Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@04:11:36 GMT

فقر 40 میلیون متری فضای آموزشی

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۵۸۹۱

فقر 40 میلیون متری فضای آموزشی

آمار، رسمی و داغ است و دیروز محمدتقی نظرپور، رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور در حلقه خبرنگاران آن را از روی کاغذی و نموداری خواند.

نظرپور گفت متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور پنج متر و 16 سانتی‌متر به ازای هر دانش‌آموز است که سه‌متر و 23 سانت با سرانه استاندارد فاصله دارد، یعنی رقم مطلوب هشت متر و 39 سانتی‌متر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او استان‌های کشور را براساس رقم سرانه‌شان رتبه‌بندی کرد و گفت در قعر این جدول، استان مهاجرپذیر البرز ایستاده با سرانه سه متر و 38 سانتی‌متر و بعد از آن استان‌های سیستان‌وبلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و تهران با سرانه تامل‌برانگیز چهار متر و 32 سانتی‌متری.

تهران استان فقیری است. تهران نیز شهر فقیری است، وقتی پای تعداد مدارس و سرانه فضای آموزشی وسط می‌آید. اینها را نظرپور هم تائید می‌کند.

پروژه‌های مسکن مهر در این میان برای استان پردردسری مثل تهران، قوز بالای قوزشده، پروژه‌هایی که وقتی ساخته شدند هیچ کدامشان مدرسه نداشتند، سایت‌هایی بظاهر مسکونی ولی با هزار و یک ایراد که به دست انبوه‌سازانی ساخته شد که چه در قالب مسکن مهر و چه در ساخت‌ و سازهای آزاد، زیر بار مدرسه‌سازی نمی‌روند.

رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس دیروز اعلام کرد از زمان تولد پروژه‌های مسکن مهر تا امروز 243مدرسه در این فضاها ساخته شده که مشتمل بوده بر 2500 کلاس درس که البته در مقایسه با نیاز واقعی پروژه‌های مهر، قطره بوده در مقابل دریا. نظرپور اعلام کرد سایت‌های پرمساله مسکن مهر 25 هزار کلاس درس کم دارند.

ورود قطره‌چکانی مالیات سیگار

سیگار که هزار و یک ضرر برای آن می‌شمارند، از سال 92 قرار شد به کمک آموزش و پرورش بیاید و اگر ثروتی بین انگشت‌های عده‌ای دود می‌شود و هدر می‌رود، لااقل دودشدنش به درد دانش‌آموزان بخورد. درواقع دولت آن‌زمان تصمیم گرفت بابت دودشدن هر نخ سیگار دو تومان عوارض بگیرد و یک تومان آن را به آموزش و پرورش بدهد تا خرج توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی شود. از همان سال این عوارض دست‌وپا شکسته به مدارس رسید، آن‌قدر که این اختصاصِ ناقص، دیروز وقتی خبرنگارجام‌جم درباره‌اش از رئیس سازمان نوسازی مدارس سوال کرد، مثل گذشته بازهم تائید شد.

اینها گفته‌های نظرپور است: پارسال قرار بود 10 میلیارد تومان به نوسازی مدارس بدهند که فقط 20‌درصدش تخصیص یافت و امسال هم که قرار بود 16.5 ‌میلیارد تومان به نوسازی بدهند تا امروز 2.3 میلیارد تومانش محقق شده است. این یعنی بازهم یکی از منابع مالی سازمان نوسازی و تجهیز مدارس آب رفت و کوچک شد، آن هم سازمانی که کمبودهای مالی کلان دارد و به گفته رئیس‌اش بابت مقاوم‌سازی کلاس‌های درس ناایمن 5000 میلیارد تومان و برای تخریب و نوسازی 11درصد از مدارس کشور که فرسوده و کلنگی‌اند، به 11هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صندوقی جوانمرگ به نام عدالت آموزشی

صندوق عدالت آموزشی مُرد، خیلی ساکت و بی‌صدا بدون این‌که کسی صدای مرگش را بشنود. دیروز که در نشست خبری، خبرنگار جام‌جم سرنوشت این صندوق را جویا شد، محمدرضا حافظی، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور فقط یک پاسخ داشت: «این صندوق هنوز تشکیل نشده است.»

آنها که می‌دانند صندوق عدالت آموزشی با چه آب و تابی شکل گرفت و خبر تولدش چه بازتاب‌های گسترده‌ای در سال 94 داشت حالا نیز خوب می‌دانند تشکیل نشدنش یعنی چه. این صندوق تابستان دو سال پیش با امضای تفاهم‌نامه‌ای میان آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه‌ساز به افکار عمومی معرفی شد؛ صندوقی با آرمان‌های بلند و خدمات ماندگار اگر در نطفه خفه نمی‌شد.

طبق این تفاهم‌نامه قرار بود خیرین سپرده‌های بلندمدتی را نزد بانک عامل افتتاح کنند و سود این سپرده‌ها به صندوق توسعه عدالت آموزشی برود و این پول‌ها زیر نظر خیرین برای مدارس مناطق محروم خرج شود، بویژه مدارسی که از پس دخل و خرجشان برنمی‌آیند، اما اینها همه سراب شد وقتی دیروز محمدرضا حافظی که دو سال پیش امضایش را پای تفاهم‌نامه نشانده بود، سری تکان داد و این جملات را گفت: «مجلس شورای اسلامی تصویب کرد بانک‌ها مجاز باشند مبالغی را در قالب تسهیلات در اختیار خیرین مدرسه‌ساز قرار دهند، ولی این مصوبه اجرایی نشد و هنوز هیچ بانکی هیچ مبلغی را در اختیار خیرین قرار نداده است.»

