Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به وضعیت فرسودگی مدارس استان تهران، گفت: سپاه در بحث مدرسه‌سازی در مناطق مرزی و محروم اقدام می‌کند. به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدتقی نظرپور در نشست خبری روسای جامعه خیرین مدرسه‌ساز و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، اظهار کرد: براساس آخرین آمار دریافتی متوسط سرانه کل کشور در بحث فضای آموزشی 5/16 متر مربع به ازای هر دانش‌آموز است که با متوسط استاندارد قابل قبول که 8/39 متر است فاصله دارد و به ازای 13/5  میلیون دانش‌آموز حدود ۴۰ میلیون متر مربع فضای آموزشی کم داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: تن‌ها استانی که سرانه فضای آموزشی آن از سطح استاندارد قابل قبول بالاتر است استان یزد بوده و قبولی دانش‌آموزان این استان در کنکور سراسری زبانزد است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: فضای کالبدی نقش معلم دوم را در مدرسه ایفا می‌کند و براین اساس نقش موثر فضای مدرسه با موفقیت دانش‌آموزان ارتباط تنگاتنگ دارد.

نظرپور با اشاره به اینکه استان البرز بدترین وضعیت را در بحث سرانه فضای اموزشی با ۳. ۳۱ متر مربع دارد، گفت: استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و تهران سایر استان‌هایی هستند که وضعیت مناسبی ندارند و سرانه استان تهران ۴. ۳۲ مترمربع است که نسبت به سرانه متوسط کشوری یک متر کمتر است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه خیران و آموزش و پرورش برنامه‌ریزی داریم تا سطح سرانه استان‌هایی که زیر متوسط کشوری هستند به سطح متوسط برسد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: در مهر سال جاری هشت استان کشور ۲۰۰ کلاس درس را تحویل دادند و استان خراسان رضوی که سرانه بسیار کمی به ازی هر دانش‌آموز داشت ۵۹۲ کلاس درس را به مجموعه کلاس‌های موجود و استان تهران نیز ۴۸۳ کلاس درس را اضافه کرد.

نظرپور عنوان کرد: استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خورستان، سیستان و بلوچستان و فارس در سال جاری بالای ۲۰۰ کلاس درس را به مجموع کلاس‌های موجود اضافه کردند.

وی خاطرنشان کرد: ۶۷ درصد کلاس‌های تحویلی به تعداد ۷۹۴ کلاس مربوط به مدارس ابتدایی است، در مهر امسال ۵ هزار و ۳۸۰ کلاس درس با زیربنای ۷۱۸ هزار و ۵۹۱ متر مربع تحویل گرفتیم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اضافه کرد: استان‌های کم برخوردار بیشترین مشکل را در مدارس ابتدایی دارند و در یک کلاس دانش‌آموزان به صورت چند پایه تحصیل می‌کنند.

نظرپور خاطرنشان کرد: توجه ما به سمت ساخت مدارس ابتدایی با هدف برقراری عدالت آموزشی است و مشارکت خیران در مهر ۹۶ حدود ۵۰ درصد کلاس‌های ساخته شده با مشارکت خیران بود که به صورت حقیقی، حقوقی یعنی شرکت‌ها، موسسات و بانک‌ها هستند همچنین در سال ۹۵ بالغ بر ۵۰ درصد تعهدات خیران تحقق پیدا کرد.

وی اظهار کرد: در سال ۹۶ حدود هزار میلیارد تومان تعهدات خیران است، ماده ۶۳ برنامه ششم توسعه دولت را مکلف می‌کند معادل کمک‌هایی که توسط خیران تحقق می‌یابد تخصیص دهد و اگر سال آینده در قانون بودجه معادل اعتبارات تحقق یافته خیران بودجه تخصیص یابد بخش عمده‌ای از مشکلات حل خواهد شد و تا پایان برنامه ششم توسعه متوسط سرانه فضای آموزشی را تا ۶ متر مربع افزایش می‌دهیم.

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به وضعیت هنرستان‌ها تصریح کرد: بحث تجهیزات هنرستان‌ها باید به روز باشد و امکان استفاده از تجهیزات جدید فراهم شود.

نظرپور درخصوص استانداردسازی سامانه گرمایشی مدارس افزود: از سال ۹۰ تا ۹۶ معادل ۵۷ درصد کلاس‌های درس استانداردسازی شده‌اند و کلاس‌های نیازمند استانداردسازی ۸۳ هزار کلاس درس است. بحث مااین است نفت و گاز سی ان جی نباید به کلاس درس برود و باید در موتورخانه باشند تا خطرات احتمالی به حداقل برسد و در مجموع ۱۵. ۶ درصد کلاس‌ها نیازمند استانداردسازی گرمایشی هستند.

