان فردی غیرصلح‌طلب شناخته می‌شوند به راحتی از زیر بار حقوقی تصمیم و عمل خود رها می‌شوند.

این مدرس دانشگاه افزود: حتی اگر مطابق با پارامترهای حقوقی نتانیاهو محاکمه نشود و حکم مجازاتش در عمل اجرا نشود باز هم یک افتضاح سیاسی و بین‌المللی بر علیه این چهره سیاسی برجسته‌ رژیم صهیونیستی رخ داده است. وقتی علیه شخصی مانند نتانیاهو گفتمان حقوقی به ویژه در دادگاهی مثل لاهه مطرح می‌شود و گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در حوزه افکار عمومی گسترش پیدا می‌کند، یک خسارت تاریخی بر پیکره نظام سیاسی غیرمشروع که همان رژیم اشغالگر صهیونیستی است، ایجاد می‌کند. بنابراین حتی اگر لاهه به واسطه قدرت‌های بین‌المللی تصمیم‌گیری مستقل حقوقی علیه نتانیاهو اعمال نکند، صرف مطرح شدن این اتهام و ورود مطالبات افکار عمومی جهانی به دادگاه لاهه خسارتی سنگین برای نظام سیاسی اسرائیل خواهد داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خلیفه کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • پیام پادشاه مراکش به رژیم صهیونیستی و جهان درباره وضعیت فلسطین
  • اختصاص اولین حقوق به آزادی زندانیان غیر عمد
  • معلمان،پیشگامان جامعه
  • آیا در دادگاه لاهه عزمی برای محکومیت نتانیاهوی جنگ‌طلب وجود دارد؟
  • موافقت با مرخصی و اشتغال به کار جمعی از زندانیان خدابنده
  • حمله پهپادی گروه بحرینی به اسرائیل