Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنندج - ایرنا - رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بیجار گفت: چهارمین اجرای معنوی تعزیه خوانی با شرکت جمعی از هنرمندان بومی دیار گروس(بیجار) و تعزیه خوانان استان های کردستان، کرمانشاه و مرکزی هفته جاری در این شهر اجرا می شود.

مهدی سلطانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) اقیانوس بیکران سخن و درس زندگی است، اظهار کرد: طبق یک سنت قدیمی شهرستان بیجار در ماه صفر شاهد برگزاری آیین سنتی تعزیه خوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به منظور زنده نگهداشتن سنت و آیین تعزیه خوانی به سبک و روش سنتی چهارمین دوره تعزیه خوانی با حضور 2 گروه حرفه ایی در محل تیمچه حاج شهباز این شهر به اجرا در خواهد آمد.
سلطانی تاکید کرد: بیش از 16 نفر از هنرمندان خوش نام تعزیه خوان استان های کرمانشاه، کردستان و مرکزی در قالب 2 گروه روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری در تیمچه حاج شهباز در میانه بازار بیجار بخش هایی از قیام عاشورای حسینی را به نمایش در می آورند.
وی با اشاره به علاقه مندی مردم هنر دوست بیجار به کارهای فرهنگی و مذهبی یادآور شد: برای برگزاری چنین آیین هایی، نیازمند تامین مالی هستیم که اداره اوقاف و امور خیریه، بسیج هنرمندان، دانشگاه پیام نور، فرمانداری و امام جمعه بیجار حمایت های مادی و معنویی خوبی در این خصوص داشته اند.
سلطانی در خصوص مکان اجرای تعزیه گفت: تیمچه حاج شهباز در میان مردم شهرستان بیجار با توجه به بنای سنتی و هنرمندانه آن بخصوص از گذشته های دور مورد توجه مردم است و اکنون پس از بازسازی زیبایی خاص دارد و آیین تعزیه خوانی در این مکان برگزار می شود.
سلطانی از وجود هنرمندان بومی منطقه که در زمینه تعزیه خوانی میان مردم احترام و جایگاه خاصی دارند خبر داد و افزود: حضور گرم مردم هنگام اجرای آیین تعزیه خوانی موجب حفظ و تداوم این سنت دیرینه و تشویق هنرمندان فعال این عرصه خواهد شد.
شهرستان بیجار در شرق استان کردستان واقع است.
خبرنگار: سید باقر سبحانی ** انتشار: مجید سلیمانی
7350/9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۶۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وحید سلطانی، با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیاءتاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکه‌های تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوه‌ای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و ... انجام می‌شد امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیده‌تر از قبل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقه‌جات، دفینه یا اموال زیر خاکی می‌گویند نیز وارد حیطه‌های کلاهبرداری یا به کارگیری شیوه‌های متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روان‌شناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی ـ فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانسته‌اند با توسل به شیوه‌های متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمه‌گذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.

سلطانی با بیان اینکه قانون‌گذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم ـ تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرم انگاری و مجازات رفتار‌های مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمت‌کش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی ـ فرهنگی کشف شده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استان‌های درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و ... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.

این جرم شناس با تاکید بر اینکه عمده اشیاء تاریخی که به فروش می‌رسد جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متأسفانه سقوط برخی از ارزش‌ها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوه‌ها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.

وی ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوه‌های کلاهبرداران که در بستر‌های فضای مجازی نیز متأسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدار‌ها و آموزش‌های مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.

سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شده‌اند، از طرح شکایت واهمه دارد. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها اطلاع دهند شود تا یگان حفاظت پیگیری‌های لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.

دیگر خبرها

  • استان مرکزی میزبان وزنه برداران جانباز و توان یاب؛ اسامی اردونشینان
  • اسپانیا میزبان فیلم ژاو با حضور هنرمندان قمی شد
  • کرمانشاه میزبان خادمان حضرت معصومه (س) خواهد بود
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه
  • برگزاری آیین چهارپایه خوانی در روستای ده زیار کرمان
  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • ۶ روستای دشتستان میزبان جشنواره ملی رضوی + تصویر