مریم خباز - جامعه

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است

مدیر آموزش و پرورش گناباد گفت: سرانه آموزشی در گناباد دو برابر خراسان رضوی است، اما متاسفانه در شهرستان توزیع مناسب صورت نگرفته و از سویی ۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، مجید فدوی در نشست خبری که به مناسبت هفته معلم برگزار شد، گفت: همیشه به خیرین گفته‌ایم که کمک به آموزش و پرورش کمک به بخش زیادی از جامعه است که به عنوان مثال در شهرستان گناباد روزانه 65 هزار نفر از دانش آموز، معلم و والدین با سیستم اموزش و پرورش ارتباط دارند.

وی افزود: دولت بدون حضور خیرین پروژه جدیدی را در کشور کلنگ زنی نمی‌کند، لذا با پیگیری‌های صورت گرفته و استقبال خیرین در حال حاضر در نوقاب 2 مدرسه و در بیدخت، مرکز شهر، شهر روشناوند و روستای رهن نیز خیرین برای ساخت مدرسه پای کار آمده اند.

مدیر آموزش و پرورش گناباد عنوان کرد: در یک سال اخیر6 چمن مصنوعی در مدارس به بهره‌برداری رسیده و تقریبا تمام پروژه های راکد را فعال کرده‌ایم و فقط پروژه ساخت پژوهش‌سرای دانش آموزی متوقف مانده است.

فدوی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزشی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته که در این راستا مقام های استانی و کشوری زیادی کسب کردیم؛ طی دو سال اخیر رتبه برتر استان در امتحانات نهایی و در حوزه گیاهان دارویی رتبه اول کشور را به دست آوردیم.

وی ادامه داد: به دنبال نقش آفرینی دانش آموزان هستیم، به همین منظور در حال حاضر 70 دانش آموز در حوزه خبرنگاری ورود کرده اند و در بیشتر مراسم‌های مدارس، دانش آموزان کار را مدیریت و اجرا می‌کنند.

مدیر آموزش و پرورش گناباد گفت: به لحاظ سرانه آموزشی دو برابر خراسان رضوی هستیم، سرانه استان 4.3 مترمربع است و گناباد 8 مترمربع، اما متاسفانه در شهرستان توزیع مناسب صورت نگرفته و از سویی 30درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده شده است.

فدوی با اشاره به شعار سال " جهش تولید با مشارکت مردم" بیان کرد: هنرستان‌های ما بهترین مکان برای تحقق این شعار بوده اند که به عنوان مثال می‌توان به تفاهم نامه همکاری با شهرداری گناباد در تولید سطل زباله اشاره کرد؛ به همین منظور مدرسه کارآفرینی تابستان در گناباد راه اندازی خواهد شد.

وی بیان کرد: خیرین تاکنون 23 میلیارد تومان به آموزش و پرورش کمک کرده اند که معادل آن را نیز نوسازی مدارس در شهرستان هزینه کرده است.

مدیر آموزش و پرورش گناباد گفت: 50 مدرسه خالی در سطح شهرستان داریم و یک مدرسه تک‌دانش‌آموزی در روستای خانیک داشتیم که تعطیل شده و در مقابل روستای کلاته سیدعلی نیز با افزایش دانش آموز، مدرسه آن مجدد فعال شده است.

فدوی با اشاره به اهمیت حوزه درآمدی و ضعف در این حوزه  عنوان کرد: 65 ملک را شناسایی کرده ایم که یا بدون استفاده بوده، یا اجاره بسیار کمی از آن دریافت می‌شده که برای آنها بسته‌های اقتصادی درآمدی تعریف کرده ایم. همچنین طی 3ماه آینده اولین پروژه تجاری سازی در حوزه آموزش و پرورش را شروع خواهیم کرد.

وی افزود: در طرح شهید عجمیان که توسط قرارگاه جهادی انجام می‌شود، کار بازسازی و بهسازی 43 آموزشگاه در مناطق روستایی و حاشیه شهر به پایان رسیده است.

مدیر آموزش و پرورش گناباد در خصوص حادثه پیش آمده برای دانش آموز مدرسه روستای بیلند که به شکستگی پای وی منجر شده بود نیز گفت: منتظر نظر دستگاه قضایی برای این موضوع هستیم تا بتوانیم اظهار نظر رسمی داشته باشیم.

انتهاتی پیام/282

دیگر خبرها

  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود
  • «هر سه‌شنبه‌ یک مدرسه»؛ طرحی برای افزایش سرانه آموزشی
  • سرانه فضای‌ورزشی مهاباد ۳۵ سانتی‌مترمربع است
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • استفاده از اعتبارات سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز و نوسازی مدارس
  • ۳۰درصد ساختمان‌های آموزشی گناباد فرسوده است
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی فضای آموزشی در کوهدشت/ ۱۴ مدرسه تخریبی است
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید
  • ارتقای سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان در دستور کار قرار دارد