وی خاط نشان کرد: جلسه‌ای را با شرکت گاز داشتیم تا درصد مربوط به استانداردسازی سیستم گرمایشی و سرمایشی را اختصاص دهند تا پس از واریز به خزانه به حساب ما واریز شود.

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به عوارض دخانیات برای تجهیز سالن‌های ورزشی مدارس، بیان کرد: در سال گذشته اعتبار آن ۱۰ میلیارد تومان بود و ۱۰ درصد اختصاص یافت و امسال ۱۶. ۵ میلیارد تومان است که دو درصد اختصاص یافته است.

نظرپور گفت: ۳۳ هزار و ۷۳۰ کلاس درس را در دست استانداردسازی داریم که ۵۷ درصد را نیز تا مهر ۹۶ تحویل دادیم و ۷۱ درصد کلاس‌ها تا پایان سال ۹۶ استانداردسازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون متولی تعمیر و نگه‌داری مدارس آموزش و پرورش است و باید سهم ۵ درصدی عوارض شهرداری‌ها اختصاص یابد، تصریح کرد: این سهم به خوبی در اختیار آموزش و پرورش قرار نمی‌گیرد. در سند تحول آموزش و زیر نظام و تجهیزات به متولی به نقش سازمان نوسازی برای تعمیر و نگهداری مدارس شاره شده است، اما باید سازوکارهای لازم برای اجرای آن فراهم شود و نکاتی که در بخس تعمیر و نگه داری نیاز است بیشتر نیازمند توجه است و هزینه چندانی ندارد که این مسئله را به مدیران آموزش و پرورش گوشزد کرده‌ایم.

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به پرسش تسنیم درباره وضعیت مدارس فرسوده پایتخت، گفت: در شهر تهران شاهد مدارس قدیمی و استیجاری هستیم که حدود ۷۰ مدرسه تهران چنین وضعیتی را دارند و به دلیل استیجاری بودن مدرسه امکان هرینه کردن آموزش و پرورش وجود ندارد.

نظرپور ادامه داد: مدارس دیگری در تهران هستند که قدمت بالایی دارند و در برنامه مقاوم‌سازی قرار دارند همچنین در تهران شاهد مهاجرت هستیم و تلاش برای ساخت مدارس با توجه به افزایش جمعیت دانش‌آموزی پاسخگو نیست.

وی با اشاره به اینکه تهران امسال تعداد زیادی کلاس درس جدید را افتتاح کرده است، خاطرنشان کرد: در سایت‌های مسکن مهر نیز با مشکل کمبود مدرسه مواجه هستیم هم‌اکنون در کل کشور ۲۴۳ مدرسه را در مسکن مهر داریم و حدود ۲۴۰ مدرسه با ۲ هزار و ۵۰۰ کلاس درس در دست ساخت داریم، اما در مجموع ۲۵ هزار کلاس درس در مسکن مهر نیاز داریم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: جلسه‌ای را با معاون وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با اختصاص اعتبار از سوی آن‌ها برای ساخت مدرسه در پروژه‌های مسکن مهر داریم و اگر بخواهیم مقاوم‌سازی مدارس تهران را انجام دهیم می‌توانیم این استان را از وضعیت نامناسب فضای آموزشی نجات دهیم.

نظرپور با اشاره به اینکه ۱۱. ۶ درصد کلاس‌های کشور نیازمند تخریب و بازسازی هستند، بیان کرد: ۷۵ درصد مدارس نیازمند مقاوم سازی هستند که برای اجرای آن ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی ضمن تشکر از سپاه و قرارگاه محرومیت‌زدایی برای ساخت مدرسه در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته کشور، گفت: از سال ۹۰ تا ۹۶ به ساخت ۷۱۰ مدرسه با ۲۸ هزار میلیارد تومان اعتبار اقدام کرده‌اند و طبق تفاهم نامه جدید قرار است ۵۰۰ فضای آموزشی با اعتبار ۶ هزار میلیارد تومان بسازند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۶۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است

به گزارش خبرنگار مهر، مالک رحمتی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مسئله نخست کشور، موضوع اقتصاد است و همه نیز به آن اذعان دارند، اما آرایش امروز مدیریت کشور چقدر با این وضع اقتصادی، متناسب بوده است؟ اگر امروز به عملیات وعده صادق افتخار می‌کنیم که عزتی برای ما در دنیا خلق کرده است، ناشی از آرایش مدیریتی متناسب با آن عملیات در کشور بوده است، بنابراین اکنون کشور ما نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است.

وی با اشاره به اقدامات آذربایجان شرقی با هدف تدوین برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی برای تحقق شعار سال و همکاری با بخش خصوصی در این برنامه، گفت: نظام اداری کشور در یک استان متمرکز شده است، اگر نتوانیم اختیارات متناسب به استان‌ها واگذار کنیم، جهش تولید اتفاق نمی‌افتد. برخی از مدیران کل ما، در برخی امورات تبدیل به نامه رسان شده‌اند، امیدواریم قانون خوبی در موضوع تفویض اختیارات استانی تحت آرایش مدیریتی کشور تدوین شود.

وی اظهار کرد: نمی‌توان همه استان‌ها را به یک چشم چشم دید، اگر به دنبال توسعه اقتصادی هستیم، برنامه ریزی برای استانی که هیچ ورودی و خروجی ندارد با استانی که مرز دارد، نباید یکسان باشد. مثلاً ۷۰ درصد خرمای کشور در آذربایجان شرقی بسته بندی و صادر می‌شود، یعنی بسیاری از استان‌های جنوبی در فصل برداشت خرما به دنبال مدیران استان ما هستند تا خرمایشان را بخرند. از سویی هشت میلیارد تن ذخایر قطعی معدنی در استان وجود داشته و نخستین استان معدنی کشور هستیم، اما تا به حال چقدر به این ظرفیت توجه شده است؟

رحمتی ادامه داد: بالغ بر ۳۵۰ هزار تن کنسانتره از استان آذربایجان شرقی صادر می‌شود ۲ کارخانه ۲۰۰ هزار تنی تولید کاتد در استان داریم که تا پایان سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شوند. در حالی که کل تولید کاتد کشور ۲۹۰ هزار تن با حدود ۲ میلیارد دلار ارزآوری است. بر این اساس آذربایجان شرقی به تنهایی می‌تواند ۲ میلیارد دلار دیگر ارزآوری داشته باشد اما آیا به همین نسبت به این استان ارزش قائل هستیم؟

وی تاکید کرد: باید اطلس سرمایه گذاری و توسعه کشور یک بار دیگر بازنگری شود، آذربایجان شرقی می‌تواند در موضوع ارزآوری و صادرات کشور غوغا کند هرچند که اکنون نیز غوغا کرده است.

وی افزود: این استان، ظرفیت‌های متعددی دارد اما عدم آرایش مدیریتی مناسب و عدم نگاه و توجه به آن باعث شده تا سرعت پیشرفت‌های استان کاهش یابد، ما باشیم یا نباشیم، بخش خصوصی کار خودش را می‌کند ما فقط باید کارشان را سرعت بخشیم.

وی با اشاره به وضعیت اعطای تسهیلات بانک‌های استان، گفت: کل منابع بانکی استان‌ها ۲۱۵ همت در سال ۱۴۰۲ بوده که ۱۶۳ همت برای بانک‌های دولتی و ۵۱ همت برای بانک‌های خصوصی است، نسبت مصارف به منابع در بانک‌های کل استان ۷۹ درصد و در بانک‌های خصوصی استان فقط ۹ درصد بوده که نشان می‌دهد ۹۱ درصد از منابع استان توسط بانک‌های خصوصی آذربایجان شرقی در خارج از استان مصرف می‌شود، با صراحت می‌گویم که جلسه بعدی، نام این بانک‌های خصوصی استان را به رسانه‌ها اعلام می‌کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به وضعیت کامیون و کشنده‌های متوقف شده واحدهای خصوصی استان در پشت مرز، گفت: بهینه سازی مصرف سوخت جز با تغییر و نوسازی امکان پذیر نیست، واحدهای خصوصی نسبت به واردات کشنده‌های مناسبی اقدام کرده‌اند ولی مشکل تخصیص ارز دارند. پیشنهاد می‌کنیم برای حل این مشکل، مجوزی داده شود تا این دستگاه‌ها پشت مرز نمانند و با گواهی موقت، اجازه ورود به مناطق ویژه ما صادر شود.

کد خبر 6095212

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • ۷۰ مدرسه هشترود نیازمند نوسازی هستند
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • نیاز گمرکات مرزی، مناطق آزاد و ویژه به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • زیرساخت‌های ورزش مدارس در میامی توسعه یافت
  • گپ و گفت با معلم امدادگر/ نقش معلمان در جامعه روستایی
  • اجرای طرح «روز دفتر مدرسه» در آموزش و پرورش سمنان/ کار معلم در هیچ زمانی فراز و نشیب نداشته و معلم همیشه معلم است